خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

14 آبان ماه 1393 ـ 5 ماه نوامبر 2014  

ماجرای انتقال ذخایر اورانیوم ايران به روسیه

راديو زمانه

در حالی که نیویورک‌ تایمز نوشته بود ایران در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای، بخش زیادی از ذخایر اورانیوم خود را به روسیه منتقل خواهد کرد، ایران این موضوع را تکذیب کرد.

شکاف‌های بین ایران و گروه ۱+۵ در موضوعات مهمی مانند تعداد سانتریفیوژهای ایران، سرعت کاهش تحریم‌ها و نظارت‌‌های بین‌المللی بر برنامه هسته‌ای ایران همچنان پابرجا هستند.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به گزارش نیویورک تایمز مبنی بر موافقت ایران با انتقال بخشی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود به روسیه در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای، گفت: «هیچ ‌یک از گمانه‌زنی‌ها و شایعاتی که توسط برخی رسانه‌های خارجی و با اغراض خاص سیاسی صورت می گیرد مورد تأیید نیست.»

وی انتشار چنین خبرهایی را «تلاش رسانه‌ها برای تخریب فضای سیاسی موجود پیش از آغاز دور جدید مذاکرات» دانست.

روزنامه نیویورک ‌تایمز به‌نقل از دیپلمات‌های فعال در مذاکرات هسته‌ای با ایران نوشت که در صورت توافق هسته‌ای، روسیه ذخایر اورانیوم ایران را به میله‌های سوختی برای استفاده در نیروگاه اتمی بوشهر تبدیل می‌کند.

ذخایر اورانیوم ایران کمی بیشتر از 200 کیلوگرم برآورد شده است.

به نوشتهء نیویورک‌ تایمز، پس از تبدیل اورانیوم به میله‌های سوختی نمی‌توان از آن به آسانی برای ساخت تسلیحات اتمی استفاده کرد، بر همین اساس این اقدام، بخش بزرگی از نگرانی‌های غرب درباره ذخایر اورانیوم ایران را که گمان می‌رود در ساخت جنگ‌افزارهای اتمی استفاده شود، کاهش می‌دهد.

وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکایی پیشتر در مصاحبه‌ای گفته بود ایران و گروه 5+1 در موضوعات مهمی که پیشتر غیرقابل حل می‌نمودند به پیشرفت‌های محسوسی دست پیدا کرده‌اند.

نیویورک‌ تایمز این اظهارات خانم شرمن را اشاره تلویحی به همین توافق دانسته است.

در حالی که زمان زیادی به مهلت تعیین شده برای دستیابی به راهکاری جامع برای حل و فصل مناقشات مربوط به برنامه هسته‌ای در 24 نوامبر (سوم آذرماه) باقی نمانده شواهد نشان می‌دهد که شکاف‌های بین ایران و گروه 5+1 در موضوعات مهمی مانند تعداد سانتریفیوژهای ایران، سرعت کاهش تحریم‌ها و نظارت‌‌های بین‌المللی بر برنامه هسته‌ای ایران همچنان پابرجا هستند.

ایران و گروه 5+1 در روزهای پیش رو تلاش مضاعفی را برای دستیابی به راهکار جامع اتمی به کار خواهند بست. قرار است جان کری، وزیر خارجه آمریکا، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون، مسئول هماهنگ‌کننده گروه 5+1 چند روز دیگر در مسقط، پایتخت عمان دیدار کنند.

عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران دو روز پیش از تغییر زمان و مکان نهمین دور مذاکرات ایران و 5+1 خبر داد و گفت قرار است این دور از مذاکرات به جای وین در مسقط، پایتخت عمان برگزار شود.

عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران دو روز پیش از تغییر زمان و مکان نهمین دور مذاکرات ایران و 5+1 خبر داد و گفت قرار است این دور از مذاکرات به جای وین در مسقط، پایتخت عمان برگزار شود.

مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه کشورهای 5+1 که شامل بریتانیا، فرانسه، روسیه، آمریکا، چین و آلمان است تا روز 24 نوامبر / 3 آذر تمدید شده است. این مذاکرات برای رسیدن به توافقی جامع است که از یک سو ایران بتواند به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ادامه دهد و از سوی دیگر کشورهای مذاکره‌کننده اطمینان یابند برنامه‌های ایران نظامی نخواهد بود.

در صورت به موفقیت رسیدن این مذاکرات، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران متوقف و سپس به تدریج برطرف خواهد شد.

13 آبان 1393

http://www.radiozamaneh.com/185735

 

نظر خوانندگان

 

 

محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:

توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.

کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.

 

بازگشت به خانه