تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو صفحات اول سايت | جستجو در سايت | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
پیوند به ویدئوی این گفتگو به انگلیسی
غرب طبیعی ترین نیروی متحد ارزش هایش را در ایران دارد
شاهزاده رضا پهلوی
در گفتگو با شبکهء «فاکس بیزینس»
پرسشگر: یکی از منادیان اصلی آزادی ولیعهد تبعیدی ایران، رضا پهلوی است، کسی که پدرش آخرین پادشاه ایران بود. محمدرضا پهلوی که طی دوران ۳۷ ساله اش ایران از رشد اقتصادی و بهبود سطح زندگی برخوردار شد و حالا این کشور شاهد ویرانی اقتصادی است در حالی که ملاها در تهران به وضعیت اسفبار شهروندان بی اعتنا بوده، در عوض، بدنبال سلاح هسته ای اند و رژیم مدعی است به دسترسی به مواد لازم برای تهیه سالح نزدیک شده است. والاجضرت رضا پهلوی اکنون به ما ملحق می شود. ولیعهد در تبعید ایران رضا پهلوی، والاحضرت بسیار متشکرم که دراین بامداد اینجا هستید، از وقتی که گذاشته اید سپاسگزاریم.
پاسخ: صبح بخیر ماریا، خوشحالم که در این برنامه با شما هستم.
پرسش: می توانید ارزیابی خودتان از وضعیت فعلی را بیان کنید، می دانم که مایلید دربارهء آنچه که ایران می تواند باشد و فرصت ها ی بالقوه صحبت کنید اما درباره رژیم فعلی چه می توانید بگوئيد؟
پاسخ: هر روز شکننده تر و پراکنده تر می شود، چرا که اکنون با یک سناریوی جدید روبرو هستند، با اعتراضات مستمری رویرو هستند و ناگهان خود را در وضعیت جدیدی دیده اند و از زمان مرگ مهسا امینی همهء امور تحت الشعاع شور انقلابی حال حاضر ایران قرار گرفته. چیزی که ما در چند ماه گذشته شاهد
آن بوده ایم، ایرانی ها در سراسر کشور متحدأ فریاد مرگ بر دیکتاتور سر می دهند، به این معنی که دیگر رژیم را نمی خواهند و خواستار پایان آن هستند. خامنه ای با این واقعیت روبرو شده اما امیدوار است بتواند همچنان به قدرت بچسبد. برای این منظور از سرکوب برای ارعاب استفاده می کند و نلاش دارد با استفاده از تمام نیروهایش درداخل و فراتر از مرزهای ما به این هدف دست یابد .
پرسش: ضمنأ همچنان فریاد مرگ بر امریکا سر می دهند و هیچ عکس العملی را از امریکا نمی بینیم. بر عکس این دولت تلاش می کند به توافق هسته ای ۲.۱۵ باز گزدد. شما مایلید چه حمایتی از دوات امریکا ببینید؟
پاسخ: برای امریکا و دیگر کشورهای غربی مهم است که بفهمند مردم ایران تا چه حد از نظر ارزش های آزادی و حقوق بشر و برابری و عدم تبعیض به آنها نزدیک اند. آنها متحدان طبیعی شما در کشور من هستند، برخلاف این رژیم که کاملأ بر عکس آن است، از همان ابتدا ضد امریکا بوده و مهمتر از همه ضد تمامی ارزش های جوامع آزاد و لیبرال جهان غرب. شما طبیعی ترین نیروی متحد این ارزش ها را در ایران دارید، مردم ایران که تا بحال به تنهایی مبارزه کرده اند. لازم به یادآوری است که جنبش های بدون حشونت و بر پایهء مبارزه مدنی بعنوان ابزاری برای تغییر نهایتاً با کمک جامعه جهانی خصوصاً دموکراسی های غربی به پیروزی میرسند.
پرسش: باور نکردنی است، ایران آزاد می تواند ساختار خاورمیانه را تغییر دهد. آیا فکر می کنید مسیری برای ایران آزاد بعد از خلاصی از ملاها وجود دارد؟
پاسخ: این خواستهء ملت است. اما من مایلم برگردیم به موضوعی که عامل حیاتی در تغییر این پارادایم است و آن شناختن سپاه پاسداران بعنوان سازمانی تروریسنی است. چرا این مهم است؟ برای اینکه رژیم را بیش از پیش فلج می کند. بعلاوه امکان دسترسی بیشتری به دارایی هایی که می توانند بلوکه شده و سپس به مصرف پشتیبانی از جنبش ایرانی ها در داخل کشور، مثل حمایت از اعتصابات کارگری که به آن بعنوان فشاری از درون نیاز داریم برسد. به بیان دیگر، اگر تاکنون تمرکز بر فشار حداکثری بوده من طرفدار آنم که حالا ما به حمایت حداکثری از مردم از طرق نامحسوس نیاز داریم که باعث قدرتمند تر کردن مردم شده و امکانات عکس العمل و سرکوب رژیم را محدودتر می کند.
پرسش: به نکتهء بسیار مهمی اشاره می کنید. وزارت خارجه انگلستان رسماً اعلام نمی کند. کابینه بایدن فشار نمی آورد که این سازمان تروریست شناخته شود. شما انتظار چه اقداماتی را از جامعه بین المللی دارید؟ می دانم قرار است در کنار مسئولان کشور اوکراین در آنجا (در انگلستان) سخنرانی کنید.
آنجا فرصت دارید.
پاسخ: همانطور که ممکن است بدانید، من در سومین مرحله از تور اروپائی خود هستم که از حضور در کنفرانس مونیخ آغاز شد، سپس با قانونگذاران و سناتورهای فرانسوی ملاقات داشتم و البته بعضی جلسات دیگر در اینجا، یعنی در انگلستان،که در حال حاضر هستم. چیزی که بسیار مهم است این است که نهایتاً کشورهای غربی تصمیم گرفته اند که با ما بمثابه آلترناتیو رژیم وارد گفتگوهای سازنده شوند. زیرا تا زمانی که گفتگوی غربی ها به رژیم و نمایندگان آنها محدود شود چگونه ممکن است که این احتمال و امید را داشته باشیم که راهی برای رفع مشکل پیدا کنیم وقتی با افرادی صحبت می کنیم که خود بخشی از مشکل اند؟ این گامی خوش آیند است که در نتیجه اش ما می توانیم دربارهء مکانیزم ایجاد تغییرات واقعی صحبت کنیم. جامعهء غربی چگونه می تواند به ما کمک کند؟ با درک چگونگی انتقال قدرت از رژیم فعلی پس از فروپاشی و همچنین در مرحله گذار که می تواند صحنه را تغییر دهد. ما امیدواریم در آینده یک نظام سکولار و دموکرات داشته باشیم که همه چیز را تغییر خواهد داد. در خصوص فرصت ها برای آیندهء ایران - ایرانی که می تواند فرصت مناسبی برای تجارت و صنایعی باشد که در نتیجه راهبرد همیشگی رژیم کنونی و سیاست های غرب ستیزانه اش کاملاً از صحنهء معادلات جهانی خارج شده و تماماً به سود چین تمام شده. بنابراین اگر بخواهیم به گذشته نگاه کنیم و اینکه این برای ایالات متحده چه معنایی دارد، فراتر از توجیه پذیری، به این معنا است که دیگر نباید نگران حضور نظامی در منطقه باشد. و اینکه فرصت های اقتصادی فراوانی برای امریکا ایجاد خواهد شد؛ فرصت هایی که می تواند در شرایطی کاملأ متفاوت از آنها بهره ببرد. در آن شرایط مطمئتأ کشور ما از تحولات توسعهء روابط
استقبال خواهد کرد چون ما به تکنولوژی حارجی و صنایع جدید نیاز داریم و به نوسازی زیر ساخت های موجود نیازمندیم. بدیهی است که همهء اینها زمینه لازم را برای همکاری شرکت ها بوجود خواهد آورد.
پرسش: والاخضرت، خوشحالم که به نیروی نظامی اشاره کردید. چون سپاه نیرویی است که تقریبأ همه اقتصاد کشور را کنترل می کند. آیا خلاص شدن از دست ملاها به مواجه شدن با تشکیلاتی با مدیریت نظامی منجز نخواهدشد؟
پاسخ: باید ارتش را از سپاه تفکیک کرد. دلیل ایجاد سپاه از روز ول حقاظت ونگهداری از رژیم بود، حفاظت رژیم در مقابل کودتای احتمالی یا مواردی از این قبیل. اما جنگ ایران و عراق نشان داد وظیفهء اصلی نیروی نظامی خدمت به مردم و حفاظت از مرزها است که مورد تقدیر مردم است. اما بر عکس سپاه یک مافیای مسلح است که همه چیز کشور را تحت کنترل خود دارد و بخاطر همین هم هست که هدف قرار
می گیرند. بهر حال سناریوی تغییر شامل یک سناریوی انتقالی است که بر اساس حقیقت یابی و آشتی بنا می شود. یک گذار که در دل خود برنامه ای برای عدالت انتقالی دارد. بعبارت دیگر یک استراتژی خروج برای بخش بزرگی از کسانی که از شرایط مافیایی موجود که واقعأ محدود به رده های بالای نیروهای نظامی می شود؛ بخش یزرگی که در این فکرند که در چنین شرایطی چگونه می توانند خود را نجات دهند و بقای خود را در چیزی فراتر از این رژیم می یابند. این طرخ این قشر را تشویق به پیوستن به
مردم کرده و همزمان ماشین سرکوب رژیم را محدودتر ساخته و درها را برای انتقال صلح آمیز باز می کند؛ مسیری بدون داشتن سناریو های کمتر مطلوب که ممکن است در جهت نادرست خشونت و درگیری باشد، و کمک می کند تا انتقال کم هزینه تر و صلح آمیز تری در کشور داشته باشیم.
پرسش: والاخضرت، اگر این طور شود خیلی خوب است. یک لحظه محوری و باور نکردنی در تاریخ. برای من شگفت انگیز است شجاعت زنانی که رهبری این انقلاب جدید را در خیابان ها بر عهده دارند و جان خود را بخاطر کشور به خطر می اندازند. همچنین از رهبری شما و پیوستن تان به برنامهء امروز
قدردانی میکنم. امیدوارم بازهم و بزودی شما را در این برنامه داشته باشیم.
شاهزاده رضا پهلوی: با افتخار ماریا، متشکرم.
Feb 26, 2023
منبع: فیس بوک آقای پرویز رئوفی
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008122118882