خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

24 شهريور ماه 1393 ـ  15 ماه سپتامبر 2014

یادآوری نکاتی در مورد کنگرهء بوخوم و جمعه گردی ها

جهانبخش خوش هیکل

خدمت استاد گرامی اقای نوری علا
با سلام، این نوشته را  به حضورتان ارسال می دارد:

به دنبال عدم شرکت احزاب و سازمان های سیاسی مطرح در عرصهء سیاسی  ايران، از جمله حزب دمکرات کردستان ایران، در کنگرهء «بوخوم» موسوم به «کنگرهء سکولار دمکرات های ایران»، بخش زیادی از جمعه گردی هاي هفتهء گذشتهء آقاي اسماعیل نوری علا به معرفی و استناد به وبلاگ ناشناخته ای اختصاص پیدا کرده است، که گویا این وبلاگ سوالاتی را در مورد منابع مالی کنگره سکولار دموکرات ها،  اختلافات موجود در تشکل کنگرهء ملیت های ایران فدرال و حزب دمکرات کردستان ایران مطرح کرده است. آقاي نوری علا این وبلاگ گمنام "امنیتی" را وب سایت می نامد و با آب و تاب ویژه ای نوشته اش را منعکس می کند و قصد دارد، با استناد به نوشتهء این وبلاگ، کنگرهء سکولار دموکرات های ایران را مشهور و مطرح، و جایگاه اش را بیش از آنچه که بوده، نشان دهد و می نویسد: "هنوز يک سالی از ايجاد کنگرهء سکولار دموکرات های ايران نگذشته، که "کنگره" در ذهن اينگونه آدم های نظر تنگ چه هيبتی بهم زده است." برای خوانندگان نوشتهء آقاي نوری علا مشخص نیست که نوشتن چند پاراگراف در مورد کنگرهء مزبور، توسط یک وبلاگ از میان هزاران وبلاگ ناشناختهء امنیتی جمهوری اسلامی، چرا از نظر آقای نوری علا بهم زدن هیبت و افتخار برای کنگرهء سکولار دمکرات ها محسوب می شود؟

نویسنده، در ادامهء همین بخش، بار دیگر برای تجسم بخشیدن به خواست و رویای ذهني در مورد اختلافات در کنگرهء ملیت های ایران فدرال، نوشته همین وبلاگ امنیتی را مورد استناد قرار می دهد و نتیجه می گیرد که کنگرهء ملیت های ایران فدرال دچار انشقاق و دو دستگی شده است و در این رابطه می نویسد «بايد پذيرفت که ما با دو "کنگرهء مليت های ايران فدرال" روبرو هستيم؛ يکی آنکه کنگرهء بوخوم را تحريم می کند و يکی هم آنکه اعضائش با طيب خاطر در کنگرهء مزبور حاضر می شوند». 

آقاي نوری علا فراموش می کند که در اساسنامهء کنگرهء ملیت های ایران فدرال هیچگونه اشاره ای به عدم استقلال سیاسی و سلب استقلال عمل سیاسی احزاب و سازمان های شرکت کننده در کنگره نشده است و احزاب و سازمان های عضو در این تشکل سیاسی خط مشی سیاسی حزبی و سازمانی خود را خود تعیین و تبیین می کنند. شرکت یا عدم شرکت یک جریان سیاسی عضو کنگره ملیت های ایران فدرال در کنگره ی چند روزهء «بوخوم» را نمی توان نشانگر اختلاف نظر اعضاء کنگرهء ملیت های ایران فدرال تصور کرد. توهم و تمنیات قلبی افراد مخالف و در ستیز با حقوق ملیت های تحت ستم ایران تأثیری در ایجاد اختلاف نظر و عدول از ادامهء مبارزه برای برقراری فدرالیسم جغرافیایی در ایران نخواهد داشت.

موضوع دیگری که لازم به یادآوری است، ارسال دعوت نامه برای شرکت در کنگره بوخوم است. اقاي نوری علا به هنگام ارسال دعوت نامه برای احزاب و سازمان های سیاسی، سه دعوت نامهء مجزا نیز برای آقایان مصطفی هجری، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، حسن شرفی و شاهو حسینی، از دیگر اعضای رهبری این حزب، ارسال می کند. ارسال سه دعوت نامه برای سه نفر از اعضای رهبری یک حزب سیاسی با هیچ منطق و نورمی تطابق ندارد. چرا که جناب نوری علا نیک آگاه است که حزب دمکرات کردستان ایران یک حزب منسجم و واحدی است که تصمیمات مهم - برای نمونه شرکت در یک جلسه یا کنگره-  به صورت دسته جمعي در این حزب گرفته می شود و این امر ایجاب می کرد که او تنها یک دعوت نامه به آدرس ایمیل، یا دیگر آدرس های حزب، ارسال نماید و دیگر نیاز به سه دعوت نامهء مجزا برای سه شخصیت از اعضای رهبری حزب دمکرات کردستان ایران نبود.

این اقدام برگزار کنندهء کنگرهء بوخوم دست کم می تواند دو دلیل عمده داشته باشد. گمان اول اینکه شاید ايشان هنوز توانایی پذیرفتن حزب دمکرات کردستان ایران را به عنوان پرچمدار مبارازات طولانی مردم کردستان و عرصهء سیاسی ایران ندارد و، در نتیجه، اقدام به فرستادن سه دعوت نامه برای اشخاص و اعضای رهبری حزب دمکرات کردستان ایران به صورت منفرد کرده است.

برداشت دیگری که از این عملکرد عجیب می توان کرد این است که برگزار کنندهء کنگرهء بوخوم این ذهنیت را داشته که شاید بتواند با این عملکرد خود اندک تفرقه و دودلی در میان اعضای رهبری حزب دمکرات کردستان ایران بوجود بیاورد و آنان را وابدارد که مستقلاً خارج از چارچوب حزبی در اين کنگره  شرکت کنند. به همین دلیل دعوت نامه ها را به عنوان اشخاص حقیقی عضو در این حزب ارسال کرده است.

در ادامهء توهم ايشان بخوانيد دودستگي در حزب دمکرات کردستان ایران و کنگرهء ملیت های ایران فدرال را. آقاي نوری علا تفسیر و تعبیرهای خود را به صورت معما مطرح می کند و پاسخ کوتاه نمایندهء حزب دمکرات کردستان ایران، مبنی بر عدم حضور حزب در کنگره بوخوم، را دلیل دیگری در حزب تصور می کند. حزب دمکرات کردستان ایران  در ارتباط قبلی با شخص اقاي نوری علا اعلام کرده است که به دلیل عدم باور برگزار کنندگان کنگرهء سکولار دمکرات ها به مبانی و خط قرمزهای حزب، از جمله چند ملیتی بودن جامعهء ایران و فدرالیسم جغرافیایی، از  شرکت در کنگره اجتناب می کند؛ و از این بابت اظهار تأسف کرده است که بلوغ سیاسی و فرهنگ دموکراسی هنوز در میان بخش های زیادی از اپوزسیون، و از جمله گردانندگان کنگرهء مزبور به حدی نرسیده است که حقیقت جامعهء رنگارنگ ایران را قبول کنند و به همین دلیل اساسی حزب از شرکت در کنگره اجتناب کرده است. به دنبال این روشنگری و بر همین اساس حزب تصمیم می گیرد که پاسخی کوتاهی به دعوت نامه های سه گانهء آقای نوری علا ارسال نماید و این پاسخ از سوی آقای شاهو حسینی، نماینده حزب در خارج از کشور، برای کنگره و شخص نوری علا ارسال می شود و در آن نامه کوتاه، ضمن ابراز تاسف، عدم شرکت در کنگره را به اطلاع آقاي نوری علا می رساند. توضیح اینکه اظهار تأسف از عدم پذیرش چند ملیتی بودن جامعهء ایران و عدم پذیرفتن فدرالیسم جغرافیایی از سوی شرکت کنندگان کنگرهء مزبور در ایمیل کوتاه آقای شاهو حسینی به ايشان به قرینهء معنوی ارتباط قبلی حذف شده است.

به باور راقم این سطور، اضافه بر توضیحات بالا، یادآوری این نکته ضروری است که حزب دمکرات کردستان ایران با سابقهء بیش از هفتاد سال مبارزهء سیاسی و جایگاه ویژه و منحصر به فردش در کردستان و بلکه سراسر ایران، نیازی نمی بیند که در کنگره ای با ویژگی هایی که در بالا به آن اشاره شد و هنوز یک سال از عمر آن نگذشته است و اکثریت قریب به اتفاق شرکت کنندگان آن از سوی جامعه ایران ناشناخته هستند، سه پاسخ مجزا ارسال دارد. تنها یک پاسخ کوتاه در این زمینه کفایت کرده است.

در ادامهء این نوشتار، ايشان  گوشه نگاهی هم به یک ارتباط دیگر با اعضای رهبری حزب دمکرات کردستان ایران انداخته است و گویا در "مذاکرات!" گذشته نیز با رهبران حزب معماهای دیگری برایش ایجاد شده است. این معماها هم چیزی نبوده جز دیدگاه ها و باورهای شخصی خود آقاي نوری علا  در مورد فدرالیسم استانی و خودگردانی که نامبرده در این زمینه دچار چنان توهمی بوده که تصور کرده است که گوش فرا دادن به دیدگاه هاي وی از سوی نمایندگان حزب به معنی پذیرش دیدگاه هايش محسوب می شود و، در نتیجه، در این باره نوشته است که به هنگام مذاکره با دو نفر از رهبران حزب گویا به توافقی مقدماتی دست یافته است که این توافق مدتی بعد به دلیل عدم پذیرش آن در رهبری حزب به فراموشی سپرده شده است.

گذشته از اینکه آقاي  نوری علا چه دیدگاه و ایده ای برای آیندهء سیاسی ایران دارد و این موضوع به خود وی مربوط است، یادآوری این نکته ضروری است که انتخاب واژهء «مذاکره» به جای «گفتگو» از سوی نامبرده نشانگر خود بزرگ بینی بیش از حد و اندازهء ایشان و، به عبارتی دیگر، خود را در مقام رئیس جمهور ایران و دیگران را اپوزسیون تصور کردن است؛ چرا که معمولاً مذاکره در این جور مواقع و مراتب میان دولت و گروه های اپوزسیون معنی پیدا خواهد کرد. ارتباطاتی که میان گروه های اپوزسیون صورت می گیرد تنها گفتگوهای برابر و هم سنگی است که راهگشای برطرف شدن زوایای تاریک ایده ها و نظرات متقابل است و هیچیک از طرفین در مقام ریاست و دیگری در مقام اپوزسیون قرار نمی گیرد.

گرچه در عرصهء عمل، حزب دمکرات کردستان ایران، به دلیل سابقهء طولانی و درخشان مبارزاتی خود، و پشتیبانی ملیونی مردم کردستان از ایده هایش، می تواند ادعا کند که سر و گردنی از دیگران بالاتر است و وزنهء سیاسی چنین حزبی قابل مقایسه با تشکل های چند ماهه و اشخاص نیست ولی، بنا به اعتقاد بنیادین حزب دمکرات کردستان ایران به مبانی دمکراسی، مدام، چه در گذشته و چه در آینده، در جلسات و گفتگو با جریانات و شخصیت ها شرکت خواهد کرد.

ختم کلام اینکه چنین دیدگاه هایی از یکسو نشانگر بزرگی و باورهای عمیق حزب دمکرات کردستان ایران به دمکراسی و اصول آن است و، از دیگر سو، بدیهی است که حزب دمکرات کردستان ایران و مردم کردستان در مبارزات خود سر سازش در برابر هیچ شخص، سازمان و کنگره ای که قصد اشاعهء افکار دیکتاتورمابانه، شونیستی و باز تولید استبداد حکومت مرکزی جدیدی تحت لوای آنچه که دفاع از تمامییت ارضی و مبارزه با تجزیه طلبی اش می خوانند را ندارد و مبارزهء خود را برای دستیابی به آزادی و برقراری دمکراسی همچنان ادامه خواهد داد.

 

توضيح اسماعيل نوری علا: از آنجا که تا کنون آقای خوش هيکل را نمی شناختم و ايشان در جريان مذاکرات (ببخشيد، گفتگوها!) هم حضور نداشته اند، دخالت ايشان در مورد آن مذاکرات را از نوع «دخالت بيجا» دانسته و نظراتم در مورد بخش تجزيه طلب کنگرهء مليت های ايران فدرال را هم در مقالات آينده ام توضيح خواهم داد. ايشان مطمئن باشند که هيچ کسی از همنشينی با کسانی که بخواهند کشورمان را تکه تکه کنند بزرگ نخواهد شد.

 

نظر خوانندگان

 

 

محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:

توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.

کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.

 

بازگشت به خانه