تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

 28 شهريور ماه 1399 ـ  18 ماه سپتامبر 2020

اولِ مهر، روزِ دختران و پسران و مدرسه

الاهه بقراط

سال‌هاست که آغاز سال  تحصیلی جدید و روز «اول مهر» دیگر با بوی خوش دفتر و مداد و روپوش و کتاب‌های درسی نو با تصاویر زیبا که پیشاپیش آماده و رایگان در مدرسه یا مغازه در اختیار همگان قرار می‌گرفت همراه نیست. «اول مهر» را نیز تحریف کرده‌اند.

ایران در دهه‌های بیست تا پنجاه خورشیدی، مانند هر کشور دیگری، قطعا با مشکلاتی از جمله مقاومت نیروهای ارتجاعی و همچنین پیامدهای متناقض رشد و شکوفایی روبرو بود. اما پا به پای کشورهای پیشرفته جهان تلاش می‌کرد؛ آن هم در حالی که اروپای آن دوران زیر پای فاشیسم و نازیسم له می‌شد. نگاهی به آثار مستند و فرهنگی نشان می‌دهد که تحولات کشورهای اروپایی در زمینه‌ی آزادی‌های سیاسی و اجتماعی و همچنین رشد اقتصادی، با دوران آرامش پس از جنگ جهانی دوم، در دهه شصت و هفتاد میلادی (مانند ایران در دهه چهل و پنجاه خورشیدی) شکل گرفت و به سوی قرن بیست و یکم ادامه یافت در حالی که در ایران با وقوع ارتجاعی‌ترین انقلاب جهان در آستانه‌ی قرن بیست و یکم، کشور راهی قرون گذشته شد.

تفاوت بزرگ در این بود که کشورهای دیگر که راه رشد و ترقی می‌پیمودند با ارتجاع مذهبی و بنیادگرایی اسلامی روبرو نبودند. ایران اگرچه با انقلاب مشروطه، مشروعه‌خواهان را راهی حجره‌ها کرد اما نتوانست، و فرصت نیز نیافت، به دلیل عقب‌ماندگی عمیق اجتماعی، نفوذ و تأثیر آنها را در ساختار سیاسی و حقوقی کشور ریشه‌کن کند. هنوز هم پس از هشتاد و پنج سال برخی در کمال شگفتی رضاشاه را به دلیل «کشف حجاب» سرزنش می‌کنند که چرا آن را از «بالا» و با حمایت حقوقی و قانونی پیش برده است!

رژيم اسلامی راه سیاه قرون وسطا را که آزادیخواهان و تجددطلبان مشروطه و پهلوی‌ها‌ تابلوی «بن‌بست» بر آن نصب کرده بودند، با «حزب فقط حزب‌الله» و «یا روسری یا توسری» دوباره گشود تا ملت و مملکتی را در بن‌بستِ خود گرفتار کند.

در چنین شرایطی، حذف نقاشی دو دخترک مقنعه به سر از جلد کتاب ریاضی سوم دبستان به شدت واکنش کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی را برانگیخته است. اگرچه وزارت آموزش و پرورش توضیح داده «تصویر قبلی بسیار شلوغ بود» و این تصویر «خلوت» شده، اما چرا با حذف پسران یا هَرَس شاخ و برگ درخت که علائم ریاضی و اعداد در آن گم شده‌اند، تصویر «خلوت» نشد؟!

دلیل روشن است: تفکری که در آن زنان نخستین خاکریز برای حذف هستند حتی و از جمله در نقاشی کودکانه! حضور چند فرد از اعضای خانواده‌های مافیایی در دم و دستگاه این رژیم که فقط بطور بیولوژیک «زن‌»اند، ربطی به حقوق زنان ندارد! آنها به قانونی که آنان را نصف بیضه‌ی مرد حساب می‌کند «التزام» دارند و به همان اندازه هم نقش بازی می‌کنند!

https://kayhan.london/fa/?p=211300

بازگشت به خانه