تأسيس: 14 مرداد 1392 ـ در نخستين کنگرهء سکولار های ايران -همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه |
خانه | آرشيو کلی مقالات | فهرست نويسندگان | آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت | جستجو | گنجينهء سکولاريسم نو |
مطالب مربوط به جايزه اسکار در اين سايت
گزارشجایزهء اسکار برای بهترین فیلم خارجی به فیلم «فروشنده» اثر اصغر فرهادی تعلق گرفت... کارگردان و بازیگران «فروشنده» در مراسم هشتاد و نهمین اهدای جوایز اسکار که برگزار شد، شرکت نداشتند... اصغر فرهادی، انوشهء انصاری و فیروز نادری، دو ایرانی نامدار مقیم آمریکا، را به عنوان نمایندهء خود در مراسم اسکار معرفی کرد. انوشهء انصاری جایزهء اصغر فرهادی را دریافت و پیام او را خواند. او، پس از آغاز مراسم اسکار، گفت: «شالی که بر تن دارم عکسی فضایی از مشهد است، به این جهت که زادگاهم مشهد است، دوست داشتم این شال را به نمایندگی از تمام ایران بر تن کنم.» (>>>) فیروز نادری هم گفت که به نظرش دلیل اینکه اصغر فرهادی از یک متخصص هوا و فضا و اولین زن ایرانی که به فضا سفر کرده خواسته است که نمایندهء او در این مراسم باشند این است که اگر از فضا به زمین کسی نگاه کند، مرزی بین کشورها دیده نمیشود. بیشتر توجه رسانههای خارجی هم به پیام اصغر فرهادی در اسکار و زمینهء سیاسی به چالش کشیدن فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکاست که سفر ایرانیها و شش کشور دیگر را به آمریکا محدود کرده است. / ضمناً امروز آقای فیروز نادری در فيس بوک خود نوشته است: «نفرت کاران تماماً بکار مشغولند. در ذهن سادهء آنان بحث اينگونه است: جمهوری اسلامی ايران بد است، ترامپ نسبت به آن سخت گيری می کند، و، پس، خوب است؛ شما که عليه ترامپ سخن می گوئيد بايد که بد باشيد!! و، در واقع، شما يک هوادار جمهوری اسلامی هستيد. وقتی همه چيز در استنتاجی چنين ساده می گنجد زندگی بايد آسان باشد».
جايزهء اسکار و آيندهء ايران و منطقه
شاهين فاطمی - اسماعيل نوری علا
در برنامه ياران بمديريت عليرضا ميبدی
11 اسفند 1395 - اول ماه مارس 2015
آقای فرهادی! مرگ خوب است فقط برای وطن؟
در میان کارگردانان چهار کشور دانمارک، سوئد، آلمان، و استرالیا (که برای دولت ها و مردمان شان، و به ويژه برای هنرمندان و روشنفکران شان، «درک و حمایت از آزادی بیان و شأن انسان» کاملاٌ قابل فهم است، و قوانین اساسی شان بر مبنای همین ارزش ها ساخته شده)، حضور آقای فرهادی باید توجيه روشنی داشته باشد. یعنی ایشان بايد روشن کند که يا به نمايندگی از کشوری سخن می گوید که همه ی حقوق بشری در آن رعایت می شود، و یا از جايگاه شهروندی کشوری که به نقض حقوق بشر مشهور است.
فرهادی
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در پیامی توییتری نوشت: «به دست اندر کاران و عوامل فیلم فروشنده برای جایزه اسکار و ایستادگی علیه ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا افتخار می کنم. آنها نمایندگان فرهنگ و تمدن دو هزار سالهء ایران هستند». رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در پیامی نوشت که اصغر فرهادی در «جهان پرآشوب، ناامن و تاریک امروز»، توانست با «زبان گویا و بیان رسای هنر، پیام صلحجویی ایران و ایرانی را فراتر از مرزهای جغرافیایی» طنین انداز کند. «حرکت نمادین غیبت اصغر فرهادی» از حضور در مراسم جوایز اسکار «به نشانه اعتراض به سیاستهای تنگ نظرانه و نژاد پرستانه سیاستمداران تازه کار آمریکا در وضع قوانین غیر انسانی مهاجرتی، بسیاری از وجدانهای بیدار را در سراسر جهان حاضر کرد و نقاب از چهره دروغین کسانی که شعارهای حقوق بشری سر می دهند، برداشت.»
و یک نکته در بابِ «دانشمندانِ ایرانی در آمریکا»
این برساخته را عمری است توی چشم و گوشِ ما فرو کردهاند. ظاهرا نشانِ پرستیژ است، و قرار است مایهی افتخارِ ما ایرانیان باشد. معمولا خیلی هم روی «دانشمندِ ناسا» تاکید میکنند، و گلِ سرسبدش همین است. اما محتوایش چیست؟ این به اصطلاح دانشمندان چه سودی برای ایرانیان به طورِ خاص و جهانیان به طورِ عام داشتهاند؟ آیا صرفِ اینکه در ناسا یا هر جای دیگری کار کردهاند آنها را آدمهای خوبی میکند، که دغدغهی حقوقِ بشر و دموکراسی و امثالهم دارند؟ خیر، چنین نیست. حرکتِ اسکاریِ اخیرِ «ناسائیها» این را به وضوح نشان داد.
موج سواران نظامهای آزاد و بسته، هردو!
امثال فرهادی و علیدوستی در ایالات متحده در کنار کسانی می ایستند که «جهانگرا» هستند و بر این باورند که مرزهای کشورشان باید به روی همه باز باشد، اما آنها، در کشور خودشان، در کنار کسانی می ایستند که هر که وارد کشور شود (حتی ایرانیان) و با حکومت نباشد جاسوس بیگانه است یا حداقل در برابر این رفتار در سکوت محض هستند. این رفتار دوگانه اختصاصی به آنها ندارد: حکومت در تبلیغات مذهبی خود از همهی آزادیها در کشورهای غربی استفاده می کند و در کشورهای غربی مدرسه و مسجد دارد و گردهمایی برگزار می کند اما در ایران اگر چهار نفر در خانهشان دور هم جمع شده و خدایی غیر از الله یا ولی فقیه را بپرستند به زندان انداخته می شوند.
- دبيرکل حزب ملت ايران و عضو جبههء ملی
در هنگامه ای که میهن مان در گردونه ی رویداد های نه چندان خوش آیند و غمگنانه های روزمره گرفتار است، شنیدن سرفرازی باشندگان ایرانزمین در آن سوی آبها و سرزمینهای میهن بی گمان گشوده شدن روزنه های امید به آینده ای بهتر را پیش روی ملت ایران نوید می دهد. جهانی شدن نام هنرمند سینماگر پرآوازه ی ایران "اصغر فرهادی" در عرصهء سینمای جهان حکایت ازاین دارد که ایرانیان به حکم و به پشتوانه ی تاریخ و تمدن چند هزار ساله ی خویش هر آیینه می توانند مرزهای جغرافیای جهان را نه با ابزار جنگ و ستیزه گری، بلکه با پیام هنرو صلح دوستی درهم شکسته و نام ایران و ایرانی را در جهان هستی پرآوازه گردانند.
کسانی که مسائل ایران را پیگیری میکنند فکر خواهند کرد که کشور ایران ادامه جغرافیای سیاسی افغانستان در حال جنگ است یا اینکه فرهنگ منطقه قبایلی شمال پاکستان در ایران جریان دارد. در اثر همین تبلیغات و همین رفتارها کم نیستند کسانی از شهروندان کشورهای دیگر که فکر میکنند زنان ایران همه روبنده پوش هستند و ایران سرزمینی صحرایی مانند عربستان سعودی است که با شتر موشک جابجا میکنند و اساسا همه ایرانیها اعراب مسلمان شیعی هستند. آنچه که این اباطیل ذهنی و قضاوتهای منفی پیرامون مردم فرهنگدوست اما تحت فشار ایران را باطل میکند، تولید، نمایش، و صدور کالاهای فرهنگی در استانداردهای جهانی است که سازمان فکری بسیاری از مراکز تصمیم گیری ضد ایران را تحت تاثیر قرار میدهد.
پشیمانی ترامپ از انجام اقدامات خلاف میل اصغر فرهادی!
همانطور که می دانيد، آقای اصغر فرهادی (خالی بند شهير، دريافت کنندهء اجالتاً دو جايزهء اسکار از طرف دوستان آقای اوباما و دشمنان آقای ترامپ، و معروف به «خوش شانس ترين سياسی کار معاصر») پس از آنکه متوجه شد که، بر اساس دستورالعمل جديد، تا انجام تغييراتی در روش مهاجر و بازديد کننده پذيری، متقاضيان ورود به امريکا از هفت کشور، از جمله ايرانِ تحت سلطهء آخوندهای ترويست، را به آمریکا راه نمی دهند، برای خودشيرينی نزد اولياء اسلامی و دلبری از اهالی «هاليوود»، اعلام کرد که در اعتراض نسبت به تصمیم رئیس جمهور آمریکا، برای شرکت در مراسم اسکار به این کشور نخواهد رفت. اما، در عين حال، چون قرار بود يک جورهائی بود «جايزهء معهود» را دريافت کند، به دو نفر از شخصيت های «فضائی» هموطن خود مأموريت داد که در مراسم اسکار شرکت کرده و جايزهء «معهود» را، که باعث کوری چشم ترامپ خواهد شد، تحويل بگيرند.