تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

17 آذر ماه 1401 - 8 ماه دسامبر 2022

 دربارهء پروژهء جدید «استراتژی ایران»

فرآوردهء «شورای آتلانتیک»

سایت رسمی «شورای آتلانتیک» اعلام داشته که پروژهء «استراتژی ایران» را برای پاسخگویی به تحولات محلی، منطقه ای و جهانی راه اندازی می کند. در این خبر چنین آمده است:

واشنگتن دی سی – 2 دسامبر 2022 – از آنجایی که ایران با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است، تلاش‌های جدید رویکردی کل‌نگر را نسبت به کل کار شورای آتلانتیک در مورد ایران اتخاذ خواهد کرد.

شورای آتلانتیک آغاز به کار پروژه جدید استراتژی ایران خود را اعلام کرد. این پروژه به منظور همگام سازی و گردآوری سیاست ها و تلاش های تحلیلی شورای آتلانتیک در مورد ایران در زیر یک پرچم واحد طراحی شده و منعکس کنندهء سطح بی سابقه اختلاف و عدم قطعیت نظر در مورد ایران است.

  این برنامه توسط جاناتان پانیکوف، مدیر ابتکار عمل امنیت خاورمیانه اسکوکرافت، به عنوان بخشی از برنامه های خاورمیانه شورای آتلانتیک، نظارت خواهد شد. او می گوید: «پروژهء راهبردی جدید ایران نگاهی جامع به همهء مسائل مربوط به این کشور خواهد داشت: سیاسی، حقوق بشر، امنیتی، اقتصادی، هسته ای، اجتماعی و منابع طبیعی».

این شورا اطلاعات لازم را برای بحث و گفتگو دربارهء آیندهء ایران و ارائهء گزینه های استراتژیک مشخص به سیاست گذاران و کارشناسان سراسر طیف سیاسی و با تخصص های عملکردی متفاوت، فراهم می کند.

این تلاش جدید ناشی از وقایع اخیری همچون جنبش اجتماعی ایران به رهبری زنان برای آزادی و خودمختاری، پتانسیل کوتاه مدت برای رهبر جدید، نقش در حال تحول ایران در منطقه (از جمله حمایت نظامی این کشور از جنگ روسیه در اوکراین) است و ناظر بر پایان احتمالی «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است؛ یعنی منشوری که در بیش از یک دههء گذشته سیاست ایالات متحده و اروپا در قبال ایران بر اساس آن بنا شده است.

یک کمیته مشورتی، متشکل از کارشناسان برجسته، راهنمایی های استراتژیک مربوط به کار پروژه را ارائه خواهد کرد. ویل وکسلر، مدیر ارشد برنامه های خاورمیانه در شورای آتلانتیک می گوید: «هرگز در گذشته نیاز مبرمی به توصیه های سیاستی بدیع و اندیشیده و تحلیل های فراحزبی در مورد ایران وجود نداشته است. همهء اعضای برجستهء این کمیته سابقهء رهبری و تجربه در رسیدگی به چالش‌های سخت سیاستی را به کمیته ارمغان می‌آورند. این "برنامهء جدید" در راستای رونق بیشتر و تأثیر واقعی برای توانمند کردن ایران در ماه‌ها و سال‌های آینده طراحی می شود.»

برنامهء «ابتکار آیندهء ایران»، که با نظارت باربارا اسلاوین تهیه می شد، تلاش های خود را در پایان سال جاری به پایان می رساند و اسلاوین هم برای ایفای نقش جدیدی به عنوان یک عضو ارشد به مرکز استیمسون منتقل می شود. او، برای بیش از یک دهه، توجیه کنندهء تصمیمات مرتبط با ایران در شورای آتلانتیک بود و صداهای بی‌شماری را گرد هم آورد و سطح گفتمان کارشناسی دربارهء ایران را در واشنگتن ارتقا داد. در دورهء کار او این برنامه ده‌ها نشریه تولید کرد، گفتگوهای متعددی را با چهره های کلیدی برگزار نمود و توصیه‌های سیاستی ارزشمندی را برای اطلاع سه دولت ارائه کرد.

 

کمیته مشورتی جدید پروژه استراتژی ایران شامل مجموعه‌ای از متخصصان حوزه‌های دیپلماسی، اطلاعاتی، تاریخی، حقوق بشر و نظامی است که عبارتند از:

- دکتر لادن برومند، یکی از بنیانگذاران مرکز ترویج حقوق بشر و دموکراسی عبدالرحمن برومند

- پل فولی، سفیر سابق استرالیا در حکومت اسلامی ایران

- مرجان کی پور، موسس و مدیر «ائتلاف برای حقوق همهء اقلیت ها» (آرام)

- استوارت لوی، معاون سابق وزارت خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی

- راب مکایر، سفیر سابق بریتانیا در حکومت اسلامی ایران

- ژنرال فرانک مکنزی، مدیر سابق مرکز فرماندهی مرکزی ایالات متحده

- دکتر ارنست مونیز، وزیر سابق انرژی ایالات متحده و رئیس مشترک و مدیر عامل انجمن «ابتکار در مورد تهدید هسته ای»

- مایکل مورل، معاون سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)

- بث سانر، معاون سابق مدیر اطلاعات ملی

- دکتر محمود سریع القلم، دکترای روابط بین الملل، دانشگاه شهید بهشتی

- فرانسیس تاونسند، مشاور سابق امنیت داخلی رئیس جمهور ایالات متحده؛ معاون سابق مشاور امنیت ملی آمریکا در مبارزه با تروریسم

- دکتر صنم وکیل، معاون مدیر و پژوهشگر ارشد در برنامهء «خاورمیانه و شمال آفریقا» در چتم هاوس.

_____________________________

* مترجم: مهرداد رهسپار

https://www.atlanticcouncil.org/news/press-releases/atlantic-council-launches-iran-strategy-project-to-respond-to-local-regional-and-global-developments/

بازگشت به خانه