خانه اسناد تشکیلاتی شبکه ◄ منتخبین برای مدیریت شبکه ◄ تماس با شبکه ◄ عضویت در شبکه ◄ آشنائی با اعضاء شبکه ◄ |
آئین نامه تشکیلاتی -1 22 امرداد 1403 – 12 اگوست 2024 |
بخش یک: هیئت مؤسس، انجمن ها و حامیان مادهء 1 ـ عده ای از ایرانیان ساکن کشورهای مختلف جهان، که با افتخار جمع خود را «هیئت مؤسس شبکهء جهانی ایران مداری» می خوانند، این امضاء کرده، و نام شان در پای آن آمده است، - در امرداد ماه سال 1403، - بر اساس محورهای سه گانهء پیشنهادی شاهزاده رضا پهلوی، و در راستای حرکت بسوی ایجاد «ائتلاف مشتاقان» - و با الهام گرفتن از اقدام اساسی سه تشکل سیاسی به نام های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)، حزب سکولار دموکرات ایرانیان، و جبههء 7 آبان طی جلساتی اینترنتی گرد هم آمده و بنیاد نامه و نخستین آئین نامهء تشکیلاتی شبکه را تهیه و تصویب کرده و، با تکیه بر مفاد اسناد مزبور، اولین انتخابات شبکه را برای یک سال انجام داده اند. ماده 2 – پس از انجام انتخابات مزبور، و سپردن زمام امور به اولین شورای مرکزی شبکه، «هیئت مؤسس» پایان کار و انحلال خود را اعلام می دارد.
بخش دو: ملاحظات مربوط به عضویت در شبکه ماده 3 – شبکه از پیوستن انجمن های زیر بوجود آمده و گسترش می یابد: - انحمن های ایرانی موجود در شهرها و کشورهای مختلف جهان که اصول کار شبکه را می پذیرند - انجمن هائی که تحت نام «انحمن ایران مداری» و بر اساس اصول کار شبکه در هر شهر دنیا بوجود می آیند. ماده 4 – برای پذیرش عضویت یک انحمن در شبکه لازم است که انجمن متقاضی دارای حداقل 5 عضو قابل معرفی و شناخت عمومی باشد و نام و نشان آنها را جهت اعلام عمومی به اطلاع شورای مرکزی شبکه برساند. ماده 5 – هر انجمن به ازای هر عضو معرفی شده خود ماهانه حق عضویتی معادل یک دلار امریکا به صندوق شبکه می پردازد اما حق عضویت ناهانه یک انحمن نمی تواند از نعادل 200 دلار امریما بیشتر باشد. ماده 6 – در نشست های عمومی شبکه هر انجمن دارای فقط یک «نماینده» است. ماده 7 – در نشست های عمومی شبکه، هر انجمن، از طریق «نماینده»ی خود و به ازاء معرفی قابل راستی آزمائی ی هر 5 عضو ، دارای یک حق رأی است اما تعداد آراء هر انجمن نمی تواند از 10 رأی بیشتر شود. ماده 8 – تعداد رأی های متعلق به هر انجمن در دعوتنامه رسمی برای شرکت در نشست های عمومی شبکه ذکر می شود و از آن پس، تا تشکیل آن نشست عمومی، انحمن ها نمی توانند بر شمار تعداد اعضا اعلام شدهء خود در راستای بالا بردن تعداد رأی خویش بیافزایند.
بخش سوم: نشست های ماهانه ماده 9 – برای تقویت روابط دوستی و همدلی در میان اعضاء شبکه، در اولین شنبهء هر ماه نشستی غیر رسمی با حضور حداکثر سه نماینده از جانب هر انجمن، که یکی از آنها باید «نماینده»ی انجمن باشد برگذار می شود. ماده 10 - این نشست ها حکم نشست عمومی عادی یا فوق العادهء شبکه را نخواهد داشت و صرفاً جها تقوست مبانی دوستب و همدلی اعضاء برگذار می شود. ماده 11 – انجمن هائی که هنوز برای عضویت در شبکه تصمیم نگرفته و علاقمند به آشنائی بیشتر با شبکه هستند می توانند با دعوت شورای مرکزی شبکه در دو جلسه ماهانه خضور یابند. ماده 12 – این نشست ها می توانند نظر مشورتی خود را به شورای مرکزی ارسال داشته و در صورت لزوم خواستار برگزاری نشست عمومی رسمی اعضاء شبکه شوند.
بخش چهارم: نشست های عمومی عادی و فوق العاده ماده 13 – چگونگی تشکیل و حدنصاب رسمیت یافتن نشست های عمومی عادی و فوق العاده را ماده 5 بنیادنامهء شبکهء مشخص کرده است. ماده 14 – دستور جلسه نشست قبلا در دعوتنامه نشست مشروحاً توضیح داده می شود. ماده 15 – در این نشست ها فقط «نماینده»ی هر انجمن عضو شرکت خواهد کرد. ماده 16 - در رأی گیری های لازم در این نشست ها نماینده هر انجمن دارای تعداد آرائی است که قبلا در دعوتنامه ذکر شده است. ماده 17 – هر جلسه با مدیریت رئیس سِنی آغاز شده و بلافاصله انتخابات برای گزینش رئیس نشست و معاون و منشی او انجام می شود و رئیس سنی جای خود را به رئیس انتخابی نشست می دهد. ماده 18 – با شروع رسمی نشست، رئیس حلسه یک یک موارد ذکر شده در دستور جلسه را قرائت کرده و از دو نفر موافق و دو نفر مخالف دعوت می کند تا نظرات خود را بیان دارند. اما رئیس جلسه می تواند به تشخیص خود و در هر مورد که لازم باشد بر تعداد موافقین و مخالفینی که قصد اظهار نظر دارند بافزاید. ماده 19 – تصمیمات با رآی اکثریت نسبی (نصف به اضافهأ یک) گرفته می شود، بجز در موارد تغییر اساسنامه و انحلال شبکه که رأی مطلق (دو سوم) را می طلبند.
بخش پنچم: انتخاب اعضاء شورای مرکزی و بازرسان ماده 20 – شوای مرکزی شبکه دارای پنج عضو (سه اصلی و سه جایگزین یا علی البدل) است که بوسیلهء اعضا حاضر در نشست و از میان داوطلبان و کاندیدا ها انتخاب می شوند. ماده 21 – رئیس جلسه از هر داوطلب یا کسی که بوسیله حضار کاندید شده و این امر را می پذیرد می خواهد تا خود را معرفی کرده و دلایل شایستگی و توانائی خود برای احراز سمت عضویت در شورای مرکزی را توضیح دهد. ماده 22 – پس از انجام رأی گیری، سه نفری که دارای بیشترین رأی باشند بعنوان عضو اصلی و سه نفر بعدی عضو جایگزین اعضاء شورای مرکزی اعلام می شوند. ماده 23 – در یک رأی گیری دوم، از بین سه نفر اعضا اصلی شورای مرکزی، یک نفر بعنوان رئیس و سخنگوی شورا، یک نفر بعنوان معاون شورا و یک نفر بعنوان مسئول امور مالی و اداری، شامل امور انتشاراتی و رسانه ای انتخاب می شود. ماده 24 – سپس انتخابات برای تعیین سه نفر عضو هیئت داوری انجام می شود.
بخش ششم: کارگروه ها و جامیان ماده 25- شورای مرکزی می تواند، با گرداوردن چند تن از اعضاء داوطلب عضو انجمن ها، کارگروه های تخصصی مختلفی را بوجود آورد تا در مورد مسائل مورد نیازش گزاش های لازم تهیه نموده و به شورای مرکزی ارسال دارند. ماده 26 – برای تقویت موقعیت شبکه، شورای مرکزی شبکه باید بکوشد تا با ایجاد «گروه پشتیبانان شبکه» حمایت سازمان ها و شخصیت های سرشناس ایرانی و غیر ایرانی را جلب و رسانه ای کند.
|