Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

به پيشنهاد بنياد ميراث پاسارگاد

سال جديد، سال فردوسی بزرگ

نام می گيرد

برنامهء مهستان

در يکشنبه ای که گذشت

26 اسفند  - 17 مارچ

موضوع ميزگرد هفتهء قبل:

مسئلهء حقانيت و مأموريت

برای تشکيل ققنوس سياسی

فايل تصويری    فايل صوتی

برنامهء يکشنبهء پيش رو

4 فروردين  - 24 مارچ

8:30 شب تهران

6 عصر اروپای مرکزی

10 صبح کاليفرنيا

پخش مستقيم از:

تلويزيون کانال يک

تلويزيون ميهن

و رسانه های اجتماعی مهستان

موضوع ميزگرد:

انتخابات اينترنتی

با شرکت:

شهرام همايون

اعضاء ديگر ميزگرد:

حسن دانشور

ميلاد آقائی

مدير نشست:

منوچهر يزديان

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره:  اول تا چهارم فروردين 1397 - 21 تا 24 مارس 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت     پيوند به سايت های ديگر    پيمان نامهء عصر نو

   کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های    پيوند به سايت های ديگر   بيانيه های مشترک با حزب مشروطه

    حزب سکولار دموکرت ايرانيان       خبرگاه حزب      نشريهء «گيتی مداری» حزب        ويدئوهای آموزشی   

سايت مهستان چنبش  سکولاريسم نو     مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

https://news.isdparty.com/

از اول فروردين 1398، از سايت جديد «خبرگاه»

 خبرگزاری حزب سکولار دموکرات ايرانيان

می توانيد روزانه ديدن کنيد

با کمال مسرت اعلام می داريم که سايت جديد موسم به «خبرگاه» (خبرگزاری حزب سکولار دموکرات ايرانيان» از اول فروردين 1398، کار خود را آغاز کرده و مهمترين اخبار داخلی، خارجی و بين المللی در ارتباط با کشورمان را بصورت منظم و دسته بندی شده منتشر می نماید و روزانه يادداشتی را نيز به قلم يکی از اعضاء حزب در مورد خبری که اين عضو بر می گزیند ارائه می دهد و، در صورت لزوم، موضع حزب را در مورد خبر مزبور تشريح می کند. شما با مراجعه به اين سايت در آدرس زير، يکجا به محموعهء اخباری که بطور پراکنده در اينترنت منتشر می شود آگاهی می يابيد.

(دفتر انتشارات حزب سکولار دموکرات ايرانيان.)

چگونه سال را به خوبی پشت سر گذاشتیم!

اسکندر دلدم

در تازه ترین خالی بندی، حاجی اسحاق جهانگیری از موفقیت های خودش و رئیس اش و دولت بی تدبیر و ناامید لاف زده و گفته است: "سال را با موفقیت پشت سر گذاشتیم". شاید رعایای جمهوری اسلامی که در سال گذشته شاهد شکست سیاست خارجی باند ظریف و بازگشت فاجعه بار تحریم ها و سقوط ارزش پول ملی و ونزوئلایی شدن اقتصاد کشور بوده و در صف پنج سیر گوشت یخی فاسد برزیلی و مرغ منجمد تاریخ مصرف گذشته و شکر و سایر مایحتاج ضروری روزگار می گذرانند حرف زشت بزنند و اعضاء و جوارح خود را به طرف گوینده حواله دهند اما باید گفت و اذعان کرد که سال گذشته را دار و دسته دولت و اطرافیان آنها، علی الخصوص برادران رئیس جمهور و معاون اول و آخر و فرزندان سفرا (مثل ساشا سبحانی) و آقازاده ها و دامادها و دخمل ها (مثل شبنم نعمت زاده) و صاحبان زر و زور و تزویر با موفقیت تمام گذرانده اند!

در کوران انقلاب!

احمد زیدآبادی

مردی چنين نقل می‌کرد: در کوران انقلاب پنجاه و هفت مادر بزرگ پیر و فرتوت‌ام درگذشت. به هر زحمتی بود آمبولانسی پیدا کردیم و جنازه‌اش را به بهشت زهرا رساندیم تا به خاک بسپریم. در بهشت زهرا همین‌که جنازۀ پیرزن را از آمبولانس پایین کشیدیم، ناگهان جمعی خشمگین از راه رسیدند، جنازه را سر دست گرفتند و با فریادِ "می‌کشم، می‌کشم آنکه برادرم کشت!" به تشییع جسد مشغول شدند...

مغرب عربی، و حاکمان سالخورده‌‌ و بیمار

اکرم بلکید

برگردان: نوژن اعتضادالسلطنه

الجزایر یک رییس‌جمهوری سالخورده و بیمار دارد، مراکش پادشاهی دارد که از نظر وضعیت سلامتی حال و روز چندان خوشی ندارد و اکثر موارد خارج از کشور به سر می‌برد. تونس رییس‌جمهوری بسیار سالخورده و ضعیف دارد که تنها چند ساعت در روز را در منصب دولتی خود مشغول به کار است. این مردان بر بیش از نود میلیون تن جمعیت حکمرانی می‌کنند که شصت درصد از این جمعیت را افراد زیر سی سال تشکیل می‌دهند. علی‌رغم شرایط سخت زندگی به دلیل مشکلات متعدد اجتماعی و اقتصادی از جمله نرخ بیکاری پانزده تا بيست درصد، انرژی نسل جوان در این کشورها در تضاد با ناتوانی رهبران آن‌هاست که به قدرت چسبیده و آن را رها نمی‌کنند.

شرح خبر را در سايت پاسارگاد بخوانيد

مهدی خلجی، همسرش، و قضاوت های عجولانه

ف.م. سخن

موردی بوده مربوط به اختلاس در پتروشیمی که در «شبکه های اجتماعی» همراه با عکس و تفصیلات منتشر شده. اعتراضی از جانب کسانی که گفته شده در اختلاس شرکت داشته اند صورت نگرفته. عکس خانه ی میلیون دلاری یکی از کسانی که گفته شده در این اختلاس دست داشته همراه با مشخصات مالک که از بد حادثه همسر آقای مهدی خلجی ست منتشر شده... آقای خلجی بايد اگر حرفی هست آن را بدون کشیدن داستان به تاریخ باستان کوتاه و مختصر بزند و رفع اتهام کند. نوشتن دو جمله مثل این ها گمان نمی کنم کار دشواری باشد: - همسر من اختلاس نکرده و کل این ماجرا دروغ است. يا - من خبر ندارم که همسرم اختلاس کرده یا نکرده و مثل شما بی خبرم. يا - من در خانه ی میلیون دلاری همسرم زندگی می کرده ام ولی خبر نداشته ام که پول خرید این خانه از کجا آمده است.

امام زمان را تنها و بی‌کس گذاشته‌ایم

کاظم صدیقی -  در نماز جمعه تهران

«اگر حوزه های علمیه کساد شود بدانید دین کساد می‌شود و دشمنان شما برای از بین بردن این معنویت، اعتقاد، اخلاق، عفت، حجاب، امانت و صداقت و همه ارزش‌ها برنامه و نقشه دارند؛ شبکه های اجتماعی، ماهواره ها و نفوذی‌ها در تمام عرصه های فرهنگی چون سینما، تئاترو رسانه‌ها و در بعضی از دانشگاه‌ها معلمان و اساتید در کنار اساتید معتکف و هیات‌های علمی متدین و همچنین در کرسی حقوق به احکام اسلام می‌تازند بیانات فمنیستی را تقویت می‌کنند با رفتارشان اسلام را بد جلوه می‌دهند... نیرو کم داریم، امام زمان ما غریب است، این از مهام اموری است که امروز جبهه فرهنگی از ما قربانی می‌گیرد.» ۞

نسرين ستوده شانس آورده!

حمیدرضا رحیمی

فدوی همینطور ارّه به ماتحت مانده است که خانه ای که از پای بست شدیداً  ویران، و رژیمی که شمارهء معکوس سقوط  آن، بحمدالله والمنة، دیرست که آغاز شده است،چگونه به فردائی که دیگر ندارد، امیدوار و بانوئی را بجرم هیچ، به 38 سال زندان محکوم می کند؟ و افزون بر این، فرمول و محاسبه ای که عمر این دوالپا را 38 سال دیگر تمدید کرده از چه قرار است؟ باز قاصم الجبارین، ابوی برادر قاضی محمد (ص) مقیسه، را با روح پرفتوح حضرت امام(ل) در حضیض دوزخ محشور بدارد که دستکم نسرین ستوده را از رونویسی 38 جلد از مهملات حضرات آیات عظام و حجج اسلام  و از آن میان اعلیحضرت العظما سید علی(ع) خامنه ای، لعنة الله علیهم اجمعین، معاف فرمود.

پيوند به ويدیوی سال نوی جنبش

نوروز دوباره می آید، بی هیچ ترسی از بیدادگران

شکوه ميرزادگی

نوروز دوباره می آید، بی هیچ حجاب و پرده ای، و بی هیچ ترسی از بیداد و بیدادگران. خوب می داند که کسی نمی تواند موکب او را متوقف کند، کسی نمی تواند او را دستگیر کند، به زندان بیندازد یا شکنجه کند. آرام و با شکوه، بر بال های زندگی جاویدش نشسته و در  بلندای فرهنگ خردمدار ایرانی مان می نازد و می راند. می راند و به تک تک خانه های ما سر می زند. دست مهربانی بر سر دردمندان زرتشتی و مسیحی و یهودی و مسلمان و بهایی و بی دینان و بی خدایان می کشد. به ملاقات زندانیان می رود، و نور امید را در دل هاشان می کارد.

نوروز فقرزده – یک گزارش میدانی

سهراب رضایی

در آستانه سال تازه قرار داریم. آغاز فصل بهار در فرهنگ ایرانیان همراه با خرید کفش و لباس نو، تهیه آجیل، شیرینی و میوه، گردگیری منازل و آماده شدن برای دید و بازدید با آشنایان و همسایگان است − مراسمی برای دیدن آنهایی که شاید در طول سال گذشته فرصتی برای دیدن آنها فراهم نشده است. نوروز امسال اما با گذشته بسیار متفاوت است. به قول یک دختر جوان «احتمالاً فقط در ایامی که ایران درگیر جنگ بوده یا شهرها دچار بیماری وبا و طاعون بوده‌اند اوضاع شبیه به وضعیت امروز جامعه بوده است.»

مرور سال نابودی مرجعيت خبری

سعید ارکان‌زاده یزدی

وقتی حال و روز دنیاهای جدول و سرگرمی و مجلات عامه‌پسند و پرمخاطب چنین باشد، وای به حال مطبوعات نخبه‌گرا یا محلی که تیراژ کمتری دارند. سالی که گذشت سال داغ‌ خوردن مطبوعات بود و این داغ این‌بار نه تنها از جانب سیاستگذاران فرهنگ بلکه بیشتر به‌دست ناظران اقتصاد بر صورت نشریات کاغذی فرود آمد. می‌توان مشکلات مطبوعات را توی گردونه انداخت و چرخاند و یکی را بیرون کشید. هرکدام که بیرون بیاید – کاغذ، چاپ، آگهی، بحران مخاطب و نابودی مرجعیت خبری - داستان غم‌انگیزی است که با مرور سالی که گذشت جلوی چشم رژه می‌رود.

اصلاح طلبان و اوضاع عمومی‌ کشور در سال پيش رو

حمیدرضا جلایی‌پور

کلا اوضاع خوبی در یک سال آینده دیده نمی‌شود و بی‌ثباتی محتمل است. راه معقول برون‌رفت کشور از هم‌آیندی مشکلات، همکاری مشترک حاکمیت، دولت و جامعه ‌مدنی بر سر «حداقل‌ها» است. و اصلاح ‌طلبان آماده همکاری برای رسیدن به این مقصود هستند و پیشنهادات پانزده‌گانه خاتمی در این جهت بود. فعلا به نظر می‌رسد همچنان حاکمیت دنبال این «حداقل‌ها» نیست. با این همه،  اصلاح‌طلبان با چشم باز اوضاع را در یک سال آینده رصد می‌کنند و انسجام نه چندان منسجم خود را حفظ می‌کنند و از تلاش در راه تقویت جمهوری‌خواهی بر اساس سیاست انتخاباتی و اصلاحی دست بر‌نمی‌دارند.

33 سال زندان دیگر و 148 ضربه شلاق

برای نسرین ستوده

سازمان حقوق بشر ایران

طبق حکمی که در زندان به نسرین ستوده ابلاغ شده، وی به سی و سه سال زندان دیگر و صد و چهل و هشت ضربه شلاق محکوم شده است. او در پرونده دیگری به پنج سال زندان محکوم شده بود و اکنون مجموع محکومیت‌های وی به سی و هشت سال زندان رسید. محمود امیری مقدم، سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران می گويد: «ما به‌طور مشخص از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که در این خصوص اقدام کند. وضعیت کلی مدافعان حقوق بشر و به‌طور خاص نسرین ستوده باید پیش از ادامه هرگونه مذاکره و گفتگوی دیگری بین حکومت ایران و اتحادیه اروپا در دستور کار قرار بگیرد و حل شود».

اخبار جعلی و سفر به تحریف حقیقت

نویسندگان:  سرژ حليمی و پير ريمبر

برگردان از: شهباز نخعی

همانگونه که در سی سال گذشته واژه های «تأخیر»، «اصلاح» و «گشایش» واژه های کلیدی اندیشهء غالب بوده اند، به نظر می رسد که عبارت «اخبار جعلی» نطفهء دغدغه های کنونی باشد. اما خط قرمزی این دو دوره را به يکديگر پیوند می دهد: هنوز آن دسته از اطلاعات مغلوطی که بخش اصلاح و گشایش را هدف می گیرند انزجار روزنامه نگاران حرفه ای و رهبران لیبرال را بر می انگیزند. آنها در ایالات متحده نيز، همانند آلمان و فرانسه، الویت سیاسی را به مبارزه علیه «اخبار جعلی» می دهند.

خروج آمریکا از ونزوئلا و احتمال وقوع جنگ داخلی

گزارش رادیو زمانه

بحران سیاسی کنونی در ونزوئلا با سوگند یک‌طرفه خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت آغاز شد. او خود را به‌عنوان رئیس موقت دولت اعلام کرد که می‌خواهد هر چه سریع‌تر انتخابات جدید را سازماندهی کند. خوان گوایدو از حمایت آمریکا برخوردار است و ده‌ها کشور به پیروی از آمریکا او را به‌عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به‌رسمیت شناخته‌اند. آمریکا افزون بر حمایت سیاسی از گوایدو، کاروان‌های غذا و دارو را به مرزهای ونزوئلا فرستاده تا فشار بیشتری بر نیکولاس مادورو رئیس جمهوری کنونی ونزوئلا و دولت او اعمال کند اما مادورو تاکنون موفق شده است که با بستن مرزهای زمینی و دریایی جلوی ورود این محموله‌ها را بگیرد.

چپگرایی، شیشه‌ء عمر حکومت اسلامی

فاضل غيبی

امروزه، پس از چهار دهه، باید شهامت داشته باشیم اعتراف کنیم ناآگاهی جمعی ایرانیان آنان را پذیرای تبلیغات چپ ‌- اسلامی کرد. آیا شگفت ‌انگیز نیست ملایانی که بدویت را نمایندگی می‌کردند، و کشورهای کمونیستی که از برآوردن نیازهای اولیه‌ء مردم شان ناتوان بودند، با تبلیغاتی پوشالی نسل ما را فریب دادند؟ آیا جای شگفتی نیست که در آستانه‌ء انقلاب، پس از  چهار دهه آموزش همگانی و شبکه‌ء گسترده‌ء دانشگاهی در تمام ایران، حتی انگشت ‌شماری اندیشمند نداشتیم که درباره‌ء پرتگاهی که در برابر ایران دهان گشوده بود هشدار بدهند؟

000000000000000000000000