لینک  به ویدئوهای مربوط به

«سکولار دموکراسی»

------------------------------

 سایت مرکز رایزنی ایران مداران

شبکهء جهانی ایران مداری

 پيمان نامهء عصر نو

-----------------------------

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

-------------------------

lمجموعه «ازمشروطه تا

سکولار دموکراسی»

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

مجموعهء «سازه های سکولار دموکراسی»

-------------------------

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی1

کنگره های سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

پنجشنبه 20 تا یکشنبه 23 دی 1403 - 9 تا 12 ژانویه 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

«گیتی مداری و لائیسیته

 قدرت سیاسی در ایران»

آشنائی با کتاب تازه ای از جلال ایجادی

انتشار کتاب «گیتی مداری و لائیسیته ، قدرت سیاسی در ایران» در 350 برگ، رویداد چشم گیری در ادبیات سیاسی و عرصه جامعه شناختی است. از نگاه نویسنده جامعه ایران بیش از پیش سکولار و گیتی مدار می گردد. ایرانیان در تفکر و رفتار خود بطرز روزافزون از وابستگی های دینی جدا می شوند و خردگرایی و علم گرایی را در کردار خود بنمایش می گذارند.

یلدای سوگوار

حمیدرضا رحیمی

* از اخبار دارالخرافه: «در شبکهء سه، ایمان قیاسی، در حین یادآوری مادرش اشک ریخت و ژیلا صادقی نیز هنگام تماس تلفنی با مادرش نتوانست جلوی گریه خود را بگیرد. جواد خیابانی که تلاش داشت فضای برنامه‌اش را شاد کند، با پخش یک آیتم قدیمی همراه با پدر و مادر فقیدش، عملاً حال ‌و هوای برنامه را غم‌آلودتر کرد...»

* فدوی در ادامهء این آزمون نمناک عرض می کند که «نخیر! مراتب فوق، مجلس ختم نیست بلکه شب یلدای ایران اسلامی ست،که با حضور اباعبدالله(ع) برگزار شده است!»

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

۱۷ دی؛ روز آزادی زن

شکوه میرزادگی

ما چه سلطنت طلب باشیم و چه جمهوری خواه، چه چپ باشیم و چه راست، چه فمنیست به معنای واقعی آن باشیم و چه «فمنیست اسلامی»، اگر به برابری حقوق زن و مرد باور داشته باشیم، نمی‌توانیم روز هفده دی را از تاریخ تحولات اجتماعی سرزمین مان حذف کرده یا آن را نادیده بگیریم،

بحران انرژی و کمبود برق: نماد شکست در مدیریت کشور

مریم عادلخانی

بحران انرژی و کمبود برق در ایران، نه تنها یک چالش مدیریتی بلکه نشانه‌ای از فروپاشی یک نظام حکومتی است که اولویت‌های خود را بر اساس ایدئولوژی و منافع گروهی تعیین کرده است. فساد ساختاری، سوء مدیریت سپاه پاسداران، و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نظامی و سیاسی به جای تأمین نیازهای مردم، ایران را به آستانه فروپاشی اقتصادی و اجتماعی رسانده است..

این قرمه سبزی لعنتی

نیوشا صدر

نشسته‌ام روبرویش، یک ساعت بیشتر است که نفس‌‌هایم کوتاه شده، دَم به گلویم نرسیده می‌شود بازدم.  یکی از دندان هایم، آن ته ته، بدجور تیر می‌کشد. خسته‌ام. از چند دقیقه پیش لحن عوض کرده و مهربان شده است. می‌گوید می‌داند که من مثل " آن زنک‌های پولی نیستم! به " آن‌ زنک‌ها" فکر می‌کنم، به خواهرانم که هر کدام یک گوشه‌ای، برای نوشتن مقاله‌، یادداشت یا حتی یک پست اینستاگرامی دربارۀ حقوق زنان، روان و اعصاب و خانواده و سلامت و هست و نیست شان را به خطر می‌اندازند و برای هر خط اش باید مثل من جواب پس بدهند. چه بگویم؟

انقلاب‌های اجتماعی:

علل، الگوها و مراحل

گیزاچیو تیرونه

هدف اصلی این پژوهش بررسی علل وقوع انقلاب های اجتماعی است. در این مقاله، نویسنده رویکردی ترکیبی دارد و این نظریه را مطرح می‌کند که سه عامل مهم شروع انقلاب اجتماعی را توضیح می‌دهند: توسعهء اقتصادی، نوع رژیم، و ناکارآمدی دولت. همچنین نویسنده به اهمیت عوامل داخلی و خارجی که باعث انقلاب های اجتماعی می شوند اشاره می کند. او، علاوه بر این، بین شروع و موفقیت انقلاب های اجتماعی تمایز قائل است و، در نهایت، دو نوع متفاوت از انقلاب های اجتماعی را شناسایی می کند.

آشتی اپوزیسیون؟

کاوه شهروز

ایران جامعه‌ای آسیب ‌دیده است، و به‌ویژه اپوزیسیونی آسیب‌ دیده دارد. هر بخش از اپوزیسیون معتقد است که گروه‌های دیگر نه تنها با آن بدرفتاری کرده‌اند، بلکه این بدرفتاری به گونه‌ای بوده که کرامت اعضای آن‌ها را خدشه‌دار کرده است. این زخم‌ها اکنون به بخشی از هویت این گروه‌ها تبدیل شده‌اند.

عروسان خانهء شوربختی

بهاره  شبانکارئیان

این گزارش صرفا با استناد به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها تنظیم و هدف از انتشار آن بررسی آمار قتل دست‌کم ۷۸ زن و دختری است که در ۶ ماه نخست امسال توسط مردان نزدیک به آنها کشته شده‌اند؛ این زنان و دختران در شهرهای مختلف به قتل رسیده‌اند که این موضوع نشان می‌دهد این قتل‌ها در اکثر شهرهای کشور اتفاق افتاده است و مربوط به شهر یا استان خاصی نمی‌شود. هر چند اخبار قتل زنان و دختران با انگیزه ناموسی یا اختلافات خانوادگی در اکثر مواقع رسانه‌ای نمی‌شود و معمولا بیشتر از فهرستی است که «اعتماد» در این گزارش به آن پرداخته، اما امید است کارشناسان و مراجع قضایی در ایران جهت کاهش این آمار در راستای نقض حقوق زنان در قانون اقدامات لازم را انجام دهند.

پیش‌بینی تحولات جهان در سال جدید

روزنامه فایننشال تایمز

فایننشال تایمز، این روزنامه انگلیسی پرشمارگان، پیش‌بینی‌هایی برای سال ۲۰۲۵ صورت داده است که بیش از همیشه با جنگ و صلح در این سال جدید مرتبط است؛ پیش‌بینی‌هایی درباره ایرام و اسرائیل، جنگ در اوکراین، خاورمیانه، سودان و دیگر درگیری ها در سطح جهانی. هرچند گمانه زنی ها در مورد برخی مسائل دیگر از جمله تهدیدهای ترامپ برای اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده، قیمت بیت کوین و هوش مصنوعی نیز بررسی شده است.

پنج سناریو برای خوش‌بینی

یورونیوز فارسی

پیش‌گوها به خاطر آنچه درست حدس می‌زنند مورد ستایش قرار می‌گیرند حتی اگر تعداد زیادی از حدس‌هایشان اشتباه از آب دربیاید. سال پیش برخی پیش‌بینی کردند که اینترنت از کار می‌افتاد و بیماری‌های مرگبار همه‌گیر می‌شود، حتی آلن لیختمن، پیش‌بینی‌کننده انتخابات آمریکا، نیز در مورد پیروزی کامالا هریس خطا کرد. پس فارغ از پیش‌گویی‌ها که اغلب نادرست از آب درمی‌آیند، پنج سناریوی پیشِ‌رویِ جهان را بررسی می‌کنیم که نشان می‌دهد دلایل کافی برای خوش‌بینی نسبت به ۲۰۲۵ وجود دارد.

درس‌هایی از انتخابات هفتاد کشور در سالی که گذشت

گزارش آسوشیتدپرس

در بیشتر انتخاباتی که در سال ۲۰۲۴ در کشورهای مختلف جهان برگزار شد، رأی‌دهندگان احزاب و سیاستمداران حاکم در قدرت را «اخراج کردند». در این سال در حدود ۷۰ کشور که حدود نیمی از جمعیت جهان در آن‌ها زندگی می‌کنند، انتخابات برگزار شد و در بسیای از موارد احزاب و سیاستمداران حاکم در قدرت شکست خوردند. از آمریکا و هند گرفته تا ژاپن، فرانسه و بریتانیا، رأی‌دهندگان خسته از ناملایمات اقتصادی و بی‌ثباتی بین‌المللی سیاستمداران حاکم را کنار زدند و در مواردی به احزاب و سیاستمداران نامتعارف و بحران‌آفرین روی آوردند.

نخستین درس های سوریه برای اپوزیسیون ایران

علی حسین نژاد

فضای فرهنگی و فکری اغلب کشورهای عربی از جمله سوریه دقیقا همانند فضای فرهنگی و فکری حاکم بر جامعۀ ایران بویژه جوانان و محیط های دانشگاهی و تحصیلکرده و تکنوکرات در دهۀ پنجاه شمسی است. علت این امر علاوه بر تعلق اسلام به عرب ها و اینکه عرب ها اسلام را بخشی از هویت ملی و فرهنگی و زبانی خودشان می دانند، در این است که مردم این کشورها بویژه نسل های جدیدشان سالیان است که حاکمیت هایی مبتنی بر دین و اجرای احکام و فقه اسلامی نداشتند و اکثریت قریب به اتفاق آنها دولت هایی هر چند دیکتاتور یا غیر دموکراتیک ولی بیش و کم سکولار و غیر مذهبی و مدرن را تحربه کرده اند.

همبستر شدن معنادار رژیم، چپ، مذهبیون و مجاهدین

عبدالستار دوشوکی

بعد از پروژهء «آب پاشی مشکوکِ قبر ساعدی» در گورستان پرلاشز پاریس، رسانه های جمهوری اسلامی در همگرایی، همسویی و هماهنگی کامل با مجاهدین، طیف چپ و جمهوریخواه و ملی مذهبی و نواندیش دینی، مصدقی و بنی صدری و غیره، به مثابه ملغمهء ناهمگون طاووس های علیین شده و "شتر گاو پلنگ"، این پروژهء مشکوک را علیه پهلوی پیراهن عثمان کرده و،با ادبیاتی بسیار مشابه، مشغول نان به هم قرض دادن هستند.

برنامهء یکشنبهء پیش رو

23 دی 1403 - 12 ژانویه 2025

------------------------------

گذار؟ چگونه؟

سخنران: مهدی نصیری

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان