تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

6 آذر ماه 1402 - 27 ماه نوامبر 2023

چشم‌اندازی برای آیندۀ فلسطینیان در نوار غزه

گفتگو با ژنرال دیوید پترائوس، رئیس سابق «سیا»

گغتگوگر: رولف دوبلی

مترجم: یرواند خسرویان

پرسشگر: آقای پترائوس، شما در افغانستان و عراق فرمانده بودید و با جنگ در شهرها آشنا هستید. چگونه می شود نوار غزه را از دست تروریست های حماس آزاد کرد؟

 

پاسخ: اول، باید حملات تدارکاتی به مواضع حماس انجام شود، همانطور که اسرائیل انجام می‌دهد. سپس باید هر ساختمان، هر طبقه و هر تونل را پاکسازی کرد. بعد از آن باید واحدها را پشت سر گذاشت تا اطمینان حاصل شود که دشمن نمی‌تواند دوباره وارد مناطقی شود که تازه پاکسازی شده است. سپس، به ساختمان بعدی باید رفت.

 

پرسشگر: به نظر می‌رسد بسیار آسان است

 

پاسخ: من نمی‌توانم محیط سخت‌تری را تصور کنم: دشمنی که اونیفورم نمی‌پوشد و از غیرنظامیان و گروگان‌ها به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند، دشمنی که آماده است خود را منفجر کند تا اسرائیلی‌ها را هم با خود ببرد، دشمنی که به ۵۰۰ کیلومتر تونل در زیر غزه دسترسی دارد و منطقه را به خوبی می‌شناسد؛ این یک چالش بزرگ خواهد بود، اما باید انجام شود.

 

پرسشگر: منظور چیست؟

 

پاسخ: حماس مصمم است اسرائیل را نابود کند و یهودیان را بکشد. حماس با اسرائیل سازگار نیست. بنابراین، اسرائیل باید حماس و شریک افراطی آن، جهاد اسلامی، را نابود کند. پس از پاکسازی، وظیفۀ ادارۀ این مناطق، بازگرداندن خدمات اولیه، ارائهء کمک‌های بشردوستانه و نظارت بر بازسازی است تا زمانی که بازیگر دیگری بتواند این وظایف را به عهده بگیرد. باید اطمینان حاصل شود که بقایای حماس نمی‌توانند دوباره متشکل شوند.

 

پرسشگر: چگونه می توان به این امر دست یافت؟

 

پاسخ: آنچه مورد نیاز است چشم اندازی است مبنی بر اینکه پس از حذف حماس، آینده فلسطینیان در نوار غزه چگونه خواهد بود. این باید طراحی شود. ما این کار را در عراق انجام دادیم. ما از جمعیت عرب سنی درخواست کردیم که در رد و حذف القاعده به ما بپیوندند. ما به آنها نشان دادیم که زندگی آنها بدون القاعده بسیار بهتر خواهد بود. ما باید تلاش های مشابهی را برای فلسطینی های غزه انجام دهیم. واین باید شامل فلسطینیان کرانه باختری هم بشود.

 

پرسشگر: برای غزه چه فکری می شود داشت؟

 

پاسخ: چشم‌انداز بلندمدت «منطقه‌ای بدون افراط‌گرایان» خواهد بود. این توسط فلسطینی ‌هایی هدایت خواهد شد که می‌خواهند با همسایگان اسرائیلی خود زندگی سودمند متقابل داشته باشند.

 

پرسشگر: راه حل دو دولت؟

 

پاسخ: نه. راه حل یک دولت کاملاً غیرواقعی است.  زیرا، تعداد اعراب در این صورت از یهودیان اسرائیلی بیشتر خواهد بود. حدود ۲۰ درصد از جمعیت اسرائیل در حال حاضر عرب هستند. من فکر می‌کنم هیچ جایگزینی برای راه حل دو دولتی وجود ندارد. البته می‌دانم که موانع بزرگی برای این کار وجود دارد. نه تنها در صحنۀ سیاسی داخلی اسرائیل، بلکه در کرانۀ باختری رود اردن و نوار غزه، در قالب اسلامگرایان افراطی.

 

پرسشگر: آیا انتظار دارید ایران در هفته‌های آینده بیشتر درگیر شود؟

 

پاسخ: ایران در حال حاضر به شدت درگیر است. منابع مالی، سیستم‌های تسلیحاتی و فناوری آن پشت توانایی‌های رو به رشد حماس، جهاد و حزب‌الله هستند. سؤال این است که آیا طرفین مستقیماً مداخله خواهند کرد؟ آن‌ها می‌توانند مانند گذشته سعی کنند خطوط کشتیرانی را در خلیج فارس مسدود کنند. حملات پهپادی یا موشکی به کشورهای حاشیۀ خلیج فارس نیز قابل تصور است. فکر نمی‌کنم آن‌ها بخواهند اسرائیل و احتمالاً ایالات متحده را مجبور کنند که از طریق حملات مستقیم وارد عمل شوند. اما نمی‌توان آن را منتفی دانست.

 

پرسشگر: در صورتی که جنین اتفاقی بیافتد چه واکنشی نسبت به آن نشان داده خواهدشد؟

 

پاسخ: ایالات متحده به همین دلیل دو گروه کامل ناو هواپیمابر در آنجا دارد. یکی در شرق مدیترانه و دیگری احتمالاً خارج از خلیج باقی خواهد ماند. ما نیروهای هوایی خود را در زمین در منطقه افزایش داده‌ایم و پدافند هوایی و پهپادی خود را تقویت کرده‌ایم. همۀ این‌ها از این نگرانی ناشی می‌‌شود که نه تنها نیابتی‌های ایران، بلکه، خود ایران نیز ممکن است فعال شود.

 

پرسشگر: شما در کتاب تان با نام «درگیری»، که در ماه اکتبر منتشر شد، دربارهء پیچیدگی روزافزون ایران در جنگ از طریق نیابتی‌های تروریستی هشدار می‌دهید. آیا زمانی که در کتاب خود می‌نوشتید، چنین حملۀ بزرگ حماس را در رادار خود داشتید؟

 

پاسخ: حملۀ حماس همیشه در ذهن من بود. زیرا، اسرائیلی‌ها استراتژی موسوم به «چمن‌زنی» را دنبال می‌کردند: حملات محدودی به نوار غزه انجام دهند، مهمات دقیق را با استفاده از پهپادها و هواپیماها شلیک کنند و عملیات زمینی در مقیاس کوچک انجام دهند. این استراتژی به صورت دوره‌ای به طور قابل توجهی توانایی‌های حماس را تضعیف کرده است. اما هرگز حماس را حذف نکرده است. علف‌ها می‌توانند دوباره رشد کنند. حماس می‌تواند دوباره به اسرائیل حمله کند.

 

پرسشگر: حمله حماس به اسرائیل غافلگیرکننده نبود؟

 

پاسخ: آنچه ما این بار تجربه کردیم، از نظر پیچیدگی و بیرحمی عملیاتی یک درجه بالاتر بود. پیش‌بینی آن دشوار بود. کاری که حماس انجام داد، آنقدر باورنکردنی، آنقدر وحشیانه و وحشتناک است که در نهایت نشان می‌دهد که حماس چقدر نابخشودنی است. اکنون چاره‌ای جز دستگیری یا کشتن اعضای چنین گروهی وجود ندارد. دوران «چمن‌زنی«اکنون به پایان رسیده است.

______________________________

* دیوید پترائوس از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ رئیس سازمان «سیا»، و قبل از آن ژنرال ارتش ایالات متحده بود و فرماندهی نیروهای آن در عراق و افغانستان را بر عهده داشت. رولف دوبلی، که در شهر «برن» زندگی می کند، این گفتگو را از طریق Zoom در جریان برگزاری کنفرانس بنیاد  World.Minds انجام داده، این بنیاد یک نهاد غیرانتفاعی است که در ژوئن ۲۰۰۸ توسط رولف دوبلی با هدف ایجاد «پلی بین علم، تجارت و فرهنگ» تأسیس شده است.

https://www.nzz.ch/

Nahost: David Petraeus im Interview zum Gaza-Konflikt

بازگشت به خانه