تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

21 دی ماه 1402 - 11 ماه ژانویه 2024

تحصیل 200 نفر از حوثی‌ها

در دانشگاه علوم و فنون دریایی خامنه‌ای

روزنامه «تلگراف»

منابعی در ایران می‌گویند علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نقش شخصی در محاصره دریای سرخ در ماه نوامبر بر عهده گرفته است و از ارائه بیشتر سلاح و تجهیزات به حوثی‌ها حمایت می‌کند.

روزنامه «تلگراف» روز چهارشنبه ۱۰ ژانویه (۲۰ دی‌ماه) گزارش داد  حدود ۲۰۰ مزدور که بخش‌هایی از یمن را کنترل می‌کنند، دوره آموزشی خود را در دانشگاه علوم و فنون دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شهر ساحلی زیباکنار در استان گیلان طی کرده‌اند.

جزئیات این آموزش که توسط منابع اطلاعاتی در ایران گردآوری شده، نشان دهنده دخالت مستقیم تهران در گسترش درگیری در خاورمیانه است.

بخشی از این دوره آموزشی تحت نظر «نیروی قدس» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شده است.

این مرکز در سال ۱۳۹۲ تأسیس شد و طی چهار سال تمام آموزش‌های نیروی دریایی سپاه از جمله نیروهای نیابتی ایران به آنجا منتقل شد. اولین دوره برای حوثی‌ها در دانشگاه علوم و فنون دریایی در ژانویه ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد.

منابع اطلاعاتی گفته‌اند دوره آموزش حوثی‌ها جدا از سایر دانشجویان برگزار شده و برای جلوگیری از درز اطلاعات، مراوده‌ی حوثی‌ها با سایر دانشجویان این مرکز ممنوع بوده است.

تلگراف می‌افزاید: «جزیره فارور در سواحل هرمزگان نیز که تحت کنترل سپاه پاسداران است، برای آموزش شبه‌نظامیان وابسته به [رژیم] ایران استفاده می‌شود

در بخشی از این گزارش اشاره شده است که در خود سپاه پاسداران، عملیات حوثی‌ها علیه کشتی‌های تجاری خارجی و نفتکش‌ها را «مؤثرترین تاکتیک برای تشدید جنگ» علیه اسرائیل می‌دانند.

اخیراً شورای امنیت سازمان ملل با ۱۱ رأی موافق و چهار راٰی ممتنع، قطعنامه‌ای تصویب کرد که از حوثی‌ها خواسته شده فوراً حملات به خطوط کشتیرانی را متوقف کنند. هرچند بارها این درخواست مطرح شده اما تا کنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

حوثی‌ها با پشتیبانی جمهوری اسلامی با مختل کردن تردد کشتی‌ها در دریای سرخ عملاً یکی از مسیرهای تجاری اصلی جهان را به روی اکثر کشتی‌های کانتینری و حمل و نقل آنها بسته‌اند.

تحلیلگران هشدار می‌دهند بسته شدن بلندمدت این آبراه مهم که به کانال سوئز متصل می‌شود، می‌تواند زنجیره‌های حمل و نقل و عرضه‌ی جهانی را بهم بزند و قیمت کالاهای تولیدی را در دورانی مهم برای شکست تورم افزایش دهد.

اگر جنگ اسرائیل و حماس به یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر تبدیل شود یا حوثی‌ها تصمیم بگیرند که حملات خود را به سمت تانکرهای نفت و کشتی‌های فله‌بر- که مواد خام حیاتی مانند سنگ آهن، غلات و چوب حمل می‌کنند- هدایت نمایند، پیامدهای آن برای اقتصاد جهانی شدیدتر خواهد بود.

پنج شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲ برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴

https://kayhan.london/?p=339581

بازگشت به خانه