|
||||
|
پاریس، 13 آبان 1392 (4 نوامبر 2013). در روز 10 آبان، وکیل سرشناس حقوق بشری عبدالفتاح سلطانی (عضو بنیانگذار کانون مدافعان حقوق بشر) و سه زندانی سیاسی دیگر در اعتراض به خودداری مسئولان از ارایه خدمات مناسب و کافی درمانی به زندانیان بیمار در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدند. دو روز بعد، در حدود 80 زندانی نیز اعتصابی سه روزه را در زندان رجایی شهر، در نزدیکی کرج درغرب تهران، آغاز کردند.
چهار زندانی اعتصابی اوین هشدار دادند که «روند مرگ تدریجی زندانیان به خصوص زندانیان سیاسی... مدترهاست آغاز» شده و از موارد زیر به شدت انتقاد کردند:
- فقدان پزشک متخصص در زندان؛
- خودداری از اعزام بیماران به مراکز درمانی خارج از زندان بدون پوشیدن لباس مخصوص و بستن دستبند و پابند؛
- مداخلهء نهادهای امنیتی در تصمیم گیری برای اعزام بیماران به مراکز درمانی بیرون از زندان؛
- عدم تأمین هزینهء زیاد معالجه و داروی برخی بیماران به خصوص بیماران صعب العلاج.
زندانیان در زندان رجایی شهر به نصب دکلهای پارازیت در زندان اعتراض دارند که باعث سردرد و تهوع شدید زندانیان شده است.
در حدود 30 زندانی بیمار فقط در بند 350 زندان اوین، تعدادی در زندان رجایی شهر و زندانهای دیگر به سر میبرند.
عبدالکریم لاهیجی، رییس فدراسیون بین المللی جامعههای حقوق بشر، امروز گفت: «به نظر میرسد دولتمردان در صددند از زندانیان عقیدتی به خاطر استفاده از حقوق خود انتقام بگیرند. زندانیان، علاوه بر تحمل شکنجه در حبس پیش از دادگاه و احکام سنگین در پی محاکمههای به شدت ناعادلانه، از دسترسی به خدمات مناسب درمانی هم محروم میشوند.»
شیرین عبادی، گیرنده نوبل صلح سال 2003 و رییس کانون مدافعان حقوق بشر، گفت: «در سالهای اخیر بیش از بیست نفر از زندانیان عقیدتی، از جمله آقایان هدی صابر، افشین اسانلو، محسن دگمه چی و البرز قاسمی، در اثر غفلت گسترده در شرایط بسیار مشکوکی در زندانهای ایران درگذشتهاند.» و افزود: «دولتمردان ایران مرگ خاموش زندانیان عقیدتی را تدارک میبینند.»
فدراسیون بین المللی جامعههای حقوق بشر و دو سازمان عضو آن، کانون مدافعان حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، از جامعه بین المللی به تاکید میخواهند نگرانی خود را از وضعیت وخیم زندانیان سیاسی در ایران ابراز کند، به ویژه با رای مثبت به قطعنامه سازمان ملل در چند هفته آینده که مسلما نقض فاحش حقوق بشر در ایران را بازتاب خواهد داد.
فدراسیون بین المللی جامعههای حقوق بشر:
FIDH: Arthur Manet/ Audrey Couprie: press@fidh.org
کانون مدافعان حقوق بشر:
DHRC: dhrc. ir@gmail.com
جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران:
LDDHI: lddhi@fidh.org
نظر خوانندگان
محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:
توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.
کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.