اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

      به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  ◊ جستجو در اين سايت

  ◊ آرشيو صفحات اول اين سايت

  ◊ پيوند به سايت های ديگر

  

  ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

  

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ برنامه«پادکست سکولار دموکراتها»

  ◊ مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ سايت شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

26 آبان 1398 - 17 نوامبر 2019

موضوع:

 ضرورت ارتقاء آگاهی جامعه

 از مفاهیم سکولار دموکراسی

فايل تصويری    فايل صوتی

سخنران:

وحيد تهرانی (نام مستعار)

استاد دانشگاه - از ايران

با دوربين بسته

همراه با طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

مدير جلسه:

منوچهر يزديان

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

 

 

تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 27 تا پنجشنبه 30 آبان 1398 - 18  تا 21 نوامبر 2019

پيامی چاره انديشانه به ملت رزمندهء ايران

از جانب جنبش سکولار دموکراسی ايران

شما چهل سال است عليه فريب بزرگی که زندگی شما را به دردناک ترين شکل ممکن تبديل به جهنم کرده جنگيده ايد و خيزش امروز شما نيز، در راستای یک آزادی خواهی واقعی قطعاً در تاريخ معاصر ايران بعنوان يک نقطهء عطف مهم ثبت خواهد شد اما پرسش اصلی آن است که چگونه می توان نگذاشت که پايان اين خيزش نيز به همان جائی برسد که خيزش های قبلی شما رسيده است؟

عناصر توتالیترِ ایدئولوژی؛ از نگاه نوآورانه‌‌ء هانا آرنت

شیدان وثیق

موضوع بحث محدود ما در این جستار، بازگویی تعرف نوینِ هانا آرنت از «ایدئولوژی»، از راه تبیین عناصر توتالیترِ  تشکیل‌دهنده و ذاتیِ آن است... بازگویی تبیین آرنتیِ «ایدئولوژی»، از زاویه‌ی تعیین شاخص‌های توتالیترِ آن، در شرایطی که امروزه در جهان و از جمله در ایران، سازمان‌ها و احزاب سیاسیِ کلاسیک و به طور کلی «تحزب و تشکل سنتی»، چه توتالیتر یا لیبرال، چه دینی یا غیر دینی، چه چپ یا غیر چپ، همه در میدان سیاسی و اجتماعی از راه ایدئولوژی‌های خود عمل می‌کنند، اهمیتی بسیار پیدا می‌کند.

«استقلال» مشکلات کُردستان را حل نمی‌کند

اسفندیار خدایی

آنچه جلال طالبانی می‌دانست (که می‌گفت استقلال برای ما کردها سَم است) و مصطفی بارزانی پس از غائله ناکام استقلال طلبی اخیر آموخت، این بود که کردها بدون آنکه لزوماً به دنبال استقلال رویایی خود باشند، می توانند با بهره‌گیری از فرصت ها و ظرفیت های موجود به بیشترین منافع اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود برسند.

کاوه موسوی و گذشتن از «چاردیواری اختیاری»

شکوه ميرزادگی

این روزها، به همت یک حقوقدان برجسته ایرانی، نه تنها خواب خوش چهل ساله ی قضات و مسئولین دادگاه های قرون وسطایی حکومت اسلامی آشفته شده است، بلکه دریچه ای روشن به روی مردمان ایران نیز گشوده شد تا بتوانند پس از این صدای خفه شده ی خود را به گوش جهانیان رسانده، و خواستار حقوق خود، و حقوق قربانیان حکومت اسلامی در دادگاه های جهانی باشند. روز گذشته دکتر کاوه موسوی، استاد حقوق دانشگاه و از داوران دادگاه لاهه، اجازه بازداشت مردی در بیرون از مرزهای ایران را گرفت، که، همراه با قضاتی دیگر، فرمان قتل عام هزاران ایرانی را در دهه شصت صادر کرده بود.

دستگيری عضو هيئت اعدام های سال 67 در سوئد!

گزارش راديو فردا

دادگاهی در سوئد، در ارتباط با پروندهء اعدام‌های سال شصت و هفت، برای حمید نوری، که گزارش شده «با نام مستعار حمید عباسی دادیار سابق در قوهء قضاییهء رژيم اسلامی بوده»، حکم ادامهء بازداشت صادر کرد. آقای نوری روز شنبهء هفتهء جاری در سوئد بازداشت شده بود و از او در اسناد و مدارک موجود به عنوان «عضو هیئت اعدام در گوهردشت» کرج در سال شصت و هفت یاد می‌شود. کاوهء موسوی، حقوقدان و شاکی خصوصی پرونده، در گفت‌وگو با رادیو فردا در روز چهارشنبه، بيست و دوم آبان‌ماه، گفت که از دادستان در سوئد درخواست کرده است که آقای نوری «برای تکمیل پرونده حداقل یک سال در بازداشت نگه داشته شود».

اينک صدای اعدام شدگان!

ايرج مصداقی

برای اولین بار در تاریخ ایران، یک جنایتکار علیه بشریت در مقابل عدالت قرار گرفت. حکم بازداشت حمید نوری با نام مستعار حمید عباسی، یکی از چهره های فعال کشتار شصت و هفت در زندان گوهردشت امروز ظهر با حکم قاضی دادگاه برای چهار هفته‌ء دیگر تمدید شد. به لحاظ قانونی این یک پیروزی بزرگ است. نبرد چند ماهه‌ء ما، علیرغم تلاش‌های وزارت خارجه جمهوری اسلامی و دستگاه امنیتی آن بالاخره به بار نشست. این پیروزی بزرگ را به همه مادران و پدران داغدار، همسران و فرزندان جانباختگان و همهء زندانیان سیاسی، به ویژه جان‌به‌دربردگان کشتار سال شصت و هفت تبریک می‌گویم. از صمیم قلب خوشحال و مسرورم و سرشار از شعف و شادی که توانستم عهدی را که با جاودانه‌ها در راهروهای مرگ کرده بودم عملی کنم. وعده داده بودم صدایی را که در راهروهای مرگ خاموش شد پژواک دهم و بکوشم آنها را در مقابل عدالت قراردهم. این وعده عملی شد. امروز روز بزرگی برای همهء ماست. سیزدهم نوامبر ۞

دربارهء ثبات قدم برادران

حمیدرضا رحیمی

فدوی، بعنوان دستگرمی و فتح باب، این پرسش را طرح میکند که آیا خوانندگان محترم ضدانقلاب شرافتاً موردی را سراغ دارند که در آن، حضرات آیات، برادران محترم قاچاقچی و گروگانگیران گرامی، کاری برخلاف اعتقاد و باورشان انجام داده باشند؟ پاسخ را، که حتماً منفی ست، حتا فدوی منتظرالظهور هم می داند! یعنی و فی المثل، اگر این بزرگواران زن و بچهء مردم را به گروگان نگیرند یا فعالان مدنی و کارگری را بازداشت و به حبس های طولانی محکوم و عندالاقتضا اعدام نفرمایند، و... آنوقت است که خلاف اعتقاد و باورشان عمل کرده اند!

ایران یک‌ صدا در اعتراض: آخوند بايد گم بشه!

گزارش

تأثیر بنیادی قیمت سوخت بر کل زندگی، شرایط برای اکثریت مردم اعم از حقوق بگیران و بازنشستگان و میلیون‌ها بیکار را در یک وضعیت بحرانی‌تر از قبل قرار خواهد داد. به‌گفته شورای بازنشستگان: «پیامد این تورم و گرانی، جدا از جست‌وجو در زباله‌ها، کارتن‌خوابی و ماشین‌خوابی برای لقمه‌ای نان، ناامنی و معضلات اجتماعی دیگری در جامعه مانند نزاع و خشونت، خودکشی، دگرکشی و سرقت که نشأت گرفته از سفره خالی‌ست، روزبه‌روز افزایش می‌یابد... فشارها آستانه تحمل مردم را پشت سر گذاشته‌اند و خشم متراکم شده مردم در آستانهء انفجار قرار دارد».

ملت ایران و ملت عراق، با یکدیگر متحد شوید!

بهروز قاسمی

مردم ایران در اعتراض به گران شدن سوخت قیام کرده اند اما شعارهای آنان نشان می دهد که بیشتر از هر خواست دیگری خواهان انحلال حکومت اسلامی هستند. ادامهء قیام مردم عراق کمک به پیروزیِ قیام مردم ایران خواهد بود، یعنی کمک به ثبات پایدار و توسعهء پایدار اقتصادی، نظامی و سیاسی برای هر دو ملت در پیِ برچیده شدن حکومت های فاسد و ضد مردمی که با نیرنگ انقلابی بودن یا دینی بودن به ادامهء تبهکاری می پردازند.

در نکوهش فرمانبری

بهرام محیی

فرمانبری بی‌انتقاد و اطاعت کورکورانه را یکی از مشکلات بنیادین تمدن امروز می‌داند. به باور او، فرمانبری ویرانگر است، اندیشه را محدود و واقعیت را نفی می‌کند. ترس از نافرمانی باعث می‌شود که آدمی خود را مطیع ستمگر کند. آدمی در پیروی از ستمگر تلاش می‌کند خشونت و تحقیر او را به مهر و ملاطفت تبدیل ‌کند. بیهوده نیست که رهبران تامگرا یا راست افراطی، غالبا در زمانه‌ی گسست‌های اجتماعی به قدرت می‌رسند. چنین رهبرانی از پیروان خود اطاعت و فرمانبری انتظار دارند و از آن طریق می‌خواهند قدرت خود را تضمین کنند.

اوپوزیسیون، شورای گذار، نقد تخريبی

گفتگو با اسماعيل نوری علا

از دقيقه 22 ببعد

در برنامهء آخرین لحظه بمديريت شهرام همايون

سخنرانی: دموکراسی در ايران

جلال ايجادی

دومين برنامهء «پادکست سکولار دموکراتها»

چرا نمی خواهم زن باشم؟!

 پرتو نوری علا، پگاه امينی و مقداد عسکريان

مدير برنامه: فرشيد نصراللهی

 (پادکست ها را در اين سايت ببينيد)

( پخش در کانال يک: پنجشنبه ها 8 صبح کاليفرنيا)

فمینیسم اسلامی یعنی چه؟

سعید صادقی

با مرگ اعظم طالقانی دوباره بحث‌ بر سر “فمینیسم اسلامی” بالا گرفته است... پرسش از چیستی فمینیسیم اسلامی راه به جایی نمی‌برد، چیزی که اهمیت دارد چگونگی عملکرد آن در موقعیت‌های مختلف است. به همین دلیل باید بدون نفی، تحقیر و زیر سؤال بردن موجودیت فمینیست‌های اسلامی جایگاه نمایندگیِ زنان و پرچم مبارزه فمینیستی را از دست آن‌ها بازپس گرفت. آن‌ها در بعضی مواقع می‌توانند در مسیر مبارزه با نظام مردسالارانه موجود همراهان خوبی برای فمینسیت‌های سکولار باشند اما فقط و فقط به شرطی که به هیچ عنوان جلوی صف قرار نگیرند.

قانون اساسی، از مشروطه تا آینده

عبدالکریم لاهیجی - احمد سلامتیان

آیا ایران نیاز به یک قانون اساسی تازه‌ دارد؟ نارسایی‌های قانون اساسی جمهوری اسلامی در کجاست؟ چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با قانون اساسی مشروطه دارد؟ یک قانون اساسی تازه در ایرانِ امروز باید بر اساس چه ملاک‌ها و اصولی تدوین شود؟ در این گفتگو، عبدالکریم لاهیجی و احمد سلامتیان به این مباحث پرداخته‌اند. عبدالکریم لاهیجی، از برجسته‌ترین حقوق‌دانان ایران، و تنها بازمانده‌ی گروه چهارنفره‌ای است که طرح اولیه‌ء قانون اساسی ایران را نوشتند. احمد سلامتیان، از اعضای سابق جبهه‌ی ملی ایران و نماینده‌ی مردم اصفهان در اولین مجلس بعد از انقلاب بود.

از شورای مدیریت گذار تا گذار به دموکراسی

مهران براتی - معاون دبيرکل شورای مديريت گذار

مدت کوتاهی است که پس از ماه‌ها گفتگو و تبادل نظر میان سیاستمداران برجسته و با تجربه داخل و خارج از کشور، و در ارتباط تنگاتنگ با نمایندگان نهادهای مدنی و سندیکاهای فعال، "شورای مدیریت گذار" با نام کوتاه تر آن "شورای گذار" سامان یافت. "شورا"، با هموندانش از داخل و خارج از کشور، هیئت دبیران خود را انتخاب نمود و اخبار مربوط به تاسیس آن از طریق رسانه‌ها به گوش جامعه سیاسی رسید، برخی خوشحال شدند و تبریک گفتند، برخی هم به نقد و پرخاش نشستند... می‌توانم بگویم که این دغدغه‌های به جا هستند و پاسخ به جا می‌طلبند.

چگونه سهم بيش از دو تریلیون دلاری ایران واگذار شد

سيمون واتکينز

هنگامی که نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر، در روزهای یازدهم و دوازدهم ماه آگوست [سال گذشته] گرد هم آمدند، و در حین برگزاری مانور نظامی مسکو در اواخر ماه آگوست، رژيم اسلامی در پی جلب حمایت روسیه بود. رژيم اسلامی بر این باور است که از دستیابی به حقوق تاریخی خود در دریای خزر، از جمله درآمد سالیانه ای بالغ بر پنجاه میلیارد دلار، محروم شده است و در غیاب حمایت روسیه، در برابر اعمال دوبارۀ تحریم های آمریکا، بدون پشتیبان مانده است.

00000000000000000000000