تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

24 دی ماه 1397 ـ  14 ژانويه 2019

کنفرانس بین‌المللی آمریکا دربارهء رژيم

گزارش بی.بی.سی

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، می‌گوید آمریکا قصد دارد ماه آینده میلادی کنفرانسی بین‌المللی درباره خاورمیانه و با تمرکز بر سیاست‌های منطقه‌ای رژيم برگزار کند.

آقای پومپئو در مصاحبه‌ای با تلویزیون فاکس نیوز گفت: «کشورها گرد هم می‌آیند تا به صلح، ثبات، آزادی و امنیت منطقه خاورمیانه بپردازند، و این شامل آن می‌شود که اطمینان حاصل کنیم رژيم یک نیروی بی‌ثبات‌کننده نخواهد بود.»

به گزارش رویترز، مایک پمپئو در گفت‌وگو با «فاکس نیوز» گفت، این نشست با تمرکز بر «ثبات خاور میانه و صلح و آزادی و امنیت در منطقه» در فاصله 13 تا 14 فوریه در لهستان برگزار خواهد شد.

پامپئو  از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای شرکت در این کنفرانس دعوت کرد. او همچنین از وزیران امور خارجه کشورهای عربی نیز برای شرکت در این کنفرانس بین‌المللی دعوت کرده است. یک مقام اسرائیلی اعلام کرده که نتانیاهو هنوز درباره شرکت در این کنفرانس تصمیم‌گیری نکرده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اظهارات آقای پومپئو را نشانه آن دانسته که آمریکا به دنبال ایجاد «هرج و مرج جدید» در خاورمیانه است.

پومپئو روز پنجشنبه در سخنرانی در دانشگاه قاهره، در مصر، گفت کشورهای دیگر هم مثل آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که باید با رژيم «مقابله» کرد و نه این که «درآغوش شان کشید».

ناظران، سخنان آقای پومپئو را برگشتن از موضع باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، دانسته‌اند که یک دهه پیش با سخنرانی در همان دانشگاه قاهره سیاست‌های دیگری را درباره خاورمیانه اعلام کرده بود.

آقای اوباما رسیدن به توافق هسته‌ای با رژيم را یکی از دستاوردهای مهم سیاست خارجی خود می‌دانست، توافقی که دونالد ترامپ با وجود مخالفت دیگر قدرت‌های جهانی از آن خارج شد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، با اشاره به صحبت‌های روز پنجشنبه مایک پومپئو، گفت آمریکا در عین اعلام دشمنی با حکومت رژيم به مذاکره دعوت می‌کند، که این «ریاکارانه» است.

قاسمی گفت آمریکا «از یک توافق جامع و مشروع که محصول مذاکره بود خارج شده و اکنون از اینکه نمی‌تواند جایگزینی برای آن پیدا کند دچار نوعی یاس و عصبانیت مزمن شده است.»

روز گذشته محمدجواد ظریف، وزیر خارجه رژيم هم به گفته‌های مایک پومپئو پاسخ داد و با متهم کردن آمریکا به ایجاد آشوب، گفت بهتر است این کشور بپذیرد که رژيم دیگر یک کشور تحت نفوذ آمریکا نیست.

بازگشت به خانه