تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو صفحات اول سايت | جستجو در سايت | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
آیا زلنسکی روی ثروت مردم ایران حساب باز کرده است؟
الف – الف. در نامهء وارده
گمان میکنم پیام تصویری زلنسکی به مردم ایران را در این لینک (+) دیده باشید. من شخصا هنگام شنیدن این پیام بسیار گیج شدم که چرا زلنسکی از «مردم ایران» بازخواست می کند؟ چرا از مردم تهران، شیراز و سقز نام میبرد؟ سقزی که تا پیش از کشته شدن مهسا امینی شاید بیشتر از نصف مردم عادیِ در خیابان نمیدانستند کجاست. چرا نمیگوید «دولت ایران»، یا حتی فقط «ایران»، بلکه می گوید: «مردم ایران بیشتر و بیشتر در سمت تاریک تاریخ غرق میشوند»؟
زلنسکی در رأس حکومت اکراین است و یک اکراینی معمولی نیست که ساختار حکومتی در ایران را به او تفهیم نکرده باشند. سیستم اطلاعاتی اکراین قطعاً از اتفاقاتی که در ایران میافتد آگاهی کامل دارد و، چون روسیه را خوب میشناسند، بهخوبی میفهمند شکاف عمیقی میان حکومت و مردم وجود دارد. پس پشت این سخنرانی که «مردم ایران» را طرف اکراین گرفته است باید یک «پروژهء سیاسی» وجود داشته باشد. اما این پروژه چیست؟
تا مدتی هدف و انگیزهء کار را نمیتوانستم پیدا کنم. تا اینکه بعد از مدتی ناگهان این نکته به ذهنم رسید: اگر این جنگ را پیگیری کنیم می بینیم که، اینگونه که دارد پیشمیرود، اگر معجزهای رخ ندهد قطعا روسیه شکست میخورد. نزدیک ۱۵ میلیون اکراینی از خانههایشان گریختهاند. پُرمعدنترین، صنعتیترین و حاصلخیزترین بخشهای اکراین نابود شده و یا به گونهٔ بیسابقهای (در کل جهان) از طرف روسها مینگذاری شده است. جدا از تلفات انسانی و تحمل هزینهء سنگین نظامی، پس از جنگ به بازسازی شهرها و مینروبی مناطق بسیار وسیعی نیاز است که اصلا معلوم نیست چند دهه طول بکشد. اکراینیها برای این کارها نیاز به پول دارند، و به نظر می رسد که، جدا از منابع بلوکه شدهٔ روسیه، برای ثروت مردم ایران دندان تیزکردهاند.
به نظر من «این ویدئو» آغاز پروژهای هست که هدف اش نهادینه کردنِ ایدهٔ همدستیِ همهء مردمِ ایران با حکومتِ ایران در پشتیبانی از جنایت جنگی است در افکار عمومی اکراین و نیز در جهان است، بطوری که، در نهایت، بدون توجه به اینکه در آینده چه حکومتی در ایران باشد، ایران از طرف جامعهٔ بینالمللی محکوم به پرداخت غرامتهای بیپایان بشود.
برای همین هم هست که زلنسکی از سقز نام میبرد. یعنی حتی مردم سقز (که مهسا امینی از آنجا بود) جزء ستم دیده ترین و رنج دیده ترین بخشهای جامعهء ایران از جانب حکومت اسلامی هستند، نیز در این جنایت جنگی شریکند و از حکومت در این زمینه پشتیبانی میکنند.
من این نامه را برای شما می نویسم که هم آگاهی خود را به شما برسانم، و هم شما، لبیته طبق صلاحدید خودتان و هر گونه که شایسته است، ایرانیانِ فعال و مخاطبین تان را از این امر مطلع کنید، تا دستِ کم افرادی که در این زمینهها در حال تدبیر اندیشی هستند، در راستای خنثیسازیِ این برنامه چینی، گزینهها و نقشههایِ راهی آماده داشته باشند.
از آنجا که دولت اکراین را نمیشود توجیه کرد زیرا آنها خودشان این پروژه را کلید زدهاند، نظر شخصی من این است که اگر این اتهام نفرتی در دل مردم ایران نسبت به مردم اکراین ایجاد کند، نتیه اش دقیقاً همراستا شدن با این پروژه خواهد بود. تنها چیزی که به ذهن من میرسد این است که همانگونه که زلنسکی تلاش میکند تا شکاف میان حکومت و مردم در ایران در مسأله جنگ را نفی کند، ایرانیان نیز باید نفرت تاریخی مردم ایران از حکومت روسیه را در افکار عمومی اکراین و جهان در بوق و کرنا کنند.