بازگشت به خانه

ا

قانونی هستيم و کنگره برگزار می کنيم!

جبههء مشارکت

يکشنبه 28 مهر ماه 1392 ـ  20 ماه اکتبر 2013

 

 

وقتی محمد سلامتی در گفت‌وگویی اظهار کرد که "بچه‌های سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به دنبال این هستند که این سازمان را دوباره احیا کنند. " نگاه‌ها بار دیگر به فعالیت مجددسازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و هم چنین جبهه مشارکت معطوف شد، دو تشکلی که پیشتر از این بدنبال وقایع سال 88 غیر قانونی اعلام شدند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا )، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در نخستین نشست خبری خود در کسوت سخنگوی قوه قضائیه در تاریخ دوشنبه ۵ مهر 1389 اعلام کرده بود: دادگاه، حزب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و مشارکت را منحل کرده و این دو حزب حق فعالیت ندارند.

حال باتوجه به آن‌چه محمد سلامتی اظهار کرده مشخص است که دبیرکل و اعضای این حزب می خواهند از سرگیری فعالیت های حزب متبوع خود را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند و در واقع "منحل شدن "سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را پذیرفته‌اند.

این در حالی است که اعضای حزب مشارکت معتقدند که اطلاق واژه انحلال برای حزب متبوع‌شان صحیح نیست و اصلا فعالیت حزب مشارکت قانونی است.

چنانچه محمدرضا خاتمی ،از اعضای شورای مرکزی حزب مشارکت که زمان دبیر کلی این حزب را نیز برعهده داشته است، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسنا اظهار کرد:حزب مشارکت قانونی است و هیچ دادگاهی برای آن برگزار نشده است، در نتیجه این حزب در هیچ دادگاهی منحل نشده است.

وی با تاکید بر این‌که هیچ حکمی درباره منحل شدن حزب مشارکت به ارکان این حزب ابلاغ نشده است،تصریح کرد : تنها حکمی که درحزب وجود دارد، شکایت ما از حکم کمیسیون ماده 10 احزاب است که شعبه دادگاه مربوطه به نفع حزب رای داد و اعلام کرد که توقف فعالیت‌های حزب که از طرف کمیسیون ماده 10 احزاب صورت گرفته است، غیرقانونی است.

وی باتاکید بر این‌که حزب مشارکت ،حزبی قانونی است و هر وقت ارکان حزب تصمیم گرفتند، می‌توانند فعالیت رسمی خود را انجام دهند، افزود: رسانه‌ها و یا افرادی که رقیب حزب هستند، اعلام می‌کنند که حزب مشارکت مثلا توسط دادگاه انقلاب منحل شده است، اما هیچ دادگاهی برای حزب مشارکت تشکیل نشده و هیچ حکمی هم بر ارکان حزب ابلاغ نشده است.

این عضو شورای مرکزی حزب مشارکت ایران اسلامی همچنین تاکیدکرد: حزب هم اکنون قانونی است و هر وقت ارکان حزب تصمیم گرفتند که چگونه فعالیت‌های خود را آغاز کنند این کار انجام خواهد شد.

حسین کاشفی از دیگر اعضای حزب مشارکت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسنا، با تاکید بر این‌که حزب مشارکت هیچگاه منحل نشده است، اظهار کرد: کمیسیون ماده ۱۰احزاب زمانی حکمی مبنی بر توقف فعالیت حزب مشارکت ارائه داد که ما نسبت به این موضوع به دادگاه شکایت کردیم و آن شعبه به نفع حزب مشارکت رای داد و تصمیمی که کمیسیون ماده 10 احزاب نسبت به توقیف پروانه حزب مشارکت گرفته بود، ملغی اعلام شد.

وی با تاکید براین‌که جرایم سیاسی و مطبوعاتی باید در دادگاه علنی بررسی شوند و در مورد حزب مشارکت هیچ دادگاهی وجود نداشته اظهارکرد: حال چطور است که می گویند دادگاه تشکیل داده‌اند، در حالی که ما اصلا ازاین موضوع هیچ اطلاعی نداریم . ضمن این‌که هیچ حکمی مبنی بر انحلال حزب مشارکت تاکنون به ما ابلاغ نشده است بنابراین فعالیت حزب مشارکت قانونی است.

وی هم چنین گفت: اکنون بجای دولتی که مخالف احزاب و فعالیت‌های مدنی بود و از فعالیت اکثر احزاب از جمله خانه احزاب جلوگیری کرده بود، دولتی قانون مدار سرکار آمده است.

این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: حزب مشارکت ایران اسلامی کار و فعالیت خود را قانونی می‌داند و حال که یک دولت قانونمدار به جای یک دولت قانون‌ گریز روی کار آمده تصمیم دارد، تا قبل از پایان سال جاری کنگره خود را برگزار کند.

از سویی دیگر حسینعلی امیری که هم اکنون قائم مقام وزیرکشور و سخنگوی وزارت کشور است در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسنا گفت: وقتی که حزبی منحل می‌شود انحلال آن حزب یا توسط مرجع اداری و یا توسط مرجع قضایی انجام می‌گیرد و با توجه به این‌که مرجع تجدید نظر نسبت به مراجع اداری، دیوان عدالت اداری است، اگر مرجعی اداری حکم به انحلال حزبی دهد این تصمیم در دیوان عدالت اداری قابل تجدید نظر است.

وی افزود: گاهی مرجع صدور حکم یا انحلال یک حزب مرجع قضایی یعنی دادگاه‌های دادگستری است. در این صورت اگر اعتراضی نسبت به این تصمیم مرجع قضایی وجود داشته باشد، دادگاه بالاتر مرجع تجدید نظر خواهد بود و نهایتا پروسه قضایی تا دیوان عالی کشور می‌تواند ادامه پیدا کند و حتی اگر خلاف شرعی صورت گرفته باشد، ریاست محترم قوه قضاییه می‌تواند دستور اعاده رسیدگی را صادر کند.

سخنگوی وزارت کشور گفت: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت باید در یکی ازاین پروسه ها ،‌موضوع خود را پیگیری کنند چنانچه در طی هر کدام از این پروسه‌ها حکم بر ذی‌حقی آنها صادر شود احزاب مورد اشاره با همان افراد و مرام‌نامه قبلی می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرد.

امیری افزود: چنانچه در طی هر کدام پروسه‌ها حکم بر بی‌حقی آنها صادر شود و بخواهند مجددا فعالیت حزبی‌شان را شروع کنند باید اساسنامه جدید با اعضای جدید و درخواست جدید به وزارت کشور بدهند تا در جریان رسیدگی و بررسی و نهایتا صدور مجوز قرار بگیرند.

از سخنگوی وزارت کشور این سوال پرسیده شد که برخی از اعضای شورای مرکزی جبهه مشارکت معتقدند که با توجه به دستور توقف فعالیت از سوی کمیسیون ماده 10 احزاب و رد این حکم از سوی مرجع قضایی، بنابراین فعالیت حزب مشارکت قانونی است، آیا این موضوع درست است؟ امیری درباره این موضوع به بیان این جمله بسنده کرد که این احزاب باید روند توضیح داده شده را طی کنند.

شنبه  27 مهر 1392 19 اکتبر 2013

 

نظر خوانندگان

 

 

محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:

توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.

کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.

 

بازگشت به خانه