تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
آینهء ونزوئلا برای آرایش نیست!
اسماعیل هوشیار
hoshyaresmaeil2017@hotmail.com
مایک پمپئو، وزیر خارجه کاخ سفید: «کومت مادورو شرایطی را در ونزوئلا ایجاد کرده است که مردم این کشور به دنبال یافتن چیزی برای خوردن هستند».
در پی درخواست آمریکا، دولتهای فرانسه، آلمان و اسپانیا روز شنبه اعلام کردند: «در صورتی که تا 8 روز دیگر برگزاری انتخابات ریاستجمهوری درونزوئلا اعلام نشود، آنها "خوان گوایدو" رهبر مخالفان رابه عنوان رئیسجمهوری قانونی این کشوربه رسمیت خواهند شناخت».
جنگ قدرت در ونزوئلا آغاز شده است، مردم در خیابان با پلیس درگیرند، روسیه و چین در کف و حکومت اسلامی ایران در منگنه... آغاز فروپاشی دیکتاتوری حاکم مبارک است!
ونزوئلا آینه ای برای آرایش شترهای حاکم نیست، اینجا ایستگاهی برای تغییر است! البته که حرف های سیاستمداران غربی کشک است: «انتخابات آزاد، دموکراسی، حقوق بشر، مردم !..» ولی با جارو شدن دیکتاتورهای وامانده از قرن پیش به هر شکلی خیلی موافقم. آمریکای لاتین باشد یا خاورمیانه، زیاد تفاوتی ندارد. نفت داشته باشد یا نداشته باشد، دیکتاتورش که منگول باشد نتیجه یکی است: وامانده های قرن پیش باید بروند...
«این دیگه خیلی ستمه تو قرن 21 مثل قرن 14 زندگی کنی. لااقل یک دیکتاتور جدید قرن 21 بیاد، کمی مدرن باشه، کمی به روز باشه، نه منگول باشه و نه اشکول، بقیه رو هم اسکول نبینه. در مجموع یک دیکتاتور روشن فکر و دموکرات...»
اینطوری مردم کمی آزادی دارند و غذایی برای خوردن و هم اعتیاد جامعه به دیکتاتوری راه حل پیدا میکنه... صد رحمت به دیکتاتوری ونزوئلا که دیکتاتور معمولی است، توی ایران که، به جای دیکتاتور، فاشیسم مذهبی حاکم است و ظاهراً آخرین محلی که در کره زمین است که قرار تعیین تکلیف بشه! چقدر ایرانی ها بدبختن که هی باید توی صف تغییر بمونن.: حالا هی مثل بز نظاره گر باش تا نوبتت بشه!
***
حکايت: شخصی مذهبی در تنبان خويش رطوبتی دید، مَر فقيهى را گفت: "دانم حكم اين رطوبت در فِرَق اربعه متفاوت است، اما دوستتر دارم بدانم فقه امام حنبل چه ميگويد؟" فقيه گفت: "ندانم كه هر فرقه دینی چه گويد، اما يقين دانم كه به اِجماع تمامى فِرَقه های دینی، بر خويش خرابی کرده اى!"
اين مستند مضحک «طراحى سوخته» جز نمایشی از رطوبت در تنبان برخیها، حكايت ديگرى نداشت:
اينكه به كارگر جماعت چند ماه حقوق ندهى و بعد اگر صدايش در آمد كه تنگى در “معاش” زندگى را تعطيل كرده، بگيرى و ببرى در محبس و با داغ و درفش جوابش را بدهی، یعنی بر خويش خرابی کرده اى!
اينكه هر روز فرياد بزنى كه در جنگ اقتصادى هستيم و مردم بايد صبورى كنند و اشكنه بخورند اما آقازادههای کلاش و فک و فامیل شیاد را، که با رانت و بر مبناى اصل پا منقلىِ چهل و چهار، چنگ بر خصوصی سازی انداختهاند رها كنی تا سه شیفته به غارت مشغول باشند و بجایشان، کارگر و كارمند و معلم را ببرى آنجا که عرب نی انداخت، یعنی بر خويش خرابی کرده اى!
وقتی آنقدر دستپاچهای که از یک طرف اعتراض کارگر را به مجاهدین و جنبشهای چپ کارگرى/ کمونیستی منصوب میکنی و از طرف دیگر عامل آمريكاى كاپيتاليست! يعنی واقعا بر خويش خرابی کرده اى و آب هم قطع است! و به اجماع تمام فقهای بلاد و علمای عظام چارهات کلوخ باشد.
***
آقایان و خانمهای ایسم انقلابی ضد امپریالیسم حرفه ای در تنیدن تارعنکبوت دور خودتان!..
هميشه هرگونه ساخت و سازی توسط امپریالیسم در نقاط مختلف زمین، زمینه اش توسط «عوامل داخلی» مهیا میشود. فرقی هم نمی کند زمان امیرکبیر باشد یا مصدق یا حکومت اسلامی در ایران و یا ونزوئلای صاحب دومین ذخائر انرژی زیر زمینی جهان، یا کوبا...
همیشه این سوال را در ذهن تان پر رنگ کنید که «چرا "امپریالیسم ضد بشر" امکان مهندسی سیاسی در جغرافیای مختلف را پیدا می کند؟ سیستم مافیایی ولایت فقیه و یا ونزوئلا و یا... حتما حاکمان ابلهی دارد که زمینهء دخالت و تاثیرگذاری مهندسین غربی را فراهم کرده اند. فهم نکردن همین معادلهء ساده در ذهن، یعنی که بر خويش خرابی کرده اى، آب هم قطع است .
شعور، حلقهء گمشدهء روابط اجتماعی، اگر در زمینهء سیاست برای جماعت ضد امپریالیسم حلقه وصل ندارد پس حتما در قرن پیش جا مانده اند.
می گويد: «آنچه در ونزوئلا روی می دهد يک دخالت آشکار کشور ها در امور داخلی يک کشور مستقل است که امپریالیسم آمریکا قصد دارد برای تسلط به نفت در آنجا جلوی انقلاب سوسیالیستی را بگیرد..."
این خط بالا نظر یکی از کمونیست های جا مانده از قرن پیش است. فقط انقلاب سوسیالیستی را توضیح نمی دهد که مدل استالین است یا مائو؟ و مخاطب هم نمی داند چکار کند؟ چون امپریالیسم آمریکا که بد و مخرب است خیلی هوشمندانه روی شریان های اقتصادی جهان چمبره زده و به این حرف های کودکانه کاری ندارد.
سوسیالیسم یک دنیای آرمانی و انسانی زیباست که ربطی به شعار و واقعیات بیرونی امروز ندارد. شما بگو چطور قرار است محقق شود. البته منهای یک نسخهء اقتصادی کاملاً متفاوت و حتی متضاد با بورژوازی که تنها راهش همین است؛ بقیه اش حرف مفت و آروغ بعد چلوکباب است...
امپریالیسم آمریکا خیلی زشت است و از نظر تاریخی و سیاسی در ایران هیچ قدم مثبتی ندارد؟ ولی اگر به هر دلیلی اراده کرد تا سیستم آخوند و عقب مانده هایی مثل پوتین را بزند بدون شک کاری مثبت و تاریخی کرده است!
شعور، حلقهء گمشدهء روابط اجتماعی ... را با دیدگاه های سیاسی روز باید درست دید. اينها متأثر از هم هستند. مثلا!، فردی که نمی داند چه زمانی وقت سکوت است و چه زمانی وقت حرف زدن... آدم بی شعوری است که در سیاست روز هم برایش فرقی نمی کند که آروغ بزند یا نظر بدهد.
***
تمامی این شعارها و وقایع وزن و جایگاه تضاد آنتاگونیستی ندارند. وتوی چین و روسیه در بارهء ونزوئلا، هشدار اروپا به ونزوئلا، کانال مالی اروپا برای حکومت اسلامی ایران... آنها اگر هم بازی خونین دیپلماتیک می کنند ولی با سماجت برنامه های راهبردی خودشان را دنبال می کنند. فقط چلمنگ های دینی، مثل حکومت اسلامی ایران، هستند که برنامهء راهبردی شان ماندن چند روز بیشتر است، به هر قیمت ... و در همین راستا تاکنون از کمک های غرب و شرق عالم برخوردار بوده اند.
http://www.tipf.info/ayeine,venezoela,baraei,arayesh,nist.htm