Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

به پيشنهاد بنياد ميراث پاسارگاد

سال جديد، سال فردوسی بزرگ

نام می گيرد

برنامهء يکشنبهء پيش رو

22 ارديبهشت - 12 مه

موضوع سخنرانی:

توقعات يک مسلمان از

حکومتی سکولار دموکرات

با شرکت:

مهدی خزعلی

 

امير جوان پيکر     سپيده قياسوند

همراه با پرسش و پاسخ

مدير نشست:

حسن دانشور

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 20 تا 22 ارديبهشت 1398 - 10 تا 12 ماه مه 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت    پيوند به سايت های ديگر    ◊ويدئوهای آموزشی

  کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     سايت سکولاريسم نو       پيمان نامهء عصر نو         

مهستان چنبش سکولار دموکراسی   مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان    خبرگاه حزب    نشريهء «گيتی مداری» حزب      بيانيه های مشترک

ساقی بیار باده که ماه صیام رفت
در ده قدح که موسم ناموس و نام رفت
وقت عزیز رفت، بیا تا قضا کنیم
عمری که بی حضور صراحی و جام رفت (حافظ
)

پاسخ به شُبهات

حمیدرضا رحیمی

فدوی نمیداند که چرا بعضی معاندین تصور می کنند که وی آدم چندان مؤمن و معتقدی نیست؛ معاذالله! این چه فرمایش بی پایه و اساسی ست؟ خیر، ابداً چنین نیست؛ و جهت مزید استحضار خوانندگان محترم ضد انقلاب عرض میکند که فدوی منتظرالظهور، مرجع تقلید هم البته دارد، و خوب اش را هم دارد! هم درونمرزی (درس داخل- م)  و هم برونمرزی (درس خارج- م)! فدوی هر دو مرجع را در پی می آورد؛ تا "اعدام" شود هر آنکه نتواند دید! لطفاً اين لينک را بنوازيد!

شهرسازی و شهرنشینی در کشورهای پیرامونی

ابراهيم هرندی

شهرِ در جهانِ مدرن تنها با شمارِ خیابان ها و پارک ها و سینماهایش تعریف نمی شود. بنیادی ترین تفاوت شهرهای اروپایی و امریکای شمالی با شهرهای کشورهای پیرامونی در این است که شهرهای بزرگ در کشورهای صنعتی کانون های خدمات مدرن اداری و بارزگانی مانند بانک، بیمه، برنامه ریزی، پژوهش، آمایش و پیمایش پروژه های بزرگ جهانی هستند. این شهرها همچنین، کانون های اَبرَ اندیشه های بزرگ تاریخ سازند... اما در کشورهای پیرامونی مانندِ ایران، شهر، کانونِ مصرف و دلالی و بُنجل پرستی و اختلاس و فساد و بزه کاری و دوری مردم از یکدیگر است.

معنای دیر شدن

از فيس بوک ساحل دريائی

عاشق فیلم علی سنتوری بودم، تا وقت گیر می آوردم نگاش می کردم .. مادر بزرگ هم کنارم می نشست و نگاه می کرد. یادمه یه بار که داشت با دست های لرزونش قرصاشو می خورد و زیر چشمی فیلمو می دید. یه بغض غریب گوشه چشمش اشک شد و چکید توی لیوان آبی که به زحمت تو دست اش نگه داشته بود و آروم گفت: «خیلی سنتور زدنو دوست داشتم..» گفتم: «صدای سنتور ادمو مست می کنه می شینه تو دل و جون آدم..» لبخند تلخشو نشوند گوشه لبای چروکیدش و گفت: «از بچگی عاشق سنتور بودم اما پدرم میگفت ؛دخترو چه به این ادا اوصلا! با بابابزرگت که ازدواج کردم فهمیدم نباید چیزایی رو که دوست دارم به زبون بیارم. جوونیم رفت و پیر شدم یه روز پدرت رفت و برام یه سنتور خرید، نمیدونم از کجا فهمید که آرزوهام خاک شده زیر روزهای رفته عمرم..» با تعجب گفتم: «خب چرا هیچوقت اینو نگفتی!؟ حتی سازی رو که داری نشون ندادی..» زل زد به دستای لرزونش و گفت: «رسیدن به آرزوها خیلی دلچسبه اما اگه تو زمانی که باید، اتفاق بیافته... یه وقتا خیلی دیر میشه خیلی..نگاه کردم به دست های لرزون و خط خطیش و معنی دیر شدن رو فهمیدم. گاهی واسه رسیدن خیلی دیر میشه، به اندازه یک عمر..

ای کاش این لافزنان خناق می گرفتند!

محمد علی مهرآسا

سخنانی که این ابلهانه به مناسبت های گوناگون بر زبان می آورند و ادا می کنند، نشانی کامل از نبود خرد و فقدان شعور در آن کاسه سر؛ و انباشتن اش با بلاهت و حماقت و رذالت است. حتا رهبر نامنظم که این همه وقت اضافی برای مطالعه و کتاب خواندن دارد، دو سه کتاب خوب و با محتوای ارزشمند نمی خواند که چیزی به معلومات اش بیفزاید و در آن جمجمهء آهکی اندکی شعور فرو رود. سخنان اش گاه چنان بی مایه و بی پایه است که آدمی حیرت می کند که این آخوند اندک مایه از روی چه صفاتی رهبر کشور شده است؟

حمله نظامی آمریکا بعد از ماه مبارک رمضان!

اسکندر دلدم

خزعبلاتی برگرفته از بخشی از مصاحبه با سرافراز، رئیس معزول صدا و سیما، که در یوتیوب منتشر شده است: «آمریکا می‌خواهد بعد از ماه مبارک رمضان به ایران حمله نظامی کند. برخی از مسئولان معتقدند باید لاشو باز کنیم تا دوباره با آنها مذاکره کنیم و برخی دیگر معتقدند باید آمریکا را تنبیه نظامی سخت کنیم و درس عبرتی به آمریکا بدهیم تا دیگر از این غلط ها نکند!» امريکائی ها مشغول تحقيق اند تا دريابند که رئیس معزول صدا و سیما که خانه نشین است از کجا دقیقا زمان حمله آمریکا به ایران را می داند!

تحریم ایران و ژئوپولیتیک تازهء نفت

فریدون خاوند

چگونه است که ایالات متحده آمریکا، در راستای دستیابی به هدف اصلی سیاست‌های تنبیهی خود علیه ایران، پیشروی عملی به سوی حذف کامل صادرات نفتی این کشور را آغاز کرده، بدون آنکه تنش در بازار جهانی نفت شدت بگیرد و بهای «طلای سیاه» سر به آسمان بکشد؟ در واقع بر خلاف بعضی پیش‌بینی‌ها، در فاصله دوشنبه بيست و دوم آوریل (اعلام تصمیم آمریکا مبنی بر لغو معافیت خریداران نفت ایران) تا جمعه بيست و ششم آوریل، بهای نفت برنت دریای شمال نه تنها بالا نرفت، بلکه نزدیک به سه دلار نیز کاهش یافت.

چراغ های تأسیسات اتمی یک به یک خاموش می‌شوند؟

رضا تقی زاده

نگرانی حکومت اسلامی تلاش‌های تازه آمریکا برای محروم ساختن تهران از دستیابی به درآمده‌های دلاری ناشی از فروش فراورده‌های پتروشیمی در بازارهای آسیایی است. شاید سال گذشته در این روزها، دور از ذهن به نظر می‌رسید که حکومت اسلامی خود را ناگزیر از تعطیل راکتور اتمی بوشهر (تنها نیروگاه فعال برق اتمی در خاورمیانه) ببیند در حالی که مسئولان حکومت اسلامی با احساس واقعی بودن این خطر طی دو ماه گذشته به موضوع تعطیل نیروگاه بوشهر (با طرح علت‌های متفاوت) پرداخته‌اند!

سالروز صلح و پایان جنگ

و آغاز فعالیت های مجدد هسته ای در ایران

شکوه میرزادگی

در آستانه ی چنین روزی، دولت روحانی،در نظر دارد که « روز چهارشنبه {هشتم می} برنامه‌های مرحله‌ای ایران، برای انجام اقدامات متقابل در برابر خروج آمریکا از برجام، را اعلام کند.» به گزارش خبرگزاری دولتی ایسنا، « این اقدامات کاهش جزیی و کلی برخی تعهدات و آغاز بخشی از فعالیت های هسته ای می باشد که در چارچوب برجام متوقف شده بود». روشن نیست که این همزمانی، مثل بسیاری از موارد، نتیجه ی لجبازی های حکومت بی خرد و جاهلی ست که دایم و به هر بهانه ای بر طبل تهدید و ناسازگاری و دشمنی می کوبد و یا نادانسته و اتفاقی ست.

دربارهء و اوضاع سياسی و ائتلاف با احزاب قوميتی

اسماعيل نوری علا - رضا حسين بر - فؤاد پاشائی

در برنامهء آخرين لحظه بمديریت شهرام همايون

نیروگاه بوشهر از نظر فنی و ایمنی قابل اعتماد نیست!

گفتگو با مهندس مسعود عزیزی

(کارشناس ایمنی هسته ای و فضایی)

جمعهء گذشته دولت آمریکا در بیانیه ای از سخت تر شدن محدودیت های ایالات متحده علیه برنامه ی هسته ای ایران خبر داد. ایران مسلما به نیروی برق اتمی در راستای نیاز دایم التزاید خود به انرژی احتیاج دارد اما این کار فقط تحت رهبری کسانی انجام پذیر است که برایشان مسایل مربوط به ایمنی، بهداشت، و رفاه مردم و محیط زیست آن ها اهمیت داشته باشد... خروج رادیو اکتیو از نیروگاه بوشهر، علاوه بر آلوده کردن خلیج فارس و مزارع اطراف، به مرگ و میر انسان ها و جراحات متاثر از آن منتهی خواهد شد.

جبههء ملی ششم و ايجاد ائتلاف

گفتگو با کورش زعیم

گفتگوگر: داريوش مجلسی

تصور نمی کنم که دموکراسی، همراه با جدایی دین از حکومت، هیچ مانعی برای جلب همکاری اصلاح طلبان و حتی اصولگرایان داشته باشد. همه آنهائی که از آلودگی مبرا هستند از این کیفیت حکومتی نفرت دارند، زیرا آنان را هم بدنام می کند. من موافقم که اصرار بر ایجاد یک گزینهء مشخص، برای هدایت جنبش تغییر بنیادین نظام حکومتی، ضرورت ندارد و می تواند نتایج نامطلوبی را هم به بار بیاورد.

وطن فروشانی که از وجود نداشتن ایران سخن می گویند!

ف. م. سخن

باور کنيد که من این مطلب را در باره ی مقاله ی یک بابایی به اسم ابراهیم رمضانی نوشته ام که در سال گذشته در سایتی به نام «مرکز مطالعاتی تبریز» چیزی نوشته بود در بارهء فاشیسم و ناسیونالیسم و هیتلر و توهم آریایی و اینها... و ایرانی که اصلا ایران نبوده و محروسه نبوده، و ماکس مولر پدر نیامرزیده آمده این لغت آریایی را انداخته در دهان یک مشت ایران دوست ایران پرست ضد سوسیالیسمِ نزدیک به کمونیسمِ مخالف عمو استالین که نمی خواستند ماها هم بشویم یکی از جمهوری های خوشگل مامانی همسایه عزیز...

در حاشیهء نشست لوس آنجلس

سام قندچی

جلسهء لوس آنجلس به صاحب این قلم نشان داد که باز هم، «واقعیت» است که «نوستالژی» را تمام خواهد کرد، و حرکت سیاسی تازه ای که بر نوستالژی استوار نیست همین حزب سکولار دموکرات ایرانیان است که سه سالی است شروع شده و آمادهء همکاری با هر نیروی قدیم و جدید سیاسی و مدنی ست اما خودش را با هیچ نوستالژی تعریف نمی کند.

00000000000000000000000