تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

4 تیر ماه 1403 - 24 ماه ژوئن 2024

دو مطلب از پیمان در تهران

1

گفتگو با اصلاح طلب: این بازی تاج و پرسپولیس نیست!

- مگه نمیگی سیاست داخلی و خارجی رو که ریس جمهور در اون نقشی جدی نداره، قبول نداری ؟ پس چرا می خوای رای بدی؟

- حالا شما با این همه تحریم چه کردین؟!

- این همه ؟! بیشترمردم فقط یک دوره انتصابات ریاست جمهوری و دو دوره مجلس وخبرگان رو تح

کردن. پیش ازین که برای دهه ها پای صندوق میرفتن و به اصلاح طلبا رای دادن.اونم بی نتیجه

خب توی این شرایط یک کمم بتونیم نفس بکشیم ، غنیمته .
- موضوع اینه که ریس ج نفقط نمی تونه گشت ارشاد،جریمه بی حجابی وفیلترینک رو برداره که در اقتصاد هم نقش چندانی نداره. بدون تغییراساسی در سیاست خارجی که دست رهبره تحریما برداشته نمیشه تا سرمایه خارجی به کشور بیاد و نفت به قیمت، فروخته بشه.

- چرا شماها رای دادن رو امری ضد اخلاقی جلوه میدین؟!

-ضد اخلاقیه چون رای دادن نفقط جنایت درگذشته رو تایید میکنه که کشتار وسرکوب آینده رو هم تشویق میکنه.اگه مشارکت کم باشه اون فرمانده ومامور که میخواد دستور شلیک به چشم مردم رو بده،دوبار فکر می کنه و دستش به راحتی روی ماشه نمیره.

- اصلا من با انقلاب مخالفم.انقلاب ۵۷ خونین بوده وشرایط رو بدتر کرده.

- اولا انقلابهای ایدلوژیک! خونین هستن وباساختن آدم جدید و ناسازگار باجهان، جنگ راه میندازن.انقلاب ها شبیه بهم نیستن وباتوجه به خواسته هاشون مسیرهای مختلفی میرن.در جریان فاجعه ۵۷ هم اعدام،کشتار وجنگ تازه ! بعد ِ پیروزی شروع میشه.خواسته های انقلابیون ِ امروز اما برخلاف ۵۷ زندگی، مدرنیسم، سازگاری باجهان و حقوق شهروندیه. ما سکولاریزم میخوایم و مخالف ایدلوژی هستیم.ازین گذشته ما ناچار به انقلاب هستیم چراکه راه اصلاحات بسته و پیشتر، اونم برای سالها آزموده وشکست خورده. تو هم اگه انقلاب نمی خوای رای نده ،اینجوری شاید حکومت  متوجه اشتباهاتش بشه.رفتن پای صندوق، برای تو هم نقض غرضه.

- تغییر حکومت امر ِ محاله در حالیکه من با رای دادن، از همین امکان اندک،سیاست ورزی می کنم و تو در خیالات،دنبال تحقق امر ناممکن هستی.

- تغییر برده داری هم زمانی رویا و امری ناممکن تلقی میشده. تا همین دوسه سال پیش کمتر کسی در مورد ضرورت جدایی دین از حکومت حرف میزد و مردم ایران رو دین خو! و بی حجابی رو نانجیبی میخوندن.از طرفی رای ندادن کنش سیاسی و مبارزه مدنی به حساب میاد وامروز ملی گرایی و سکولار دمکراسی تبدیل به گفتمان مسلط شده که تا چند سال پیش اسمشم نبود و همین اصلاح طلبا هم دیگه روشون نمیشه مستقیم از حکومت دینی بگن. تو داری همون حرفای منو میزنی، فقط میگی، نمیشه. در حالیکه ۴۵ سال پیش اغلب خواسته های امروز ما امری محقق وعادی بوده.

- باشه گیرم که تحریم کردیم فردای پس از تحریم چی گیرمون میاد؟
- اولین نتیجه فوری ِ تحریم، نداشتن حس فریب خوردگی پس از سخنرانی خامنه ای که فردای انتخابات آراء رو به جیب خودش میریزه. دوم اینکه جنایت،فساد مالی ،اخلاقی و دزدی رو تاییدنکردی .سوم به مردم، به جهان وبه خودِ حکومت میگی  مقبولیت نداره وآماده میشی تا با نافرمانی مدنی، فشار رو به استبداد زیادتر کنی تاجایی که بافزایش ریزش، قدرت رو واگذار کنه .چهارم به خانواده های دادخواه وبه زندانیان دلگرمی میدی. یادت باشه این بازی تاج و پرسپولیس نیست که بخوای جو زده ، طرف یکی رو بگیری.

برگرفته از اینستاگرام

 

2

دیو در برابر ایزد؟

در آیین مزدا پرستی (زرتشتی)  دیو در برابر ایزد قرار دارد.دیوان فقط از راه زور به تباهی نمی پردازند که نیرنگ، دزدیدن هویت دیگران و وانمود کردن نیز شالوده ی رفتار آنان است.

دیو گاهی در ظاهر پیرمردی بیمار که توانایی گذر از رودخانه را ندارد، آدمی را می فریبد و وقتی او را بر گرده می نشانیم پاهای تسمه گونش را بر گلوی ما می فشارد تا هر آنچه بگوید را فرمان ببریم و گاه درچهره ی زنی زیبا وفریبا شما را به کژی وا می دارد.

دیروز پارچه ای بزرگ به رنگ فیروزه ای توجه ام را در خیابان جلب کرد.با نزدیک شدن به محل، ترانه ی برای هم بگوش میرسید.کم کم عکسهای مسعودپزشکیان به همراه هشتگ های برای ایران! نیز آشکار شد وکسانی می آمدندو می رفتند هرچند تعداد آنها چشمگیر نبود و توجه ای از رهگذاران را برنمی انگیخت.

همه میدانیم رنگ فیروزه ای سالهاست، رنگ ایران مداری ،هشتگ برای ایران ،هشتگ ِ مخالفان ِ جمهوری اسلامی و ترانه برای، ترانه جنبش ملی مهساست. در حالیکه خاستگاه و زندگی سیاسی پزشکیان و اصلاح طلبان در اردوگاه اسلام سیاسی و مشروعه قرار دارد.

جمهوری اسلامی اما در ساختن بنیادهای فیک از نماد ونشانه های اصیل و راستین، کارنامه ۴۵ ساله دارد و از شباهت های صدا برای اِبی وداریوش سازی، تا ساختن سپاه در برابر ارتش و اپوزوسیون سازی را تجربه کرده است.

هر جادو و فریبی اما باطل السحری هم دارد که نیرومندترین آن البته خردورزی ست اما اگر شما در روزهای آینده سروکارتان در خیابان به ستادهای پزشکیان افتاد کافیست این ورد را بخوانید و فوت کنید تا رنگ سرخ وسیاه از پس ِ پرچم های فیروزه ای فام بیرون آید:

بَستم ،بَستم ! دَم مارو دُم عقرب بستم ! به حق سکولاریزم کبیر !

آری ! وقتی سخن به جدایی دین از حکمرانی بعنوان لازمه رفع تبعیض و ضرورت دمکراسی برسد نتنها کید ِ پزشکیان که اعتدالگرایان و اصلاح طلبان نیز آشکار و بی اثر خواهد شد.

برگرفته از اینستا

بازگشت به خانه