تأسيس: 14 مرداد 1392 | در نخستين کنگرهء سکولار های ايران | همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
نظر سنجی «سفارشیِ» دانشگاه مریلند و شبکهء تبلیغاتی پنهان تهران
رضا تقی زاده
پ پس از هزینه کردن میلیونها دلار به منظور «لابی» کردن رقابتی با اسرائیل در واشنگتن و نزد اعضای کنگره آمریکا، حکومت اسلامی به منظور اصلاح چهره خود نزد کشورهای غربی اخیراً به شیوهء تبلیغاتی تازهای روی آورده است: تدارک نظر سنجی های ساختگی در خارج و تبلیغ غیر مستقیم مشروعیت رژیم از زبان مردم ایران و با استفاده از مؤسسات دانشگاهی و سازمانهای ظاهراً مستقل. در این «نظرسنجی» اکثریت مردم ایران از حکومت راضیاند!
شیوه کار شبکهء تبلیغاتی تازهء حکومت تهران، که بی تردید با تدارک عوامل اطلاعاتی و امنیتی رژیم انجام میگیرد، به این صورت است که ابتدا در یک مرکز علمی و دانشگاهی نسبتاً شناخته شده خارجی (به منظور داشتن وجاهت تبلیغاتی بیشتر)، ظاهراً مطالعات مقدماتی برای آگاهی یافتن از نظر مردم ایران پیرامون موضوعات تعیین شده صورت میگیرد، سپس مجموعهای از پرسشهای هدفدار به عنوان طرح مطالعاتی تدوین و بخش اجرایی آن در قالب کار میدانی (فیلد وورک) به موسسهء نظرسنجی (خارجی) واگذار میشود.
ا بعد از پایان نظر سنجی (ادعایی)، ظاهراً نتایج آن به مرکز دانشگاهی سفارش دهنده باز میگردد و همزمان نسخهای از آن از سوی مسئولان دانشگاه برای انعکاس در اختیار رسانه های بینالمللی قرار داده میشود.
ا در جریان انجام طرح انحرافی برای تبلیغات گمراه کننده، قرار است دست سفارش دهندهء اصلی (رژيم اسلامی) در سایه نگاه داشته شده و نظرسنجی ادعایی به نام یک دانشگاه خارجی صورت گیرد، در حالی که آن مرکز علمی خارجی عملاً کارگزار جمهوری اسلامی است و از بابت اجرای طرح هدفدار، کارمزد خود را از دیگر عوامل جمهوری اسلامی که در آمریکا و اروپا پراکندهاند دریافت میکند.
موسسهء نظرسنجی عامل نیز، که شاخهء دیگری از شبکهء تبلیغات تحریفی حکومت اسلامی است و به همین منظور خاص با اعتبار مالی کارگزاران تهران ایجاد شده، ظاهراً تحت پوشش کارهای متنوع دیگر (انجام نظرسنجی در سایر نقاط دنیا) قرار داده میشود تا منظور اصلی آن (تبلیغ برای رژيم اسلامی) پنهان نگاه داشته شود.
ا بی تردید در سریالهای تلویزیونی آمریکایی، و اسناد محرمانهء فاش شده، مردم عادی تاکنون در جریان صدها نمونه اقدامات مأموران سازمانهای اطلاعاتی کشورها، از جمله اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) قرار گرفتهاند که زیر پوشش شرکتهای هواپیمایی جعلی، و یا به نام مؤسسات تجاری عادی، عوامل نفوذی در رسانهها، طرحهای پنهانی به موقع اجرا گذاشته شده. شیوهء تبلیغاتی تازهء جمهوری اسلامی در خارج نیز دقیقاً با استفاده از همین روشهای قدیمی و تجربه شده انجام میشود.
نظرسنجیهای دانشگاه مریلند در آمریکا
دانشگاه مریلند که در فاصلهء چهار مایلی واشنگتن پایتخت آمریکا قرار دارد، روز 31 ماه مارس، برای چندمین بار، نتایج «نظر سنجی» تازهای را انتشار داد که به موجب آن ادعا میشود جمهوری اسلامی در نگاه مردم ایران یک حکومت مطلوب، دولت روحانی محبوب، معاملهء اتمی (برجام) عاقلانه، آیندهء اقتصادی کشور درخشان بوده و انتخابات در ایران مشروع و عادلانه برگزار میشود و رژیم ایران از پشتیبانی قاطع مردم برخوردار است.
ا در نظرسنجی جهت دار و سفارشی تازه، (مانند نظر سنجی های پیشین) بدون کمترین اشاره به طبیعت دیکتاتوری حکومت اسلامی تهران، و مجموعهای از محدودیتها که جایگاه انتخابات در ایران را در حد نمایش خیمه شب بازی کاهش میدهد، ادعا شده: 80 در صد مردم ایران از حضور (دخالت) رژيم اسلامی در جنگ داخلی سوریه حمایت میکنند، حمایت از روحانی نزد مردم ایران (مخالف و موافق رژیم) بسیار قوی است و منحصر به اصلاح طلبان نیست، به این ترتیب که ضمن حمایت 81 درصد اصلا طلبان، 63 در صد از مجموعه رأیدهندگان به نامزدهایی رأی دادهاند که از روحانی حمایت میکردند؛ در نتیجه، روحانی از حمایت گسترده مردم ایران برخوردار است! بر اساس همین «نظر سنجی علمی!» 73 در صد مردم ایران، از جمله 81 درصد از اصلاح طلبان و 61 در صد اصولگرایان، از توافق اتمی حمایت به عمل آوردهاند.
در بخش دیگری از اين به اصطلاح «نظر سنجی» گفته شده که نظر مثبت مردم ایران مبنی بر اینکه آیا «آمریکا تعهدات خود در قبال معاملهء اتمی با جمهوری اسلامی را محترم میشمارد» از 45 درصد به 29 درصد کاهش یافته است!
ا بنا بر ادعای «نظر سنجی» اخیر، تنها 17 در صد مردم ایران به دلیل حذف نامزدها موفق به رأی دادن به نامزد مورد نظر خود نشدهاند و به این دلیل 17 درصد مردم از اقدامات شورای نگهبان در رابطه با انتخابات ابراز نارضایتی کردهاند.
ا بنا بر ادعای این نظر سنجانِ ظاهرا مستقل، در یک مقایسهء بیپایه بین ایران امروز و بریتانیا، طی یک دوران فوقالعاده دشوار اقتصادی در ایران، حتی بیکاران نیز (رقمی بین 20 تا 35 درصد جمعیت فعال کشور) بعد از 37 سال تداوم حاکمیت مخرب و توأم با اشاعهء ترس و فقر و دیکتاتوری و زورگویی، که تمامی آزادیهای فردی و اجتماعی را مصادره کرده، همچنان از جمهوری اسلامی حمایت میکنند و تنها 17 درصد خود را مخالف مشروط آن میدانند در حالی که بریتانیا- قدیمی ترین دمکراسی جهان نیز هر از گاهی (دههء نود و بعد از مرگ پرنسس دایانا) با اکثریت 55 درصدی مخالفان نظام پادشاهی در یک دمکراسی واقعی پارلمانی روبرو بوده است.
شاخههای شبکهء پنهان
در این به اصطلاح «نظر سنجی مستقل» کاملاً فراموش شده است که انتخابات در ایران خیمه شببازی مسخرهای است که با شیوهای آمرانهتر از انتخابات اتحاد شوروی کمونیستی سابق و آلمان شرقی و کره شمالی، ابتدا لیست نامزدهای نظام (و نه مردم) توسط کارگزاران حکومت تهیه میشود، شورای نگهبان حکومت که اعضای آن را ولی فقیه و رییس حکومت منصوب کرده (با توسل به نظارت استصوابی) لیست را غربال میکند (حذف بیش از 90 در صد داوطلبان) و بعد از پایان نمایش انتخابات نیز که در آن تنها سرسپردگان سوگند خوردهء حکومت اجازهء شرکت داشتهاند، حتی آنهایی را هم که به عنوان نماینده «انتخاب» شدهاند، در صورت لزوم رد میکنند (رد صلاحیت مینو خالقی در اصفهان).
ا در این شبکهء تبلیغاتی گسترده و پر هزینه که حکومت اسلامی با صرف دهها میلیون دلار هزینه در آمریکا و کانادا بر پا کرده، و آن را از تهران هدایت میکند، ظاهراً کمترین ارتباط سازمانی و مالی بین دانشگاه مریلند- آمریکا، موسسهء نظرسنجی «ایران پول»، ووکس ایران در شهر تورنتو- کانادا و سایت شناخته شدهء «ال مانیتور» که در سال 2012 توسط جمال دانیال، متولد سوریه، در واشنگتن تاسیس شد و خود را «نبض خاورمیانه» معرفی میکند، و همچنین افرادی چون استیون کال در دانشگاه مریلند و عضو سایت گلف 2000 متعلق به گری سیک، ابراهیم محسنی، فرد صادراتی از تهران با عنوان محقق دانشگاهی، حسین موسویان، سفیر سابق جمهوری اسلامی در آلمان در زمان ترور میکونوس، و صادراتی دیگری از تهران که در دانشگاه پرینستون با عنوان محقق (مشابه محسنی) مستقر شده دیده نمیشود!
در دنیای سیاست شکل گرفتن اتفاقات و ناخواستهها، استثنایی است ولی سازمان دادن و طراحی و اجرا، دستور کار گردانندگان امور است. در نوشتهء بعدی، ضمن پرداختن به نظرسنجیهای گذشتهء دانشگاه مریلند پیرامون ایران، به ارتباط سازمان یافتهء شاخههای شبکهء پنهان و انحرافی حکومت اسلامی با یکدیگر و همچنین معرفی سوابق گردانندگان اصلی آن میپردازم.