تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

 6 دی ماه 1399 -  25 ژانويه 2021

مبنای روابط رژيم اسلامی با طالبان و القاعده:

«دشمن دشمن من، دوست من است!»

گزارش کيهان لندن

یک روز پس از سفر هیات طالبان به تهران یک نماینده مجلس شورای اسلامی در دفاع از این گروه تروریستی گفت در شرایط فعلی، رابطه ما با طالبان بر اصل «دشمن دشمن من، دوست من است» قرار دارد.

ماه اوت 2020 نیویورک تایمز و سی‌ان‌ان گزارش دادند که رژیم ایران برای کشتن نیروهای امریکایی و ائتلاف به طالبان پاداش داده است

احمد نادری عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس در مصاحبه با روزنامه «‌تهران ‌تایمز» در دفاع از لزوم نزدیکی به طالبان و در سخنانی عجیب آنهم در حالی که روزی نیست که تروری منسوب به طالبان در افغانستان روی ندهد مدعی شد «اولین نسل طالبان خشونت را منعکس کرده و قتل ‌عام‌ها را علیه بسیاری از افغان‌ها، به ویژه شیعیان انجام داد. اما نسل جدید آنها اینگونه نیست!»

او که خودش نماینده یک نظام خشونت‌طلب و سرکوبگر و حامی تروریسم است افزود «خیلی شک دارم که دیپلمات‌‌‌های ایران در مزار شریف را طالبان کشته باشد

یادآوری می‌شود که صاحب امتیاز روزنامه «تهران تایمز» سازمان تبلیغات اسلامی است.

17 امرداد 1377 نیروهای طالبان با هجوم به کنسولگری جمهوری اسلامی در شهر «مزار شریف» هشت دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی را کشتند. 22 سال از این رویداد گذشته و جمهوری اسلامی به دنبال تقویت روابط خود با طالبان است. آنهم در حالی که در این دو دهه بارها گزارش شد اعضای ارشد این گروه تروریستی و خانواده‌‌های آنها در شهرهای مختلف ایران ساکن‌اند اما رژیم ایران منکر این

تیم سیاسی طالبان به سرپرستی ملا برادر آخوند معاون سیاسی و رئیس دفتر طالبان در قطر به دعوت رسمی جمهوری اسلامی هفتم بهمن به تهران سفر کرد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حالی که محمدجواد ظریف وزیر خارجه راهی روسیه شده است گفت که هیات طالبان با ظریف درباره روند صلح در افغانستان و مسائل مرتبط گفتگو خواهند کرد.

تجمع اعضای گروه تروریستی طالبان در پارک ملّت تهران مرداد 1399

ملا عبدالغنی برادر چهارشنبه هشتم بهمن با علی شمخانی دبیر شورای ‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی دیدار و گفتگو کرد. شمخانی در این دیدار علیه آمریکا صحبت کرد و گفت «راهبرد ایالات متحده تدوام جنگ و خونریزی میان طیف‌های مختلف افغانستانی است

او با تأکید بر اینکه «جمهوری اسلامی هیچگاه جریانی را که بخواهد با جنگ در افغانستان به حاکمیت برسد به رسمیت نخواهد شناخت» بر ضرورت مشارکت همه گروه‌‌ها و اقوام افغانستان در روند مسالمت‌آمیز تاکید کرد.

شمخانی امنیت افغانستان به ویژه در استان‌های هم‌مرز با ایران را امری غیرقابل اغماض دانست و بر همکاری طالبان با دولت افغانستان برای مبارزه با هرگونه ناامنی و مقابله با تحرکات داعش تاکید کرد.

خبرگزاری دولتی ایرنا نوشت «ملا عبدالغنی برادر نیز با ارائه گزارشی از روند مذاکرات صلح در افغانستان و با اشاره به بدعهدی‌های ترامپ در اجرای توافقنامه صلح گفت ما به آمریکا اعتماد نداریم و با هر جریانی که مزدور آمریکا باشد، می‌جنگیم.»

وزارت خزانه‌‌داری آمریکا 26 ژانویه 2021 (هفتم بهمن) در گزارشی اعلام کرد شبکه القاعده در پوشش حفاظتی طالبان قوی‌تر شده است. در گزارش وزارت خزانه‌‌داری آمریکا با محور مبارزه با تامین مالی تروریسم در سه ماه نخست سال 2021 تأکید شد که القاعده و طالبان برای ایجاد شبکه‌‌ای مشترک از نیروهای شبه‌نظامی همکاری می‌‌کنند.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=bixgQWAkVm0&feature=emb_logo

در چنین شرایطی، به نظر می‌رسد روابط تهران و طالبان نزدیکتر از همیشه است چنانکه پس از کشته محسن فخری‌زاده از عوامل اتمی- نظامی رژیم ایران در آبسرد دماوند گروه طالبان در بیانیه‌‌ای رسمی به مقامات تهران تسلیت گفت.

در سال‌‌های اخیر گزارش‌‌های متعددی از پشتیبانی تسلیحاتی جمهوری اسلامی از گروه‌‌های وابسته به طالبان منتشر شده است.

آذر 1399 هیأتی از دفتر سیاسی طالبان با حضور در سفارت رژیم ایران در دوحه

ترور محسن فخری‌زاده را تسلیت گفت

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نقل از ذبیح‌الله مجاهد از مقامات بلندپایه طالبان نوشت «هیچ عضو القاعده در افغانستان حضور ندارد.»

این همه در حالی است که محمدجواد ظریف اوایل دی‌ماه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «طلوع نیوز»  گفت: «طالبان هنوز در فهرست سازمان‌های تروریستی جمهوری اسلامی قرار دارد.» سخنگوی گروه طالبان این اظهارات را «به گونه‌ای آشکار مداخله در امور افغانستان» توصیف کرد.

قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس که در بغداد کشته شد از حامیان طالبان بود. این موضوع در صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز مطرح شده است.

مایک پمپئو وزیر خارجه پیشین آمریکا 12 ژانویه 2021 (23 دی‌‌ماه) در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن گفت ایران تبدیل به پایگاه جدید گروه تروریستی القاعده شده است. ساعاتی پس از سخنرانی پمپئو صفحه رسمی وزارت خارجه ایالات متحده در پروژه‌ای با عنوان «پاداش برای عدالت» نام برخی رهبران القاعده را که گفته شد ساکن ایران هستند اعلام و برای دستگیری آنها جایزه تعیین کرد: براسیف العدل (10 میلیون دلار)، یاسین السوری (10 میلیون دلار) و ایمن الظواهری رهبر القاعده (25 میلیون دلار).

از سوی دیگر، بهادر امینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل می‌‌گوید «ما معتقدیم که سیاست آمریکا سیاست بسیار غلطی در طی چندماه گذشته بوده چرا که آمریکا سعی داشته از طریق امتیازدهی مدام به طالبان به هدف خود در افغانستان برسد.»

بر اساس آخرین گزارش‌‌ها، گفتگوها میان تیم مذاکره دولت افغانستان و نمایندگان طالبان در دوحه برای رسیدن به صلح متوقف شده است. گفته می‌‌شود طرفین منتظر آغاز به کار دولت بایدن هستند و تا روشن شدن سیاست‌‌های دولت جدید آمریکا در مورد افغانستان و مذاکره با طالبان صبر خواهند کرد.

موازی با تهدیدات اتمی، موشکی و منطقه‌ای، حمایت از گروه‌‌های تروریستی اهل تسنن که با ایدئولوژی «آمریکاستیزی» پمپاژ می‌شوند، از جمله ابزارهای تهران برای اخاذی و باج‌خواهی از واشنگتن و غرب است.

چهارشنبه 8 بهمن 1399 برابر با 27 ژانویه 2021

https://kayhan.london/fa/?p=228387

 

بازگشت به خانه