تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

14 خرداد ماه 1400 -  4 ماه ژوئن 2021

طوفان در فنجان

جنجال بر سر کنفرانس احزاب و سازمان های اتنیکی

عبدالستار دوشوکی

قرار است کنفرانسی مجازی در مورد ضرورت تحریم انتخابات, در روزهای شنبه و یکشنبه بتاریخ ۵ و ۶ ژوئن ۲۰۲۱ برگزار شود. این روزها از این نوع کنفرانس ها بخصوص در رابطه با تحریم انتخابات در فضای مجازی فراوان است. بنده نیز بعنوان میهمان به این کنفرانس دعوت شده ام. کما اینکه یکشنبه پیش نیز یکی از سخنرانان کنفرانس دیگری هم بودم.

تعدادی از هموطنان با بنده تماس گرفتند و مدعی شدند که به دلیل حضور گروه های اتنیکی، این کنفرانس «تجزیه طلب ها» است. این ادعا به تلویزیون کانال یک و برنامه جناب آقای شهرام همایون، و کلاب هاوس (دقیقهء ٢٢) نیز سرایت پیدا کرد. ایشان در برنامه هفتگی خویش با بنده در روز چهارشنبه ١٢ خرداد با اصرار فراوان مدعی شدند که حزب دمکرات کردستان و حزب تضامن دموکراتيک اهواز التزامی به تمامیت ارضی ایران ندارند و مجری این برنامه هستند و فرمودند: «آقای دوشوکی، این خیلی ساده است، شما یک ایمیلی می زنید که آقا آیا این حزب تضامن دموکراتيک اهواز به تمامیت ارضی ایران معتقد است؟ اگر گفت آره، من (یعنی شهرام همایون) نه تنها نقد نمی کنم، بلکه تمام خبرهای این کنفرانس را هم زنده پخش می کنم. اما اگر جواب شما را ندادند، شما علیرغم اینکه جواب شما را ندادند، آیا شما باز هم در همچین مراسمی شرکت می کنید» (دقیقه 27)

متعاقبا برگزار کنندگان با بنده تماس گرفتند و اساسنامه یا توافق نامه این سازمان ها که همگی از جمله حزب دموکرات کردستان و حزب تضامن دموکراتيک اهواز زیر آن را امضاء کرده اند را برای بنده فرستادند. در این سند چندین بار اسم ایران آمده است. در اصل ۷ سند امضاء شده «حفظ تماميت ارضى و يكپارچگى كشور ايران» تصریح و تاکید شده است. در این سند مورد توافق همهء گروه های اتنیکی مندرج (از جمله حزب دموکرات کردستان و حزب تضامن دموکراتيک اهواز) مشخصا صحبت از «یک ایران متحد و کثرت گرا» شده است. بنابراین محرز است که همهء این سازمان ها و احزاب اتنیکی به «حفظ تماميت ارضى و يكپارچگى كشورايران» بر طبق توافقنامه خودشان (و بر خلاف ادعاها و اتهامات دیگران) اعتقاد دارند.

بنده این اسناد را دیشب برای تلویزیون کانال یک فرستادم تا برای دوستان و هموطنان رفع سوءتفاهم بشود و از جناب آقای شهرام همایون تقاضا کردم تا طبق قول خودشان در برنامه زنده دیشب، این کنفرانس را پوشش بدهند که امیدوارم اینگونه شود. وگرنه بی انصافی خواهد بود، آن هم بر اساس نیت خوانی و شایعه پراکنی هدفمند یا هراسی افکنی دغدغه مند.

در تیزر این کنفرانس، که تم اصلی آن «ضرورت تحریم انتخابات» است، به شعار قدیمی و مطالبه همیشگی آنها (یعنی جمهوری فدرال ایران) نیز اشاره شده؛ که بعقیدهء من مقولهء جدیدی نیست. خواست این گروه ها این است. همانگونه که خواست گروه های کمونیستی «حکومت کمونیستی» برای آینده ایران است؛ یا خواست سلطنت طلبان و مشروطه طلبان  حکومتی پادشاهی است. در نتیجه، در یک دموکراسی هر کسی حق دارد نوع حکومت خود را مطالبه کند. در ضمن، فدرالیسم مترادف تجزیه طلبی نبوده و نیست. ده ها کشور جهان، مثل آمریکا و آلمان و سوئیس، فدرال هستند. شوربختانه، تهدید و فشار و شانتاژ و اتهام زنی کاذب سکهء رایج روزگار ما است. با کمال احترام به هموطنان دغدغه مند و دلواپس وطن پرست، که حساب شان جداست و بلانسبت آنها، باید گفت که حاکمان «از ما بهتر» و غاصب رژيم اسلامی و طرفداران شان، با «سرقفلی» انحصاری و مانعه‌ الجمع، و به شیوهء دربستگرانه و با قبالهء خودساخته، طوری عمل می کنند که انگار ایران (یعنی سرزمین مادری همهء ایرانیان) فقط جهیزیهء مادری و ارث پدری مطلق آنهاست؛ و با چوب تکفیر و شایعهء تجزیه و اشاعه توهم و توحش و هراس افکنی بقیه را سرکوب و منکوب می کنند.

البته نگارنده شخصاً معتقد است که در این لحظه، بخصوص در دو هفتهء مانده به انتخابات، بهتر آن است که همه (داخل و خارج کشور) شعار و تلاش خود را، همانند نور لیزر، بر روی «تحریم انتخابات» متمرکز نموده و از هر نوع مطالبه و شعار جانبی، حداقل در این دو هفته، پرهیز کنند. زیرا این کمپین (تحریم انتخابات) یک حرکت مشخص مقطعی و سلبی است و نه ایجابی. وانگهی، هر سخن وقتی و هر نکته مکانی دارد. لذا مثلا اگر طرفداران پادشاهی اصرار بر این بکنند که، علاوه بر شعار" نه به انتخابات ریاست جمهوری»، مردم باید بجای جمهوری مطالبهء حکومت پادشاهی بکنند، زیرا این حق ما و خواسته قدیمی ماست، طبعاً این شعار در این کمپین واحد زمان معین و مشخص، شعاری «وحدت شکن» است و مورد سوء استفادهء حکومت اسلامی قرار می گیرد و حکوومت تبلیغ می کند که فقط طرفداران سلطنت خواهان تحریم هستند. صدالبته می دانم که برخی از سلطنت طلبان دو آتشه (و حتی مشکوک) هم هستند که برایشان اتحاد عمل همهء ایرانیان مهم نیست. زیرا آنها متعصب، قبیله ای و وظیفه گرا هستند، و نه عملگرا. البته این نوع دوآتشه های مشکوک فقط در بین سلطنت طلب ها یا «اصولگراها»ی حزب اللهی ها یا «پان فلانیست»ها خلاصه نمی شوند و در همهء طیف ها، از جمله گروه های اتنیکی، هم هستند. شوربختانه، حکومت اسلامی، با «نفوذ» از تعصب بیش از حد این عوامل در جهت ایجاد تشتت و تفرقه و هراس افکنی استفاده یا سوء استفاده کرده و می کند. بنده بارها در این مورد .نوشته و سخن گفته ام. اما چه سود که نرود میخ آهنین در سنگ

و نکتهء بسیار مهم و پایانی اینکه باید تلاش نمود تا «متن» یا «تم اصلی» این کنفرانس، یعنی «اتفاق نظر» و هم پیوندی و همصدایی و «وحدت ملی» که در عرض ٤٢ سال گذشته بی سابقه بوده بر روی «تحریم انتخابات» متمرکز باشد و اجازه ندهیم که حکومت اسلامی و عوامل مشکوک اش (در طیف های مختلف و متضاد) با عملیات ایذایی و تبلیغاتی، موفق به غالب کردن حاشیه بر متن بشود و عزم راسخ همهء ایرانیان در کارزار «تحریم انتخابات» را خدشه دار کند.

 

مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن

پنج شنبه 31 خرداد 1400

بازگشت به خانه