تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولار های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

26 آذر ماه 1395 ـ  16 ماه دسامبر 2016

دفاع از تصویب قطعنامه «نقض حقوق بشر در ایران»

بوسيلهء بيست و نه سازمان حقوق بشری

       بيست و نه مجموعهء حقوق بشری در یک بیانیه مشترک خطاب به اعضای مجمع عمومی سازمان ملل از تصویب شدن قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران در هفتاد و یکمین جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد دفاع و از این قطعنامه اعلام حمایت کردند.

       این سازمان‌ها همچنین ابراز امیدواری کرده‌اند که با افزایش تعداد آرای مثبت اعضا در زمان رأی‌گیری مجدد در مورد این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل، نگرانی جامعه جهانی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران به شکلی جدی‌تر نشان داده شود.

       سازمان عفو بین‌الملل، دیدبان حقوق بشر، کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران، شبکه حقوق بشر، ماده ۱۹، مرکز حامیان حقوق بشر، بنیاد عبدالرحمن برومند، همه حقوق بشر برای همه در ایران، عرصه سوم، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و … از جمله نهادهای امضا کننده این بیانیه هستند که در آن بر تلاش برای بهبود فوری اوضاع حقوق بشر در ایران تأکید شده است.

       خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، درباره این بیانیه نوشته است که سازمان‌ های امضا‌ کننده، ضمن استقبال از مفاد قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل در جهت ارتقا و حمایت از [اجرای] حقوق بشر در جمهوری اسلامی، تصریح کرده‌اند که تصویب این قطعنامه پیامی حیاتی به دولت و مردم ایران می‌دهد و آن این است که جامعه جهانی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران نگران است.

       در بخشی از این بیانیه آمده است: «با وجود گشایش فضای دیپلماتیک و تجاری از زمان اجرای برجام، حقوق بشر در ایران بایستی نخستین نگرانی برای کشورهای خواهان گسترش روابط اقتصادی و دیپلماتیک با دولت جمهوری اسلامی باشد. وضعیت حقوق بشر در ایران همچنان وخیم است و در برخی حوزه‌ها اوضاع بدتر هم شده است. دولت ایران به دنبال روابط عمیق‌تر با جامعه بین‌المللی‌ست و این فرصت منحصر به فردی‌ست تا جامعه جهانی خواستار تغییر قابل توجه و بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران بشود.»

       سازمان‌های امضا‌‌ کننده این بیانیه همچنین با اشاره به  انتخابات پیشین مجلس و انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در آینده‌ نزدیک، تأکید کرده‌اند که این دوره زمانی، فرصتی حساس و حیاتی برای جامعه بین‌المللی‌ست تا نگرانی‌های خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را به حکومت جمهوری اسلامی ابلاغ کنند.

       شاخص بالای آمار اعدام‌ در ایران در سال‌های اخیر و اجرای بیش از 500 حکم اعدام در سال 2016، به‌خصوص اجرای حکم اعدام 25 زندانی سنی مذهب در زندان رجایی شهر کرج، در کنار نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی، تهدید و تحدید آزادی بیان و …، از جمله موارد و مثال‌های نقض حقوق بشر در ایران است که امضاکنندگان این بیانیه به آن‌ها اشاره کرده‌اند.

       کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل شامگاه سه‌شنبه 15نوامبر/ 25 آبان، قطعنامه‌ نقض حقوق بشر در ایران را با 85 رأی به تصویب رساند. متن قطعنامه را کانادا آماده کرده بود: افزایش اعدام‌ها، به ویژه اعدام نوجوانانی که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند و اعدام در ملأ عام، بازداشت و شکنجه فعالان سیاسی و مدنی و شهروندان دوتابعیتی، بی‌توجهی به حقوق زنان و کودکان و عدم‌دسترسی زندانیان به خدمات بهداشتی و درمانی از نکاتی‌ست که در قطعنامه علیه ایران لحاظ شده است.

https://www.radiozamaneh.com/313419

بازگشت به خانه