|
|
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
جنایات بی مکافات!
شهباز نخعی
حکومت آخوندی چنان تا مغز استخوان به فساد آلوده است که هرکس با آن در تماس باشد را نیز فاسد می کند. شرح همهء نمونه ها برای اثبات این مدعا مثنوی 70 من کاغذ می شود که در گنجایش این نوشتار نیست. ازاین رو، تنها به شرح آخرین نمونه، که جنایتی فجیع و تأثربرانگیز است، می پردازم: در سال 1992 اقدامی تروریستی در سفارت اسراییل در بوئنوس آیرس منجر به کشته شدن 29 تن و مجروح شدن 242 تن گردید. سال ها بعد، یکی از بازماندگان این جنایت تروریستی گفت که تعلل و ناتوانی در دستگیری و مجازات مسببان این سوء قصد به بمب گذاری در انجمن همیاری یهودیان "آمیا" منجرشد.
درسال 1994، برخورد یک خودروی حاوی بمب به مرکزهمیاری یهودیان "آمیا" موجب کشته شدن 85 تن و مجروح شدن 300 تن گردید. در 18 ژانویه، جسد آلبرتو نیسمان، دادستان مسئول رسیدگی به این پرونده درحمام خانه اش، درحالی که یک گلوله به مغزش شلیک شده بود، پیداشد. او پیشتر از فشار و تهدیدهایی سخن گفته بود که هدف آنها سنگ انداختن درراه رسیدگی به این پرونده بوده است. در فردای روز قتل، او قصدداشت در نشست ویژه کنگره اتهامات سنگینی را علیه رییس جمهوری و وزیرخارجه آرژانتین مطرح کند؛ اتهاماتی که در ارتباط با بهبود مناسبات اقتصادی با جمهوری اسلامی و پنهان کردن شواهد نقش حکومت آخوندی در بمب گذاری "آمیا" بود. به گفته آلبرتو نیسمان، بین تهران و بوئنوس آیرس توافق های پشت پرده برای مختومه کردن این پرونده دربرابر خرید نفت ارزان صورت گرفته است.
کریستینا کیرشنر، رییس جمهوری آرژانتین ابتدا به فرضیه خودکشی او دامن زد اما در پی آن با اشاره به دو نامهء به دست آمده، با تقلید از حکومت آخوندی در رسوایی قتل های زنجیره ای، آن را به "عناصر خودسر" سرویس های امنیتی نسبت داد و گفت که هدف آنان تضعیف دولت وی بوده است. به گزارش تارنمای "رادیوزمانه": «کریستینا کیرشنررییس جمهوری آرژانتین از کنگرهء این کشور خواسته طرح انحلال سرویس امنیتی آرژانتین را بررسی کند و سازوکاری برای آن فراهم سازد. اصلاحات پیشنهادی کیرشنر، انتخابی [انتصابی] بودن رییس این سازمان توسط رییس جمهوری و تأیید این انتخاب ازسوی مجلس سنا است. کیرشنر گفت: برداشتن این گام، ادای یک دین ملی به مردم آرژانتین بعد از خاتمه حکومت نظامیان درسال 1983 و بازگشت به دموکراسی است».
تنها کریستینا کیرشنر، رییس جمهوری آرژانتین، نیست که به زد و بند با حکومت آخوندی برای سرپوش گذاشتن بر نقش آن در بمب گذاری "آمیا" متهم می شود. همین اتهام پیشتر به رییس جمهوری سابق آرژانتین – که در سال های 1989 تا 1999 رییس جمهوری بوده و بمب گذاری "آمیا" در دوران ریاست او انجام شده بود – نيز زده شده است. تارنمای "بی بی سی فارسی" درتاریخ 9 مهر 1388 نوشت: «یک قاضی آرژانتینی، کارلوس منم رییس جمهوری پیشین این کشور را متهم کرد تلاش کرده مدارک مربوط به بمب گذاری مرگبارسال 1994 در بوئنوس آیرس را پنهان کند».
تارنمای "پارس دیلی نیوز" هم دوسال پیش نوشت: «به گزارش رویترز، 20 سال پس از بمب گذاری در مرکزیهودیان آرژانتین، کارلوس منم، رییس جمهوری پیشین و شماری از مقامات ارشد این کشور، از جمله روسای سابق سرویس های اطلاعاتی و پلیس، به اتهام تلاش برای پنهان نگهداشتن نقش حزب الله لبنان و دولت جمهوری اسلامی در بمب گذاری تروریستی سال 1994 در انجمن همیاری یهودیان "آمیا" در بوئنوس آیرس محاکمه خواهند شد». یکی از کاربران درزیر این خبر نوشت: «اونطور که اون موقع گفته شد، کارلوس منم حدود دومیلیون دلار (علاوه بر هزینه هایی که برای پاک کردن رد پای جمهوری اسلامی خرج شده بود) از جمهوری اسلامی بابت جلوگیری از پیگیری پرونده پول دریافت کرده بود».
اگرچه تاکنون کارلوس منم در رابطه با این اتهامات محکومیتی نداشته، اما درسال 2013 به اتهام سازماندهی قاچاق تسلیحات به کروآسی و اکوادور دردوران ریاست جمهوری اش، به 7 سال زندان محکوم شد ولی به دلیل این که عضو مجلس سنا و از مصونیت قضایی برخودار است، این حکم هنوز درحالت تعلیق است.
دوسال پیش دولت های جمهوری اسلامی و آرژانتین توافق نامه ای امضاء کردند که به موجب آن جمهوری اسلامی با تشکیل یک کمیته حقیقت یاب درباره "آمیا" موافقت کرده بود. آلبرتو نیسمان با این کار مخالف بود و آن را لوث کردن پرونده و لغو حکم تعقیب بین المللی مقامات جمهوری اسلامی می دانست.
آلبرتو نیسمان که ازسال 2004 مسئولیت پیگیری پرونده بمب گذاری در مرکز همیاری یهودیان "آمیا" را پذیرفته بود، درسال 2013 گروهی از مقامات بلند پایه جمهوری اسلامی را متهم کرد که با ایجاد شبکه تروریستی در امریکای جنوبی، به بمب گذاری در "آمیا" دست زده اند. درسال 2006، دادستان کل آرژانتین از "اینترپل" (پلیس بین المللی) درخواست کرد که برای یک متهم لبنانی (عماد مغنیه) و 8 متهم ایرانی این پروندهء حکم جلب صادر کند: هاشمی رفسنجانی (رییس جمهوری وقت)، علی اکبر ولایتی (وزیر خارجه وقت)، علی فلاحیان (وزیر اطلاعات وقت)، محسن رضایی (فرمانده سپاه پاسداران)، احمد وحیدی (فرمانده وقت سپاه قدس)، هادی سلیمان پور (سفیر جمهوری اسلامی در آرژانتین)، احمدرضا اصغری (دبیر سوم سفارت) و محسن ربانی (رایزن فرهنگی سفارت) متهمانی بودند که صدور حکم جلبشان از اینترپل درخواست شده بود.
قتل فجیع "آلبرتو نیسمان" زمین لرزه ای سیاسی در آرژانتین پدید آورده و اعتراض های گسترده ای را برانگیخته است. با آن که قوهء مجریهء آرژانتین نشان داده که تا حدی زیاد به فساد آلوده است، اما دستگاه قضایی مستقل این کشور، که حمایت افکار عمومی را نیز با خود دارد، تاکنون ثابت کرده که شریک این فساد گسترده و فراگیر نیست و به اجرای عدالت ارج می گذارد. اکنون که این دستگاه، در جنایتی هولناک، یکی از شجاع و شریف ترین اعضای خود را ازدست داده، باید منتظر ماند و دید آیا همکاران نیسمان – که اکنون انگیزه ای دوچندان دارند – راه او را تا مجازات جنایتکاران ادامه می دهند یا این جنایت هم مانند بسیاری دیگر به فهرست جنایات بی مکافات افزوده می شود!
8 بهمن 1393
نظر خوانندگان
محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:
توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.
کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.