تأسيس: 14 مرداد 1392 | در نخستين کنگرهء سکولار های ايران | همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
راديو فردا
گروهی از آمریکاییهای ایرانی تبار سرشناس در نامهای به مردم آمریکا از توافق اتمی با ایران حمایت کرده و گفتهاند که حل و فصل مسالمتآمیز مشکلات جهان از راه تعامل راهکار بهتری از راهحل ستیزهجویانه است.
در این نامه که محصول تلاش گروهی از مدیران برجسته آمریکایی- ایرانی حوزه فناوری، سرمایهگذاری و چهرههای سرشناس دنیای هنر است، آمده که «ما همانند همه آمریکاییها به کشور بزرگ خود افتخار میکنیم و قویا از آرمانهای آن در زمینه آزادی و فرصتها دفاع میکنیم. ما همراه یکدیگر کار کردهایم که این کشور (ایالات متحده) بهترین کشور جهان شود«.
این شخصیتها با اشاره به تنوع سیاسی و مذهبی در میان جامعه ایرانیان آمریکا و اختلافات موجود، گفتهاند: «ما با این حال بر سر یک چیز توافق داریم: اینکه حلوفصل مشکلات از طریق تعامل، برای جهان بهتر است تا ستیز و درگیری«.
در ادامه این نامه آمده است: «در دهههای گذشته، جنگ زندگی هزاران آمریکایی را نابود کرده و تریلیونها دلار هزینه بر جای گذاشته است، با این حال منازعات همچنان به قوت خود باقی ماندهاند. آن زمان که آمال و آرزوهای آمریکا به جای جنگ از راه دیپلماسی حاصل شوند، همه ما برنده هستیم«.
در این نامه با اشاره به اینکه «خطاب ما به مردم است و نه سیاستمداران»، این نکته برجسته شده که «استفاده از دیپلماسی در قبال ایران کارکرد بیشتری برای جلوگیری از جنگ دارد. دیپلماسی این فرصت را فراهم میکند تا میان فرهنگها، مردم و آرمانهای آنها پیوند برقرار شود. این بخت را برای آمریکاییها و ایرانیها بوجود میآورد تا آیندهای روشنتر خلق کنند که فرزندان ما از آن بهرهمند خواهند شد«.
این نامه میافزاید: «در حالی که حکومت ایران و دولتهای غربی اختلافات عمیقی دارند، مردم ایران یک تاریخ طولانی از تساهل، مهمان نوازی، آفرینش و خلاقیت در پیشینه خود دارند که کهنتر از دولتها و مذاهب جدید است - و این ارزشهایی است که آمریکاییها به آن باور دارند. مردم ایران همچون آمریکاییها خواهان صلح، موفقیت و خوشبختی هستند«.
»ما از شما دوستان آمریکایی میخواهیم که با حمایت از توافق اخیر میان آمریکا، ایران و سایر قدرتهای جهانی خواست خود را برای صلح و کامیابی نشان دهید. برای در آغوش کشیدن این فرصت بیهمتا برای تماس میان آمریکاییها و ایرانیها به ما بپیوندید. بیایید تاریخ را ورق بزنیم«.
در فهرست امضاء کنندگان این نامه، نام افرادی چون انوشه انصاری (مدیر و فضانورد)، رضا اصلان (نویسنده و استاد علوم دینی)، نازنین بنیادی )هنرپیشه)، حمید بیگلری (معاون پیشین سیتی گروپ)، شهره آغداشلو (هنرپیشه)، آرش فردوسی (از بنیانگذاران دراپ باکس)، ماز جبرانی (کمدین)، امید کردستانی (رییس بخش تجاری گوگل)، دارا خسروشاهی (مدیر سایت اکسپدیا)، مهران کاردار (استاد فیزیک در دانشگاه میشیگان)، سالار کمانگر (مدیر پیشین سایت یوتیوب)، فیروز نادری (مدیر در سازمان فضایی آمریکا، ناسا)، شیرین نشاط (هنرمند و فیلمساز)، علی و هادی پرتویی (سرمایهگذار و از مدیران حوزه فناوری)، علی روغنی (مدیر پیشین دفتر اجرایی سایت توئیتر) و آیدین قاجار (مدیر بخش تولید سایت فیس بوک) به چشم می خورد.
به نوشته سایت «تک کرانچ»، امضاء کنندگان نامه امیدوارند که از نفوذ خود برای ترغیب مقامهای آمریکا برای کار بر روی توافق ایران استفاده کنند.
ایران و شش قدرت جهانی روز 23 تیرماه بر سر حلوفصل برنامه هستهای تهران به توافق رسیدند که بر اساس آن، در ازای محدودسازی و تعطیلی بسیاری از فعالیتهای اتمی ایران تحریمهای آمریکا، سازمان ملل و اروپا علیه آن لغو یا به حال تعلیق در خواهند آمد.
با این حال جمهوریخواهان آمریکا گفتهاند که در رای گیری روز 17 سپتامبر کنگره این توافق را رد خواهند کرد. باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، هشدار داده که رای منفی کنگره را وتو خواهد کرد.
نامه چهرههای سرشناس آمریکایی- ایرانی قرار است به صورت تمام صفحه در روزنامه «نیویورک تایمز» آگهی شود و سایت «supportpeace.org» نیز متن آن را منتشر کرده است.
20 امرداد 1394
http://www.radiofarda.com/content/f4_iran_american_peominet_support_iran_deal/27183164.html