تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو صفحات اول سايت | جستجو در سايت | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
«خاورمیانه در خطرناکترین وضعیت خود قرار دارد!»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ابالات متحده
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده هشدار داده که خاورمیانه با خطرناک ترین شرایط خود از سال ۱۹۷۳ مواجه است و واشنگتن در حال بررسی پاسخ مناسب به حملهای است که روز یکشنبه در اردن به نیروهای آمریکایی انجام شد.
آقای بلینکن که در یک نشست خبری مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در واشنگتن این صحبتها را بیان میکرد همچنین در ادامه گفت: «من میتوانم استدلال کنم که دستکم از سال ۱۹۷۳ و حتی پیش از آن وضعیتی به خطرناکی شرایطی که امروز در سراسر منطقه با آن رو به رو هستیم ندیدهایم.»
اظهارات وزیر خارجه آمریکا بر نگرانیها در خصوص گسترش درگیریها دامن زده و بسیاری نگران هستند که منطقه بیش از قبل دچار تنش و آشوب شود.
در سال ۱۹۷۳ و در پی جنگ کشورهای عربی علیه اسرائيل موجی از تنش و ناامنی در کل منطقه خاورمیانه به راه افتاد که اثرات آن تا سالها نه تنها در خاورمیانه که در کل جهان مشاهده شد.
آقای بلینکن همچنین ادامه داد که آمریکا حتما به حمله به پایگاه خود در اردن پاسخ خواهد داد. او در این خصوص گفت: «ما پاسخ خواهیم داد و این پاسخ میتواند چند سطحی و چند مرحلهای باشد و همچنین در طول زمان نیز پایدار بماند.» وزیر خارجه آمریکا البته تاکید کرد که این کشور میخواهد از تشدید تنش خودداری کند.
فشارها بر بایدن برای حمله به ایران؛ آیا آمریکا در معرض لغزش به «باتلاق خاورمیانه» است؟
پیش از این، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که بایدن پس از دیدار با تیم امنیت ملی خود در روز یکشنبه و دوشنبه، واکنش آمریکا به این حمله را سنجیده است.
همچنین پولتیکو به نقل از منابع خود نوشته است که بایدن، تمایل آشکاری برای محدود کردن درگیریها و اجتناب از کشاندن ایالات متحده به یک جنگ دیگر در خاورمیانه دارد و به تیم خود دستور داده تا در پاسخ به حمله اخیر، گزینههای نظامی طراحی کنند. به گفته مقامات، از جمله گزینههای روی میز پنتاگون، حمله به نیروهای ایرانی در سوریه یا عراق یا کشتیهای ایران در خلیج فارس بوده است.
بر اساس این گزارش مقامات میگویند که به محض دستور رئیس جمهوری، حمله انتقام جویانه آمریکا احتمالا در دو روز بعد آغاز و علیه طیف وسیعی از اهداف انجام خواهد شد.
همچنین سیانان با اشاره به اینکه دولت جو بایدن برای پاسخ به این حمله تحت فشار فزایندهای قرار دارد، به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داده که این بار پاسخ واشنگتن شدیدتر خواهد بود. این گزارش البته اضافه کرده واشنگتن از تشدید تنشها اجتناب دارد. ضمن اینکه پنتاگون و کاخ سفید مراقب بودهاند که هیچ نشانهای درباره چگونگی این پاسخ بروز ندهند.
مقامهای دفاعی ایالات متحده گفتند که حمله روز یکشنبه علاوه بر کشته شدن سه سرباز همچنین باعث زخمی شدن حداقل ۴۰ نیروی نظامی این کشور شد. این حمله به پایگاه برج ۲۲ در نزدیکی مرز اردن با سوریه که در آنجا ۳۵۰ پرنسل نظامی آمریکایی به عنوان بخشی از ائتلاف علیه داعش در آن مستقر هستند، حمله کرد. مقامات گفتهاند که این پهپاد در اوایل صبح در منطقهای که نیروهای نظامی در آن زندگی میکردند و در آن میخوابیدند، حمله کرد و همین مسئله از دلایل بالا بودن تلفات بوده است.
تاریخ انتشار ۳۰/۰۱/۲۰۲۴
مطلب تکمیلی: ایران هرگونه ارتباط با حمله به پایگاه آمریکا در اردن را رد کرد!
دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که تهران در حمله ای که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی در شمال شرقی اردن شد، دخالتی نداشته است.
در این بیانیه که خبرگزاری دولتی ایرنا آنرا منتشر کرد، آمده است: «ایران هیچ ارتباطی با این حملات ندارد و درگیری میان ارتش ایالات متحده آمریکا و گروههای مقاومت در منطقه است که بهصورت رفت و برگشت با هم مقابله به مثل میکنند.»
در موضعگیری مشابه یک مقام تهران در دفتر نمایندگی سازمان ملل در نیویورک هم دست داشتن ایران در حمله به نیروهای آمریکایی را رد کرده است. یکی از سخنگویان نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل در این رابطه به نشریه وال استریت ژورنال تاکید کرد که تهران هیچ ارتباطی با این حملات نداشته است.