تأسيس: 14 مرداد 1392 | در نخستين کنگرهء سکولار های ايران | همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
حدود يک چهارم جوانان ايران بی کارند
خبرگزاری صدا و سیمای رژيم اسلامی
بهگزارش روز سهشنبه ۲۴ فروردین خبرگزاری صدا و سیما، عادل آذر گفت که کل بی کاران سال ۱۳۹۴ در میان افراد فوق دیپلم به بالا ۹۹۸ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است. بهگفته او، در سال ۱۳۹۳ نرخ بیکاری در ایران ۱۰.۴ درصد بوده که در سال ۱۳۹۴ به ۱۱ درصد رسید. رئیس مرکز آمار ایران میگوید که سالانه ۳۱۴ هزار نفر به جمع بیکاران افزوده میشود. غلامرضا کاتب، رئیس فراکسیون اشتغال مجلس نیز گفته است شش میلیون نفر در ایران بیکار هستند. بر اساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران جمعیت غیرفعال اقتصادی در ایران از ۳۳ میلیون ۴۶۹ هزار نفر در سال ۸۴ به ۴۰ میلیون و ۱۹۸ هزار نفر در سال ۹۳ رسید که بیانگر افزایش شش میلیون و ۷۲۸ هزار نفری جمعیت غیرفعال اقتصادی است. بر پایه گزارش مرکز آمار ایران، استانهای کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، مازندران و لرستان دارای بیشترین جمعیت بی کار هستند.
هر ساعت ۱۵۰ ایرانی بیکار میشوند
خبرگزاری مهر
رئیس اتاق بازرگانی ایران از وجود پنج میلیون نفر بیکار در کشور خبر داد و گفت: برای ازبینبردن بیکاری در پنج سال، هر دقیقه باید پنج شغل ایجاد کنیم.محسن جلالپور گفت: اگر هرساعت ۱۵۰ شغل ایجاد کنیم، تنها میتوانیم از رشد و افزایش بیکاری جلوگیری کنیم، درحالیکه اگر بخواهیم در پنج سال آینده، بیکاری را به عدد صفر نزدیک کنیم، باید دو برابر، یعنی ۳۰۰ شغل در ساعت و پنج شغل در دقیقه ایجاد کنیم.رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: درحالیکه عدد بیکاران کشور بیش از پنج میلیون برآورد شده، آگاهی از اینکه هر ساعت حدود ۱۵۰ نفر به جمعیت بیکاران افزوده میشود، نگرانی را صدچندان میکند. با وجود این، اگر در هر ساعت، ۱۵۰ نفر کار پیدا کنند، تازه توانستهایم سطح موجود را حفظ کنیم، اگر امسال بتوانیم هرساعت ۱۵۰ شغل ایجاد کنیم عملا تنها توانستهایم از رشد و افزایش بیکاری جلوگیری کنیم و اگر بخواهیم در پنج سال آینده بیکاری را به عدد صفر نزدیک کنیم، باید دو برابر این میزان، یعنی ۳۰۰ شغل در ساعت و پنج شغل در هر دقیقه ایجاد کنیم. ه
چهل درصد واحدهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تعطیل شدند
سايت «کبنا نیوز»
از ۴۰۰ واحد تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۱۶۲ واحد فعال هستند. استانی که رتبه نخست درآمد سرانه با احتساب نفت را دارد، بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است. کهگیلویه و بویراحد رتبه نخست درآمد سرانه با احتساب نفت را در اختیار دارد اما بیست درصد جمعیت آن تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند. به گزارش «کبنا نیوز» ۴۰ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد تعطیل شدهاند. سهراب بنام، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه صبح دوشنبه ۲۳ فروردین از استقرار ۴۰۰ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی این استان خبر داد و گفت که ۴۰ درصد این واحدها راکد هستند. به گفته او ۲۷۱ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری و ۱۳۰ واحد نیز در دست احداث هستند. بر پایه اظهارات بنام، حدود ۱۰۸ واحد تولیدی این استان تعطیل شده و تنها ۱۶۲ واحد به فعالیت خود ادامه میدهند. این مقام مسئول «کمبود نقدینگی، فقدان بازار، ناتوانی در تأمین مواد اولیه، اختلاف شرکا و مسائل مدیریتی و نداشتن توجیه اقتصادی» را از مهمترین دلایل تعطیلی و رکود این واحدها دانست. در همین رابطه جبار کیانی رئیس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد گفت که «طبق بررسیهای انجامشده توسط اتاق بازرگانی استان حدود ۲۵٫۳ درصد واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی استان فعال، ۱۲٫۲ درصد نیمهفعال و ۶۲٫۵ درصد غیرفعال هستند». پیش از این سخنگوی دولت تعداد واحدهای تولیدی راکد در ایران را حدود ۱۰ درصد اعلام کرده بود. اما نهادهای صنفی تولیدگران این آمار را غیرواقعی دانسته و گفته بودند که نزدیک به ۶۰ درصد از واحدهای صنعتی تعطیل شده و یا با ظرفیتی کمتر از ظرفیت واقعی به فعالیت ادامه میدهند. بر پایه گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی جمهوری اسلامی ایران، کهگیلویه و بویراحمد رتبه نخست درآمد سرانه با احتساب نفت را در اختیار دارد در حالی که بدون احتساب درآمدهای نفتی ۲۹امین استان ایران در درآمد سرانه است. آخرین گزارش مرکز آمار ایران از نرخ بیکاری نیز بیانگر بالاترین نرخ بیکاری در این استان است. بر اساس این گزارش کهگیلویه و بویراحمد با ۱۷٫۷ درصد بالاترین نرخ بیکاری را دارد. مرکز آمار میانگین نرخ بیکاری سال ۹۴ را یازده درصد اعلام کرد. برپایه گزارشهای رسمی این استان بهرغم این که ۲۰ درصد منابع نفت، هشت درصد منابع آب و هشت درصد آب ایران را دارد، در رتبهبندی توسعه آخرین استان به شمار میآید و حداقل ۲۰درصد جمعیت آن تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.