تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

12 مهر ماه 1398 ـ  4 اکتبر 2019

رونمایی از مبارزه با «فساد سیاسی»!

گزارش کيهان لندن

       پس از آنکه تخریب و افشاگری فعالان جناح‌های مختلف درون جمهوری اسلامی علیه یکدیگر بالا گرفته، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار برخورد قوه قضاییه با «فساد سیاسی» شده‌اند.

       رقابت‌های بین‌ جناحی در جمهوری اسلامی بر سر تصاحب کرسی‌های مجلس شورای اسلامی در انتخابات پیش رو که قرار است اسفندماه سال جاری، 1398، برگزار شود، بالا گرفته است. در این روند افشاگری و تهمت زدن به یکدیگر چنان آبروریزی راه انداخته که علی لاریجانی و چند نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار برخورد قوه قضاییه با «فساد سیاسی» شده‌اند.

       در هفته گذشته برخی وبسایت‌ها و همچنین کاربران در فضای مجازی از جمله توییتر اقدام به انتشار خبری درباره برادرزاده پروانه سلحشوری نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی کرده و مدعی شده‌اند باندی در تهران بازداشت شده‌ که در کنار خدمات ماساژ، خدمات جنسی به مشتریان خود ارائه می‌دادند و برادرزاده پروانه سلحشوری سردسته این باند بوده است.

       محمد مهدی زاهدی و موسوی‌لارگانی دو نماینده اصولگرای مجلس اسلامی نیز ادر توئیت‌هایی به این خبر پرداخته و پروانه سلحشوری را زیر سوال برده‌اند. پروانه سلحشوری با تکذیب این خبر نوشته که برادرزاده‌هایش در اهواز زندگی می‌کنند و سپس اعلام کرد که از محمدمهدی زاهدی و موسوی لارگانی شکایت کرده است.

       درگیری این نمایندگان اما به صحن علنی مجلس شورای اسلامی کشیده شد و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که این روزها با اصلاح‌طلبان نزدیکی زیادی پیدا کرده در سخنانی گفت: «این چه وضعیتی است که به یک نماینده تهمت می‌زنند و یک رسانه داخلی آن را منتشر می‌کند و بعد معلوم می‌شود منبع آن یک رسانه معاند است. نقد دیدگاه‌های یک نماینده مسئله متفاوتی است.»

       او همچنین گفته: «آیا نشنیدید که آبروی مومن حرمت کعبه را دارد؟ در پیشگاه خدا چه می‌گویید؟ از کمیسیون اصل 90 می‌خواهم این مسائل را پیگیری کند و از ریاست قوه قضائیه می‌خواهم با این «فساد سیاسی» برخورد کند.»

       لاریجانی همچنین به صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز انتقاد کرده و گفته که مجریان نمایندگان و مجلس را تمسخر می‌کنند. او گفته بود که قانونگذاری از جنس فکاهی نیست که با آن هِر و کِر راه بیندازند و باید به هزل‌گویی برخی مجریان رسیدگی شود.

       علی لاریجانی افزوده بود: «قانونگذاری کار جدی حکومت است و صدا و سیما موظف است فرهنگ قانونی را در جامعه رشد دهد، نه با سخنان تمسخرآمیز که مثلا مجلس رکورد زد، حرف‌های وهن‌آمیز و غلط مطرح کند. حکمرانی در سطح قانونگذاری از جنس امور فکاهی نیست که دستاویز یک مجری کم‌اطلاع شود و آن را وسیله هجوگویی قرار دهد و هِر و کِر راه بیندازند.»

       البته صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در چند برنامه پاسخ انتقادات علی لاریجانی به مجریان خودش را داد. در این میان یک درگیری لفظی نیز میان نصرالله پژمانفر و علی لاریجانی رخ داد. با اینهمه به نظر می‌رسد درخواست مبارزه با «فساد سیاسی» از سوی علی لاریجانی به کام برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی خوش آمده است.

       ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با اشاره به درخواست علی لاریجانی از کمیسیون اصل 90 و قوه قضاییه برای رسیدگی به «فساد سیاسی»، گفته است: «فساد سیاسی کلیدواژه‌ای است که برای اولین بار مطرح می‌شود و باید حد، مرز و تعریف آن صورت گیرد.»

       ابوترابی تأکید کرده است که «تعریف حد و مرز به این معنا نیست که برای برخورد با فساد سیاسی نیاز به قانون جدید داریم، بلکه می‌توان نسبت به فعل و ترک فعلی که در ماده 4 قانون مجازات اسلامی آمده است احکامی برای فساد سیاسی در نظر گرفت.»

       نماینده نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه «فساد سیاسی» بیشتر اصطلاح سیاسی است گفته که «با این حال قوه قضاییه باید بررسی کند که کدام فعل یا ترک فعل سیاسی مشمول قانون مجازات اسلامی می شود و چه مجازات هایی برای آن لحاظ کند.»

       به عقیده این نماینده مجلس شورای اسلامی از آنجا که در قانون به صراحت عبارت «فساد سیاسی» نیامده است، قوه قضاییه باید آن را بر قوانین جاری کشور منطبق کند.

       ابوترابی همچنین گفته که کمیسیون اصل 90 نیز باید اقداماتی برای جلوگیری از «فساد سیاسی» انجام دهد: «اصل 90 می‌تواند مقدمات پرونده فساد سیاسی را تشکیل و تحقیقات لازم را انجام دهد؛ دلایل و گزارش‌ها را جمع‌آوری کند و از افراد توضیح بخواهد، پرونده که آماده شد به قوه قضاییه ارسال کند.»

       این نماینده مجلس شورای اسلامی گفته «مجلس یک محکمه از نوع سیاسی است» و «استیضاح و سوال اقدامات قضاوتی است که در یک محکمه سیاسی انجام می‌شود و کمیسیون اصل 90 نیز یکی از ابزارهای نظارتی مجلس است، این کمیسیون پرونده ها را جمع‌آوری می‌کند، گزارش می‌دهد تا در صحن قرائت شود، تا اینجای کار، اقدامات در محکمه سیاسی صورت گرفته که برای در نظر گرفتن مجازات باید گزارش به قوه قضاییه ارجاع شود.»

       حشمت‌الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به ارجاع رسیدگی به «فساد سیاسی» به قوه قضاییه و کمیسیون اصل 90، گفته است: «مبارزه با فساد اقتصادی در قوه قضاییه شروع شده که مورد استقبال جامعه قرار گرفت، اما واقعیتی وجود دارد که در سال انتخابات حملاتی علیه سیاستمداران و نمایندگان صورت می‌گیرد، انتظار می‌رود مدعی العموم در این شرایط به موضوع ورود کند اما تا کنون چنین اتفاقی نیافتاد.»

    فلاحت پیشه گفته است که «اقدامات مجلس جای نقد دارد اما جای توهین ندارد، از این رو باب شدن توهین اتفاق خوشایندی نیست.»

       فلاحت پیشه افزوده «عده‌ای در مملکت که خودشان بیش از همه عامل کار نکردن و مانع کار کردن هستند، هر ساله بخشی از نهادها و سیاستمدارن کشور را قربانی می‌کنند، در سال انتخابات قرار است مجلس قربانی شود، از این رو شاهد چنین هجمه‌هایی به قوه مقننه هستیم.»

       در  این میان به نظر می‌رسد هدف علی لاریجانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از «فساد سیاسی» تنها اقداماتی است که چهره آنها را تخریب و کار را برای حضور آنها در انتخابات مجلس آینده و دیگر پست‌های کلیدی کشور سخت می‌کند!

جمعه 5 مهر 1398 برابر با 27 سپتامبر 2019

https://kayhan.london/fa/?p=171677

بازگشت به خانه