تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو صفحات اول سايت | جستجو در سايت | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
رد دعای رژيم اسلامی دربارهء واکسن کرونا
ناصر ریاحی - رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو
با وجود ادعاهای رئیس دولت و همچنین رئیس بانک مرکزی مبنی بر مسدود بودن راههای انتقال پول واکسنهای کُرونا به دلیل تحریم، ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو میگوید: «امروز نیازهای دارویی کشور را حتی از شرکتهای داروسازی آمریکایی و اروپایی وارد میکنیم و در همهء این معاملات هم ارز منتقل میشود!»
ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در یک گفتگوی صوتی به روزنامه «سپید» درباره پرداخت پول خریداری واکسن کُرونا که از ٰجمله از سوی رئیس بانک مرکزی نیز ادعا شده بود که با مانع روبروست، گفت که «امروز ما نیازهای دارویی کشور را به طرق مختلف و حتی از شرکتهای داروسازی آمریکایی، اروپایی و مواد اولیهساز هندی، چین و روسی وارد میکنیم و در همه این معاملات هم ارز منتقل میشود»!
به تازگی عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی ادعا کرده بود، در انتقال ارز برای خرید واکسنهای کُرونا از ساز و کار کوواکس سازمان بهداشت جهانی، مشکلات بانکی ناشی از تحریمهای آمریکا وجود دارد. سخنگوی برنامه کوواکس به واشنگتنپُست این ادعا را تکذیب کرده و گفته است: «ایران معافیت دولت ایالات متحده برای تهیه واکسن را دریافت کرده است».
در این بین، ریاحی با بیان اینکه از منبع مورد استناد بانک مرکزی نسبت به بروز مشکل انتقال ارز بیخبر است، اضافه کرد «اما مطمئن هستم بانک مرکزی ماهیانه ۱۰۰ میلیون یورو برای واردات دارو و مواد اولیه آن و نیز واردات تجهیزات پزشکی به شرکتها میدهد، در حالی که اگر این روند جاری نبود تخصیص ارز بیمعنا میشد!»
جان مردم بازیچه تبلیغات و ناتوانی حکومت؛ کوواکس ادعای همتی را تکذیب کرد: ایران هیچ مانع قانونی برای تهیه واکسن کُرونا از کوواکس ندارد!
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو تأکید کرد: اگر یک ماه نمیتوانستیم دارو وارد کنیم، دچار کمبودهای فاجعهباری میشدیم و از این رو میتوان نتیجه گرفت که این روند ادامه دارد.» ریاحی کل مبلغ مورد نیاز برای خرید واکسن کُرونا را «شاید دو یا نهایتاً سه برابر این مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو» بودجه فعلی ارزی دارو خوانده و گفته است: «این مبلغی نیست که مسئولان از بابت آن نگرانی جدی داشته باشند.»
ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در پاسخ به اینکه آیا بهتر نیست پول خرید واکسنهای کُرونا از دنیا را به شرکتهای دانشبنیان داخلی برای تولید واکسن کُرونا داد، گفت: «حتما باید به آنها هم کمک کرد ولی آن شرکتها نیاز به این اقلام ندارند، چون هنوز وارد فاز انسانی نشدند و باید سه مرحله تست کنند، ماهها طول میکشد.»
وی افزود: «اگر میخواهیم تا این حد صبر کنیم، تولید واکسنهای دنیا هم زیاد و ارزان میشود. اما واکسنهای داخلی هندوانه در بسته است. بیش از 100 شرکت داروسازی روی واکسن کار کردند و الان 10 تا در مرحلهای رسیدند که قابل عرضه است.»