|
|
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
پیام به ششمین همایش «اتحاد جمهوریخواهان ایران»
از جانب «همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران»
دوستان عزیز،
گرم ترین درودها و شادباش های ما را به مناسبت برگزاری ششمین همایش «اتحاد جمهوریخواهان ایران» بپذیرید. همایش شما در شرایطی برگزار می شود که مسئلهء همگرایی تشکل ها و نیروهای جمهوریخواه در خارج از کشور به یکی از جدی ترین خواست های اپوزیسیون تبدیل شده و در همین راستا اخیراً دو تشکل «اتحاد برای پیشبرد سکولار دمکراسی در ایران» و «سازمان جمهوریخواهان ایران» موفق شدند بر مبنای اصول و سیاست های مشترک و طی روندی از تفاهم و توافق به وحدت دست یابند. ما امید داریم که دوستان متشکل در اتحاد جمهوری خواهان ایران نیز که تا کنون در بخش مهمی از بحث های مربوط به روند همگرایی مشارکت داشته اند، بتوانند در ششمین همایش خود، راه کار های مناسب برای پیوستن به این روند را بازیابند.
دوستان گرامی،
می دانیم که مسئلهء اتحاد و وحدت عمل نیروهایی که برای آزادی و دمکراسی مبارزه می کنند، همواره یکی از مسائل پیچیده و دشوار در تاریخ معاصر ایران بوده و تجربه های گذشته در این زمینه به جز مواردی نادر چندان موفق نبوده اند. به باور ما در فرآیند وحدت دو نکته اساسی مطرح است: یکی اهداف مشترک و دیگری راهبردها و راهکارهای مشترک. در غیاب هر یک از این دو عنصر اساسی، امر وحدت می تواند ناممکن و یا روندی شکننده باشد. تردید نداریم که همه ما در اهداف و ارزش های بنیادین جمهوری خواهی مشترکیم، اما در زمینه راهبردها و راهکارها نیاز به تعمق وهم اندیشی بیشتری داریم. توسعهء حوصله مند گفتمان وحدت می تواند راه حلی برای درک مشترک از راهکارها، بین ما و نیز ترغیب دیگر جریان های جمهوریخواه برای شرکت در روند همگرایی باشد. ما می توانیم و در قبال مردم و جامعه ایران وظیفه داریم که نیروی آزادی و دمکراسی خواه خارج از کشور، و در مرکز آن جمهوری خواهان باورمند به حقوق بشر و جامعهء باز فارغ از سلطهء حکومت تبعیض گرای دینی، را متشکل کنیم و صدای رسای میلیون ها هموطنی باشیم که یک زندگی با کرامت شایسته ایران و ایرانی را طلب می کنند.
شرکت کنندگان ارجمند در همایش اتحاد جمهوریخواهان ایران،
به باور ما تجربه جنبش سبز که بر شانهء جنبش های مدنی و اجتماعی قبل از آن و با حضور اعتراضی میلیون ها نفر از آزاد زنان و آزاد مردان ایران شکل گرفت، در جامعهء ما همچنان ریشه دار و زنده است. جنبش توانمند مدنی در ایران، که میراث دار تلاش یکصد و پنجاه سالهء تجدد و آزادیخواهی است، با به چالش کشیدن فرهنگ و سیاست حاکم، می رود تا فرهنگ روادارانه و دمکراتیک را به عنوان جایگزینی انکار ناپذیر در جامعه تثبیت کند. به باور ما این جنبش که به ویژه بر دوش زنان وجوانان حق طلب ایرانی استوار است، سرچشمه و رستنگاه تحولات دمکراتیک در ایران آینده خواهد بود. این جنبش همچنین در هر حرکت خود به روشن ترین وجه بر حق مشارکت و حق رقابت سیاسی به عنوان ارکان اصلی دمکراسی و حقوق شهروندی و همخوان با موازین بین المللی حقوق بشر تاکید می کند و ضرورت جدایی دین و دولت را به عنوان کلید راهگشا در این زمینه مطرح می سازد. بدین جهت، اگر ما ساختار سیاسی مبتنی بر ولایت فقیه را مانع اصلی هرگونه تحول دمکراتیک در کشور می دانیم، نه فقط به خاطر تضاد این ساختار با تحقق یک جمهوری و دمکراسی ناب در آینده های دور، بلکه به خاطر سد راه بودن آن برای هرگونه اصلاح امور و گشایش فضای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور در لحظه است.
دوستان گرامی،
ما نیز مانند شما بر این باوریم که برای طی موفقیت آمیز روند همگرایی نیروهای جمهوریخواه، ضمن پیروی از سیاست های روشن و درست در قبال قانون اساسی حمهوری اسلامی و نظام استبدادی حاکم بر ایران و ضرورت گذار ار آن برای دستیابی به دمکراسی و حقوق بشر ، باید شرایط و دشواری های درونی هر یک از تشکل ها را نیز در نظر گرفت و برای حل این دشواری ها راهکارهای مشخص و مناسب را برگزید. از همین روی، ما اطمینان داریم که با توسعهء گفتمان وحدت و گسترش روند هم اندیشی و همکاری خواهیم توانست بر مشکلات این راه غلبه کنیم و همگرایی وسیع جمهوریخواهان خارج از کشور را، که اهمیت و ضرورتی انکار ناپذیر برای پشتیبانی و تقویت جنبش جمهوری خواهی در ایران و تثبیت نقش آن در صحنهء سیاسی و اجتماعی کشور دارد، جامهء عمل بپوشانیم. موفقیت شما را در برگزاری ششمین همایش اتحاد جمهوریخواهان ایران آرزو می کنیم.
“همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران”
آذرماه 1393
نظر خوانندگان
محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:
توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.
کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.