اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  ◊ جستجو در اين سايت

  ◊ آرشيو صفحات اول اين سايت

  ◊ پيوند به سايت های ديگر

 

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ خبرگاه حزب

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

 

  ◊ ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

28 مهر - 20 اکتبر

موضوع :

جایگاه سکولار دمکراسی

در انقلاب های سبز عربی

فايل تصويری

سخنران

عليرضا نوری زاده

همراه با طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

مدير جلسه:

منوچهر يزديان

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

 

 

 

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه  29 مهر تا پنجشنبه 2 آبان 1398 - 21  تا 24 اکتبر 2019

ما و خروج بريتانيا از اتحاديهء اروپا

مهرداد آتُربان

«برگزیت» (خروج بريتانيا از اتحاديهء اروپا) و چالش های آن درس مهمی برای ایرانی ها دارد. اینکه یک کشور کاملاً مستقل با اتکاء به آرای عمومی تصمیم می گیرد از یک اتحادیه اقتصادی خارج شود اما درگیر جوانب حقوقی آن می شود به نحوی که همه ابعاد سیاسی و حتی زندگی روزمره مردم تحت الشعاع قرار می گیرد. جالب تر اینکه این کشور یک جزیره است و تنها مرز زمینی آن با اتحادیه اروپا پس از خروجش، جمهوری ایرلند خواهد بود و همین مرز زمینی و مسایل گمرکی آن یکی از جدی ترین چالش های اجرای برگزیت شده است. و از آن هم جالب تر و کلیدی تر اینکه، نحوه خروج این کشور از اتحادیه اروپا باید مورد توافق سایر اعضای اتحادیه قرار گیرد و پس از خروج نیز غرامتهای اقتصادی سنگینی را به اتحادیه اروپا پرداخت نماید. اکنون می توانید بسنجید میزان پختگی و بلوغ فکری آنانی را که دم از قبیله بازی و جدایی طلبی در کشوری یکپارچه با چند هزار سال سابقه انسجام سیاسی می زنند. با مرزهای زمینی، منابع آب، منابع انرژی، نیروی انسانی، زیرساختهای شهری، راهها، نقاط استراتژیک و بسیاری موارد کلیدی دیگر که به سختی در هم تنیده شده اند. سودای خام آنان جز جنگ و خونریزی تا ده ها سال، هیچ در پی نخواهد داشت. خودتان را با خردتان تنها می گذارم.(منبع)

مادران داغدار: قدسی ‌سازی معکوس و بحران بازنمایی

سماء اوریاد

آنها که به نامه‌های «گوهر عشقی» به دیدۀ تردید می‌نگرند، عشقی را «زنی روستایی و از دنیا بی‌خبر» می‌دانند که سواد سیاسی ندارد و آلت دست این و آن شده است. آنها هم که با همدلی تمام به استقبال این فعالیت‌ها می‌روند، او را «شیرزنی ستایشبرانگیز» و «مادری در جستوجوی حقیقت» خطاب می‌کنند. به این ترتیب، یک طرف ماجرا اساساً منکر عاملیت سیاسی گوهر عشقی می‌شود و طرف دیگر به‌رغم اینکه فعالیت‌های او را می‌ستاید، عملاً او را ورای هر نوع تحلیل سیاسی قرار می‌دهد.

مبارزه برای حفظ حيا!

حمیدرضا رحیمی

به گزارش فرستادهء جنگی فدوی از مناطق نبرد، پیشرفت نیروهای چاقو بر کف بیت، علیه مواضع مردم شل و پل، پاپتی، و یک لاقبای ایران سابق با قدرت ده درجهء "ریش" تر همچنان ادامه دارد. به گوشه هائی از فتوحات عملهء بیت نگاه کنید: «رئیس پلیس تهران: «هشتم مارس»، «چهارشنبه‌های سفید» و «نه به حجاب اجباری» را منهدم کردیم... و حتی اگر صبح تا شب به ما چوب و سنگ زده و فحش بدهند ما تا آخرین نفس به مسیر خود ادامه خواهیم داد!

ایران در جایگاه پائين «رقابت‌پذیری» جهانی

فریدون خاوند

در تازه‌ترین گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد درباره «رقابت‌پذیری جهانی» که سه‌شنبه هشتم اکتبر (شانزدهم مهرماه) انتشار یافت، صد و چهل و يک کشور جهان، از جمله ایران، بر پایهأ این شاخص بررسی و طبقه‌بندی شده‌اند. این گزارش نشان می‌دهد که ایران طی یک سال گذشته، در عرصه رقابت ‌پذیری ده پله سقوط کرده و حتی در جمع واپس ‌مانده ‌ترین کشورهای جهان، جایگاهش از آنچه بود، بدتر شده است.

تماشاچیان زن و قیاس جنجالی کیهان

گزارش صدای آلمان

روز شنبه بيست مهر، عکس اول روزنامه کیهان به دو گروه از زنان اختصاص داشت؛ آنها که عازم راهپیمایی اربعین هستند و آنها که به تماشای مسابقه ایران - کامبوج رفتند. کیهان دسته اول را "راهیان آزادگی" و گروه دوم را "قربانیان آزادی" نامیده است. اهل رسانه و کاربران شبکه‌های اجتماعی، این نام‌گذاری و خط‌کشی بین مردم را تقبیح کرده و قیاس کیهان را "تفرقه‌افکنی"، "نفرت پراکنی" و تلاش برای قراردادن شهروندان در برابر یکدیگر خوانده‌اند.

 

گزارش دو سال فعاليت مهستان جنبش

اسماعيل نوری علا، مسئول شورای مديريت مهستان

از جمله مطالبی که لازم است از جانب شورای مديريت مهستان به اطلاع اعضاء و هواداران برسانم به تصميم شورا برای همکاری با روندهای جاری از جانب سازمان هائی است که رو بجانب ايجاد يک آلترناتيو سکولار دموکرات دارند؛ چرا که يکی از مهمترين وظايف مهستان، بعد از گستراندن گفتمان سکولار دموکراسی و يافتن ياران و سازمان های باورمند به ضرورت استقرار يک حکومت سکولار دموکرات در ايران، کمک کردن به برآمدن و ايجاد يک يا چند آلترناتيو سکولار دموکرات است، هم در برابر حکومت اسلامی و هم در برابر رقبائی که ائتلاف با آنها مورد قبول سکولار دموکرات ها نيست.

نهاد نمايندگى و سرمايه اجتماعى

در دهمين سال پس از جنبش سبز

گفتگو با امیر حسین گنج بخش

در واقع ایران‌ اکنون در بستر و در مسير دو روند قرار گرفته است: فروریزی رژيم اسلامی که گام به گام پیش چشمان ماست، و خطر فروپاشى كشور كه اكنون جلوگيرى از وقوع آن ميبايست محور راهبردى و نقش آفرينى تمامى اجزاء جامعهء سياسى آن باشد؛ راهبرد و نقش آفرينى كه طبعا اگر بخواهد موفق شود مي بايد خود را در متن فرايند استقرار دولت ملى و نظام سياسى دموكراتيك تعريف نمايد.

راهنمای حزبی برای سال پيش رو

يک حزب سياسی که دوران پیشگامی و شکل گيری خود را در تبعيد آغاز کرده و دوران آماده شدن برای شراکت در فعاليت های سياسی در ايرانی را می گذراند که در آن احزاب واقعی می توانند، با اعتماد به يک قانون اساسی دموکراتيک و سکولار، علناً و با تکيه بر رأی مردمان کشور در انتخابات های منصفانه و آزاد برای شراکت در قدرت سياسی تلاش کنند، ناگزير است تا، با تکيه بر شواهد عينی و درک روابط ناآشکار اما تصور شدنی، اين احتمالات را بررسی کرده و، بر اساس مرامنامهء خود، در مورد آنها بصورتی موقتی (چرا که آن احتمالات هنوز تحقق نيافته اند) موضع گيری کند.

مشکل اپوزیسیون برای پایان دادن به رژیم اسلامی
سام قندچی

به نظر راقم اين سطور، مشکل اپوزیسیون، در اين که نتوانسته در چهل سال گذشته بر رژیم اسلامی پیروز شود، نه ناشی از شخصیت ها است و نه حاصل کم کاری؛ مشکل را در واقع بايد در «ترکيب ساختاریِ» اپوزیسیون ایران جستجو کرد. برای درک ناکارآمدی اين ترکيب بد نيست اندکی به نمونهء شوروی سابق و اپوزيسيون های مختلف آن توجه کرده و آن را با وضعيت کشورمان مقايسه کنيم.

دو گفتگو با اسماعيل نوری علا

1. تحولات جديد در اردوگاه سکولار دموکراسی

 گفتگو با سعيد بهبهانی در تلويزيون ميهن

فايل تصويری        فايل صوتی

2. دلايل مخالفت با حمايت از شورای مديریت گذار

گفتگو با شهرام همايون در برنامه آخرين لحظه

نواندیشان دینی، مبلغ خرافات و علیه مدرنیته

جلال ایجادی

تمام همت نواندیشان دینی نشاندان برتری دین، بی اهمیت یا خطرناک جلوه دادن فلسفه و دانش و مهارکردن ما در اسلام و فقه شیعه بوده است. سراسر نوشته های این افراد جعل و رازگوئی و خرافه پسندی و قرآن پرستی و ستایش استعمار عرب است. ما می خواهیم آزادانه و فیلسوفانه و علمی و جهانی بیاندیشم، آنها ما را در ایدئولوژی فرتوت و مرتجعانه شیعه محبوس می کنند.

نوبل اقتصاد 2019 برای مبارزه با فقر

جمشید اسدی

فقر هنوز هم از مهم‌ترین مشکل‌های بشری است. چه هنوز هم بیش از هفتصد میلیون نفر درآمد بسنده ندارند و سالی پنج میلیون کودک زیر پنج سال از بیماری‌های درمان‌پذیر با هزینه اندک می‌میرند و نزدیک به نیمی از کودکان در جهان دبستان را بدون دانش بسنده خواندن و شمردن ترک می‌کنند. آکادمی علوم سلطنتی سوئد با دادن جایزه نوبل اقتصاد امسال به «ابهیجیت بانِرجی»، «استر دافلو» و «مایکل کرمر»، پژوهش‌های ایشان برای برکشیدن «توانایی ما در مبارزه با فقر» را پاس داشته است.

سمفونی فالش: سر و شکل جامعه‌ء توده‌ای ایران

ن. ابوعطا

هر جنبش توده‌وار حول یک اهریمن ویژه شکل می‌گیرد. اما این اهریمن تنها جنبه‌ی بیرونی ندارد و در «قوم یهود»، «بورژوازی»، «صهیونیسم» و «استکبار جهانی» خلاصه نمی‌شود. هر خویشتن متمایز در ذهن شخص که بخواهد به جای زندگی انگل‌وار و مقلدانه در ظلمات، خودانگیختگی و فردیت را برگزیند، دشمن است و باید نابود شود. این خویشتن متمایز در یک جامعه‌ی استبدادزده با اقتصادی متمرکز و رانتی می‌تواند تباهی مادی، بی‌بهرگی از هر نوع امتیاز اجتماعی و حتی حذف فیزیکی به بار بیاورد.

حضور شخصیت های ملی

در تلویزیونی ضد ملی!

عبدالستار دوشوکی

سخت تعجب کردم که برخی از افراد میهن دوست و بعبارتی وطن پرست در تلویزیون تکفیری کلمه ظاهر شدند؛ تلویزیونی که ایرانیان را مجوسی، آتش پرست، و رافضی می خواند؛ و توهین به کوروش و داریوش  و غیره را امری اسلامی تلقی می کند. این تلویزیون از داعش حمایت صریح کرده و می کند. ویدئوهای آن در اینترنت موجود است.

پیامدهای ادامه‌دارِ استبداد تاریخی

محمود سریع‌القلم

در خاورمیانه، مثلث انحصار سیاست، اقتصاد و فرهنگ یک پیامد بسیار تعیین کننده در تداوم انحطاط، پوسیدگی، زنگ زدگی، انعطاف ناپذیری و سخت شدن دارد و آن، تقریباً تعطیلی اصل “رقابت” در عموم عرصه‌هاست. در آسیا گرچه در سیاست امکان رقابت نیست اما در تولید و فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، رقابتِ چشمگیری نه تنها در داخل بلکه در صحنۀ بین المللی وجود دارد.

روس‌ها وارد میدان می‌شوند؟

احمد زیدآبادی

روسیه متحد کاملاً قابل اعتمادی برای عربستان است زیرا نه فقط به کارنامۀ حقوق بشری کشورها کاری ندارد، بلکه اصولاً موازین دمکراسی‌های غربی را به عنوان میراثی مخل و مزاحم تصمیم‌گیری درست و قید و بندی بیهوده در جهت کارآمدی دولت‌ها تلقی می‌کند و اصولاً خود را از این قید و بندها آزاد کرده است. دلیل دوم اما به رابطۀ مسکو با تهران مربوط می‌شود.

حاشیه‌ای بر «شورای مدیریت گذار»

اکبر کرمی

با آن‌که امیدم را کم‌و‌بیش به چهره‌های اصلاح ‌طلب شناسنامه‌دار از دست داده‌ام، هنوز بر این باورم که اصلاح‌ طلبی بهداشتی‌ ترین و مناسب ‌ترین‌ نوع گذار از نکبت حکومت اسلامی است؛ آن‌چه هم‌چنان کورسوی اصلاح‌طلبی را در جان و جهان من زنده نگاه‌داشته است، خاطره‌ها و آشنایی من با بدنه‌ی گروهای سیاسی اصلاح‌طلب است.

00000000000000000000000