تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولار های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
بهزودی شاهد اتحاد کشورهای شیعه خواهیم بود!
برگرفته از گزارش سايت دولتی «فارس»
اخیراً نشريهء «اندیشکدهء یورآسیا» (متعلق به روسيه) در تحلیلی پیرامون «شکل گیری ائتلافی متشکل از شیعیان منطقه به رهبری ایران» نوشته است:
1. بعد از پیروزی انقلاب در سال 79 میلادی، ايران با موفقیت تمام موقعیت های سخت و مصائب را با زیرکی مدیریت کرده است. رشد قدرت نفوذ ایران در غرب آسیا خود گواه این واقعیت است. ایران امروزه حضور قابل قبولی در عراق، سوریه، لبنان، یمن و بحرین و برخی دیگر از کشورهای عربی دارد.
2. روشی که ایران موفق شد با روسیه در ستیز کنونی سوریه مشارکت داشته باشد به طور کامل سیاست خاورمیانه را تغییر داد و این مورد انعکاس تفکر راهبردی ژرف و برنامه ریزی اتاق های فکری ایران را نشان می دهد.
3. با توجه به ریشهء نزاع های خاورمیانه و تاریخچه سیاسی این منطقه در قرن بیستم و مبدل شدن نبرد اعراب با اسرائیل به نبردهای قومیتی بین شیعه و سنی، ترک و عرب، کرد و ترک، و البته ظهور پدیده های خشن در قالب سازمان هایی به نام های القاعده و داعش، به نظر می رسد که ایران ماهیت این مشکلات در منطقه را درک کرده و بنا بر این اتاق فکر راهبردی این کشور متوجه شده است که باید بین «اتحاد یا نابودی» یکی را انتخاب نماید. بنابر این با وجود همه اختلاف ها، ایران در کشمکش های سوریه، یمن، عراق، بحرین و لبنان و دیگر بخش های منطقه وارد شد. حمایت ایران از حکومت سوریه، حوثی های یمن، ارتباط دیرینه با حزب الله لبنان نیات ایران را به خوبی روشن می سازد.
4. آنچه را که به زودی شاهد خواهیم بود اعلام شکل گیری اتحادی مرکب از کشورهای شیعه متشکل از ایران، عراق، سوریه و حزب الله لبنان خواهد بود. این تشکل احتمالاً سعی می نماید جمهوری آذربایجان، دومین کشور پرجمعیت شیعه در جهان، و نیز بحرین را به سوی خود آورد.
5. چنین حرکت راهبردی ایران به یقین موجب تحریک کشورهای عرب در همکاری نزدیک تر و شکل دهی اتحادی از کشورهای سنی می شود. گزارش ها حکایت از این دارند که پادشاه عربستان سعودی خواهان شکل دهی نیروی نظامی دائمی بر اساس الگوی ناتو تحت ائتلاف سنی است . در آن موقع باید از سرنوشت کشورهایی چون پاکستان و ترکیه سئوال کرد که آیا موافق به پیوستن به چنین پروژه بلند پروازانه ای هستند؟ نتیجه تقابل ایران و عربستان و کشورهای همراه این دو و واکنش عوامل قدرتمندی چون القاعده و داعش به این فعل و انفعال نیز از دیگر سئوال ها هستند.
6. همکاری آشکار روسیه با ایران در سوریه به خوبی نشان می دهد که آمریکا و متحدان اش در حال شکست خوردن در خاورمیانه هستند. همکاری چین و روسیه در حمایت از اسد، و رأی وتو دادن به قطعنامه های تحت حمایت آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، همگی حکایت از این دارند که سلطهء تک قطبی آمریکا به انتهای خود نزدیک می شود.
7. لازم است اين نکتهء مهم به خاطر سپرده شود که آمریکا و ناتو بدون هیچ اراده ای تنها تماشاگر حضور نظامی روسیه در اوکراین و گرجستان بودند. اینک روسیه در حال حرکت فراتر از مرزهای خود است که از آن به مرزهای جدید اطلاق می شود.
8. جمهوری فدراتیو روسیه تحت ریاست جمهوری «ولادیمیر پوتین» شریکی قابل اطمينان تر تا آمریکا است و به همین دلیل ایران آشکارا با روسیه متحد شده است.
9. تحت این شرایط، شکل گیری اتحاد کشورهای شیعه در خاورمیانه، همراه با حمایت تمام و کمال یک روسیهء قاطع و قابل اعتماد تر، دور از تصور نیست.
10. این مورد و سیاست پویای در حال ظهور در غرب آسیا تحت هیچ شرایطی برای اسرائیل خوب نیست.
دوشنبه 17 خرداد 1395