تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

18 آبان ماه 1402 - 9 ماه نوامبر 2023

کشورهای گروه هفت: از «حق دفاع اسرائیل» حمایت می کنیم.

گزارش آسوشیتد پرس

به قلم متیو لی، فاستر کلاگ و ماری یاماگوچی

توکیو (آسوشیتد پرس) - دیپلمات‌های ارشد گروه هفت دموکراسی صنعتی پیشرو روز چهارشنبه خواستار «اقدام فوری» برای کمک به غیرنظامیان گرفتار شده در وضعیت فزاینده وخیم غزه، از جمله توقف در نبرد برای ورود کمک‌ها و خروج مردم، شدند. موضع واحد در مورد جنگ اسرائیل و حماس

در بیانیه ای، پس از دو روز گفتگوهای فشرده در توکیو، کشورها به دنبال ایجاد تعادل بین نیاز به کمک به فلسطینیان در منطقه محاصره شده با انتقاد صریح از حمله برون مرزی حماس در 7 اکتبر و حمایت از «حق اسرائیل برای دفاع از خود» بودند. اما این بیانیه به فشار بر اسرائیل افزوده است.

در این بیانیه که توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و وزرای خارجه بریتانیا و کانادا منتشر شد، آمده است: «همه طرف‌ها باید به غیرنظامیان، از جمله غذا، آب، مراقبت‌های پزشکی، سوخت و سرپناه، و دسترسی کارکنان بشردوستانه اجازه دهند که بدون هیچ مانعی به آنها کمک شود». فرانسه، آلمان، ژاپن و ایتالیا هم اعلام داشته اند که «ما از توقف‌ها و استفاده از راه های بشردوستانه برای تسهیل کمک‌های ضروری، حرکت غیرنظامیان و آزادی گروگان‌ها حمایت می‌کنیم.»

نشست G7 تا حدی حاکی از تلاش برای مهار این بحران انسانی بود و در عین حال از تعمیق اختلافات گسترده تر در مورد غزه مانع ممانعت می کرد. بلینکن در سخنانی به خبرنگاران گفت: «این واقعه در زمان بسیار سختی برای کشورهای ما و جهان رخ داده» و افزود: «وحدت گروه ۷ قوی‌تر و مهم‌تر از همیشه است».

این وزیران خاطرنشان کردند که گروه 7 "به شدت در این راستا تلاش می کنند که از تشدید درگیری و گسترش وسیع تر" جلوگیری شود و همچنین با استفاده از تحریم ها و سایر اقدامات "برای محروم کردن حماس از توانایی جمع آوری و استفاده از بودجه برای انجام جنایات" تلاش می شود. آنها همچنین "افزایش خشونت شهرک نشینان افراطی علیه فلسطینی ها" را محکوم کردند که به گفته آنها "غیرقابل قبول است، امنیت در کرانه باختری را تضعیف می کند و چشم انداز صلح پایدار را تهدید می کند."

همزمان با دیدار دیپلمات‌ها در مرکز شهر توکیو، یک آژانس سازمان ملل اعلام کرد که هزاران فلسطینی در غزه پای پیاده و تنها با آنچه می‌توانند حمل کنند پس از تمام شدن غذا و آب در شمال، به سمت جنوب فرار می‌کنند. اسرائیل گفته است که نیروهایش با شبه‌نظامیان حماس در عمق شهر غزه می‌جنگند، جایی که پیش از جنگ حدود 650 هزار نفر زندگی می‌کردند. ارتش اسرائیل می‌گوید حماس فرماندهی مرکزی و هزارتوی وسیعی از تونل‌ها را در اختیار دارد.

بلینکن گفته است: «همهء ما خواهان پایان دادن به این درگیری در اسرع وقت و نیز به حداقل رساندن رنج غیرنظامیان هستیم. اما همانطور که با همکارانم در جی 7 صحبت کردم، کسانی که خواستار آتش بس فوری هستند موظفند توضیح دهند که چگونه به نتیجه غیرقابل قبولی که احتمالاً می‌آورد، پاسخ خواهند داد؛ حماس با بیش از 200 گروگان، با ظرفیت و اعلام قصد تکرار 7 اکتبر بارها و بارها و بارها در محل خود باقی مانده است».

بلینکن با نگاهی به آینده پس از جنگ گفت: «عناصر کلیدی نباید شامل جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها از غزه باشد. ... هدف عدم استفاده از غزه به عنوان بستری برای تروریسم یا سایر حملات خشونت آمیز است. پس از پایان درگیری، غزه مجدداً اشغال نخواهد شد. هیچ تلاشی برای محاصره غزه به عمل نیامده و هیچ کاهشی در قلمرو غزه پیش نخواهد آمد. ما همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که هیچ گونه تهدید تروریستی نمی تواند از کرانه باختری نشات بگیرد.»

علاوه بر درگیری یک ماهه در غزه، که پس از حملهء حماس در 7 اکتبر به اسرائیل پیش آمد و طی آن ستیزه جویان بیش از 1400 نفر را که اکثرا غیرنظامی بودند، کشتند و 242 نفر را گروگان گرفتند، فرستادگان گروه 7 با بحران های دیگری از جمله جنگ روسیه در اوکراین نیز برخورد کردند. برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی و تجاوز فزاینده چین در مناقشات ارضی با همسایگان اش نیز از جمله این بحران ها منظور می شد. همچنین مذاکرات فشرده ای برای همکاری در راستای مبارزه با بیماری های همه گیر، مواد افیونی مصنوعی و تهدیدات ناشی از سوء استفاده از هوش مصنوعی صورت گرفته است.

گروه 7  از قبل از حمله روسیه به اوکراین، و در دفاع از نظمی بین‌المللی که پس از نابودی جنگ جهانی دوم پدیدار شد، کنار هم ایستاده بوده‌اند و علیرغم برخی اختلافات حاشیه ای این گروه یک جبهه واحد را در محکومیت و مخالفت با تهاجم روسیه حفظ کرده است.

در این بیانیه آمده است: «تعهد استوار ما برای حمایت از مبارزه اوکراین برای استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی هرگز تزلزل نخواهد یافت».

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، در تماس تلفنی خود با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، او را از ادامهء حمایت گروه ۷ (با وجود درگیری‌های خاورمیانه) مطمئن کرد. کیشیدا همچنین اعلام کرد که قصد دارد در ماه فوریه میزبان کنفرانس اقتصاد و بازسازی ژاپن و اوکراین باشد.

یوکو کامیکاوا، وزیر امور خارجه ژاپن، نیز به طور جداگانه گفت وزرای خارجه گروه ۷ «پرتاب های مکرر موشک های بالستیک کره شمالی و همچنین انتقال تسلیحات از کره شمالی به روسیه را، که مستقیماً قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را نقض می کند، به شدت محکوم می کنند».

بلینکن تلاش کرده است تا میزان کمک‌های بشردوستانه ارسالی به غزه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و اسرائیل هم با "مکث" در عملیات نظامی خود بپذیرد تا به این کمک‌ها اجازه ورود و غیرنظامیان بیشتری را بدهد. اسرائیل در این مورد متقاعد نشده است. کشورهای عرب و مسلمان خواستار آتش بس کامل فوری هستند، اما ایالات متحده با این امر مخالف است.

بر سر ماجرای غزه شکاف های کوچکی هم در G7 بوجود آمده که افکار عمومی بین المللی را ملتهب کرده است وکشور های دموکرات از احساسات شدیدی که خود را در تظاهرات گسترده طرفدار فلسطین و ضد اسرائیل در پایتخت های G7 و جاهای دیگر نشان داده ، مصون نیستند.

برای مثال، در ماه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد، فرانسه به قطعنامه ای رای مثبت داد که خواستار آتش بس بشردوستانه در غزه بود حال آنکه این درخواست توسط ایالات متحده وتو شد، دلیل وتو آن بود که موضوع به اندازه کافی در محکومیت حمله حماس به اسرائیل که باعث شعله ور شدن اسن جریان شده مطرح نشده است. جنگ بریتانیا و ژاپن هم در این مورد رای ممتنع دادند.

بلینکن از ترکیه وارد توکیو شده بود، یعنی آخرین ایستگاه در یک تور طوفانی چهار روزه در خاورمیانه که با بازدید از اسرائیل، اردن، کرانه باختری، قبرس و عراق آغاز شد.

لینک منبع

بازگشت به خانه