تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولار های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
14 شهريور ماه 1397 ـ 5 ماه سپتامبر 2018 |
|
به گزارش پایگاه خبری امروز نما - در حالی که نرخ دلار در بازار ارز ایران از مرز 14 هزار تومان عبور كرده، و يورو هم به مرز 17هزار تومان رسيده است، یک روزنامهء اقتصادی در ایران، کسب و کار، از قول نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین نوشته است: «در چنین شرایطی، دارندگان درآمدهای ثابت از جمله کارمندان، کارگران و به طور کلی حقوق بگیران، کسبه جزء، پیشه وران و دهقانان نابود میشوند.» آن چه در این جا می خوانید در شماره روز چهارشنبه روزنامه اقتصادی کسب و کار منتشر شده است.
مردم نگران افت قدرت خرید و تولیدکنندگان نگران کمبود مواد اولیه اند. این افزایش قیمت در بازار ارز درحالیست که نگرانی مردم و تولیدکنندگان از افزایش قیمتها جو ملتهبی را در بازار به وجود آورده است. مردم نگران افت بیش از اندازه قدرت خرید خود هستند که آنها را در تامین بدیهیترین نیازهای آنها با چالش مواجه میکند و تولیدکنندگان نیز نگران کمبود هرچه بیشتر مواد اولیه.
قدرت خرید از سال گذشته تاکنون به یک سوم تقلیل پیدا کرده است. بر همین اساس برخی از کارشناسان نسبت به کمبود برخی از کالاها در بازار و نایاب شدن آن طی ماههای آینده هشدار میدهند. به گفته مجید رضا حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، از شنبه تا دوشنبه 18 درصد از ارزش داراییهای دارندگان درآمدهای ثابت پایین آمده است. قدرت خرید از سال گذشته تاکنون به یک سوم تقلیل پیدا کرده است. در چنین شرایطی، سیاست گذار یا وجود دارد و بنا به مسائلی سیاستگذاری میکند یا یک وادادگی در مقابل اتفاقات است.
هراس در مردم میتواند نه تنها به حوزه اقتصاد، بلکه به همه جا ضربه بزند. نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین همچنین میگوید: این بیخبری و هول و وحشت و هراس در مردم که ناشی از نداشتن تصویری از آینده است، میتواند نه تنها به حوزه اقتصاد، بلکه به همه جا ضربه بزند. حتما آنها که درباره این شرایط و دلایل آن توضیح نمیدهند دلایل قانعکنندهای دارند، اما به نظرم محرم ترین افراد همین مردم عادی هستند که 60 تا 70 درصد آنها با درآمد ماهانه کم تر از 200 دلار زندگی خود را میگذرانند و در چنین شرایطی، دارندگان درآمدهای ثابت از جمله کارمندان، کارگران و به طور کلی حقوقبگیران، کسبه جزء، پیشه وران و دهقانان نابود میشوند.
سیاستهای ارزی بانک مرکزی جوابگوی مشکلات بازار ارز نیست. به اعتقاد فعالان اقتصادی، سیاستهای ارزی رئیس کل بانک مرکزی جوابگوی مشکلات ریشهای بازار ارز نیست و همین مساله باعث شده توقف فعالیت بیرویه دلالان در بازار ارز، دور از دسترس باشد. رشد بیمنطق قیمتها در بازار آزاد ارز در حالیست که رئیس کل بانک مرکزی سهم این بازار از معاملات ارزی را تنها 3 درصد اعلام کرده است. دیروز در سامانه سنا دلار آمریکا 10 هزار و 588 تومان داد و ستد شد و هر یورو نیز در این سامانه 9 هزار و 46 تومان معامله شد. روز گذشته التهابات بازار ارز به اوج خود نسبت به حدود دو هفته گذشته رسید و قیمتها لحظه به لحظه رشد کرد. دلار از 14 هزار تومان و یورو از 16 هزار تومان عبور کرد. این در حالی ست که قیمتها در اول هفته جاری برای دلار کمتر از 11 هزار و یورو زیر 12 هزار تومان بود.
فعالان بازار دلیل شرایط موجود را عدم عرضه و تامین نیاز موجود در بازار میدانند. بازار ارز شلوغ و پررفت و آمد است و تقاضا برای خرید بالاست. بررسیهای میدانی و آن چه صرافها میگویند، از این حکایت دارد که با توجه به نوسان تند قیمتها صرافان و دلالان هم از فروش دست کشیدهاند و تقریبا فروشندهای در بازار نیست. در مقابل با وجود رشد قیمتها، تقاضا برای خرید زیاد است و متقاضیان که انتظار گرانی بیشتر ارز را دارند میخواهند با هر قیمتی خرید کنند. صرافیها میگویند پیشبینی دقیقی از روال بازار وجود ندارد و هیچ منطقی در کار نیست، اما بعید هم نیست که بعد از این التهابات در چند روز آینده کمی بازار آرام و نرخها تعدیل شود حتی برای مدتی کوتاه. فعالان بازار دلیل شرایط موجود را سیگنالهای منفی اخیر برای بازار و به ویژه عدم عرضه و تامین نیاز موجود در بازار میدانند...
https://www.facebook.com/emrooznama/posts/2223030444592724