تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ  در نخستين کنگرهء سکولار های ايران  -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

8 دی ماه 1395 ـ  28 ماه دسامبر 2016

نامهء ما مشاهير ايران زمين به اوباما كجا،

و نامهء شما درب و داغون هاى غيرمشهور به ترامپ كجا؟

       در يك عبارت كوتاه، بايد بگويم: شرم آور است!

       سى ايرانى، به هر دليل، نامه اى سرگشاده - و نه پنهانى و سر بسته - خطاب به دونالد ترامپ مى نويسند و از او مى خواهند كه «سپاه پاسداران» و «تشكيلات خامنه اى» را تحريم كند. اين نامه، نامه اى ست معمولى، كه به احتمال 99 مميز 99 درصد منشاء هيچ عمل خير و شرّى نخواهد شد. سى نفر امضا كننده ى اين نامه در خارج از ايران و در فضاى آزادى كه اجازه ى اظهار نظر به هر كسى مى دهد، نظرشان را نوشته اند و آن را به اطلاع عموم رسانده اند.

       اما انتشار اين نامه، به ناگاه و به طرز عجيبى موجى به راه مى اندازد كه غير طبيعى به نظر مى رسد. منشاء اين موج عجيب كجاست؟: «نويسندگان و سايت هاى معروف به اصلاح طلب كه درست ترِ آن، اصلاح طلب حكومتى ست»!

       براى كسانى كه نمى دانند اصلاح طلب حكومتى چگونه موجودى ست توضيح مختصرى مى دهم:

       اصلاح طلب حكومتى كسى ست كه در جنگ و دعواى درونى جناح هاى مختلف حكومت اسلامى، از گردونه ى قدرت سياسى و قدرت مطبوعاتى خارج شده و طرف مقابل، حتى آن ها را به زندان انداخته و راه را بر كار و فعاليت آنان بسته است. گروهى از اين اصلاح طلبان حكومتى با در دست گرفتن تابلوى «ما زندانى سياسى بوديم» با پاسپورتى كه مقامات امنيتى براى آن ها تهيه كرده و در اختيارشان گذاشتند، از كشور خارج شدند. از فرانسه تا امريكا، از انگلستان تا آلمان، از بلژيك تا چكسلواكى...

       اين آقايان امروز، كه برخى از آن ها برادران صاحب مقام ديروز، در جمهورى اسلامى بودند، «بلافاصله» به عنوان پناهنده ى سياسى پذيرفته شدند. برخى از آن ها، حتى به عنوان «پناهنده سياسى» از طرف كشور پناه دهنده، و با مداركى كه وزارت امور خارجه آن كشور تهيه كرده بود با سلام و صلوات قدم بر چشم خارجى ها و اپوزيسيون ايرانى خارج از كشور گذاشتند. برخى از اين پناهندگان كه سابقه ى هيچ فعاليت سياسى و قلمى عليه حكومت ايران يا حتى انتقاد به آن نداشتند، بعد از انتشار چند مطلب اينترنتى، به خاطر «رفيق اينترنتىِ» فلانى بودن، صف پناهجويان يو.ان در كشورهاى همسايه و غيره را نه تنها دور زدند بلكه به صورت وى.آى.پى پناهندگى شان پيش از ورود به كشور پناه دهنده صادر شد و در عرض چند روز قدوم مبارك شان را بر خاك كشور مربوط نهادند.

       اين آقايان، «بلافاصله» در بهترين رسانه هاى وابسته به دولت پناه دهنده، صاحب شغل با در آمد بسيار خوب شدند. برخى از آن ها براى اين كه بتوانند كاملا در محل جديد «جا بيفتند» به طور ناگهانى برنده ى جوايز مختلف ادبى و هنرى چند ده هزار يورويى شدند.

       در مدتى كوتاه، هر كانال تلويزيونى را كه نگاه مى كردى و هر سايت اينترنتى را كه مى ديدى، آقايان به طرز جالبى در آن ها حضور داشتند. برنامه ى الف، برنامه ى ب، سايت الف، سايت ب. امروز دويچه وله آلمان، فردا بى.بى.سى انگلستان، پس فردا راديو زمانه هلند، پسان فردا صداى امريكاى امريكا! و همه ى اين ها البته نه براى خدا و براى مردم ايران، كه براى يورو و دلار!

       كاش موضوع به همين جاها ختم مى شد. آقايان اصلاح طلب حكومتىِ پناهنده به كشورهاى غربى و معرفى شده به عنوان اپوزيسيون، شروع كردند به خالى كردنِ زير پاى افراد ديگر اپوزيسيون. افرادى با عملكرد خوب يا بد يا هر چه كه بودند. براى اصلاح طلب حكومتى، انتخاب ميان توبره و آخور مطرح نبود؛ اشتهاى اصلاح طلب حكومتى كه هميشه «تمام خواه» و «تماميت خواه» بوده و فقط نقش «كثرت گرا» و «دمكرات» بودن را بازى مى كند بيش از آن است كه به يكى از اين ها بسنده كند! او بايد هم توبره و هم آخور را با هم داشته باشد، و هر چه غير اصلاح طلب غير حكومتى هست را از ميدان مبارزه جدى با حكومت اسلامى و «كليّت آن» به در كند...

       بهتر است فعلا اين دمل پر از چرك را بيشتر از اين نشكافيم چون اگر چرك زيادى كه در اين دمل بزرگ هست راه بيفتد، گند و كثافت اش همه ى ما را بيمار خواهد كرد.

       بعد از نامه ى سى نفر به ترامپ، از خبرگزارى امنيتى «فارس»، اسم رمز حمله به نام «پنج تن» اعلام مى شود و اين بار نه «افراد» معروفه و مشهوره به اصلاح طلبى حكومتى، بلكه «تشكيلات» معروفه ها و مشهوره ها آغاز به هياهوى سيستماتيك و متصل به آمپلى فايرهاى قوى مى كنند! اين همه سر و صدا براى نامه اى كه، در عرف سياسى، نامه اى معمولى به نظر مى آيد و حتى اگر محتواى آن عبارت از اين باشد كه آقاى ترامپ! برويد بر سر مردم ايران بمب اتم بيندازيد! باز هم بيشتر از چند نقد و بررسى مطبوعاتى و رسانه اى نياز ندارد چرا كه به هيچ صورتى و تحت هيچ شرايطى، منشاء عمل امريكايى ها نخواهد بود.

       آى بياييد كه ايران بر باد رفت! مردم ايران را مى خواهند نابود كنند! اين خائنان از ترامپ مى خواهند كه مردم ايران را تحريم كند! از ترامپ مى خواهند كه به ايران حمله ى نظامى كند! اين ها مگر نمى بينند كه چه بر سر سوريه آمد؟! اين ها مى خواهند مردم ايران را مثل مردم حلب كنند!

       عجب ياوه هايى! چه كسى در كجا چنين چيزهايى خواسته كه شما چادر به كمر بسته ايد و «محله» را روى سرتان گذاشته ايد؟ تازه اگر خواسته، مگر ماندلا بوده كه اين طور از تاثير سخن اش، وحشت به جان تان افتاده؟ تازه اگر صد نفر برنده ى نوبل و زندانى سياسى درجه ى يك هم نامه اى به ترامپ مى نوشتند، باز هم اثرى كه شما امروز مدعى اش هستيد نمى كرد! شما همين هياهوى فريبكارانه را موقعى كه بلژيك اعلام كرد كه جمهورى اسلامى موشك به آن كشور قاچاق كرده و رفسنجانى بايد فلان و بهمان شود، به راه انداختيد و عده اى جوان را هم با دغلكارى هاى خود به دنبال خود كشانديد كه از رفسنجانى حمايت كنيد و اين مورد، تنها مورد از شامورتى بازى هاى شما نبود...

       بحث، طولانى ست. بسيار طولانى. ساليان سال است كه آقايان شلنگ تخته مى اندازند با اين تصور بچگانه كه كسى متوجه بازى هاى كثيف و زشت آن ها نيست. شهوت شهرت و فريب اعداد فيس بوك را خوردن آن ها را از خود بى خود كرده و گمان مى برند كه تافته ى جدا بافته اند. ديگران ناشناخته و اينان شناخته شده اند. «رزومه ى يكى از اصلاح طلبان حكومتى» معادل زندگى سى نفر نويسنده ى نامه به ترامپ است...

       و امروز چشم مان را به نامه اى كه چند سال پيش خودشان براى اوباما نوشته اند روشن مى كنند كه ببينيد نامه يعنى اين! نويسنده يعنى اين! ببينيد نويسندگان نامه به اوباما، چه وزن و منزلتى دارند! چه شهرت و شكوهى دارند! «رزومه ى يكى از نويسندگان نامه به اوباما به زندگى تمام سى نويسنده ى نامه به ترامپ مى ارزد!»

       بگذريم، چرا كه شكافتن بيشتر اين پيكر جذام زده، بايد آرام آرام صورت پذيرد...

       يكى از اين اصلاح طلبان جوان ساكن بوستون امريكا (!) [كه فكر مى كنم رييس جمهور جديدش همين آقاى ترامپِ ملعونِ موردِ علاقه ى «سى نفر» باشد!] كه در دانشگاه هاى آكسفورد و پرينستون و البته جاهاى ديگر (!) مشغول به كار بوده و هست چنان از نامه ى سى نفر به غيرت و خروش آمده كه هر چه در ته دلش بوده را بيرون ريخته و پرواى ايراد گرفتن اين و آن را نداشته است! براى حُسن ختام، پست ايشان را عينا در اين جا درج مى كنيم:

       «من اصلاح طلبم و دموكراسى را راه نجات ايران مى دانم و در اين مسير از هر نوع فعاليت مدنى و قانونى و زندان رفتن هم دريغ نمى كنم. ولى اگر كشور ايران و جان و امنيت ايرانيان به خطر بيفتد، به عنوان تنها مردى كه از خانواده ى سه شهيد باقى مانده زير فرماندهى آيت الله خامنه اى به جبهه مى روم!»

و اين هم  نامه 511 تن از مشاهير ايرانى به باراك اوباما:

 

http://www.kaleme.com/1392/07/01/klm-159371/

 

 

نامه‌ی 511 روشنفکر، فعال مدنی و زندانی سیاسی ایران به اوباما: اکنون نوبت شما است!ه

دوشنبه، اول مهر 1392مهر  

        در آستانهء سفر حسن روحانی به نیویورک 511 نفر از روشنفکران، فعالان مدنی و سیاسی، اساتید دانشگاه و هنرمندان ایرانی (از جمله 88 نفر از زندانیان سیاسی سابق و کنونیِ پس از انتخابات 88) با امضای نامه‌ای سرگشاده به باراک اوباما خواستار آن شدند که به گام‌های مثبت ایران از طریق مذاکره‌ی خوش‌فرجام با نتایجِ ملموسِ «برد-برد» و رفع تحریم‌های ناعادلانه‌ی اقتصادی پاسخ مثبت بدهد و موجب تداوم این گام‌ها از هر دو سو شود.

       اصغر فرهادی، سعید حجاریان، مصطفی ملکیان، پریسا بخت‌آور، صادق زیباکلام، مصطفی تاجزاده، عیسی سحرخیز، علی شکوری راد، مسعود بهنود، علیرضا علوی‌تبار، هاله افشار، عبدالعلی بازرگان، فخرالسادات محتشمی‌پور، حسن یوسفی اشکوری، زهرا اشراقی، احمد صدری، محمود صدری، سهیل محمودی، ساعد باقری، تریتا پارسی، بابک احمدی، ابراهیم نبوی، حمیدرضا جلائی‌پور، فرخ نگهدار، مهرزاد بروجردی، علی مزروعی، حمید دباشی، علی پایا، الهه مجردی، آصف بیات، علی میرسپاسی، زیبا میرحسینی، جواد امام، بابک امیرخسروی، ابوالقاسم فنایی، فاطمه چهل‌امیرانی، احمد شیرزاد، سروش دباغ، علی‌اصغر خدایاری، محمد کیانوش‌راد، محمدجواد غلامرضا کاشی، حسین کمالی، محمدمهدی مجاهدی، سعید شریعتی، شهاب طباطبایی، نازنین خسروانی، کیوان مهرگان، مهسا امرآبادی، داریوش محمدپور، مجید فراهانی، علی‌اکبر موسوی خوئینی ، محمدرضا جلائی‌پور و مهدی محمودیان از جمله امضاکنندگان این نامه‌اند.

 

متن این نامه‌ی سرگشاده که برای نشر در اختیار کلمه قرار گرفته است به شرح زیر  است:

 

جناب آقای باراک اوباما، رئیس جمهور محترم ایالات متحده آمریکا

اکنون نوبت شما است.

       حکومت ایران با برگزاری انتخابات قابل اعتماد سال جاری و تحولات اخیر گام‌های مقدماتی قابل توجهی به سوی اصلاح و گشایش در ایران برداشته‌است. ایرانیان با بهره‌گیری از این فرصت حسن روحانی را که حقوقدانی اصلاح‌جو و طرفدار عادی‌سازی روابط ایران با جهان است به ریاست جمهوری انتخاب کردند. در اثر این تحولات، در روزها و هفته‌های اخیر نیز شاهد آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی و گشایش نسبی در عرصه‌ی عمومی و فضای سیاسی در ایران بوده‌ایم. یکی از سخنانی که در این سال‌ها مکررا شنیده می‌شد این‌ بود که ریاست جمهوری در ایران قدرت چندانی ندارد و تصمیمات مهم بر عهده‌ی رهبر ایران است. این روزها حتی ایشان نیز سخن از “نرمش قهرمانانه” به میان آورده و ایران یک‌صدا خواستار تعامل بهتر با جهان است.

       روندهای امیدبخش در کشور ما فضا را برای گشوده شدن گره کور سی و چند ساله روابط ایران و آمریکا و به‌ویژه حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران مساعد ساخته است. در مذاکرات پیش رو رئیس جمهور – دکتر حسن روحانی – و وزیر خارجه – دکتر جواد ظریف-، از حمایت قاطع حکومت ایران، اکثریت رای‌دهندگان ایرانی و طیفی از فعالان مدنی و دموکراسی‌خواهان ایرانی و حتی بسیاری از زندانیان سیاسی بهره‌مندند.

       روابط اقتصادی و سیاسی گسترده‌تر ایران با جهان از لوازم بسط آزادی‌های سیاسی در ایران است. اگر آمریکا و جامعه‌ی جهانی از این فرصت طلایی و شاید تکرارناپذیر بهره نگیرند، بدبینان و دشمنان عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا در هر دو کشور را یاری داده‌ و تردید در حسن نیت آمریکا را آسان‌تر ساخته‌اند. توفیق روحانی در دیپلماسی خارجی همچنین به موفقیت بیشتر او در دیپلماسی داخلی و گشایش‌های افزون‌تر در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خواهد انجامید.

 

آقای رئیس جمهور

       از حضور رئیس‌جمهور روحانی در نیویورک برای باز کردن قفل روابط ایران و آمریکا بهره بگیرید. دستیابی به صلح پایدار در منطقه تنها با همکاری ایران میسر است. حیف است که این فرصت تاریخی بسوزد. اکنون نوبت شما و جامعه‌ی جهانی است که تداوم گام‌های ایران را از طریق پاسخ مناسب، مذاکره‌ی خوش‌فرجام با نتایجِ ملموسِ «برد-برد» و رفع تحریم‌های ناعادلانه‌ی اقتصادی تضمین کنید.

       جمعی از زندانیان سیاسی سابق و کنونی، فعالان مدنی و سیاسی و روشنفکران ایرانی

 

Mr. President,

It is now your turn.

       By holding credible and trustworthy elections earlier this year and through other recent developments, the Iranian government has taken substantial steps towards reform in Iran. The people of Iran seized the opportunity to elect Hassan Rouhani, a reform-minded lawyer and proponent of normalization of Iranian international relations. And as a result, we have witnessed the release of several political prisoners and relative progress in the country’s public and political atmosphere over the past days and weeks. It is often claimed that important decisions in Iran are made, not by the President, but by the Supreme Leader. But today even the Supreme Leader is speaking of “heroic flexibility” and Iran is now united to engage in constructive cooperation with the world.

       The promising trends in our country has set the stage for cutting the Gordian knot of more than three decades of Iran-US alienation and specifically resolving disagreements over Iran’s nuclear program. In the prospective negotiations, President Hassan Rouhani and Foreign Minister Javad Zarif, have the support of not only the Iranian government, but also a majority of Iranian voters as well as a wide spectrum of political and social activists and many political prisoners.

       Greater economic and political engagement with the world will be essential in increasing political freedom in Iran. If the government of the United States and the international community fail to seize this golden opportunity, they will aid the cynics of both countries and make it more difficult to believe in the willingness of the United States to improve relations. Any success that Rouhani achieves in foreign policy, will help his domestic agenda in opening the political, social and economic spheres.

 

Mr. President,

       We call upon you to take advantage of President Rouhani’s presence in New York to repair Iran-US relations and thus improve the regional prospects for peace which requires further cooperation between the two countries. This is an important historical opportunity that must not be exhausted. It is now your turn, and that of the international community, to reciprocate Iran’s measures of goodwill and pursue a win-win strategy that encompasses the lifting of the unjust economic sanctions on Iran.

       A group of Iranian intellectuals, former and current political prisoners and civil society and political activists

Signatories:

امضاکنندگان:

• عبدالرضا ابراهیمی (فعال مدنی)

• سیدصابر ابطحی (فعال مدنی)

• آسیه ابولپور (فعال مدنی)

• سمانه ابولپور (فعال مدنی)

• آزاد احساسی (فعال سیاسی کرد)

• بابک احمدی (پژوهشگر و نویسنده)

• حسام اخلاق‌پور (فعال مدنی)

• مرضیه آذرافزا (فعال مدنی)

• مجید آذرپی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• بابک آذری (فعال مدنی)

• ایمان آذریان بروجنی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• سیامک آرام (فعال مدنی)

• محمدعلی ارجمند (فعال مدنی)

• ایمان ارجمندی (فعال مدنی)

• محمد آرسی (زندانی سیاسی سابق و پژوهشگر مسایل قومی)

• امیر آریازند (فعال مدنی)

• آرش آرین (فعال مدنی)

• علی آزادان (فعال مدنی)

• سهند استادآقا (فعال مدنی، استاد دانشگاه و گرافیست)

• امیرحسین اسدبیگی (فعال مدنی)

• محمد اسدی (فعال مدنی)

• آزاده اسدی (فعال مدنی)

• میراردوان اسدی (فعال مدنی)

• ابراهیم اسکافی (فعال مدنی)

• سعیده اسلامیه (روزنامه‌نگار)

• سیدکوهزاد اسماعیلی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محمد اسماعیلی (فعال سیاسی کرد)

• نگار اشرافی (فعال سیاسی کرد)

• زهرا اشراقی (فعال سیاسی)

• داود اشرفی (فعال مدنی و فیلمبردار سینما)

• اشکان اشکانی (فعال مدنی و فیلمبردار سینما)

• مهرداد اصلانی (فعال مدنی)

• مهدی اصل زعیم (فعال مدنی)

• علی اصغری (فعال مدنی و نویسنده‌ی سینما و تئاتر)

• فرشاد اعظمی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• هاله افشار (استاد علوم سیاسی و مطالعات زنان دانشگاه یورک)

• امیرحسین افشار آزاد (فعال مدنی)

• گودرز اقتداری (فعال سیاسی و استاد الکترونیک دانشگاه پورتلند)

• سعید آگنجی (فعال مدنی)

• آزیتا آل بویه (فعال مدنی)

• مهدی الیاسی (روزنامه‌نگار)

• جواد امام (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• کیوان امام‌وردی (فعال مدنی)

• مهسا امرآبادی (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• پویا امراللهی (فعال مدنی)

• ناصر آملی (فعال مدنی)

• نزهت امیرآبادیان (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• مهدی امیرپور (فعال مدنی)

• بابک امیرخسروی (فعال سیاسی و حقوق‌دان)

• علی امیری (فعال مدنی)

• محسن امیری (فعال مدنی)

• مرضیه امیری (فعال مدنی)

• مهدی امین‌زاده (فعال مدنی)

• شاهین انزلی (فعال مدنی)

• علیرضا انصاری (فعال مدنی)

• محمد اولایی‌فرد (زندانی سیاسی سابق و وکیل دادگستری)

• علیرضا ایران‌شاهی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• جعفر ایزدپناه (فعال سیاسی)

• مائده ایزدی (فعال مدنی)

• سولماز ایکدر (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• اشکان ایمان‌خان (فعال مدنی)

• عبدالعلی بازرگان (فعال سیاسی و قرآن‌پژوه)

• محسن باستانی (فعال سیاسی)

• رضا باقری (فعال مدنی و وکیل دادگستری)

• ساعد باقری (شاعر و نویسنده)

• فریبا باقری (فعال مدنی)

• آسیه باکری (فعال مدنی)

• محمد بامودت (فعال مدنی)

• رضا باوفا (فعال سیاسی)

• پریسا بختاور (کارگردان)

• مهدی بختی (فعال مدنی)

• بهنام براخویی نوخط (روزنامه‌نگار)

• محمد برقعی (فعال سیاسی و پژوهشگر علوم اجتماعی)

• بهمن برنادل (فعال مدنی)

• مهرزاد بروجردی (استاد علوم سیاسی دانشگاه سیراکیوز)

• مقداد بریمانی (فعال مدنی)

• سیاوش بسطامی (فعال مدنی)

• منصوره بسمل (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• رویا بلوری اسکویی (فعال مدنی)

• تیرداد بنکدار (فعال مدنی)

• سیروس بنه‌گزی (فعال مدنی)

• سیدمحمدرضا بنی‌طبا (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محسن بوالحسنی (روزنامه‌نگار)

• بهرام بهرامیان (فعال مدنی)

• مهرداد بهروزی‌نژاد (فعال مدنی)

• علی بهزادیان‌نژاد (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• ابوالفضل بهمن‌پور (فعال مدنی)

• مسعود بهنود (روزنامه‌نگار)

• آصف بیات (استاد جامعه‌شناسی دانشگاه ایلینویز)

• عباس بیدار (فعال مدنی)

• زهرا بیگدلی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• محسن بیگلربیگی (فعال مدنی)

• میثم بیگ‌محمدی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• کورش پارسانژاد (فعال مدنی، استاد دانشگاه و گرافیست)

• تریتا پارسی (فعال سیاسی و رئیس سابق نیاک)

فرهاد پاسدار (فعال مدنی و کارگردان تئاتر)

• علی پایا (استاد فلسفه دانشگاه وست‌مینیستر)

• کتی پزشکی (فعال مدنی)

• میلاد پناهی‌پور (فعال مدنی)

• عطیه پوراکبری (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• محبوبه پوربقال محمدی (فعال مدنی)

• محمد پورحسن (فعال مدنی)

• بیژن پوربهنام (فعال سیاسی)

• سعید پورحیدر (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• امیرحسین پورمحسن (فعال مدنی)

• سجاد پهلوان‌زاده (فعال مدنی و تدوین‌گر)

• بیژن پیرزاده (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• عسل پیرزاده (فعال مدنی)

• علی پیرعطایی (حقوق‌دان)

• میلاد پورعیسی (روزنامه‌نگار)

• امید پورمحمدعلی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• فاطمه تاجزاده (فعال مدنی)

• مصطفی تاجزاده (زندانی سیاسی)

• علی تارخ (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• سجاد ترابی (فعال مدنی)

• مجید تمجیدی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• فاطمه تندگویان (فعال مدنی)

• امیر تنها (فعال مدنی)

• محمدابراهیم ترقی‌نژاد (فعال مدنی)

• رضا تهرانی (فعال سیاسی)

• محمدامین ثامنی (فعال مدنی)

• حسین جان‌نثاری (فعال مدنی)

• رضا جدیدی (فعال مدنی)

• سیدعلاءالدین جزایری (فعال مدنی)

• محسن جعفری (فعال سیاسی)

 • رضا جعفریان (فعال مدنی)

• پونه جعفری‌نژاد (فعال مدنی و نقاش)    

• حمیدرضا جلائی‌پور (فعال سیاسی و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران)

• محمدرضا جلائی‌پور (زندانی سیاسی سابق و دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه آکسفورد)

• محسن جسور (فعال مدنی)

زینب جعفری (فعال مدنی)

• رضا جلالی (فعال مدنی)

• رضا جلودارزاده (روزنامه‌نگار)

• سپهر جلوداری (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• علی جمالی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محمود جمهیری (فعال مدنی)

• ندا جمی (فعال مدنی)

• نسیم چالکی (فعال مدنی)

• فرید چاوشی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• مهدی چناری (فعال مدنی)

• فاطمه چهل‌امیرانی (فعال مدنی و همسر شهید حمید باکری)

• رضا حاجی (فعال سیاسی)

• علی حاجی‌کتابی (فعال مدنی)

• سعید حجاریان (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• سارنگ حسن‌پور (فعال مدنی)

• الهام حسن‌زاده (پژوهشگر موسسه مطالعات انرژی دانشگاه آکسفورد)

• سمانه حسنی (فعال مدنی)

• فرناز حسین‌زاده (فعال مدنی)

• ملیحه حسینی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• آرش حسینی‌پژوه (فعال مدنی)

• لیدا حسینی‌نژاد (روزنامه‌نگار)

• فاطمه حقیری (فعال مدنی)

• علی حکمت (فعال مدنی)

• محمد حمزه‌ای (فعال مدنی و کارگردان)

• بابک حیدری (فعال مدنی)

• محسن حیدری (فعال مدنی)

• نوتاش حیدری (فعال مدنی)

• محسن حیدریان (فعال مدنی و نویسنده)

• زهرا خاتمی (فعال مدنی)

• سیدعمادالدین خاتمی (فعال مدنی)

• آرمین خامه (فعال مدنی)

• آزاده خاوری (فعال مدنی)

• اسماعیل ختایی (فعال مدنی)

• مازیار خدابخش‌زاده (فعال مدنی)

• سارا خدایاری (فعال مدنی)

• علی‌اصغر خدایاری (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• جلال خرمن‌بیز (فعال مدنی)

• سارا خرمن‌بیز (فعال مدنی)

• سکینه خرمن‌بیز (فعال مدنی)

• حسن خزایی (فعال مدنی)

• نازنین خسروانی (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• حمید خطیبی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• سیامک خلیقی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محمدحسین خلیلی اردکانی (فعال سیاسی)

• صدرالله خمشایا (فعال مدنی)

• مهراوه خوارزمی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• سارا خوش‌خوی (فعال مدنی)

• مهنگار خوشدامن (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• اکرم خیرخواه (فعال مدنی)

• مهران دامغانی (فعال مدنی)

• نادر داودی (فعال مدنی و عکاس)

• حمید دباشی (استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه کلمبیا)

• سروش دباغ (استاد مدعو دانشگاه تورنتو، دپارتمان مطالعات تاریخی)

• مهدی درویش‌پور (روزنامه‌نگار و فعال مدنی)

• داود دشتبانی (فعال سیاسی)

• حامد دشمن‌فنا (فعال مدنی)

• شیرین دقیقیان (فعال مدنی)

• حامد ذاکر (فعال مدنی)

• آرمان ذاکری (فعال سیاسی)

• بهروز ذاکری (فعال مدنی)

• الهام ذوالفقاری (فعال مدنی)

• سیامک رحمانی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• کمال رحمانیان (فعال سیاسی)

• ناصر رحمتی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• ایمان رحمتی‌زاده (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• امیرحسین رحیمی (فعال مدنی)

• حسین رحیمی (فعال مدنی)

• کامران رحیمی (فعال مدنی)

• علیرضا رستمی (فعال مدنی)

• ابوالفضل رضایی (فعال مدنی)

• عبدالعلی رضایی (روزنامه‌نگار و پژوهشگر اجتماعی)

• نادره رضایی (فعال مدنی)

• مانا رضاییان (فعال مدنی)

• یسنا رضاییان (فعال مدنی)

• آزیتا رضوان (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• زهرا رضوی (فعال مدنی)

• اصغر زارع کهن‌مویی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• اردشیر زارعی قنواتی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• صادق زیباکلام (استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران)

• محمد زندوی (فعال مدنی)

• حمید زنگمه (فعال سیاسی و استاد اقتصاد دانشگاه پنسیلوانیا)

• شاهین زینعلی (روزنامه‌نگار)

• سینا رحیم‌پور (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• اسماعیل رزم‌آسا (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• الهه رستمی (استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه سواس لندن)

• مصطفی رسته‌مقدم (فعال مدنی)

• محمد رسولی (فعال مدنی و فیلمبردار سینما)

• امیر رشیدی (فعال مدنی)

• پناه‌برخدا رضایی (فعال مدنی و کارگردان)

• دامون روزبه (فعال مدنی)

• فرزانه روستایی (روزنامه‌نگار)

• داود روشنی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• حنیف رهبری (فعال مدنی و دانشجوی دکتری دانشگاه اریزونا)

• امیرعباس ریاضی (فعال مدنی و پژوهشگر ادیان)

• فرهاد روحی (فعال سیاسی)

• صدرا ساده (فعال مدنی)

• فاطمه ساغرچی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• میرحمید سالک (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• رضا سالیانی (فعال مدنی)

• تارا سپهری‌فر (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• فاطمه ستوده (زندانی سیاسی سابق و نویسنده)

• عیسی سحرخیز (زندانی سیاسی)

• مهدی سحرخیز (فعال مدنی)

• علی سرآهنگ (فعال مدنی و کارگردان)

• حسین سربندی (فعال مدنی)

• پرستو سرمدی (فعال مدنی)

• امیرعلی سلطان (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• مریم سلطانی‌راد (فعال سیاسی کرد)

• مجید سلیمی (فعال مدنی)

• صدرا سمنانی رهبر (فعال مدنی)

• علی سمیع‌زاده (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• محدثه سنایی‌فر (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• محمد سهیمی (استاد مهندسی شیمی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی)

• حامد سیاسی‌راد (روزنامه‌نگار)

• علی سیدآبادی (فعال مدنی، نویسنده و روزنامه‌نگار)

• ایرج سیرون (فعال مدنی)

• عطا سیفی (فعال مدنی)

• محمد شاپوریان (فعال مدنی)

• محمود شادابی (فعال مدنی)

• محمد شاکر اردکانی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• احمد شاکری (فعال مدنی)

• حمید شاکری (فعال مدنی)

• زهره شاکری (فعال مدنی)

• علی شاکری (زندانی سیاسی سابق و پژوهشگر، مرکز صلح دانشگاه ارواین)

• کاوه شاکری (فعال مدنی و حقوق‌دان)

• کیوان شاکری (فعال مدنی و وکیل دادگستری در لس‌آنجلس

• بهروز شاهرخ‌نیا (فعال مدنی)

• مریم شبانی (روزنامه‌نگار)

• حامد شجاعی (فعال مدنی)

• مریم شربت‌دار قدس (فعال مدنی)

• سعید شریعتی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• علی شریعتی (فعال مدنی)

• هدی شریعتی (فعال مدنی)

• احسان شریفی (فعال مدنی)

• عرفان شریفی (فعال سیاسی کرد)

• الهه شعبانی (فعال مدنی)

• مریم شفیعی (فعال مدنی)

• رضا شکراللهی (فعال مدنی و نویسنده)

• علی شکوری راد (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• فواد شمس (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• روح‌الله شهسوار (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• گلشید شهیدی (فعال مدنی)

• محمدحسین شیخ‌محمدی (فعال مدنی)

• حمید شیرازی (فعال سیاسی)

• احمد شیرزاد (فعال سیاسی و استاد فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان)

• مهدی شیرزاد (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• امین شیرین‌کام (فعال مدنی)

• حامد صابر (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محمد صابر (فعال سیاسی)

• حمید صابریان (فعال مدنی)

• رادین صالحی (فعال مدنی)

• محمدامین صالحی (روزنامه‌نگار)

• همایون صحافی (فعال مدنی)

• محمداسماعیل صحابه تبریزی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• لیلا صحت (فعال مدنی)

•مهبد صداقت (فعال مدنی)

• احمد صدری (استاد جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی، کالج لِیک فارِست)

• سمیرا صدری (فعال مدنی)

• محمود صدری (استاد جامعه‌شناسی، دانشگاه تگزاس شمالی)

• پوریا صف‌آرا (فعال مدنی)

• روح‌الله صفری (فعال مدنی)

• علی صلحی (فعال مدنی)

• عباس صمدیان (مهندس معمار)

• مشهود صفر (فعال مدنی)

• سجاد صنعت‌جو (فعال مدنی)

• بیژن صیفوری (فعال مدنی، استاد دانشگاه و گرافیست)

• سیدرضا طباطبایی (فعال سیاسی)

• ریحانه طباطبایی (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• شهاب طباطبایی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• علی طباطبایی (فعال مدنی)

• محمد طلوعی (فعال مدنی)

• مصطفی طلوعی (فعال سیاسی و دانشجوی دکترای دانشگاه مینسوتا)

• ضیاء عابدی (فعال سیاسی)

• وحید عابدینی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• پیمان عارف (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محمود عامری (فعال مدنی)

• سعید عباد (فعال مدنی)

• صابر عباسیان (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• علی عبدی (فعال مدنی و دانشجوی دکتری انسان‌شناسی دانشگاه ییل)

• ارمغان عبیری (فعال مدنی)

• علی عجمی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• ساجده عرب‌سرخی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• محسن عربی (فعال مدنی)

• رحمت عزیزی (روزنامه‌نگار)

• ابوالفضل عسکری نیاسر (فعال مدنی)

• ساره عظیمی (فعال مدنی)

• سیدعلی عظیمی (فعال مدنی)

• روزبه علمداری (روزنامه‌نگار)

• ابوذر علوی‌تبار (فعال مدنی و ناشر)

• علیرضا علوی‌تبار (پژوهشگر و نویسنده)

• جواد علیخانی (فعال مدنی)

• شهاب عموپور (فعال مدنی، سینماگر و روزنامه‌نگار)

• زهرا عنایتی (روزنامه‌نگار و فعال مدنی)

• آبتین غفاری (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• آرین غفاری (فعال مدنی)

• متین غفاریان (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• آرش غفوری (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• صنم غیائی (فعال مدنی)

• فریبا غیور (فعال مدنی)

• اسفندیار فتحی (فعال مدنی)

• مجتبی فتحی (روزنامه‌نگار)

• میلاد فتحی (فعال مدنی)

• جاوید فخریان (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• شهرام فداکار (فعال سیاسی)

• میلاد فدایی اصل (فعال مدنی)

• محمود فرجامی (روزنامه‌نگار)

• غفور فرخیان (فعال مدنی)

• محمود فرخیان (فعال مدنی)

• حسین فرضی‌زاده (فعال مدنی و بازیگر سینما)

• هانیه فرشی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• مجید فراهانی (فعال سیاسی)

• اصغر فرهادی (نویسنده و کارگردان)

• سحر فکردار (روزنامه‌نگار)

• ابوالقاسم فنایی (پژوهشگر فلسفه اخلاق و مطالعات اسلامی)

• علی فیض (فعال مدنی)

• سپید قائمی (فعال مدنی و فیلمساز)

• ابوالفضل قاسمی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• مهشید قبادی (فعال سیاسی و سینماگر)

• حسین قدسی (فعال مدنی)

• محمد قدیانی (فعال سیاسی و دانشجوی دکتر متالوژی هوافضا، دانشگاه شفیلد)

• علیرضا قدیری (فعال مدنی)

• شادی قدیریان (فعال مدنی و عکاس هنری)

• جواد قراگوزلو (فعال مدنی)

• یدی قربانی (فعال سیاسی)

• امین قلعه‌ای (فعال مدنی)

• پویا قلی‌پور (فعال مدنی)

• بابک قناد (فعال مدنی)

• ناکو قیصری (فعال سیاسی کرد)

• محمدجواد غلامرضا کاشی (استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی)

• بابک کاظمی (فعال مدنی و عکاس)

• بهروز کاظمی (فعال مدنی)

• مسعود کاظمی (روزنامه‌نگار)

• احمدرضا کافی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• رضا کاکازاده (فعال مدنی)

• شرمین کاکه‌برایی (فعال سیاسی کرد)

• حسام کاویاری (فعال مدنی)

• مجتبی کتابچی (فعال مدنی)

• سعید کردی‌نژاد (فعال مدنی)

• عزیز کرملو (فعال سیاسی و استاد پزشکی‌ دانشگاه کالیفرنیا)

• جمیله کریمی (فعال مدنی)

• روزبه کریمی (روزنامه‌نگار)

• سامان کریمی (فعال مدنی)

• سیامک کریمی (روزنامه‌نگار)

• محمد کریمی (فعال مدنی)

• امیر کشکولی (فعال مدنی و شاعر)

• سپیده کلانتریان (حقوق‌دان)

• مجید کلثومی (فعال مدنی)

• حسین کمالی (استاد تاریخ دانشگاه کلمیبا)

• هادی کهال‌زاده (فعال سیاسی و پژوهشگر اقتصاد در دانشگاه ایالتی ولدستا)

• ساجده کیانوش‌راد (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• محمد کیانوش‌راد (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• سامان کیانی (فعال مدنی)

• کنعان کیایی (فعال مدنی)

• سیاوش کیخایی (فعال مدنی)

• محمد کیقبادی (فعال مدنی)

• امیر گنبدی‌پور (فعال مدنی)

• کوهیار گودرزی (زندانی سیاسی سابق، فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• حسین گوهری (زندانی سیاسی سابق و فیلمساز)

• سهیل گوهری (فعال مدنی)

• مهدی گیلانی (فعال مدنی)

• محمد لکی (فعال مدنی)

• حورا لواسانی (فعال مدنی)

• مهدی واعظ عبایی (فعال مدنی)

• علیرضا متولی (فعال مدنی و نویسنده)

• آرمین متین (فعال مدنی)

• پرستو متین‌زاده (فعال مدنی)

• محمدمهدی مجاهدی (استاد مدعو علوم سیاسی دانشگاه لیدن)

• الهه مجردی (فعال سیاسی)

• احسان مجتهدی (فعال مدنی)

• اشکان مجللی (فعال مدنی)

• کامران مجیدی (فعال مدنی و تهیه‌کننده)

• فخرالسادات محتشمی‌پور (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• معصومه محرابی (فعال مدنی)

• علیرضا محسنی (فعال مدنی)

• سیدمحمد محسنی (فعال سیاسی)

• مهدی محسنی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• داریوش محمدپور (پژوهشگر علوم سیاسی)

• عادل محمدحسینی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• حسام محمدزهی (فعال مدنی)

• جلال محمدلو (فعال سیاسی)

• حمید محمدی (فعال سیاسی کرد)

• نرگس محمدی (فعال سیاسی)

• جلیل محمدیان (فعال مدنی)

• طاها محمودجانلو (فعال مدنی)

• مهدی محمودیان (زندانی سیاسی)

• سهیل محمودی (شاعر و نویسنده)

• مهرزاد محمودیان (فعال مدنی)

• مژگان مدرس‌علوم (روزنامه‌نگار)

• سارا مدنیان (فعال مدنی)

• بنفشه مدنی‌نژاد (فعال مدنی)

• رضا مرادی (فعال مدنی و تصویربردار)

• سعید مرادی (فعال مدنی)

• هاشمی مرادی (فعال مدنی و فیلمبردار سینما)

• داود مرادی گراوند (فعال مدنی)

• نگار مرتضوی (روزنامه‌نگار)

• سیدآرش مرعشی (فعال مدنی)

• حنیف مزروعی (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• علی مزروعی (فعال سیاسی و روزنامه‌نگار)

• مجید مسعودی (فعال مدنی)

• میثم مشایخ (فعال مدنی)

• نغمه مصطفوی (فعال مدنی)

• احسان مصلح (فعال مدنی)

• هاتف مطهری (فعال مدنی)

• حسین مظفری (زندانی سیاسی سابق)

• زهرا مظفری (فعال مدنی)

• محمدجواد مظفری (زندانی سیاسی سابق)

• مهدی مظفری (فعال مدنی)

• هادی مظفری (فعال مدنی)

• ابوذر معتمدی (فعال مدنی)

• ضحی معتمدی (فعال مدنی)

• علیرضا معتمدی (فعال مدنی)

• مائده معتمدی (فعال مدنی)

• حسین معصومی (فعال مدنی)

• فرح معصومی (فعال مدنی)

• یاسر معصومی (فعال مدنی)

• مصطفی ملکیان (دین‌پژوه و فیلسوف اخلاق)

• محمدصادق ملیانی (فعال مدنی)

• حسام منصوری (فعال مدنی)

• مجید منظم (فعال مدنی)

• امیراحمد منظمی (زندانی سیاسی سابق)

• حمیده موسوی (فعال مدنی)

• خلیل موحد (فعال مدنی)

• صفا موحدی (فعال مدنی)

• آرش موسوی (فعال مدنی)

• فرید موسوی (فعال مدنی)

• مزدک موسوی (فعال مدنی و شاعر)

• علی‌اکبر موسوی خوئینی (فعال سیاسی و پژوهشگر فناوری ارتباطات)

• ناهید مولوی (فعال مدنی)

• امیرحسین مهدوی (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• محمدهادی مهران‌پور (فعال مدنی)

• کیوان مهرگان (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• مهرک میراب‌زاده (فعال مدنی)

• حمید میربزرگ (فعال مدنی)

• زیبا میرحسینی (استاد مردم‌شناسی دانشگاه سواس لندن)

• صدرا میردامادی (فعال مدنی)

• مهدی میردامادی (فعال مدنی)

• یاسر میردامادی (دین‌پژوه و دانشجوی دکتری فلسفه دانشگاه ادینبورا)

• علی میرسپاسی (استاد جامعه‌شناسی دانشگاه نیویورک)

• محمد میرشفیعی (فعال مدنی)

• محمد میرشکاری (فعال مدنی)

• مهدیه مینوی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• ابراهیم نبوی (زندانی سیاسی سابق و طنزنویس)

• عاطفه نبوی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• مصطفی نبی‌زاده (فعال مدنی)

• آرش نجفیان (فعال مدنی)

• محمدمهدی نجفی‌خواه (فعال مدنی)

• محمد نخعی (فعال مدنی)

• حمیدرضا ندایی (فعال مدنی)

• نفیسه نعمتی (فعال مدنی)

• علی نعیمی‌پور (فعال مدنی)

• ساناز نفیسی (فعال مدنی و روزنامه‌نگار)

• حسین نقاشی (فعال سیاسی و روزنامه‌نگار)

• فرخ نگهدار (فعال سیاسی)

• مهدی نوذر (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• پیمان نورافزا (فعال مدنی)

• حسین‌ نورانی‌نژاد (زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار)

• مهدی نوربخش (فعال مدنی و استاد علوم بین الملل دانشگاه پنسیلوانیا)

• سعید نورمحمدی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• حسین نیکخواه (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• نوید نیکخواه آزاد (فعال مدنی و کارگردان)

• حسین واحد (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• داریوش وثوقی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• میثم وره‌چهر (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• روزبه وزیری (فعال مدنی)

• علی وفقی (زندانی سیاسی سابق و فعال سیاسی)

• شهریار وکیلی (فعال مدنی)

• محمدامین ولیان (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• احمد هادوی (فعال سیاسی و استاد دانشگاه نورث‌وسترن)

• سودابه هروی‌فرد (فعال مدنی)

• محمدمهدی همت (فعال مدنی)

• علی هنری (فعال سیاسی و دانشجوی دکترای جامعه شناسی دانشگاه آزاد آمستردام)

• حمید هوشمند (فعال مدنی)

• حمید هوشنگی (فعال مدنی)

• مهدی یارمحمدی (فعال مدنی)

• مریم‌سادات یحیوی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

• هادی یزدانی (فعال مدنی)

• حسین یزدی (فعال مدنی)

• سجاد یگانه (فعال مدنی)

• میثم یوسفی (فعال مدنی و مستندساز)

• حسن یوسفی اشکوری (زندانی سیاسی سابق و پژوهشگر دینی)

• حسن یونسی (زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی)

بازگشت به خانه