اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  ◊ جستجو در اين سايت

  ◊ آرشيو صفحات اول اين سايت

  ◊ پيوند به سايت های ديگر

  ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

  

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ برنامهء «پادکست سکولار دموکراتها»

  ◊ مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ سايت شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

17 آذر 1398 - 8 دسامبر 2019

فايل تصويری        فايل صوتی

   موضوع نشست:

جنبش 98 و آیندهء آن

سخنران:

رضا مهاجر

مدير جلسه:

ميلاد آقائی

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 18 تا پنجشنبه 21 آذر 1398 - 9 تا 12 دسامبر 2019

پیک نيک اسلاميست ها

عقب گرد کشورهای اروپایی از پاسداری حقوق بشر

شکوه میرزادگی 

در تمام این سال هایی که ما در حال از دست دادن همه ی دست آوردهای حقوق بشری خودمان بودیم، و هر روز از «آزادی، عدالت، و صلح» یک قدم دور تر می شدیم، سران اروپا با شکنجه گران ما، با زندانبان ما، با ویرانگران ما، و با قاتلین ما سازش و معامله می کردند، آن سان که شک ندارم بهره ای که از این معاملات برده اند، کمتر از بهره ای نیست که اگر مستعمره ای در قرن نوزدهم بودیم. و این بلایی نیست که تنها سر ما آمده باشد، بسیاری از کشورهای خاورمیانه و کشورهای دیگر نیز چون ما درگیر بی خیالی و سودجویی های  کشورهای اروپایی شده اند.

کرمانشاه، سال شصت!

علی سعیدزنجانی

چه اتفاقی می‌افتاد “اگر” ابوالحسن بنی‌صدر به جای فرار از پادگان کرمانشاه همانجا پیشنهاد فرماندهان ارتش را می‌پذیرفت و با کمک مردم، که حالا پشت و پناهی نظامی پیدا کرده بودند، جلوی آخوندها‌ و چماقدارهاشان را، که حالا از ترس بیشترشان رنگ عوض کرده و “بنی‌صدری” شده بودند، می‌گرفت؟: پایان جنگ و پایان گروگانگیری و پایان بهانه ‌های هراس افکنانه‌ی “روسری” و “جاسوس” و “منافق” و “آمریکایی” و “لیبرال” و مرتد و محارب و باغی و طاغی و یاغی و “مهدورالدم” و “مفسد فی‌الارض” و تیغ و قمه و چماق و سانسور و زندان و شکنجه و تیرباران، و پایان “ولایت فقیه” و پایان حزب الهی‌های تازه مسلمان شده و مسجدهای تازه انقلابی شده و پایان خبرچبنی‌ها و لو دادن‌ها، و پایان خبرچینی‌ها و لو دادن‌های “توده‌ای-اکثریتی”‌ها، و پایان ضررهای هنگفت مالی و ضررهای هنگفت فرهنگی و آسیب‌های هنگفت تر روانی.

کودکان، قربانیان پنهان اعتراض‌ها

گفت‌وگو با حامد فرمند

گفتگوگر: فرزاد صیفی‌کاران

یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم حمایت از کودک، یعنی حمایت بخش دولتی و نهادهای حکومتی، در ایران به طور کامل وجود ندارد. اما بدتر از آن این است که متاسفانه بخشی از این خشونت و بخشی از نقض حقوق کودک و بخشی از فضای ملتهب را دولت و نهادهای حاکمیت ایجاد کرده اند. نهادهای امنیتی و انتظامی که قرار است نشانه‌های امنیت و نهادهای قابل اعتماد برای کودک باشند و در شرایط بحران به خانواده‌ها توصیه می‌کنند تا نحوهء مراجعه به آن‌ها را به کودک آموزش دهند، در شرایط فعلی نه تنها نمایان‌گر خشونت و بر هم زننده امنیت بودند، بلکه با استفاده از سایر نشانه‌های امنیت، مانند اورژانس، این نماد آرامش را هم در ذهن برخی از این کودکان فرو ریختند.

ناسخ و منسوخ

حمیدرضا رحیمی

فدوی نمی داند که آن فرمایش خردمندانهء استاد سخن در حکایت دوم از باب هفتم گلستان ارجمند وی، که "در تأثیر تربیت" است و  در پی بدان اشاره خواهد شد، چرا پس از چند صد سال، اکنون فسخ شده است؟!.. با هم نگاه می کنیم: «حکيمي پسران را پند همي داد که، جانان پدر، هنر آموزيد که ملک و دولت دنيا اعتماد را نشايد، و سيم و زر در سفر بر محل خطرست، يا دزد به يکبار ببرد يا خواجه بتفاريق بخورد. اما هنر چشمهء زاينده است و دولت پاينده، و اگر هنرمند از دولت بيفتد غم نباشد که هنر در نفس خود دولت است؛ هر جا که رود قدر بيند و بر صدر نشيند؛ و بي هنر لقمه چيند و سختي بيند...» بر این پایه، چرا هنرمند قَدَری چون نصرت کریمی نه تنها قدر ندید و در صدر ننشست، بلکه به اهتمام حضرات، چهل سال آزگار نیز محکوم به خاموشی شد؟

نکته ای بمناسبت فعال شدن مجدد اسلاميست ها

برگرفته از يک مقالهء 9 سال پيش اسماعيل نوری علا

«اقدامات حکومت در تحديد ارتباطات آقايان موسوی و کروبی چنان شديد است که در حال حاضر، اگر حصر خانگی آنها به محاکمه و مجازات هم نيانجامد، نمی توان راه خروجی برای آن يافت جز اينکه مبارزات داخل کشور چنان گسترده و عميق شوند که حکومت، در آخرين لحظات سقوط خود، به اين آخرين پناه بيانديشد و غريقانه فکر کند که راز و رمز نجات کشتی حکومت اسلامی از توفانی که مردم بپا کرده اند در انجام کاری نظير همانی است که در افريقای جنوبی رخ داد: رفتن ملتمسانه به سراغ اين دو تن محصور و سپردن دولت، و نه حکومت، به دست آنان؛ اقدامی که در آخرين لحظه، بنا به تجربه ای که در همين دو ماهه در خاورميانه و شمال آفريقا داشته ايم، تمهيدی است که نمی تواند چاره سازی جدی برای حاکمان مذهبی باشد. حکومت هرچه آنان را بيشتر در حصر خود نگاهدارد مفيديت شان را برای خود بيشتر کاهش داده است. تکرار سناريوی 22 خرداد 88، با اين تفاوت که برندهء انتخابات مهندس موسوی باشد، به حکم قوانين جامعه شناسی و علوم اجتماعی، امری نه حتماً محال اما حتماً ناکارآمد و بی نتيجه است؛ چرا که حکومت مذهبی کنونی، با نشان دادن عملی ِ ماهيت اصلی خود، همهء پل های پشت سرش را خراب کرده است و هر چقدر هم که بماند حکم مريض دم مرگی را خواهد داشت که طبيبان اش می کوشند با انواع داروها و پمپ ها و عمل ها مرگش را به تأخير بياندازند؛ همانگونه که در مرگ خمينی پيش آمد و ده ها طبيب داخلی و فرنگی تنها توانستند چند روزی به عمر نکبت بار او بيافزايند». (منبع)

سخنی با خاتمی خائن!

الن عصاره

سخنی از طرف کسی که هرگز در این نظام رأی نداده اما با شور جوانی اش برای تو و همراهانت تلاش ها کرده و برای آزادی ایران اش چه بسیار رنج ها کشیده؛ و می داند که اصلاحات زمانی مطرح می شود که مشکلاتی وجود داشته باشد:

ما پشت درهای تالار فجر دانشگاه شیراز و... با شعار "یا مرگ یا خاتمی" تو را به پاستور فرستادیم. بهت امید بسته بودیم. اگرچه تو در 18 تیر 78 پشت ما را خالی کردی،ما مطلب را به سبیل هامان کشیدیم و گفتیم «جنبش اصلاحات مهمتر از ماست؛ حتماً سید مصلحتی دیده». مجلس ششم را با اصلاحات هماهنگ کردیم، اما وقتی که گفتی «سخن گفتن از اصلاح قانون اساسی خیانت است» آب سردی برویمان ریختی. از اصلاح طلبان مایوس شدیم اما گرفتار «بلای محمود» شدیم و تا به خود آمدیم دیگر دیر شده بود. پس جانانه ایستادیم در جنبش سبز. اما تو حتی همان روزی که در خانه ات گفتی «ما می دانیم برخی از هواداران ما سکولار هستند» راهت را از ما جدا کرده بودی. ولی باز هم پشت ات ایستادیم و به درایت تو و هاشمی اعتماد کردیم، ورنه می دانستیم نه روحانی خواهان اصلاحات است و نه دُری نجف آبادی و نه... آنها که در «فهرست امید» جاشان دادی. 6 سال دیگر هم به تو اعتماد کردیم تا اینکه هنگامهء «جنبش آبان» پیش آمد؛ جنبشی که فریاد اعتراض به مشکلات اقتصادی داشت اما آنها تنها کشتند: از کودک 12ساله گرفته تا...

خاتمی! چوب خط شما و همفکران شما دیگر پُر شده است. شما مدعی هستید اگر رای ندهیم همین دموکراسی نیم بند هم تعطیل می شود؟ جهت استحضار عرض می کنیم رأی دادن میوهء درخت دموکراسی است. وقتی نه تفکیک قوا داریم، نه مطبوعات آزاد، نه احزاب آزاد، نه انتخابات آزاد و... رأی دادن به هیچ عنوان نماد دموکراسی نیست بلکه صرفاً نمایش بیهوده ای است برای قدرت طلبی. و ما بقیهء راه را خودمان، و بدون امثال تو که خودمان بزرگ تان کرده ایم می رویم! (منبع: فیسبوک)

متن‌شناسی کوتاه اطلاعیهء آقای میرحسین موسوی

فرج سرکوهی

«آمرین و مباشران» این کشتار، و کشتارهای قبلی، همهء دولتمردان سیاسی و نظامی و امنیتی و… نظام اسلامی هستند و محاکمهء آن‌ها، که خواستی به حق است، جز با سرنگونی این نظام ممکن نیست... اگر آقای موسوی به شرط اصلی تحقق خواست خود اندیشیده و آن را پذیرفته باشد می‌توان گفت که او نیز خواهان گذر از نظام اسلامی است. این خواست و زبان و لحن این بیانه پیامی است روشن به کسانی که هنوز به رویای جنبش سبز دل بسته‌اند؛ پیامی که با مُهر رهبر جنبش سبز بر سپری شدن و به تاریخ‌سپاری این جنبش و ناممکن بودن اصلاحات در چارچوب اسلامی گواهی می‌دهد.

عامل نکبت چهل سالهء مردم ایران:

چپِ دنبالچهء اصلاح طلبان

سام قندچی

دوباره با بیانیه ی اخیر میرحسین موسوی، دار و دسته های چپی های دنبالچهء اصلاح طلبان صدا بلند کرده اند؛ چپی هائی که گمراههء حمایت از خمینی در انقلاب 57 را برای ملت ایران به ارمغان آوردند، و بعد هم حمایت از دانشجویان خط امام در دوران گروگانگیری سفارت آمریکا، و در پی آن نیز کارشان در آغاز دهه شصت کارشان به همکاری با سپاه پاسدارن در سرکوب جنبش های انقلابی ایران کشید، و تا پایان دهه شصت نتیجهء کارشان قلع و قم خود چپ و مجاهدین بود، و بعد هم شکست جنبش سبز به رغم همه ی هشدارها درباره آرام نکردن آن با قولهای کریدورهای قدرت، و دو سال پیش نیز سرکوب خیزش 96 که با همکاری اصلاح طلبان صورت گرفت.