«سال آناهیتا»

--------------------------

enooriala@gmail.com

------------------------------

-----------------------------

https://isdpdirectory.com

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامه یکشنبه

2 اردیبهشت 1403 - 21 آوریل 2024

9 صبح کالیفرنیا - 6 عصر اروپای مرکزی

7.5 شب ایران

----------------------

نقد یا تخریب؟

فایل تصویری      فایل صوتی

----------------------

سخنران:

بهروز نارمکی

همرا با نظرات و پرسش ها

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

آیا برخورد سپاه با مردم مخالف جنگ عملی است؟

گزارش لندن چاپ لندن

دیدگاه‌های آن دسته از افراد سرشناس و چهره‌های مردمی که از دوستی مردم ایران و اسرائیل می‌نویسند، با استقبال گسترده ایرانیان مواجه شده است. در عین خال، با اینکه چند چهره از جریان اصلاح‌طلب نسبت به تشدید درگیری‌ها هشدار داده و انتقاد کرده‌اند اما شمار زیادی از آنها حتا چهره‌هایی که در ظاهر مخالف بعضی سیاست‌های حکومت هستند به تمجید از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران که هیچکدام به هدف نرسید پرداختند! از جمله حسن خمینی که به خامنه‌ای تبریک گفت و ماشاآلله شمس‌الواعظین که این حمله را «هوشمندانه» دانست!

قسمت پانزدهم ازسری برنامه های حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

که چه؟

حمیدرضا رحیمی

...یعنی چه؟ چه خبرتان است؟ آخر این چه گرد و خاکی ست که بر پا کرده اید؟ نکند که از ملاحظهء این خبر پیش پا افتاده کلافه شده اید؟:

*ایرنا: نماز جمعه ۲۴ فروردین تهران به امامت آیت ‌الله کاظم صدیقی در دانشگاه تهران اقامه می‌شود.

فدوی: خب، بقول عوام، so what؟ بزرگوار، استغفرالله، عرق که نخورده، زمین خورده است! تازه"زمین خوردن" ایهام هم دارد!..

عذرخواهی از آیت الله خمینی

منتسب به شخصی به نام حاج رحمان آل طیب

...تقصیر از ما بود که نفهمیدیم چرا یک روز تو را به تبعید بردند، ولی ۱۵ سال بعد، صحیح و سالم، و با درجه‌ی امامت برگرداندند تاحکومت را بدست بگیری. تقصیر از ما بود که وقتی در آسمان ایران از تو پرسیدند بعد از ۱۵ سال دوری از وطن چه احساسی داری و تو با آرامشی خاص گفتی "هیچ" و ما متوجه نشدیم منظورت چیست. تقصیر از ما بود که وقتی دربست و با هواپیمای اختصاصی ایرفرانس آوردن ات تهران و ماموران اطلاعاتی دولت فرانسه دست‌ات را گرفتند که نکند از پله‌ها بیفتی، دوزاریمون نیفتاد که با چه کسی طرف هستیم...

رهبران رژیم ایران، با همه تعصب ، زبان زور را خوب می‌فهمند!

فردریک آنسل – در هفته نامهء «اکسپرس»

سپاه پاسداران نیروهای نیابتی تهران را آموزش داده و مسلح می‌کند، اما، از آنان به عنوان گوشت دم توپ استفاده می‌کند. فردریک آنسل یادآوری کرده است که بیش از یک دهه پس از جنگ داخلی سوریه، که به کشته شدن پانصد هزار نفر منجر شده، حزب الله لبنان، که سرسپردۀ رژيم اسلامی است، هزاران تن از رزمجویان خود را از دست داده، در حالی که تنها ده ها نفر از نیروهای سپاه پاسداران در این جنگ کشته شده‌اند. به همین خاطر آشکار است که رهبران رژيم اسلامی یک عده متعصب افراطی هستند، اما، احمقِ جاهل نیستند، چون هر چیزی را نفهمند، زبان زور و مناسبات قدرت را خوب می‌فهمند.

دستاوردهای بزرگ زنان در انتخابات محلی ترکیه

گزارش یورونیوز فارسی

انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه چگونه به جنبش‌های زنان این کشور جان دوباره بخشید؟ برگزاری انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه نه تنها شکستی قابل توجه برای حزب حاکم عدالت و توسعه پیروزی کم‌نظیر برای حزب جمهوری‌خواه خلق به همراه داشت بلکه دست‌آوردهای بزرگی هم برای زنان این کشور به ارمغان آورد. بر اساس نتایج آرای رسمی، تعداد شهرداران زن در این کشور تقریبا ۳ برابر شده و در ۸۱ استان این کشور ۱۱ زن توانستند به عنوان شهردار انتخاب شوند.

آغازی بر پایان سه دهه اقتدار بلامنازع اردوغان

)گزارشی از یک پردهء دیگر از بازی دموکراسی در زمین ترکیه(

علی‌رضا اردبیلی

باخت شوک‌کننده حزب جمهوری‌خواه خلق در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ماه مه پارسال ترکیه، یک پروسهء بحرانی منتهی به تغییر در رهبری حزب را موجب شد. اگر این حزب دچار انشعاب نشد، بخاطر این دلیل ساده بود که تاکنون هیچ انشعاب کننده‌ای قادر نشده است تا عنوان معتبری چون “حزب مصطفی کمال آتاتورک” را به نام خود کند و همهء نیروهای درون این حزب، بعداز شکست ماه مه ۲۰۲۳، هم خود را مصروف مبارزات درون حزبی کردند.

انتخابات محلّی ترکیه و درسی که برای ما ایرانیان دارد

ف. دشتی

مردم ترکیه در طبقات مختلف اجتماعی در ۳۱ مارس اعلام کردند که خواهان نرمال کردن سپهر سیاسی کشورشان‌اند. این نرمالیزاسیون برای آنان هرگز به معنای بازگشت به سال‌های پیش از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه و رجعتی واپس‌گرایانه به استبداد آتاترک‌مآبانه و رژیمی نیمه‌نظامی نیست. آنان اعلام کردند که خواهان یک زندگی آزاد به همراه بهبود شرایط اقتصادی و برابری درخور شأن انسان هستند.

ضرورت جهانی سرنگون کردن رژیم آحوندها

امیل ایمانی

جهان ما، در مواجهه با چالشی جهانی و بی‌سابقه، نیازمند یک تغییر اساسی در رویکرد خویش است. دیگر چاره ای نیست. تهدیدهایی که متوجه بشریت است دیگر به مسائل محلی محدود نمی شوند و این امر کاربرد شیوه های سنتی را ناکافی می کند. اکنون، بیش از هر زمان دیگر، باید متحد شویم و برای مبارزه با چالش‌های پیچیده و ناتوان‌ کننده‌ای که بر سیاره ما سایه افکنده‌اند، از منابع جمعی خود استفاده کنیم.

نگرانی‌ اقتصادی، مهمترین دغدغهء شهروندان در سال نو

کنعان مختار

این سومین سال است که «سامان» با شروع بهار و به امید فروش گلدان‌های سفالی بساط کوچکی را در گوشه‌ای از خیابان پهن می‌کند. گلدان‌ها، هنر دستان پدر است، با طرح و رنگ‌های متنوع، اما دریغ از خریدار. می‌پرسم امیدی به سال جدید داری؟ چشمان اش را ریز می‌کند و با لبخندی کنایه‌آمیز و خشمی که آشکارا صدایش را می‌لرزاند می‌گوید: امید!؟ دیگر بدبختی به سال نمی‌رسید، هر ماه شرایط بدتر می‌شود. هنوز سه هفته از سال جدید نگذشته که قیمت‌ها سر به فلک کشید‌ند.

آیا کاربرد «سکولار دموکراسی» بوسیلهء چپ ها اتفاقی است؟

اسماعیل نوری علا

استفاده از اصطلاح «سکولار دموکراسی» از جانب مجاهدین و جناح چپی که در «همگامی» متشکل شده است، موضوعی نیست که از چشم نیروهائی که از 2007 خود را سکولار دموکرات خوانده اند و آن را به معنای خواستاری رژيمی غیر ایدئولوژیک و پابند به دموکراسی (آن هم از نوعی که چپ ها آن را «بورژوائی» می خوانند) عرضه داشته اند پنهان بماند. بخصوص که انتخاب صفت «سکولار دموکرات» برای هویت بخشی به «همگامی» از جانب نیروهای چپ، روز به روز رایج تر و چنان درست و بجا انگاشته شده که، مثلاً، آقای بهروز خلیق، از رهبران حزب چپ (که ذهن نظریه پردازشان سرمایه ای برای جریان کمتر باسواد جمع شده در همگامی است)، آن را در نوشته های خود امری بدیهی تلقی می کنند!

حکومت اسلامی راه خودزنی را انتخاب کرده است!

شرل جاکوبز - در نشریهء تلگراف

رژیم اسلامی با ایجاد یک «واقعیت مجازی» که در آن "سیاه" سفید است، انحراف حیا است، و ایران می تواند در برابر شیطان کوچک پیروز شود، دیگر نمی تواند از نتیجه گیری های انتحاری رادیکالیسم خود بگریزد. بخصوص که نشان دادن اعتدال در این برههء مهم، خطر از هم گشوده شدن جهان پیچیدهء دروغ هایی را میسر می سازد که اجزاء سیستم را در کنار هم نگه داشته است. این ها همه وضعیت ژئوپلیتیک مرگباری را ایجاد می کند. قدرت های جهانی ممکن است خواهان آرامش منطقه باشند اما واقعیت وحشتناک این است که رژیم اسلامی ممکن است دیوانه شده باشد.

فساد مالی- مدیریتی، شرط بقای رژیم

احمد علوی

در رژیم‌های خودکامه رانتی به‌خصوص در اشکال مذهبی آن نوعی پیوند متقابل و پیچیده بین فساد مالی و مدیریتی و بقای رژیم وجود دارد. این چنین رژیمی از سویی می‌بایست خود را مقبول، کارآمد و مقتدر نشان دهند، و از سوی دیگر- در فقدان شفافیت، پاسخگویی و مشروعیت - برای خود پایگاه اجتماعی خریداری کنند. در همین راستا، فساد مالی-مدیریتی - از مسیر توزیع رانتهای نظیر رانت تحصیلی، رانت شغلی، امتیاز واردات، امتیاز دلار ترجیجی، رانت مقام مذهبی، یا توزیع زمین و مستغلات - نقش مهمی در جذب برخی از اقشار وابسته به عنوان پایگاه رژیم بازی می‌کند.

توهّم مملکت‌داری در ۸۵ سالگی

گزارش کیهان لندن

خامنه‌ای، که زمانی گفته بود «اگر جمهوری اسلامی دچار شاه سلطان حسین‌ها بشود... کار جمهوری اسلامی تمام خواهد بود»، ثابت کرده است که خودش نیز بیش از آنکه توانایی اداره مملکت را داشته باشد، توهم آن را دارد! او، به تمثیل خودش، نه اهل  صلح و سازش «حسنی» و نه اهل جنگیدن «حسینی» است! عموم افراد هم او را مسئول این وضعیت می‌دانند. بخت باید با او یار باشد که «فرشتهء مرگ» پیش از مردمِ جان به لب رسیده، درِ خانه‌اش را بزند.

«آتش به خرمن منافع ملی ایران!»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه

رئیس اسبق «کمیسیون امنیت‌ملی»

تجربهء این روزها نشان می‌دهد که سیاست خارجی سخنرانی ‌محور، نتیجه عکس دارد و این مسئله باعث شده که دولت آقای رئیسی فرصت‌های بسیاری را در تنش زدایی از بین ببرد. به عبارتی متاسفانه برخی از افراد بلوف‌های سیاسی خود را باور کرده و فکر می‌کنند که تنش‌های خارجی قابل مدیریت بوده؛ فرصت احیای برجام را از دست دادند و حوزه تنش زیادی را ایجاد کردند. بخش بزرگی از منافعی که در دنیای امروز در حال سوختن است، منافع ایران است.

ثمرهء محتوم روندهای تنش آفرین

نیما بهرامی

بعد از رویداد تروریستی هفت اکتبر، نظاره گر افزایش تنش بین ایران و اسرائیل در سطوح بسیار خطرناکی بوده ایم اما در این مطلب، جدای از اینکه این تنش ها منجر به نبردی تمام عیار شود یا خیر، به جنبهء دیگری از «بحرانی» خواهیم پرداخت ، که بر خلاف زد و خورد های نظامی، وقوع آن امری قطعی، حتمی و بسیار شدید خواهد بود و، در چند دههء اخیر، ثمرهء ادامهء روابط تنش آلود رژيم اسلامی با جهان بوده اما شاید در این فضای رعب آلود کمتر بدان پرداخته شده باشد. سخن از «اثرات اقتصادی» این تنش هاست.

جنایت علیه بشریت

در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی»

گفتگو با سارا حسین

رئیس هیئت مستقل حقیقت یاب

در این مصاحبۀ اختصاصی سارا حسین، رئیس هیئت مستقل حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با هفته نامه Le Point، او به جزئیات یافته های خود در مورد وقایع اعتراضات ایران تحت عنوان "زن، زندگی، آزادی" می پردازد. به گفتۀ سارا حسین  بیش از 27 هزار مدرک و 133 ساعت گفتگو با شاهدان و قربانیان این رخداد که در 580 صفحه گردآوری و ثبت شده است کاری بس سخت و سترگ بود.

نه به جمهوری اسلامی!

مهدی نصیری

در درازنای تاریخ ایران هیچ حاکمیت و نظامی خلافتی یا شاهنشاهی نتوانست آن گونه که ولایت مطلقه فقیه دین و اعتقادات دینی را در ایران ویران کرد، ویران کند، هر چند که این تجربهء تلخ سبب تحولی بزرگ در جامعه ایران برای حرکت به سوی نظامی سکولار دموکرات شده است. زمان برای اندک کسانی که همچنان معرفتی و از سر ناآگاهی مدافع نظام اسلامی اند، به سرعت دارد می گذرد...

راست افراطی یا «چپ» نیرنگ‌باز؟

مزدک بامدادان

این‌ روزها و در خاموشی خیابان بار دیگر واژه‌پردازان گفتمان پنجاه‌وهفت به میدان آمده‌اند تا به مانند همیشه‌ی یکسد سال گذشته بز بلاگردانی بیابند و گناه همه کژکاری‌ها و تباهکاری‌های خود را به گردن او بیفکنند. یکی از واژه‌هایی که در این رهگذر با بسآمد بسیار به گوش می‌رسد، دشنام‌واره "راست افراطی" است، واژه‌ای که به درستی دانسته نیست در کدام راستا و با کدام آماج به کار گرفته می‌شود.