دوشنبه 1 تا چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 20 تا 22 ژانویه 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

لینک  به ویدئوهای مربوط به

«سکولار دموکراسی»

------------------------------

 سایت مرکز رایزنی ایران مداران

شبکهء جهانی ایران مداری

 پيمان نامهء عصر نو

-----------------------------

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

-------------------------

lمجموعه «ازمشروطه تا

سکولار دموکراسی»

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

مجموعهء «سازه های سکولار دموکراسی»

-------------------------

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی1

کنگره های سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

به مناسبت روز جهانی بادبادک!

«جهان نیاز به آغازی دیگر دارد»

تکه هائی از مصاحبه مجلهء لوپوئن با شاعر سوری، اَدونیس

ترجمه: شیدان وثیق

«من مطلقاً در هیچ زمینه‌ای از سقوط رژیم اسد متأسف نیستم... مسأله چندان بر سر تغییر رژیم نیست تا تغییر جامعه. یعنی این که چه نوع جامعه‌ای می‌خواهیم ایجاد کنیم؟ اگر یک جامعه‌ی مدنیِ لائیک، که حقوق زنان و مردان، آزادی‌ها و آرزوهای آنان را محترم می‌شمارد، بنیاد نکنیم، به گونه‌ای که در چنین جامعه‌ای دین و مذهب تبدیل به امری شخصی ‌گردند، ما هرگز از رکود و پس‌رفتی که در آن قرار داریم خارج نخواهیم شد... امروزه، مهم‌ترین مسأله، بنا نهادن و استقرار لائیسیته است... بیروت همیشه در گرداب باقی خواهد ماند تا زمانی که لائیسیته در آن جا برقرار و مستقر نشود. این بدین معناست که باید به طور اساسی مذهب و دین را از جامعه جدا کرد. مذهب یک تجربه‌ی شخصی و یک رابطه فردی بین انسان و خدا ست و نباید در نهادهای جامعه یا دولت دخالت نماید... اوضاع کنونی خاورمیانه ثابت می‌کند که سیاسی کردن دین یعنی نابود کردن جامعه. و من تنها از اسلام سخن نمی‌گویم، بلکه این موضوع حتا در مورد مسیحیت و یهودیت نیز صادق است. این دین است که امروزه مسأله است و همیشه مسأله شده است.» (منبع)

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

پیوند اجباری

حمیدرضا رحیمی

فدوی هرگز ندیده و نیز بیاد نمی آورد که کسی تاکنون کوشیده باشد که «گودرز» و «شقایق » را، بهر قیمتی که شده، بهم پیوند دهد! مگر برادر محمد(ص) جواد(ع) ظریف به وجه زیر:

*تصاویر تلخ از کالیفرنیا یادآور خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌های ویران شده در غزه است!/ ایرنا

باری وی، در فراز بعدی، خاج پرستان آمریکای جنایتکار را نیز، بسیجیانی تمام عیار قلمداد کرده است :

*به‌ ویژه که بسیاری در آنجا از مردم غزه حمایت کردند!...

کشورهای برتر جهان

یدالله کریمی پور

از دیدگاه «کیفیت زندگی»، و بر پایهء 9 شاخص: درآمد بالای سرانه، ثبات سیاسی و امنیتی، دوام خانواده (نرخ طلاق)، زندگی اجتماعی (نرخ حضور در کلاب ها، معابد و...)، اعتدال و پاکی آب و هوا، امنیت شغلی (نرخ کار و بیکاری)، آزادی های سیاسی (مانند آزادی های مدنی، بیان و اندیشه) و بالاخره برابری جنسیتی (میانگین درآمد مرد و زن و...) 10 کشور نخست جهان عبارتند از: سوئیس، دانمارک، هلند، فنلاند،استرالیا، ایسلند، المان، اتریش، نیوزلند، نروژ و سوئد. پس از این ها سلطنت عمان و دوک نشین لوکزامبورگ قرار دارند. شگفت آن که، برخلاف ادبیات رسوب یافته سیاسی در ایران، شش ملت در این جدول دارای رژیم پادشاهی هستند. دوم این که رژیم همه این ملت ها سکولار است؛ یعنی فاقد مذهب رسمی هستند. سوم این که رژیم همه این ملت ها دمکراتیک به شمار می رود. چهارم این که ساختار جغرافیایی- سیاسی این رژیم ها بر پایه عدم تمرکز اداری – سیاسی (فدرالیسم راستین و ضد تجزیه) است. یادآوری می شود که رژیم اسلامی در این فهرست، در رتبه 150 ام است.(منبع)

چرا واقعیت ها را نمی‌پذیریم؟

محمود سریع‌القلم

چون ماهیت خطاپذیری انسان را با ماهیت ثابت فرشتگان اشتباه گرفته‌ ایم؛ چون اهداف ما با امکانات مان توازن ندارند؛ چون تقریباً در هیچ عرصه ‌ای با هم رقابت نمی کنیم؛ چون فرصتِ مقایسه نداریم؛ چون تاریخ چین، هند، روسیه، آمریکا و اروپا را نخوانده‌ ایم؛ چون تصمیم‌ سازان جامعه، کمتر ذهن ریاضی دارند و بیشتر انتزاعی هستند؛ چون غرق در خود و منافع خود هستیم، همکاری، یادگیری و مشارکت با دیگران تقریباً تعطیل است.

تجدید میانه بازی از جانب پزشکیان

احمد علوی

اظهارات اخیر مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی نیوز در مورد عدم قصد جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ، و در عین حال تأکید رهبر رژیم ولایی بر “انتقام قطعی”، تناقضی قابل‌توجه و زمینه‌ای برای تحلیل مغالطات منطقی و پارادوکس در گفتمان‌های سیاست خارجی رژیم ولایی را موجه می کند. اظهارات مسعود پزشکیان در مورد آمادگی برای گفت‌وگو با دونالد ترامپ اگر او “ثابت کند که به حرف‌هایش عمل می‌کند”، از منظر منطقی، نوعی «مغالطه شرطی غیرواقع‌بینانه» به نظر می‌رسد.

سقوط در خلاء؛ یک سقوط محتمل!

شورای سردبیری نشریهء داخلی «جامعه نو»

در ببرد و ترکشِ جان‌ستانی نخورد، لاجرم دچار تحولاتی خواهد شد که نه به‌اجبار بلکه از سر نیاز است. آنچه در یک سال و چند ماه اخیر رخ داد، از نقشه‌های دور و درازِ قدرت‌های برتر و نیز بالاتر بودنِ دست آن‌ها در قمارهای منطقه‌ای خبر داد و به طریقی به سود ایرانیان بود. سیلی‌های محکمی بودند که به ما نشان دادند کلاً بر یک استراتژیِ غلط و نازا سوار بوده‌ایم، بیهوده توان فرسوده‌ایم، دوست نیافته و دشمن زیاد کرده‌ایم، پول‌هایمان را دور ریخته‌ایم و دهان مردمی که این را غلط می‌شمردند با ساچمه پر کرده‌ایم.

نوع حکومت مهم است، اما محتوا مهم‌تر است

مطلبی از گروه «پایه‌گذاران تغییر»

در حالی که نوع حکومت بی‌شک اهمیت خود را دارد، اما تجربه تاریخی و سیاسی بسیاری از کشورها نشان داده است که آنچه سرنوشت ملت‌ها را تعیین می‌کند، محتوای حکومت و اصول حاکم بر آن است. به عبارت دیگر، قوانین، نهادها، وارزش‌هایی که یک حکومت بر اساس آن عمل می‌کند، بیش از شکل ظاهری آن اهمیت دارد… پرسشی که پیش روی ماست این است: آیا نباید پیش از هرگونه تصمیم‌گیری دربارهM نوع حکومت، بر سر محتوای قانون اساسی توافق کرد؟

«سقوط محتوم» و زنگ هشدار عراقچی

سیامک بهاری

عراقچی در چهارمین جشنواره «کارمند تراز مکتب حاج قاسم»، در میان خودی‌های روحیه‌ باخته، در تلاش برای وصله کردن دلایل و عواقب شکست فضاحت‌بار سیاست‌های منطقه‌ای، می‌گوید ضربه‌ای که به ارتش سوریه وارد شد قبل از اینکه نظامی باشد، رسانه‌ای و روانی بود؛ اعترافی آشکار به شکست در جبههء سوریه و، مهمتر از آن، اعتراف به کابوس ریزش «ارزشی‌ها» و آنچه او اینک فضای ناامیدی در «خودی‌ها» می‌خواند!

انقلاب‌های اجتماعی:

علل، الگوها و مراحل

گیزاچیو تیرونه

هدف اصلی این پژوهش بررسی علل وقوع انقلاب های اجتماعی است. در این مقاله، نویسنده رویکردی ترکیبی دارد و این نظریه را مطرح می‌کند که سه عامل مهم شروع انقلاب اجتماعی را توضیح می‌دهند: توسعهء اقتصادی، نوع رژیم، و ناکارآمدی دولت. همچنین نویسنده به اهمیت عوامل داخلی و خارجی که باعث انقلاب های اجتماعی می شوند اشاره می کند. او، علاوه بر این، بین شروع و موفقیت انقلاب های اجتماعی تمایز قائل است و، در نهایت، دو نوع متفاوت از انقلاب های اجتماعی را شناسایی می کند.

عروسان خانهء شوربختی

بهاره  شبانکارئیان

این گزارش صرفا با استناد به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها تنظیم و هدف از انتشار آن بررسی آمار قتل دست‌کم ۷۸ زن و دختری است که در ۶ ماه نخست امسال توسط مردان نزدیک به آنها کشته شده‌اند؛ این زنان و دختران در شهرهای مختلف به قتل رسیده‌اند که این موضوع نشان می‌دهد این قتل‌ها در اکثر شهرهای کشور اتفاق افتاده است و مربوط به شهر یا استان خاصی نمی‌شود. هر چند اخبار قتل زنان و دختران با انگیزه ناموسی یا اختلافات خانوادگی در اکثر مواقع رسانه‌ای نمی‌شود و معمولا بیشتر از فهرستی است که «اعتماد» در این گزارش به آن پرداخته، اما امید است کارشناسان و مراجع قضایی در ایران جهت کاهش این آمار در راستای نقض حقوق زنان در قانون اقدامات لازم را انجام دهند.

آشتی اپوزیسیون؟

کاوه شهروز

ایران جامعه‌ای آسیب ‌دیده است، و به‌ویژه اپوزیسیونی آسیب‌ دیده دارد. هر بخش از اپوزیسیون معتقد است که گروه‌های دیگر نه تنها با آن بدرفتاری کرده‌اند، بلکه این بدرفتاری به گونه‌ای بوده که کرامت اعضای آن‌ها را خدشه‌دار کرده است. این زخم‌ها اکنون به بخشی از هویت این گروه‌ها تبدیل شده‌اند.

نقش «قشر خاکستری» در تحولات ایران

احمد علوی

قشر خاکستری در ادبیات سیاسی و اجتماعی، به بخش قابل‌توجهی از جامعه اطلاق می‌شود که به دلیل انفعال، بی‌طرفی یا ملاحظات شخصی، به‌طور مستقیم در تحولات اجتماعی-سیاسی مشارکت نمی‌کند اما در شرایط حساس و بحرانی، با تغییر رفتار و موضع خود می‌تواند به نیرویی تعیین‌کننده در نتیجه جنبش‌ها یا بحران‌های سیاسی تبدیل شود.

برنامهء یکشنبهء پیش رو

30 دی 1403 - 19 ژانویه 2025

------------------------------

تأملی بر روش شناسی تغییر

------------------------------

فایل تصویری      فایل صوتی

------------------------------

سخنران: حسین عرب

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان