تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

18 آبان ماه 1402 - 9 ماه نوامبر 2023

حمایت روسیه از حماس: اسرائیل «حق دفاع از خود» ندارد!

پیتر ایتکن

روسیه در این هفته اعلام کرد که اسرائیل حق دفاع از خود را ندارد و این کشور ظاهراً متحد خود را "قدرت اشغالگر" نامید، اقدامی که سال‌ها تلاش اورشلیم برای بهبود روابط خود با مسکو را تضعیف می‌کند.

سفیر روسیه، واسیلی نبنزیا در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در مورد مناقشه گفت: «تنها چیزی که [غرب] می تواند جمع آوری کند، ادامهء اظهارات دربارهء حق دفاع از خود اسرائیل است. اگرچه اسرائیل، به عنوان یک قدرت اشغالگر، این حق را ندارد.» نبنزیا تصریح کرد که اسرائیل می‌تواند با تروریسم مبارزه کند، اما از این کشور خواست که «با تروریست‌ها بجنگد نه با غیرنظامیان».

به گزارش مسکو تایمز، نبنزیا همچنین "نفاق" غرب در مورد مرگ فلسطینی ها را محکوم کرد و آن را با اعتراض به حمله روسیه به اوکراین مقایسه کرد.

نبنزیا گفت: «در موقعیت‌های دیگر، [ملت‌های غربی] خواستار احترام به قوانین بشردوستانه، تشکیل کمیسیون‌های تحقیق و اعمال تحریم‌ها علیه کسانی هستند که از زور به عنوان آخرین راه‌حل برای توقف سال‌ها خشونت استفاده می‌کنند.» اما در مورد «ویرانی در غزه... آنها نقش مادر دلسوز را بازی می کنند."

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در روزهای بلافاصله پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل، سکوت اختیار کرده بود اما اکنون، برای تأکید بر تغییر سیاست خود، مسکو میزبان نمایندگانی از حماس و علی باقری کنی معاون وزیر امور خارجه ایران بود.

واسیلی نبنزیا، نمایندهء دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در جریان نشستی دربارهء جنگ اسرائیل و حماس در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک سخنرانی می کند.

تایمز اسرائیل گزارش داد که این نشست با هدف تعیین راه‌هایی برای توقف «جنایت‌های صهیونیست‌ها با حمایت آمریکا و غرب» برگزار شد.

به گفته ربکا کوفلر، تحلیلگر راهبردی اطلاعات نظامی و نویسنده "کتاب بازی پوتین"، با بیانیهء سفیر روسیه در سازمان ملل در این هفته، به نظر می رسد که این سیاست از جدید اکنون آشکار شده است.

کوفلر به فاکس نیوز دیجیتال گفت: «روسیه بی‌تردید در کنار تروریست‌ها قرار گرفته است، که نشان‌دهنده معکوس شدن سیاست بیش از 20 ساله مسکو در حمایت از اسرائیل است.

پوتین روسیه را به سمت شرق - چین، هند - و جهان عرب جهت‌دهی کرده است و برای تضعیف غرب یا متحدانش، در این مورد اسرائیل، هر کاری انجام می‌دهد و اقدامات روسیه در این هفته می‌تواند به عرب‌ها امتیاز بدهد. او گفت که در جهان و به عنوان "بازپرداخت" کمک های اسرائیل به اوکراین بوده است.

کوفلر خاطرنشان کرد که تصمیم‌های پوتین می‌تواند در جهت «بازگرداندن سال‌ها کار برای سرکوب افراط‌گرایی اسلامی رادیکال» و بازی با احساسات فزاینده ضد اسرائیلی و یهودستیزی در جهان باشد.

این کارشناس می گوید: سازمان ملل متحد بدینسان به حماس اجازه می دهد تا "به معنای واقعی کلمه با دست خونین از قتل فرار کند".

روسیه، به ویژه، آخر هفته گذشته با یک حادثه شرم آور و هولناک روبه رو شد، زیرا ساکنان منطقه داغستان روسیه پس از شنیدن این که پروازی از اسرائیل به داخل فرودگاه وارد شده است، به فرودگاه یورش بردند. صدها مرد که برخی از آنها بنرهایی با شعارهای یهودی ستیزانه حمل می کردند، حتی برای یافتن هواپیما به سمت باند فرودگاه ردویدند.

از روز دوشنبه ون های گارد ملی روسیه (Rosgvardiya) در فرودگاه ماخاچکالا پارک شده اند. پلیس روسیه اعلام کرد 60 نفر را مظنون به هجوم به فرودگاهی در جمهوری داغستان با اکثریت مسلمان قفقاز در روز یکشنبه دستگیر کرده است که به دنبال حمله به مسافران یهودی بودند که از اسرائیل آمده بودند. این افراد با افسران پلیس درگیر شدند زیرا آنچه ممکن است به عنوان تظاهرات آغاز شده بود به سرعت به شورش تبدیل شد که منجر به زخمی شدن 20 نفر - هیچ کدام اسرائیلی نشد - شد و منجر به دستگیری 80 نفر شد. روسیه تحقیقات جنایی را در مورد سازمان‌دهی این تظاهرات آغاز کرد، اما پوتین تلاش کرد اوکراین و آژانس‌های جاسوسی غربی را برای تحریک این حادثه مقصر معرفی کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، ادعای پوتین را مبنی بر اینکه نهادهای غربی در پس خشونت قرار دارند، "لفاظی کلاسیک روسیه" خواند و کوفلر بر این نگرانی تاکید کرد که روسیه ممکن است "به زمان قتل عام ها بازگردد."

کوفلر گفت: «یهودستیزی فزاینده در روسیه به دوران شوروی بازمی گردد. «اگر مقامات روسی احساسات ضد اسرائیلی و ضدیهودی را تشویق کنند، این می‌تواند برای مناطق تحت سلطه مسلمانان روسیه بی‌ثبات‌کننده باشد و برای یهودیان بسیار بسیار خطرناک. این وضعیت «نه تنها برای یهودیان وحشتناک خواهد بود».  بلکه برای کل روسیه، مردم اش و حتی شخص پوتین خوب نخواهد بود."

اسرائیل، در زمان نخست‌وزیر کنونی خود، بنیامین نتانیاهو، برای روابط نزدیک‌تر با مسکو تلاش کرده است و پوتین را متحد بالقوه‌ای حیاتی در کمک به جلوگیری از خصومت‌های نیابتی ایران در سوریه می‌داند.

نتانیاهو پاسخی سنجیده به تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2022 ارائه کرد و همراه با متحدان غربی به قطعنامه‌ای رای داد که تهاجم را محکوم می‌کرد، اما در برابر درخواست‌ها برای ارائه کمک نظامی به اوکراین مقاومت کرد که انتقاد شدید همان متحدان را برانگیخت.

اسرائیل سرانجام از فشار غرب تسلیم شد و مجوز فروش تجهیزات نظامی دفاعی به اوکراین را صادر کرد که شامل سیستم‌های الکترونیکی برای دفاع در برابر حملات هواپیماهای بدون سرنشین بود.

جمعه، 3 نوامبر 2023

لینک منبع

بازگشت به خانه