تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولاردموکرات های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

  خانه   |    آرشيو صفحات اول سايت    |   جستجو در سايت  |  گنجينهء سکولاريسم نو

25 بهمن ماه 1403 - 13 ماه فوریه 2025

در ستایش فقر

شیخانی گیله مرد

ملا احمد نراقی یکی از مجتهدان مغز خر خوردهء زمان فتحعلیشاه است که، با صدور فرمان جهاد علیه روسیه تزاری، دولت ایران را برای دومین بار به جنگ با روسیه کشاند و هزاران تن را به کشتن داد. شکست ایران در این جنگ، موجبات انعقاد عهد نامه ترکمانچای و جدایی دویست و پنجاه هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را فراهم ساخت.

ملا احمد نراقی کتابی دارد بنام « معراج السعاده» و از قول پیامبر مسلمانان نقل می کند که: حضرت رسول فرمودند «بهترین این امت، فقرای ایشان اند و فرمود: پروردگارا! مرا زندگانی و مردن درویشان ده! و در زمره ایشان مرا محشور گردان.»

همین آقای نراقی در همین کتاب معراج السعاده از قول پیامبر اسلام نقل می کند که: «در بهشت غرفه ای هست از یاقوت سرخ که اهل بهشت به آن نگاه کنند چنانکه اهل زمین به ستارگان نظر می کنند. هیچکس داخل این غرفه نخواهد شد مگر پیامبری که فقیر بود و مومنی که از مال دنیا هیچ نداشت».

در همین کتاب معراج السعاده مهملات و یاوه هایی بهم بافته شده که آدمی با خواندن آنها به خودش می گوید خدایا! خداوندا! به عقوبت کدامین گناه بود که ما گرفتار چنین فیلسوفانی شدیم؟

آقای ملا احمد نراقی در کتاب «معراج السعاده» اش می فرماید:

«پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند با من تکلم کرد و ‌فرمود: ای محمد ! من هر گاه بنده ای را دوست داشته باشم سه چیز به او عطا می کنم: دل او را محزون می کنم، بدن او را بیمار می کنم، و دست او را از مال دنیا خالی می گردانم» ( بنا براین اگر بیمار و غمگین و دلشکسته و فقیر و آسمان جل بودید یقین بدانید خداوند شما را بسیار دوست می دارد و هیچ نپرسید که این چه خدای بیماری است؟)

همچنین می فرماید: «خداوند خطاب به پیغمبر فرمود: هرگاه بنده ای را دشمن داشته باشم سه چیز به او می دهم: دل او را شاد می کنم، بدن اش را صحیح و سالم می سازم، و همهء نعمات دنیا را به او می بخشم!» (پس معلوم می شود که خداوند تبارک و تعالی دشمن امریکاییان و اروپاییان و کاناداییان و اهالی استرالیا و جاهای خوش آب و‌هوای دنیاست که دلی خوش و ‌تنی سالم و نعماتی فراخ نصیب شان کرده است).

عطار نیشابوری بود که می گفت :

هرکه را در عقل نقصان اوفتاد

کار او فی الجمله آسان اوفتاد

 

بازگشت به خانه