تأسيس: 14 مرداد 1392     |    در نخستين کنگرهء سکولار های ايران     |      همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

30 فروردين ماه 1395 ـ 18 ماه آوريل 2016

دوران طلایی امام و پیکرهای آویزان از دار

سايت راديو زمانه

       روزنامهء امنیتی “جوان” سکوت نظام و نظامیان اش دربارهء نامهء مهدی کروبی را شکست و در مقاله‌ای به قلم محمدرضا کائینی، که رسانه‌های حکومتی از او به عنوان «نویسنده و پژوهشگر تاریخ انقلاب» نام می‌برند، به نویسنده آن نامه حمله برد و خطاب به او از جمله چنین گفت:

ا     «مگر شما علاقمند به بازگشت به دوران طلایی امام راحل نیستید؟ مگر به دریافت دهها سمت از ایشان افتخار نمی‌کنید؟ امروز نظام جمهوری اسلامی شما را به همان دوران بازگردانده و تنها چشمه کوچکی از نحوه مواجهه با شوریدگان بر نظام در آن دوران را، به شما نشان داده است…باز خدا پدر این “سید” [علی خامنه‌ای] را بیامرزد که نجیبانه تنها شما را “نانجیب” می‌خواند، اگر در آن دوران طلایی بودید، با چند کلمه فرمان همه‌تان را آویزان می‌کردند

       هادی غفاری (اصلاح‌طلب) در گفت‌وگو با شرق: «نسبت‌هایی که به امام دادند دروغ محض است».

       سایت جماران، وابسته به  موسسهء تنظیم و نشر آثار امام خمینی”، با انتشار مقاله‌ای به این توصیف از دوران رهبری خمینی واکنش نشان داده است. در مقالهء‌ بی‌امضایی که به عنوان نامهء وارده منتشر کرده، کار مقالهء جوان «به لجن کشیدن» نظام مقدس توصیف شده است. در این مقاله آمده است:

       «این حرف چه معنی دارد که: “اگر در آن دوران طلایی بودید، با چند کلمه فرمان همه‌تان را آویزان می‌کردند”؟ این چند کلمه فرمان را چه کسی صادر می‌کرد؟ چند بار اتفاق افتاد؟ آیا برای همین افرادی که نام بردید چنین حادثه‌ای رخ داده است؟ آیا متوجه هستید که چه کسی را متهم میکنید و به تطهیر چه کسی پرداخته‌اید؟ آیا در این وانفسای اسلام هراسی و هنگامه بدترین و ناجوانمردانه‌ترین حملات به تشیع و سمبل راستین آن یعنی خمینی کبیر، این تهمتها بهترین دستمایه برای آن همه پستی و رذالت نخواهد شد؟ »

 

تلاش “شرق” در توجیه کارنامهء خمینی

       روزنامهء شرق نیز به مقالهء روزنامه جوان واکنش نشان داده است. مضمون واکنش این روزنامهء اصلاح‌ طلب دفاع از دوران رهبری خمینی است و این که روزنامهء جوان سیاه‌ نمایی کرده و دوران امام را به ناحق دوران خشن «آویزان کردن» توصیف کرده است. این روزنامه نظر عده‌ای را هم دربارهء توصیف آن مقاله از «دوران طلایی امام» پرسیده است.

       به نوشتهء شرق «فعالان سیاسی اصولگرا روز گذشته برخلاف موارد مشابه سعی کردند از هرگونه واکنش در برابر این موضوع خودداری کنند. با وجود بازتاب گستردهء مطلب روزنامهء “جوان” در فضای مجازی و شبکه ‌های اجتماعی، بیشتر اصولگرایان از محتوای روزنامهء جوان ابراز بی‌اطلاعی کرده و می‌گفتند که دسترسی هم به نسخه چاپی یا اینترنتی روزنامه جوان برایشان میسر نیست.»

ا     از میان اصول‌گرایانی که شرق با آنها تماس گرفته، تنها آخوند مشهور، جواد شجونی، توصیف روزنامه جوان از «دوران طلایی” را صحیح خوانده و با اشاره به کروبی گفته: «می‌دانم که امام رحم نمی‌کرد به چنین کسی. او را خرد می‌کرد.»

ا       اصلاح ‌طلبان، در مقابل، به توجیه برخوردهای تند خمینی با مخالفان برخاسته‌اند. به عنوان نمونه علی تاجرنیا، نمایندهء اصلاح‌طلب دورهء ششم مجلس در گفت‌وگو با شرق می‌گوید:

ا      در هر ساختار و هر مقطعی ممکن است اشتباهاتی شده باشد، اما باید یادمان باشد برخورد هایی که در زمان حضرت امام با افراد شد، عموماً با حمایت و درخواست افکار عمومی بود. البته من احتمال اشتباه را نفی نمی‌کنم، اما ایشان تعدیل‌کنندهء خواست مردم انقلابی بودند.

 

بخشی از کارنامهء خمینی به گزارش “جوان

ا      عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامهء “جوان”، در برابر گزارش “شرق” و انتقادهای دیگر واکنش نشان داده است. سایت این روزنامه یادداشتی از او منتشر کرده که ابتدا در کانال مدیر مسئؤل درج شده بوده است. عبدالله گنجی در این یادداشت نمونه‌ای از سیرهء امام را برشمرده است تا توصیف «آویزان کردن» مستدل شود. او می‌نویسد:

       «امام انقلابی که به سیاست نگاه درون دینی داشت از اتخاذ مواضع ذیل ابائی نداشت:
       «1. حکم اعدام سلمان رشدی در لندن بدون تشکیل هر دادگاهی
       «2. صدورحکم اعدام برای پخش مصاحبه ای که در روز تولد حضرت زهرا "اشین" را الگو اعلام کرده بود (بعد از بررسی چون عمدی نبود عفو کردند).
       «3. برخورد و عزل قاضی فهیم کرمانی برای صدور حکم قضایی اشتباه
       «4. حکم ارتداد جبههء ملی پس از رد قصاص اسلامی توسط این تشکل
       «5. عتاب به موسوی به علت استعفا در شهریور 67، علیرغم اینکه استعفا حق فرد است و طرف موسوی هم رییس جمهور بود نه امام.
       «6. دستور مجدد برای بررسی پروندهء اعضاء نفاق که بعد از "مرصاد" در زندان بودند اما بر مبارزه مسلحانه تأکید داشتند (اصلاح طلبان این را ویژه می پوشانند) و مورد بعدی که هجمه به شورای نگهبان را معادل مفسد فی الارض می داند: [...اگر گر کسی] به مردم بگوید که این شوراى نگهبان کذا و این مجلس کذا، این فساد است، و مفسد است یک همچو آدمى، تحت تعقیب مفسد فى الارض باید قرار بگیرد.»

ا      به نظر می‌رسد سکوت دربارهء نامهء مهدی کروبی شکسته شده و علی‌رغم نگرانی و مخالفت اصلاح‌ طلبان پای بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و سیرهء او در برخورد با مخالفان هم به وسط کشیده می‌شود.

 

http://www.radiozamaneh.com/271915

بازگشت به خانه