تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
دعوت امانوئل مکرون از نسرین ستوده برای حضور در گروه «جی.هفت»
گزارش صدای آلمان
روز پنجشنبه، شانزدهم اسفند (7 مارس)، رضا خندان، همسر حقوقدان در بند نسرین ستوده، در فیسبوک اش اعلام کرد که در آستانهء روز جهانی زن، وکیل قانونی سفارت فرانسه در تهران، دعوتنامه امانوئل مکرون، رئيس جمهور فرانسه برای عضویت ستوده در هیات مشورتی گروه "جی 7" را - که در راستای بهبود وضعیت زنان در حوزههایی مانند مبارزه با خشونت علیه زنان، ترویج تحصیل دختران و کارآفرینی زنان عمل می کند - به او تحویل داده است. خندان،در پیام فیسبوکی خود، نوشته است: «گفته شد كه رونوشت اين ابلاغيه به کانون وکلای مرکز و وزارت خارجه ايران نيز ارسال شده است».
نسرین ستوده روز 23 خرداد 97 در منزل اش بازداشت شد و از آن زمان تا کنون در زندان اوین بهسر میبرد. رضا خندان گفته است، اتهامات تازهای علیه همسرش مطرح شده که میتواند حکم زندان تا 34 سال و شلاق در پی داشته باشند. محمد مقیمی، یکی از وکیلان نسرین ستوده، نيز گفته است که هنوز حکم تازهای برای موکلش صادر نشده است، اما در زمینهء صدور حبس درازمدت برای این فعال حقوق بشر زندانی، نگرانیهایی وجود دارد. سازمان عفو بینالملل نیز با انتشار بیانیهای در این باره هشدار داده است.
"جی7" متشکل از هفت کشور پیشرفتهء صنعتی جهان است. اعضای این گروه عبارتند از کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و آمریکا.
فرانسه در سال 2019 ریاست جی7 را به عهده دارد و ماه گذشته رئیس جمهوری فرانسه از 35 زن فعال حقوق بشر دعوت کرده بود تا با کشورهای عضو گروه "جی7" در زمینه مسائل و امور زنان مشورت کنند. قرار است اعضای این هیات برای شناسایی «بهترین قوانین برای زنان جهان» کمک کنند.
به گفتهء رئیس جمهوری فرانسه، این هیات مشورتی در سال 2017 و در زمان مدیریت کانادا بر "گروه جی7" تشکیل شده است و او قصد دارد آن را ابقا کند. رئیس جمهوری فرانسه در دعوتنامهء خود تاکید کرده است که قصد دارد حقوق زنان را در رأس اهداف مدیریت کشورش در گروه "جی7" قرار دهد.
مکرون نوشته است: «امیدوارم تمام دولتها به جنبش بیافتند تا از خشونت علیه زنان پیشگیری کنند و در جهت دسترسی دختران به تحصیل و همچنین توسعهء کارفرمایی زنان مبارزه کنند. فرانسه در یکی از ابتکار عملهای مدیریت خود، تحت عنوان همکاری برای برابری جنسیتی، قصد ایجاد گروهی متحد از دولتهایی را دارد که به تصویب قوانین در جهت ترویج حقوق زنان متعهدند. هیات مشورتی برابری جنسیتی نقش بزرگی در این ابتکار عمل دارد».
او در ادامه خطاب به نسرين ستوده نوشته است: «در این راستا، با افتخار از شما برای عضویت در آن دعوت میکنم.»
https://www.dw.com/fa-ir/iran/a-47830074?maca=per-rss-per_politik-4076-xml-mrss