تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو صفحات اول سايت | جستجو در سايت | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
عادی سازی رژيم؟
مرضیه شکیب
نباید اجازه «نرمالیزاسیون» را به ج ا داد. در زمان رفسنجانی سیاست رژیم به سمت "عادی سازی" با غرب و تحریف کشتار سال 67 رفت. این عادی سازی در زمان خاتمی به "ادغام-سازی"در جامعه جهانی تبدیل شد. نتیجه اش تا آنجا بود که ساموئل هانتیگتون گفت ج ا یک رژیم نیمه دیکتاتوری-نیمه دموکراتیک است!
هانتیگتون ج ا را بالاتر از کویت، قطر و عربستان قرار داد و آن را همردیف حکومت هایی مثل اندونزی و مالزی گذاشت! یعنی از یک هیولای ایدئولوژیک جانی فاشیست یک نظام متعارفِ در حالِ تغییر و در مسیر دموکراسی ساخت! مثل این بود که یک جانی را، بعد از ارتکاب جرم، بدون مجازات درخیابان رها کنید.
ج ا با سیاست "عادی-سازی"در زمان رفسنجانی، و با شعار "ادغام-سازی" در زمان خاتمی، به سادگی توانست سرپوشی بر جنایات اوایل انقلاب، به ویژه کشتار سال 67، نهد. امروز باید روی ارتکاب جنایت علیه بشریت از سوی رژیم پافشاری کرد تا امکان عادی سازی شرایط رژیم را از او گرفت.
باید از اشتباه گذشته درس آموخت. نباید اجازه داد رژیم خود را در سطح حکومت هایی مثل قطر، کویت و عربستان که صرفاً ناقض حقوق بشرند ولی در حق شهروندان خود جنایت علیه بشریت انجام نداده اند قرار دهد. بین نقض برخی از حقوق بشری و جنایت سیستماتیک علیه شهروندان تمایز بسیار است!
ج ا از طریق نرمالیزاسیون می خواهد خود را صرفاً "ناقض حقوق بشر" معرفی کند و در مرحلهء بعد از طریق "تفاوت فرهنگی" نیز نقض حقوق بشر را توجیه نماید! باید جلوی تکرار این بازی را گرفت. باید روی ارتکاب جنایت علیه بشریت پافشاری کرد تا از نرمالیزاسیون جلوگیری شود.
اپوزیسیون باید تلاش کند ج ا را در سطح حکومت عراق در دورهء صدام حسین، و لیبی در زمان قذافی، قرار دهد تا از این طریق بتوان در سطح افکار عمومی جهانی و سران سیاسی کشورها علیه آن اجماع ایجاد کرد.
@Marziye_shekib