!با چتر نجات از بانکوک
يادداشت های اسکندر دلدم
مسئولان نظام و موتورسیکلت های آلاینده!
یک مسئول ارشد اجرایی، با ارسال ابلاغیه ای خطاب به اعضای کابینه، از آن ها خواسته با توجه به الزامات مطرح شده در قانون هوای پاک، تا پایان امسال کلیه ناوگان موتور سیکلت های ملکی خود را که در شهرهای دارای اولویت کاهش آلودگی هوا تردد می کنند، به موتورسیکلت های برقی تبدیل کنند و شماره گذاری موتور سیکلت های بنزینی نیز منوط به اسقاط یک دستگاه موتور سیکلت فرسوده خواهد بود اما موتور سیکلت های برقی از این شرط معاف هستند.
بدين ترتيب به نظر می رسد که از مقامات و کارگزاران مقدس و هیئت دولت و وزیران خواسته شده که موتور سیکلت های آلاینده سوار نشوند و کمافی السابق از رعایا سواری بگیرند و همچنان سوار مردم باشند که اگرچه در سربالایی ها ریپ می زنند و تیز ول می کنند اما آلودگی کمتری نسبت به موتورهای بنزینی دارند!
احتمال آزادی بستن زنار (کراوات سابق)!
گويا قرار است به دنبال ورود زنان خودی به استادیوم ها و تماشای فوتبال، کراوات زدن هم آزاد شود! دليل هم اينکه اخیرا تله وزوزون گام هایی در جا انداختن فرهنگ پوشش غربی برداشته و در بعضی برنامه های خود از اساتید و علمای زنار (کراوات) بسته استفاده می کند تا حساسیت جناح های مخالف فرهنگ غرب را کم رنگ نماید!
از اوایل پیروزی انقلاب شکوهمند و نابودی جهان غرب، مبارزهء همه جانبه ای نيز علیه فرهنگ پوششی غربی در گرفت و بعضی علما اظهار داشتند که کراوات همانا یادآور صلیب و تبلیغ مسیحیت است و امت همیشه در صحنه نباید زنار ببندد! در همان زمان تظاهرات پرشوری هم علیه کراوات جهانخوار و صهیونیست برگزار شد و تظاهر کنندگان شعار می دادند: "کراوات دیگه ور افتاد / به گردن خر افتاد!" با این اقدامات کراوات در حکومت اسلامی به تاریخ پیوست و اگر هم کسی کراوات می بست طوری از آن استفاده می کرد که از بیرون دیده نشود و سر و کارش به محکمه و مجازات نیفتد!
اکنون به نظر می ، توجه به رشد رفاه اجتماعی که باعث شده مملکت فقط از نظر کراوات نبستن مردم از سایر ملل پیشرفته جهان عقب مانده باشد، قصد دارند آهسته آهسته روی مردم را باز کنند تا رعایای حکومت اسلامی هم کراوات و حتی پاپیون ببندند!
حاج پروفسور سیدحسن امین حقوق دان، فیلسوف، ادیب، عالم، وکیل دادگستری و شاعر که به عنوان عامل اصلی اعطای دکترا به حاج حسن روحانی (رئیسجمهور) شناخته میشود، در برنامه «شوکران» در شبکه چهار با کراوات حضور پیدا کرده بود. نکته جالب آن که در تصاویری که از این برنامه منتشر شده، پروفسور امین را با کراوات میبینیم و این در حالیاست که او یک ماه قبل، به مناسبت روز بزرگداشت حافظ، مهمان برنامه «فرمول یک» بود و در آن برنامه کراوات به گردن نداشت.
به نظر میرسد قواعد پوشش در صداوسیما کم رنگ شده است، حاج داوود هرمیداس باوند نیز که اول مرداد ماه مهمان اولین قسمت از برنامه «شوکران» بود، زنار بسته بود!
حالا اگر برخورد تلویزیون را درباره کراوات بستن چهرههایی که در برنامههای تلویزیونی ظاهر میشوند به یاد بیاورید، متوجه میشوید همین پوشش برای بعضی افراد مانع حضور آنها در تلویزیون شده است. یکی از نمونههای این اتفاق به دیماه سال 95 و برنامه «روح پهلوانی» در شبکه ورزش برمیگردد. وقتی عبدالله موحد، اسطوره کشتی ایران، با کراوات به این برنامه رفته بود، حساسیت تلویزیون گل کرد و عوامل از او خواستند کراواتش را باز کند. مخالفت او باعث شد در نهایت این کشتیگیر پیش کسوت قهرمان المپیک، بدون آن که جلوی دوربین برود، به خانه بازگردد.
در آن زمان اعتراض او جنجال بزرگی برای تلویزیون ساخت. این تناقض وقتی بیشتر به چشم میآید که به یاد میآوریم چهار ماه قبل از این اتفاق، یعنی در شهریور ماه 95۵، پروفسور سمیعی با کراوات در برنامهء لوس استاندآپ تراژدی «دورهمی» ظاهر شده بود.
حال باید پرسید چه عواملی باعث میشود پروتکلهای پوشش صداوسیما برای یک مهمان واحد، به فاصله زمانی یک ماه، متفاوت باشد؟ چه عواملی در حضور یافتن یا نیافتن یک مهمان با پوشش کراوات جلوی دوربین تلویزیون مؤثر است؟ سلیقه برنامه سازان؟ شهرت مهمان؟ لابی تهیهکننده؟
به نظر می رسد گردانندگان تله وزوزون، که با ریزش مخاطب روبرو شده و فقط خودشان تلویزیون نگاه می کنند، راه چاره و بالا بردن تعداد مخاطبان را استفاده از کراواتی ها می دانند و تصور می کنند علت پر مخاطب بودن تلویزیون های خارجی کراواتی بودن مجریان آنهاست!
اما کارشناسان سیاسی - تلویزیونی معتقدند روی آوردن مدیران تلویزیون به کراواتی ها به منظور تکذیب شایعات استکبار و صهیونیزم در مورد زیر پا گذاشتن حقوق بشر در حکومت اسلامی است(!) زیرا در حکومت اسلامی تمامی مفاد مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر به دقت رعایت می شود و فقط حق آزادی بستن زنار نادیده گرفته شده بود که با تلاش تله وزوزون و برنامه سازان آن در حال رفع و رجوع آن هستند و حتی شنیده شده دولت بزودی با کمک تولید کنندگان چینی و در برنامهء "نفت در برابر کراوات!" زنار کافی وارد و به گردن هر یک از رعایا دو سه کراوات خواهد بست!
روز قم المقدسه هم به تقويم آمد!
در جلسهء شورای فرهنگ عمومی استان قم، روز 23 ربیع الاول، سالروز ورود موکب کریمهء اهل بیت، حضرت معصومه (س)، به شهر مقدس قم به نام «روز قم» نامگذاری و به تقویم ایرانیان اضافه شد.
قم پس از پیروزی انقلاب شکوهمند به یک کلانشهر مذهبی تبدیل گردیده که علاوه بر حوزه های علمیه سنتی مشهور، نظیر حوزه علمیه فیضیه و حوزه علمیه حقانی و مراکز تربیت روحانیون، از طلبگی تا مرجعیت، دانشگاه های تربیت طلاب و روحانیون برای سراسر جهان را هم تاسیس کرده و هم اینک در حوزه های علمیه بین المللی این شهر مقدس، نظیر جامعه المصطفی، طلابی از آمریکای شمالی گرفته تا آفریقا و تایلند و کره و ژاپن و هندوستان و... سرگرم فراگیری علوم اسلامی شیعی و خواندن مقدمات و مکاسب و سایر کتب شیعه هستند.
سوهان قم هم از شیرینی های سنتی این شهر مقدس است که اگرچه آفت دندان است اما بسیار انرژی زاست و حتی در محافل علمی به آن لقب "ویاگرای قمی" داده اند!
متاسفانه در سال های اخیر به بخش گردشگری دینی قم بی توجهی شده و در حالی که گردشگران منطقه به مشهد مقدس سرازیر شده و سود زیادی نصیب صنعت هتلداری و شهربازی و پارک آبی این شهر کرده اند قم کمتر از این گردشگران منطقه بویژه برادران عراقی سود برده است.
پیش بینی می شود با تعیین روز قم در تقویم ایرانی حرکت های اقتصادی برای تاسیس هتل های مجهز و پارک آبی و مراکز خرید و تفریحی شروع شده و قم به هدف گردشگری جدید برادران دینی منطقه تبدیل شود و گام های بزرگی در تحصیل ارزهای خارجی بردارد.
دریاچه نمک و کویر قم هم از جاذبه های گردشگری این شهر مقدس است که بخاطر خشک بودن دریاچه خطر غرق شدن شناگران هم وجود ندارد و گردشگران می توانند در آن به نمک درمانی بپردازند.
در صورتی که سازمان گردشگری و میراث برباد رفته فرهنگی به ریاست حاج آقا مونسان دست ها را بالا زده و زیر بناهای لازم برای پذیرایی از برادران دینی متطقه بویژه برادران عراقی را فراهم کند، گردشگران عرب می توانند در مسیر رساندن خود به مشهد مقدس چند روزی هم در قم اطراق کرده و به درآمد ارزی و درزی این شهر کمک نمایند.
مژده معاون اول به رعایا
ربیعی، وزیر بیکاری و بی رفاهی و تشویش اجتماعی، چند هفته پیش، پس از پنج سال وزارت، با استیضاح مجلس از دولت بیرون کشید و حاج ممد شریعتمداری، وزیر نابودی صنعت و معدن و تجارت که به علت سوء مدیریت و عملکرد منفی کنار گذاشته شده بود، با امدادهای غیبی جانشین ربیعی شد!
نکتء فکاهی در شو آف دولت، برگزاری مراسم تودیع و معارفه برای مدیرانی که می روند و می آیند است!
سال هاست که هر روز در هیئت دولت دورهمی دارند و می گویند و می خندند و حقوق نجومی می گیرند و هنگامی که میزهایشان جابجا می شود مراسم پر هزینه ای تحت عنوان تودیع و معارفه برگزار و از یکدیگر تقدیر و تشکر و قدردانی کرده و هدایایی (از بیت المال - جیب رعیت!) به هم می دهند!
تازه ترین شو آف مراسم تقدیر از زحمات پنج سالهء حاج علی ربیعی بود که خودش در مقام وزیر بیکاری و بی رفاهی و تشویش اجتماعی می گوید اوضاع وزارتخانه ای که پنج سال تحت مدیریت اش بوده درام و صندوق های بازنشستگی ورشکسته، و اوضاع قمر در عقرب و بی ریخت است! حالا از چه چیز این وزیر باید در مراسم تودیع تقدیر کرد کربلایی اسحاق معاون می داند که این کار را کرد!
در همین مراسم، اوس ممد شریعتمداری به عنوان وزیر جدید بیکاری و بی رفاهی و تشویش اجتماعی معرفی و اسحاق ابراز اطمینان کرد که وزیر جدید اوضاع را سر و سامان داده و مشت محکمی به دهان یاوه گویان شرق و غرب و شمال و جنوب خواهد زد!
البته با توجه به تعطیلی هفتاد درصد کارخانجات و صنایع و معادن در دوران وزارت همین اوس ممد و قاچاق اتومبیل با امعان نظر معاونان وزارت صنعت و معدن و تجارت معلوم می شود که چه آینده ای در انتظار وزارت بیکاری و بی رفاهی و تشويش اجتماعی خواهد بود!
از این حرف ها که بگذریم، اظهارات کربلایی اسحاق جهانگيری معاون در این جلسه تودیع و معارفه و مژدگانی که به رعایای بخت برگشته داد از همه نوید بخش تر بود!
اوستا جهانگیری گفت وضع اگر همینطور پیش برود سال آینده مردم قدرت خرید نخواهند داشت!
ما هم نفهمیدیم بالاخره تحریم های آمریکا تاثیری دارد یا بی تاثیر است؟!
زعمای قوم،از جمله خود آشیخ حسن، می گویند تحریم ها تاثیری در اقتصاد کشور ندارد و قطعاً آمریکا شکست خواهد خورد، اما اوس اسحاق یک مرتبه پا برهنه می پرد وسط گول مالی زعمای قوم و می گوید سال آینده دهان رعیت سرویس است!
اوستا همچنین به رشد بیکاری در سال آینده اشاره، و بنگاه های تامین اجتماعی را ورشکسته و عضویت در هیئت مدیره شرکت ها را رفاقتی و بر اساس من بمیرم تو بمیری ارزیابی کرده است.
بخشی از سخنان گهربار کربلایی معاون اول و آخر از این قرار است:
«رییس حکومت دستور داده است که تا پایان سال آینده بنگاه های اقتصادی واگذار شوند و در حال حاضر نکته منفی اداره بنگاه ها این است که میلیاردها تومان منابع کشور با بازده اندک اداره می شوند. اگر این بنگاه ها سالی 10 درصد از سود این منابع را به دولت بازمی گرداندند برای ادارهء کشور نیازمند منابع پولی نبودیم. در هیچ کجای دنیا برای مدیریت حرفه ای - اقتصادی بنگاه ها بر اساس من بمیرم تو بمیری رییس هیات مدیره انتخاب نمی شود. مدیران حتما براساس دانش حرفه ای و بهره وری بالا انتخاب شوند. در شرایط تحریم دو خطر از جمله بیکاری و کاهش قدرت خرید کشور را تهدید می کند. در ابتدای دولت این دو مقوله در دستور کار قرار گرفت، اگر خوب دقت نکرده و ایستادگی نکنیم و سیاست گذاری مناسبی نداشته باشیم ممکن است سال آینده بگوییم قدرت خرید مردم شدید کاهش یافته است».
اعلام جزئیات جدیدی از توزیع بستههای غذایی
حاج ممد شریعتمداری، وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز دوشنبه (21 آبان) جزئیات جدیدی را از توزیع بستههای حمایتی دولت از کم درآمدها را اعلام کرد.
اعلام دادن چند بسته ماکارونی و نخود لوبیا به کارمندان دولت، کارگران بیکار، بازنشستگان و مستمری بگیران کمیتهء امداد در واقع اعتراف "دولت تدبیر و امید!" به بروز فقر همه جانبه و فراگیر در میان رعایای حکومت اسلامی و به گدایی افتادن مردم در کشوری است که دارای ثروت های خدادادی بی نظیر نظیر نفت و گاز و سایر کانی ها می باشد.
به گفتهء مقامهای نابخرد دولتی که هر را از بر تشخیص نمی دهند و از بد روزگار مردم و از شانس متعال خود به دولت و قدرت رسیده اند، این کمک با هدف جبران بخشی از آثار ناشی از گرانی و تورم و همچنین تاثیرات تحریمهای اخیر آمریکا داده خواهد شد.
در حقیقت مقامات دولتی با حقه بازی به منظور تامین کسری بودجهء ریالی اول نرخ ارزهای خارجی را چهار - پنج برابر کرده و بانک مرکزی با گرانفروشی دلار جیب مردم را زده و ارزش دارایی های آنها و ارزش پول ملی را تا هفتاد درصد کاهش داده است و حالا می خواهد از همان پولی که از جیب مردم برداشته و آنها را به گدایی انداخته است چهار بسته ماکارونی به آنها بدهد!
ممد شریعتمداری گفته این بسته هم بصورت "مالی" و هم بصورت "کالایی" ارائه میشود. بر این اساس"حمایت مالی" افرادی را در بر میگیرد که مانند کارمندان دولت درآمد ثابت داشته باشند.
دولت در ماه های اخیر با افزایش نرخ خدمات دولتی نظیر آب و برق و گاز و تلفن و بیمه و عوارض گوناگون و بالا بردن مالیات ها پیشتاز گرانی در کشور بوده و زندگی مردم را بسیار گران و مردم را دچار فقر و استیصال و آسیب پذیر کرده است، بطوری که این گرانی ها روی ساخت و ساز، بهای خانه و آپارتمان و اجاره مسکن و کالاهای مصرفی و ضروری مردم تاثیر غیرقابل تحملی گذاشته و اجاره نشین ها به حاشیه شهرها و حتی زاغه نشینی پناه برده اند و بسیاری از مردم که در خرج و مخارج خود و فرزندان بیکارشان درمانده اند خانه و آپارتمان خود را می فروشند و عازم شهرک های دور افتاده و یا شهرستان شده و یا به نقاط جنوبی تر و ارزان تر شهر می روند تا با بقیه پول فروش مسکن خود روزگار گرانی سرسام آور را گذرانده و شکم خود را سیر کنند!
اکنون دولت با درآمدی که از افزایش مالیات ها و عوارض گوناگون و گران کردن خدمات دولتی کسب کرده است (پول کلانی که از جیب مردم زده است!) می خواهد به عنوان صدقه صنار سه شاهی به عنوان کمک نقدی در یکی دو نوبت به حقوق بگیران کمک کند!
شیخ حسن روحانی تاکنون چند بار در انشاهایی که می خواند، ضمن گول مالی سر رعیت همیشه فریب خورده، گفته که "ما به عقب بر نمی گردیم!" اما با تصمیمات جدید معلوم شده است در حال برگشتن به دوران کوپنیسم هستند!
اوس ممد شریعتمداری از صدور کارت الکترونیکی برای دریافت بسته حمایتی جهت رفع گرسنگی نيز خبر داده و گفته است: مرحلهء اول این سبد حمایتی از همین هفته شروع میشود و قرار شده تمام افراد تحت نهادهای حمایتی (نظیر کمیته امداد و بهزیستی) رقمی بین 100 تا 300 هزار تومان برای خانوار یک تا 5 نفره دریافت کنند؛ اشاره او به "بسته کالایی" است که فرد حق برداشت پول ندارد و فقط میتواند با داشتن کارتی از فروشگاههایی خاص کالا و مواد غذایی تهیه کند.
در واقع، در حالی که مسئولان کشور در ماه های اخیر به اتفاق سرگرم زدن مشت محکم به عقب و جلوی آمریکا بوده اند قیمت مواد غذایی در ام القرای جهان اسلام به شدت افزایش داشته است!
جزئیات جدید بستهء حمایتی دولتی (دادن چند بسته ماکارونی و یک قوطی رب گوجه!) در حالی اعلام شده است که به گفتهء حاجیه خانم معصومه آقاپور علیشاهی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، دادن صدقهء دولتی به ملت به گدایی افتاده به تاثیر تحریم ها و شرایط کش ور بستگی دارد.
معصومه خانم غیر مستقیم آب پاکی را روی دست رعایا ریخته و فهمانده است که رعیت خودش به فکر علفچری و پر کردن شکمبه و نگاری و هزار لای خود باشد زیرا ممکن است دولت خودش هم به خاطر تحریم ها به گدایی بیفتد و نتواند بودجه لازم برای تغذیه قحطی زدگان ایرانی (در آینده نزدیک!) را تامین نماید!
حاجیه معصومه نایب رئیس همچنین گفته: "دولت باید بتواند هزینه های لازم برای تهیه بسته ها تامین کند که این موضوع به شرایط ارز آوری و فروش نفت بستگی دارد."
این در حالی است که تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران از سیزدهم آبان اجرایی شده و از اوایل اکتبر قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته که این روند نزولی کماکان ادامه دارد.
دولت ایران در بودجهء سال جاری خورشیدی (1397) قیمت هر بشکه نفت را حدود 55 دلار را با نرخ دلار 3500 تومانی در نظر گرفت که این پیش بینی پایین تر از قیمت بازار بود. قیمت نفت در لایحه بودجهء سال آینده (1398) که معمولا نیمه آذر ماه ارائه میشود هنوز مشخص نیست اما احتمالا کاهش فروش نفت ایران با توجه به تحریمهای آمریکا در لایحه بودجه سال 1398 در نظر گرفته خواهد شد.
پیش بینی می شود با اوضاع و احوال رو به وخامت اقتصادی مملکت و عقل کمی که در مدیران وجود دارد وضعیت رعایا به جایی برسد که قحطی زدگان یمن به حال و روز رعایای ایرانی بگریند و کمک های غذایی که سازمان های خیریه به آنها می دهند روانه سفره خالی ایرانیان کنند!
وقت شناخت دوستان واقعی!
ترکیه و لبنان سوخت رسانی به ایر لاین های ایرانی را متوقف کردند / ترکمنستان و پاکستان آسمان خود را به روی پرواز های ایران بستند / عراق، روسیه و عربستان جای خالی ایران را در بازار نفت گرفتند و...
با شروع تحریم های ظالمانه و خلاف قانون بین المللی و قطعنامه سازمان ملل و ضد اخلاقی و انسانی علیه ایران قند توی دل رقبای منطقه ای و دشمنان ایران آب می شود!
روسیه که در شش - هفت سال گذشته برای حفظ پایگاه های خود در سوریه و حفظ نفوذ خود در منطقه مدیترانه از سپاهیان ایران به عنوان پیاده نظام استفاده کرده و هر وقت هم لازم بوده گرای پایگاه های ایران را به اسرائیل داده و ضد هوایی های خود را خاموش کرده تا نیروی هوایی اسراییل سپاهیان ایران را بمباران کند در حالی که علیه تحریم های آمریکا سخن پراکنی می کند در عمل برای افزایش تولید نفت خود و جبران کاستی ناشی از تحریم نفتی ایران در بازار های جهانی با آمریکا به توافق رسیده و سرگرم ربایش مشتریان سنتی ایران است!
کشور دوست و برادر عراق هم که توسط ایران از دست داعش نجات پیدا کرده است اعلام کرد هماهنگ با عربستان تولید نفت را افزایش داده و بازار مصرف را لبالب از نفت خواهد کرد!
دولت دوست و برادر عراق همچنین از بانک های این کشور خواسته است در احترام به تحریم های آمریکا از هرگونه همکاری بانکی با ایران خودداری کنند!
در واقع تحریم نفتی ایران موقعیت ممتازی برای روسیه، عربستان، عراق و امارات فراهم آورده است تا درآمدهای نفتی خود را افزایش بدهند!
از همه خبیثانه تر موضع گیری ترکیه نابکار است که از تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری ایرانی به بهانه تحریم ها خودداری کرده و ایرلاین های ایرانی مجبور هستند بر سر راه رساندن مسافران ایرانی که سالی سه میلیارد دلار ارز به صنعت توریسم ترکیه تزریق می کنند به آنتالیا و استانبول در فرودگاه تبریز فرود آمده و سوختگیری بین راهی انجام دهند!
به مصداق مثل معروف عامیانه و کوچه بازاری که می گوید: "اونی که به ما نریده بود کلاغ کون دریده بود!" امروز اعلام شد به دستور دولت لبنان به هواپیماهای مسافربری ایرانی در فرودگاه های لبنان سوخت تحویل داده نمی شود!
با این وضعیتی که دوستان حکومت اسلامی در جهان در پیش گرفته اند انتظار می رود دولت سوریه هم بزودی به تحریم ها پیوسته و علیه ایران دست به اقداماتی بزند!
در همین مورد است که از قدیم ندیما گفتن: "سگی را خون دل دادم که با من آشنا گردد / ندانستم که سگ خون می خورد خونخوار می گردد!"
تمهيدات مبتکرانهء شهردار جدید!
در جالی که بیش از نیم میلیون خانه به علت رکود تورمی و نابودی ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم روی دست سازندگان اش باد کرده و فروش نمی رود، پیروز حناچی، شهردار جدید تهران، در اولین اظهارات اش پس از انتخاب به سمت شهردار تهران اعلام کرد دولت باید روی خانه های خالی مالیات سنگین ببندد و همچنین از مالکان بخاطر افزایش قیمت زمین و خانه مالیات ارزش افزوده بگیرد!
شناسایی خانه های خالی در سطح تهران از برنامههای پیروز حناچی که تحت عنوان "شهری برای همه" به شورای شهر ارائه شده، می باشد. به گفته او، دولت باید مالیات بر ارزش املاک را افزایش دهد و اجازه ندهد یک نفر دهها واحد مسکونی را راکد نگه دارد.
پیشنهاد او برای افزایش مالیات مالکان خانههای خالی را شاید بتوان نقطه مقابل برنامههای آقای آخوندی دانست که تأکید خود را بر عدم دخالت دولت گذاشته بود.
راه حلی که حناچی برای کسب درآمد دولت و شهرداری ارائه می دهد مثل این است که بانک مرکزی برای کاهش نقدینگی دو سوم سپرده های بانکی مردم در بانک ها را مصادره نماید!
حناچی که با این اظهارات نامعقول نشان داد حنایش رنگی ندارد شهردار است و نه وزیر مسکن که اول کار دنبال حل مشکل مسکن افتاده است!
این بابا متوجه نیست که به علت رکود تورمی خانه های ساخته شده روی دست سازندگان باد کرده است و اگر اقتصاد بیمار رو به موت نبود سرمایه گذاران بخش مسکن خانه های ساخته شده را فروخته و سرمایه خود را در ساخت خانه های جدید به کار می انداختند و راکد نگه نمی داشتند!
باز هم متوجه نیست که بستن مالیات های سنگین موجب گرانی بیشتر مسکن می شود و پر واضح است که فروشندگان این مالیات ها را رور قیمت مسکن کشیده و از خریدار مطالبه خواهند کرد!
مالیات و عوارض گوناگونی که شهرداری بابت صدور پروانه ساخت و فروش تراکم و غیره و ذالک از سازندگان می گیرد عامل اصلی افزایش قیمت مسکن در دهه های اخیر است و در حقیقت شهروندان بخت برگشته تهرانی عوارض سوء مدیریت و ریخت و پاش و اختلاس و هزینه هایی را که شهرداری در انتخابات و یا در بازسازی شهرهای مذهبی عراق می کند را می پردازند!