تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

10 اسفند ماه 1397 ـ  1 مارچ 2019

مقدمه سازی برای قسمت دوم سریال نرمش قهرمانه

شهرام فريدونی

       کمتر کسی است که مسائل ایران و رژیم حاکم بر آن و مستخدمین و  پیشکارانش را بشناسد، و نداند که رئیس جمهور و وزرایش در این رژیم همواره  در مقام پیشکاران ولی فقیه ظاهر شده و میشوند. این اشخاص  نه هرگز کاری در جهت  منافع ملی انجام داده اند و نه هیچ کدام از خودشان شخصیت مستقلی بنمایش گذاشته اند. اعتراف خاتمی به پیشکار بودن و دروغ های شرم آور ظریف و رفتارهای سبک و  زننده او، گوش بفرمان و مطیع مطلق بودن او، خود سند محکمی برای اثبات این مدعاست که در رژیم حاکم،  فصل الخطاب  ولی فقیه و دیگران تنها جیره خواراند. ( واژه ی جیره خوار از  جنتی بعاریت گرفته شده) .

       جالب است بیاد بیاوریم که چند روز پیش از استعفای آقای ظریف،  حسن روحانی در خصوص وزیر ارتباطات اش در رسانه ها اعلان کرده بود که:  «وزیر جوانی که کارش را می‌کند و از شکایت هم نمی‌ترسد، قوه قضاییه گفته شکایت می‌کند اما او نمی‌ترسد  کار خود را می‌کند و به دستورهای بی‌ربط اهمیت نمی‌دهد. شکایت کنید کجا می‌خواهید ببرید؟ کجا را دارید ببرید؟ همه ما یک جا می‌رویم».

       این سخنان در همان روزهای صادر شدن اش برای بسیاری، از جمله خود نگارنده بسیار عجیب و غیر ضروری می نمود، چرا که «وزیر» محترم ارتباطات رژیم تا به امروز کاری نکرده، بجز خوردن ماست خود و البته ارضاء تمایلات و ومنویات مستبد اعظم.

       وقتی هم که آقای جواد ظریف استعفا کرد و جناب حسن روحانی هم از این مسئله ابراز نارضایتی فرمود، نزدیک به  150 تن از نمایندگان دست نشانده در مجلس رژیم نیز بلافاصله، البته  لابد بصورت خودجوش،  « استقلال» خودشان را  نشان داده و آستین خود را برای حمایت از این «امیرالاکبیر» اسلامی بالا زده، طی  نامه ای به حسن روحانی از وی خواستار آن شدند که ظریف را نگاه دارد.

       تحلیل صحیح از استعفا و شخصیت جواد ظریف و ماهیت رژیم ولی فقیه  را آقای پمپئو دادند و بصورتی شفاف بیان فرمودند که «دست شما برای ما رو شده است. رژیم شما یک رژیم مافیایی / مذهبی است، و ما حسن روحانی و ظریف را چیزی در حد صورتک های بی اراده، و  شخص اول  اتخاذ کننده  تصمیمات رژیم تان را آقای خامنه ای می دانیم و خلاصه که [...] خودتان هستید. اگر هم می خواهید، سیاست ما ( آمریکا) در قبال شما عوض بشود، ناگزیرید که رفتارهایتان را تغییر بدهید و نه صورتک هایتان را».

       حال پرسش اینجاست که آیا  تحرکات بصورت «همه با هم» در مجلس فرمایشی و تیم حسن روحانی و... به یکدیگر مربوط هستند یا خیر؟

       از دید نگارنده، همهء این سیاه بازی ها برای نشان دادن و پر رنگ کردن مفهوم  «استقلال شخصیت و استقلال رای» در میان مستخدمین آقای خامنه ای است. صفات و قابلیت هایی که از جانب هر دولت خارجی بعنوان شرط اول برای جدی گرفتن طرف مقابل تلقی شده، و مفاهیمی که هرگز، در هیچ زمانی و در نزد هیچ مقامی در رژیم حاکم، کوچکترین نشانی از واقعیت و کمترین محلی از اعراب نداشته است.

       لذا بنظر می رسد که حال که باد تاکتیک های حضرت صاحب الاختیار در رفته و اثر خودشان را از دست داده اند و گاز امیرالاکبیر نظام شان نیز خالی شده، حضرت شان چاره کار را یا در «تیون آپ» و دوپینگ جناب امیرالاکبیر می بنند، یا در عوض کردن ایشان. تا بالاخره بتوانند سیاست ملوکانه را که خود آقا امامزمان مهر و امضا کرده بودند، آنهم بنحوی آبرومندانه، یک تغییر 180 درجه ای بدهند و در این میان  کیان و بیضه و... اسلام عزیز را با نرمشی قهرمانانه تر از نرمش قهرمانانه قبلی حفظ نمایند.

       بگمان نگارنده بر کسی پوشیده نیست که رژیم مقدس، عنصری مزور تر و دروغگو تر و بی حیا تر و گوش بفرمان تر از جواد ظریف را بسختی پیدا کند، یا اگر هم  پیدا کند، مدتها باید برای جا انداختنش هزینه و وقت متحمل شود، آن هم در زمانی که وسع هیچ کدامشان را ندارد. پس عقل می گوید که حال ما یا باید منتظر فرد یا صورتکی متفاوت از چیزی که جواد ظریف است باشیم، و اینکه «قهرمان» دیگری بیاید، و  یواش یواش، هم روی دو پا و صاف راه برود، هم «قد» علم کند و البته با اجازه و بصورت کنترل شده حرف های «مستقل و بزرگتر از دهان خودش» صادر کند، هم حقارت «بفرمان» بودن منسب وزیر خارجه را، در ظاهر هم که شده از خود و منسب اش دور کند، یا همین جناب ظریف خودمان، البته با کمی ناز و عشوه و «من بمیرم، تو بمیری» و پافشاری حسن روحانی و توصیه رهبر و...، دوباره افتخار بدهند و این بار بصورتی «مستقل» بجایگاه خودشان رجعت کرده، چند صباحی دیگر نایب بحق امام  را از  خدمات خودشان مستفیض کرده، امت نگون بخت را از شیرینکاری و  درفشانی های خودشان محروم نفرمایند.

       در اینجا اين پرسش پیش میاید که پس فرق این داستان با آنچه که تا کنون دیده ایم چه خواهد بود و در این میان مقام مستکبر اعظم  چه چیزی عایدش خواهد شد؟

       بنظر میرسد که رژیم قصد دارد تا کارت های سوخته و بی مصرف خودش را بازیافت کرده، به این درخواست معقول پمپئو که بزبانی صریح میگوید که یک «آدمی» را بفرستید که از خودش اراده و شخصیتی داشته باشد و بتواند بعضی وقت ها یک «تصمیمکی» هم بگیرد جوابی بدهد و در این راستا با سرعت تمام یک پیشینه و کارنامه «استقلال رای» و «شخصیت غیر مذبذب» برای آقایان روحانی و ظریف دست و پا کرده وانمود کند که حضرات آنطور هم که مشهور و مشهود است بی اختیار، و صورتک نیستند، سهل است که با خود ما (بخوانید حاکمیت و ولی فقیه) هم اختلاف دارند و کمر همت به  کار مستقل بسته اند و ما هم که دیکتاتور نیستیم، دیگر زورمان به اینها نمیرسد و علیرغم اینکه میل مولاکانه نداریم و خوشمان هم نمیاید، اما چه کنیم دیگر، در مقابل «دمکراسی» بومی شده و اسلامی مان عقب می نشینیم، و به اینها رخصت «استقلال عمل» میدهیم، تا آنچه را شما قبلا بما دیکته فرموده اید و ما خودمان پس زدیم و قبول نکرده ایم، این قهرمانان مستقل، برای عوام بزک کرده، در طبق اخلاص گذاشته،  دودستی تقدیم حضور شما کنند تا شما هم دست از سر کچل ما و نظام مقدس ما بردارید.

       ومن الله توفیق

اسلو - 7 اسفند 1397

_______________________________

اين هم پاره ای از اظهار نظرهای مستخدمین آقای خامنه ای:

         * مطهری: در استعفای ظریف دولت مقصر است. علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس، استعفای ظریف را به دلیل "عقب‌نشینی" دولت دانسته است. به گزارش "اعتمادآنلاین" او گفته: «دولت باید اقتدار داشته باشد و در این خصوص یک مقدار مقصر دولت است که دائما عقب‌نشینی کرد و دیگران دائما در کارهایش دخالت می‌کنند.» مطهری "نهادهای موازی غیرمسئول مانند نهادهای نظامی" را متهم به دخالت در سیاست خارجی کشور کرده و خواستار آن شده تا دولت و وزارت خارجه اقتدار خود را بدست آورده و مانع از این دخالت‌ها شوند. او گفته اگر ظریف در سمت‌اش باقی بماند "باید بتواند با قدرت به کار خود ادامه دهد." به نوشته ایرنا مطهری همچنین اظهار داشته بعید می‌داند حسن روحانی با استعفای محمدجواد ظریف موافقت کند، "چون جایگزینی در حد ایشان نداریم."

         * پیغام یک "مقام عالی‌رتبه" به ظریف: این استعفا به مصلحت نیست. اعتماد آنلاین به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «حسن روحانی صراحتا با استعفای وزیر امور خارجه مخالفت کرده و این موضوع به اطلاع ظریف رسانده شده است.» این گزارش همچنین مدعی است: «در این میان یک مقام عالی‌رتبه نظام طی مرقومه‌ای کوتاه خطاب به ظریف، استعفای او را به مصلحت کشور ندانسته است.» معمولاً رسانه‌های ایران از آیت‌الله خامنه‌ای رهبر حکومت اسلامی به عنوان ''مقام عالی‌رتبه'' یاد می‌کنند.

         * قاسمی با اشاره به اظهارات واعظی: استعفای ظریف پذیرفته نشده است. یک روز پس از اعلام استعفای محمد جواد ظریف، سخنگوی وزارت خارجه ایران متن منتشر شده درباره این استعفا را «دستکاری شده و ناقص» خواند و همچنین گفت که حسن روحانی این استعفا را نپذیرفته است.

         * در نخستین اظهار نظر پس از استعفای ناگهانی، محمدجواد ظریف صبح سه‌شنبه، نیز ابراز امیدواری کرد که این اقدامش «تلنگری» باشد که وزارت خارجه را به «جایگاه قانونی‌اش» بازگرداند.

 

بازگشت به خانه