پمپدوشنبه 8 تا چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 - سال بزرگداشت زبان فارسی    28 تا 30 آوریل 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

 ویدئوهای مربوط به«سکولار دموکراسی»

-----------------------

سایت مرکز رایزنی ایران مداران

-----------------------

 پيمان نامهء عصر نو

-------------------------

lمجموعه های ویدئوئی:

«ازمشروطه تا سکولار دموکراسی»

«روزگار آلترناتیو»

«برای یک زندگی معمولی...»

«سازه های سکولار دموکراسی»

پادکست های سکولار دموکرات ها

-----------------------

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

1-----------------------

کنگره های سکولار دموکرات ها

-----------------------

سايت سکولاريسم نو

-----------------------

سایت سکولارهای سبز ايران

امری نه اتفاقی،  که سخت سنجیده و کارآمد

(متن پیام به نشست حزب مشروطه در هامبورگ)

اسماعیل نوری علا

واقع اینکه، همکاری دیرپای حزب ما ، با حزب مشروطه، پاسخی عملی به سخن شاهزاده رضا پهلوی بود که مکرراً می گفتند که اختلاف نظر بین پادشاهی طلبان و جمهوری خواهان مسئله ای نیست که در سطح مبارزه کنونیِ همهء ما با حکومت اسلامیِ مسلط بر کشورمان، قابل تصمیم گیری و حل و فصل باشد. در این زمان، که حتی کار دولت دوران گذار آغاز نشده، طرحِ اینگونه اختلافاتِ نظری تنها موجبِ به تعویق انداختن پیروزی اپوزیسیون، بر حکومتی ایدئولوژیک و اسلامی شده و بیش از اکنون، ملت ایران را در بلندتر شدنِ دوران حِرمان و رنج اَش نگاه می دارد.

شایعه ُدژمن !

حمیدرضا رحیمی

فدوی: اینکه معاندین، لعنة الله علیهم اجمعین، گفته اند که در حکومت شکوهمند اسلامی ما رانت و پارتی بازی و از این قبیل شدیداً رواج دارد، سخن درستی نیست، سند منگوله دار زیر کذب این  ادعا را ثابت می کند:

* گویا نیوز: برق پژوهشگاه نیرو، هنگام برگزاری مراسمی با حضور علی‌اکبر(ع) علی‌(ع)آبادی، وزیر نیرو قطع شد!

ملاحظه کردید که حکومت شکوهمند اسلامی، خودی و غریبه سرش نمی شود!

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو جنبش

درود بر مقاومت نمادین!

مرتضی قلبی

جایگزینی «درود» به جای «سلام» تنها یک تغییر واژگانی نیست، بلکه نشان دهندهٔ زخم های عمیق تر در پیکرهء جامعهء ایران است: زخم های ناشی از شکاف روزافزون بین مردم و حکومت، از آرزوهای بربادرفتهء یک نسل، و از خواستِ تغییری که صدایش اجازهء بروز ندارد. در چنین فضایی، زبان به بازتاب دهندهء خشم و امید تبدیل می شود؛ خشم از حال و امید به فردایی متفاوت.

می خواهید  در آینده چه کاره شوید؟

مطلب وارده در واتز اپ

من تا حالا فکر می کردم شغلی بالاتر از پزشکی  نیست.  دیروز  به دانش آموزانم موضوع انشائی دادم مبنی بر اینکه «می خواهید در آینده چه کاره شوید؟» یکی از بچه ها انشای قشنگی به این مضمون نوشته بود:

«دوست دارم درآینده امام جمعه شوم، به خاطر این که شش روز و ۲۲ ساعت در هفته بیکاری دارد و فقط ۲ ساعت در هفته برای اقامهء نماز جمعه کار می کند! بیشترین عزت و احترام اجتماعی و انواع درآمدهای جانبی و رانتی را دارد و فامیل و بستگان اش هم همگی بواسطهء قدرت نفوذ خودش، در بهترین ادارات اشتغال پیدا می کنند. همیشه در بهترین شرایط و بدون دفترچهء قسط و نیازمندی های دیگران زندگی خوب و خوشی دارد، ابداً اذیت نمی شود، درآمد خوبی دارد، مردم هم به او اقتدا می‌کنند.  هر کاری بکند و هر چه بگوید محاکمه نمی شود، هرجا برود آزاد است و کسی مانع انجام کارش نمی شود، در هر شهری حاکم مطلق است و قدرتی بالاتر از قدرت او نیست، بدون سواد دربارهء همه چیز اظهار نظر می‌کند و خلاصه عمری راحت و بدون دغدغه زندگی می کند و هزار دلیل دیگر...»

خداییش هرگز به فکرم نمی رسید که این بچه کلاس اول راهنمایی این قدر زیبا یکی از مشاغل مهم را به چالش بکشد. این نسل آگاه شده آینده دارد֎

ایران در آستانهء تغییر رژیم؟

اندرو نیل

اگر سیاست فشار حداکثری ترامپ موفق شود، خشم عمومی در ایران ممکن است بار دیگر و حتی شدیدتر از گذشته بروز کند. ماه گذشته رسانه‌های دولتی ایران گزارش دادند که دست‌کم ۲۱۶ تظاهرات در سراسر کشور با حضور بازنشستگان، کارگران، کارشناسان بخش بهداشت و درمان و دانشجویان برگزار شده که عمدتا بر مشکلات اقتصادی ازجمله دستمزدهای پایین و پرداختی‌های معوق‌مانده متمرکز بوده است. در عین حال تلاش‌های مستمر رژیم برای تحمیل قوانین اجتماعی سخت‌گیرانه نارضایتی‌ها را افزایش داده و اکنون حتی در میان حامیان تندرو رژیم نارضایتی دیده می‌شود. در پس‌زمینه این تحولات، یک سوال مهم وجود دارد و آن این است که اگر خامنه‌ای ۸۵ ساله بمیرد چه کسی قدرت را در دست خواهد گرفت؟

زمان بازگشت روحانیت به حوزه و مساجد است

سعید پیوندی

اسلام سیاسی و سودای کسب قدرت سیاسی از سال ۱۳۵۷ آغاز نشد. استقرار جمهوری اسلامی شاید نوعی انتقام تاریخی روحانیتی هم بود که با مقاومت در برابر مشروطیت و روند سکولاریزاسیون به سپهر سیاست گام گذاشت، با کسانی مانند نواب صفوی ادامه یافت و حرکت ۱۵ خرداد را شکل داد. با آن‌که همه روحانیت و نیروهای اسلام‌گرا با دینی شدن حداکثری حکومت و ولایت فقیه هم‌ساز نبودند، اما این گرایش بسیار زود توانست هژمونی نظام نوپا را از آن خود سازد.

من رهبری آقای رضا پهلوی در دوران گذار را به رسمیت می‌شناسم

بهرام خراسانی

کسانی که با رهبری نادرست و ماجرا جویانه‌ی خود از سال ۱۳۵۰ تا کنون شمار چشم‌گیری از جوانان کشور را یا به کشتارگاه‌های دو رژیم فرستاده و یا در خانه‌های تیمی خود کشته‌اند و به روی کار آمدن جمهوری اسلامی یاری رسانده و یک بار هم از خود انتقاد نکرده‌اند، اکنون یاد خانه‌های تیمی و کمون‌های زندان‌ها و آن محاکمه‌های کودکانه‌ی «انتقاد ازخود» افتاده و از آن یک نفر، یعنی رضا پهلوی که پدرش روزگاری پادشاه توسعه‌گرای ایران بوده، می‌خواهند از خودش انتقاد کند. اما نمی‌گویند چرا و از چه چیزی باید انتقاد کند.

حد تاب آوری

حامد پاک طینت

اگر مقصودمان از بکارگیری واژهء «فروپاشی اقتصادی» بروز ابَر تورم، عدم امکان خدمات رسانی سیستم بانکی، بحران پول ملی، سقوط آزاد سرمایه گذاری و تولید ناخالص ملی، سونامی بیکاری، ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی و اختلال جدی در زنجیره تامین باشد... پرسش میلیون دلاری این است که چقدر امکان بروز چنین جهنمی برای کشور وجود دارد یا پرسش دقیق تر و علمی تر آنکه با فرض استمرار فشار حداکثری و ثابت بودن تمام متغیرها چقدر زمان لازم است تا ایران به چنین جهنمی تبدیل شود؟

نکاتی در بارهء حزب چپ نوع جدید

حشمت محسنی

بازسازی چپ در یک پیکره­ی سیاسی جدید به ترسیم مولفه های معینی نیاز دارد که تبیین رویکردی جدید در قلمروی تحزب، یکی از لوازم پایه­ای تجدید آرایش آن به شمار می­رود، و نادیده گرفتن الزامات این امر، می‌تواند به سهم خود بر بازسازی چپ آسیب برساند. یک روایت جدید از مقوله تحزب به پاگیری، دوام و قوام آن یاری می‌دهد و سازمان‌دهی عملی این نوع حزب، مفهوم تحزب را جلا می‌دهد و تصور از آن را ملموس‌تر می‌سازد.

دعوا بر سر چیست؟

دربارهء نامه ای به دبیر کل سازمان ملل

پرویز هدایی

اکنون نبرد سرنوشت سازی پیش روی میهن است. در این نبرد، قبل از همه چیز، باید صفوف رزم آوران را از هم تشخیص داد... میهن پرستان دموکرات جهان از دیرباز تردیدی به خود راه نداده اند که جایگاه آنان در میان نیرو های دموکرات و جبههء جهانی «ضد فاشیست» است. چنانکه «توماس من»، رمان نویس برجستهء آلمانی و برندهء نوبل ادبیات لحظه تردید به خود در پیوستن بدان جبهه راه نداد؛ و از ابتدا تا انتهای جنگ جهانی دوم، در رادیو لندن علیه فاشبست های آلمانی آتشین نوشت و آتشین سخن راند.

صدور مجوز مذاکره یعنی اراده برای دستیابی به توافق

گفتگو با علی شکوری راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت

اگر در زمان برجام تاحدی مثلا می شد این را فهمید، الان با توجه به تجربهء بعد از برجام کاملا مشخص است که ما بدون داشتن یک توافق با آمریکا نمی توانیم مسیر پیشرفت و توسعه را برای ایران هموار کنیم. معنای این حرف سرسپردگی و دل سپردگی و این حرف ها نیست. واقعیت ها امروز برای همه مکشوف است. همه می دانند که اگر قرار باشد از این نابسامانی، که شایسته کشور ایران و مردم آن نیست، خارج شویم باید مسیر آن را هموار کنیم. اولین قدم در هموار کردن مسیر، رفع تنش با آمریکا است که به هرحال در همه جای این کره برای خود جایگاه و پایگاه دارد.

پی‌آمدهای فاجعه‌ بار ایدئولوژی‌زدگی!

م. روغنی

شرط لازم برای درمان بیماری ایدئولوژی‌زدگی در ایران و غزه در دست جامعه مدنی در این مناطق است که در صورت جایگزینی حکمرانان شان با دولت‌های سکولار و دمکرات قابل دسترسی است. بی‌تردید تحولات دمکراتیک و سکولاریستی در ایران و غزه بدون دگرگونی‌های اساسی در راهبردهای فلسطین‌ستیز دولت اسرائیل از جمله تن دادن به طرح دو دولت مستقل در کنار یکدیگر امکان‌پذیر نخواهد شد.

چرا نرخ ارز سقوط کرد؟

مطلب وارده

در پی مذاکرات عمان و دیدار وزیر خارجه حکومت با وینکاف، سقوط ناگهانی دلار از 103 هزار تومان به 85 هزار تومان صرفا یک نوسان اقتصادی نیست. در هیچ یک از مکاتب معتبر علم اقتصاد، «نوسانات لحظه‌ای و شدید نرخ ارز» با مولفه‌های اقتصادی یا سیاسی قابل توجیه نیست، مگر آنکه اقتصاد یک کشور بطور کامل از منطق علم اقتصاد خارج شده و به طور مطلق در چنگال مافیای قدرت و الیگارشی رانتی افتاده باشد و این کارتل خون آشام با این کار بخواهد نشان دهد که مذاکرات عمان به نفع حکومت اسلامی بوده است. قیمت دلار سقوط نکرده، بلکه سقوط داده شده است.֎

اپوزیسیون ایران به برنامه نیاز دارد

دیوید اعتباری

درخواست برای حمایت از «مردم ایران» اگرچه از منظر انسانی و اخلاقی قابل درک است، اما در عمل نیازمند تعریف دقیق تر و پشتوانه ای سازمان یافته است. از دید تصمیم سازان بین المللی، حمایت مؤثر زمانی شکل می گیرد که ساختارهایی مشخص وجود داشته باشند که بتوانند خواسته ها، ظرفیت ها و مسیر حرکت مردم را به روشنی بازتاب دهند. تا زمانی که چنین ساختاری شکل نگرفته، حمایت از مفهومی کلی همچون «مردم» در سطح شعار باقی می ماند؛ نه به دلیل بی اعتنایی، بلکه به خاطر نبود کانال های روشن با برنامه ای عملی و قابل اجرا که بتوان بر مبنای آن اقدام کرد.

جمهوریت چیست؟

جلال ایجادی

میان ایرانیان در عرصهء سیاسی اختلافی حاد به گرد شکل حکومتی، جمهوری یا سلطنت، دور می‌زند؛ موضع گیری‌های حادی که گاه همراه با ناسزاگوئی و هیجان تند همراه است. ما نیازمند اندیشه گری بیشتری هستیم. در جامعه شناسی سیاسی و در فلسفهء سیاسی یک مبحث اساسی وجود دارد که همان «جمهوریت» است. روشن است که شرایط سیاسی ایران و وجود توتالیتاریسم اسلامی شیعی می‌طلبد که، پس از سقوط رژیم، در روند سیاسی و انتخاباتی، فرم و شکل جمهوری یا سلطنت روشن گردد.

----------------------------

برنامهء یکشنبه

7 اردیبهشت 1404 - 27 آوریل 2025

----------------------------

آیا اپوزیسیون خارج کشور

نقشی در آینده ایران دارد؟

------------------------------

فایل تصویری       فایل صوتی

------------------------------

سخنران: الهیار کنگرلو

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان