تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

2 خرداد ماه 1401 - 23 ماه مه 2022

مضحکه ای به نام سازمان ملل و گزارشگر ویژه تحریم ها

عبدالستار دوشوکی*

  چهارشنبه هفته پیش، در نشست حقوق بشری در پارلمان اروپا (که علاوه بر نمایندگان پارلمان اروپا و سازمان های حقوق بشری و بنده و دیگران، آقای پروفسور جاوید رحمان، گزارشگر ویژهء حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایران، نیز شرکت داشتند) از آقای پروفسور جاوید رحمان مشخصاً پرسیدم «چطور می شود که جمهوری اسلامی برای خانم النا دوهان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد دربارهء تاثیر منفی تحریم ها فرش قرمز پهن می کند ولی تحت هیچ شرایطی به جنابعالی اجازه نمی دهد که به ایران سفر کنید؟ چرا سازمان ملل به این استاندارد دوگانه و خفت آور تن در می دهد؟» ایشان با زبان دیپلماتیک گفتند که اگرچه مأموریت خانم النا دوهان - که بر روی تاثیرات منفی بر اقتصاد و معیشت مردم ایران تمرکز دارد - با ماموریت خود ایشان که در مورد نقض حقوق بشر توسط خود رژیم است، متفاوت می باشد؛ اما با این حال این سوالی است که باید از رژيم اسلامی ایران پرسید و اینکه چرا اتحادیهء اروپا در این مورد از رژيم نمی پرسد؟

  جهارشنبه گذشته خانم النا دوهان، که با استقبال گرم رژيم اسلامی به ایران رفته بود، بعد از ١٢ روز در کنفرانس مطبوعاتی در تهران پشت به بنر بزرگی نشسته بود که رژيم ظاهرا بدون کسب اجازهء سازمان ملل برای نشست خبری وی ساخته بود. طبق گزارش خبرگزاری های رژيم خانم النا دوهان ادعا کرده است: "ماموریت یا بحث من تأثیر منفی تحریم‌ها بر حقوق بشر بوده است". ظاهرا ایشان بجای ماموریت بررسی تأثیر اقتصادی تحریم ها بر زندگی مردم، خود را بصورت غیرقانونی جای آقای پرفسور جاوید رحمان قرار داده و در حقیقت ماموریت ایشان را به نفع رژيم اسلامی انجام داده است.

  خانم النا دوهان می گوید: "تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده است از دید شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل قابل توجیه نیست". این در حالی است که برخی از این تحریم ها توسط خود سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل وضع شده اند که بر طبق قوانین بین المللی "قانونی" هستند. حال چطور این خانم که ظاهراً نمایندهء سازمان ملل است، در زیر بنر رژيم اسلامی سازمان ملل را محکوم کرده است، خود از عجایب روزگار می باشد که قابل درک نیست.

  خانم النا دوهان در این کنفرانس می گوید: "تحریم ها موازین حقوق بشر جهانی را نقض کرده است؛ و وضعیت حقوق انسانی را در ایران به خطر انداخته است." وی گفت: تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده است از دید شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل قابل توجیه نیست. ایشان از طرف شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که چین، پاکستان، اریتره، کوبا، سودان و امثالهم عضو آن هستند مامور شده است. وانگهی آش این شورا آنقدر شور بود که دیکتاتورها همین چند روز پیش ناچار شدند روسیه را که یک عضو برجسته دیگر این شورا بود "عاق" کنند و بیرون بیندازند.

  شاید کمتر کسی باور کند که روسیه مدتها قبل از اخراج از این شورا، با کمک چین و کوبا و پاکستان و اریتره و بقیه "رفقا" و "برادران" در شورای حقوق بشر سازمان ملل، اصرار داشت خانم النا دوهان که اهل بلاروس (متحد اصلی روسیه در تجاوز به اوکراین) است را برای این کار انتخاب کنند. (بقول انگلیسیها سورپرایز! سورپرایز!) خانم النا دوهان استاد دانشگاه دولتی بلاروس است. هیچکس وی را بعنوان یک بلاروسی روسی تبار نمی شناسد. بلکه وی را نماینده سازمان ملل می شناسند. تعجب آور نیست که بنر کنفرانس مطبوعاتی وی را رژيم اسلامی با اطمینان خاطر ساخته بود؟ زیرا می دانستند "همه چی حله".

  بر طبق روایت سایت انگلیسی ویکی پدیا، در حال حاضر ایشان با رژيم اسلامی همکاری می کند تا «ثابت کند که فقر و فلاکت در ایران به دلیل تحریم های آمریکا است و نه به دلیل سیاست های جمهوری اسلامی».  خانم النا دوهان دو سال پیش تحریم های اتحادیهء اروپا علیه الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس که با سرکوب و تقلب گسترده مجددا انتخاب شده بود، را محکوم کرد و گفت تحریم های اتحادیهء اروپا علیه الکساندر لوکاشنکو غیر قانونی هستند و موازین حقوق بشر جهانی را نقض کرده اند. باور کردنی نیست که چنین فردی اکنون نمایندهء شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است و از رژيم اسلامی همانگونه دفاع می کند که از رئیس جمهور خودش دفاع می کرد. اگر در اینترنت جستجو کنید می بینید کارنامهء این خانم سیاه سیاه است. سال پیش تحت فشار بقیهء اعضای شورا ناچار شد گزارش یک طرفه خود دربارهء عملکرد دیکتاتور زیمباوه را تغییر دهد.

  سازمان ملل را در حقیقت دولت ها تشکیل می دهند و نه الزاما ملت ها. اکثر دولت های عضو آن غیر دموکراتیک و مستبد و ناقض حقوق بشر شهروندان خود هستند. در نتیجه استعمال واژهء مضحکه در مورد "سازمان به اصطلاح ملل – در حقیقت سازمان دول" نه تنها به دور از نزاکت انشایی نیست بلکه در مورد اکثریت دولت های ناشایستهء عضو آن مناسب و بجا می باشد.

  نکتهء ظریف دیگر اینکه در جلسهء هفتهء گذشته ما در پارلمان اروپا، هیچ کدام از اعضای «کمیتهء پارلمانی تعامل با مجلس ایران»، علیرغم توافق قبلی، حاضر نشدند در جلسه مربوط به نقض حقوق بشر در ایران شرکت کنند تا مبادا رژيم اسلامی "دلخور" شود. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

چهارشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱

_____________________________________ 

* مدیر مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن

 بازگشت به خانه