|
|
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
|
در توضیح مصاحبۀ العربیه با خانم مریم رجوی
اميرحسين آموئی
در سايت جنبش سکولار دموکراسی، مطلبی منتشر شد تحت عنوان «آزادی مردم سوریه، عراق، و ایران در گرو نابودی ملاهاست»* که شامل مصاحبهء تلويزيون العربیه با خانم مریم رجوی است. اصل اين مصاحبه اما فاقد هرگونه عنوانی است**. عنوان داده شده به مطلب مندرج در سايت جنبش سکولار دموکراسی باید منشاء دیگری داشته باشد که، به گمان این قلم، با روح جنبش سکولار دموکراسی و با محتوای سخنان خانم رجوی همخوانی و هماوایی ندارد، چه سکولار دموکراسی و دموکراسی مورد نظر شورای ملی مقاومت خواهان دفاع از حقوق همۀ اقشار و اقلیت های قومی، مذهبی و فکری است و به همین دلیل است که آنان همه خود را سکولا و دموکرات می دانند.
البته در مورد گزینش عنوان مذکور باید اضافه کنم که هرچند مقصود اصلی خانم رجوی در مصاحبه ایشان با "العربیه" در واقع «سرنگونی رژیم آخوندی» است، اما دست کم یک بار در متن مکتوب گفتگو عبارت «آزادی مردم ایران در گرو نابودی ملاهاست» به کار برده شده که بدون شک ناشی از سهو و جاافتادگی یک کلمه است و تردیدی نیست که تمامی آراء مطرح شده حکایت روشنی است از خواست آنچه که خانم رجوی از قول "شورای ملی مقاومت ایران" دایر بر «سرنگونی رژیم آخوندی» مطرح کرده اند.
خانم مریم رجوی که در جریان مصاحبه با "العربیه" بلوغ سیاسی روشنی را به نمایش گذاشته - بلوغی که حکایت از سمت گیری درست تری نسبت به اهداف جنبش و تحولات پیشاروی ایران دارد- بارها اعلام کردهاند که شورای ملی مقاومت در کنار دیگر گروهها و گرایشها راه دموکراسی را می پوید و تمامی اقلیت های قومی و گرایش های فکری و مذهبی را دارای حقوق دموکراتیک خود و ارادۀ آنان را دخیل در تعیین سرنوشت کشور می دانند. به همین دلیل است که اندیشۀ «نابودی ملاها» نه تنها هماهنگ با مقصود اصلی خانم رجوی نیست، بل که اساسا چنین فکری با طبیعت و سرشت آنچه که در تاریخ ایران اتفاق است تناسبی ندارد. همه می دانند که روحانیان بسیاری قربانی رژیم ولایت فقیه شدند، از جمله خود آیت الله طالقانی که از نخستین روحانیان قربانی ولایت فقیه بود. علاوه بر این در خلال سالهای خونبار گذشته بسیاری از روحانیان مخالف استبداد ولایت فقیه و دیکتاتوری آخوندهای بیقدر پرغدر یا به زندانها افتادند، یا راه تبعید پیش گرفتند، یا خلع لباس شدند و یا برخی به خود مجاهدین پیوستند و یا هم اکنون در زندان هستند. عدۀ زیادی هم پس از کارگذاشتن وسایل شنود در منازلشان مورد تهدید قرار گرفتند و ناچار به سکوت گشتند. علاوه بر این برخی از روحانیان هرگز با رژیم همکاری نکردند، ولی همچنان در ایران به زندگی و کار معمولی و غیر سیاسی خویش مشغول اند. این روحانیان همه بستگانی هم دارند که از رژیم بریده اند و در کنار مردم قرار داشتند و دارند.
برخی از این روحانیان عبارت اند از آقایان کاظمینی بروجردی، کروبی، اشکوری، کدیور، مجتهد شبستری، هنرور شجاعی، دستغیب، نوری، مرحوم احمد قابل، و بسیاری دیگر که نمی توان نام تمامی آنان را در اینجا ذکر کرد، به انضمام تمامی بستگان آنان.
به اعتقاد من جنبش سکولار دموکراسی نمی تواند و نباید حقوق این ایرانیان را به واسطۀ خطاکاریهای همنامان مجرم شان نادیده انگارد، که هیچ، باید با تمام توان از حقوق شهروندی و دموکراتیک آنان دفاع کند. علاوه بر این جنبش سکولار دموکراسی جنبشی است برای ایجاد دموکراسی و بر قراری حقوق بشر در ایران نه انتقام جویی، که اگر انتقامجویی به هر شکلی تکرار شود، چیزی نخواهد بود جز بازگشت استبداد به عرصۀ حکومت در ایران. از این گذشته جنبش سکولار دموکراسی باید خواهان حفظ حقوق آن دسته از روحانی نمایانی هم باشد که اگرچه مجرم و خطاکار یا جانی اند، مع هذا، "به عنوان مجرم نیز" دارای حقوق شهروندی خویش هستند.
و باز، به اعتقادمن، جنبش سکولار دموکراسی ایران از تمامی روحانیون منتقد رژیم که خواهان برقراری نظامی سکولار دموکراتیک و جدایی دین از دولت هستند حمایت و همکاری آنان را در این سمت و سو و در کنار این جنبش آرزو می کند.
______________________________________
* http://isdmovement.com/2014/08/081814/081814.Mariam-Rajavi-Interview-with-Al-Arabiya.htm
نظر خوانندگان
محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:
توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.
کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.