جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

آرشيو بيانيه های سازمان ها

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm@gmail.com

توجه: در اين لينک

شمارهء سوم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

در دسترس شما است◄

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  چهارشنبه 29 و پنج شنبه 30 آذر ماه 1396  (يلدا)- 20 و 21 دسامبر 2017

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

کنفرانس جديد شورای ملی مقاومت در پاریس

گزارش تحریریه تایمز اسرائیل

کنفرانس بین‌المللی موسوم به «رژیم ملاها در بحران، وضعیت انفجاری در ایران، دخالت در کشورهای دیگر» که برگزار کنندهء آن نهاد موسوم به « شورای ملی مقاومت ایران» بود، اقدامات بی‌ثبات کننده و خصمانهء رژیم اسلامی در منطقه، را همزمان با سرکوب گری سپاه پاسداران برای حفظ رژیم در داخل ایران، مورد اصلی و کانونی سخنرانی‌ها قرار داده بود. در این کنفرانس چهره‌هایی سرشناس از آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و خاورمیانه حضور داشتند.

ويدئوی مراسم افتتاح نشست 50 نفر اول داوطبان

در مهستان، با سرود ايران

گفتگوی تلويزيونی دربارهء مهستان

نيرهء انصاری، حسن اعتمادی

حسن دانشور، اسماعيل نوری علا

دربرنامه ای از دکتر پريسا ساعد

گزارش نشست مقدماتی تشکیل مِهستان

منوچهر يزديان

کميتهء برگزار کننده، نشست به‌خاطر محدودیت‌های ناشی از تشکیل جلسه‌‌ای با حضور تعداد زیادی از متقاضیانِ شرکت در مِهستان، تصميم گرفت که ابتدا نشست‌هائی با شرکت حداکثر پنجاه نفر از متقاضيان عضويت در مهستان تشکیل گردد. به این منظور نخستین گروه پنجاه نفره، متشکل از کسانی ‌که زودتر درخواست شرکت در مهستان را داده بودند، برای شرکت در نخستين جلسه دعوت شد و اين جلسه در هجدهم آذر ماه اخير (نهم دسامبر)، همزمان با سالگشت روز جهانی حقوق بشر، بر روی اينترنت و با کمک نرم افزار موسوم به «زووم» با حضور چهل و سه نفر اول از داوطلبان عضويت تشکيل شد.

نتايج افزايش حقوق نمايندگان مجلس

انتشار اخبار در مورد افزایش هفتاد درصدی حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی موجب هجوم روستائیان به تهران جهت نماینده یا وزیر شدن گردیده و اکثر چوپانان گوسفندان را به امان خدا رها کرده و برای وزیر یا وکیل شدن در راه تهران هستند. چرا که آنها قبل از نماینده شدن به صورت روز مزد جهت بردن گوسفندان به صحرا و یا آبیاری جالیز و باد دادن جو و گندم حداکثر بخاطر یک صبح تا غروب پنجاه هزار تومان درآمد داشتند! در حال حاضر به علت خشکسالی و واردات بی رویه محصولات کشاورزی و دامی بهترین شغل برای بیکاران روستایی و طبقه کم سواد و بی سواد که درآمد بالایی هم دارد نمایندگی مجلس است که تخصصی هم لازم ندارد.

ترفند تازه

حمیدرضا رحیمی

* دویچه وله: فرماندار تهران ایدهء ایجاد یک پارک مخصوص برای تجمعات و اعتراضات را مطرح کرده است. عیسی فرهادی (فرماندار) از عبارت "تخلیهء اعتراضات مردمی" سخن می‌گوید. مدعی است که چنین پارکی به مردم معترض امکان می‌دهد، بیایند و خشم و اعتراض خود را "تخلیه" کنند.

* فدوی: بین خودمان باشد، ضد انقلاب نشنود، ملت خوف آن دارد که برادران حوصله شان در ارتباط با بازداشت و انتقال یکی یکی روزنامه نگاران، نویسندگان، فعالان مدنی و کارگری به «آرامسايشگاه» ها سر رفته و بنا دارند که همه را فله ای به هتل چند ستارهء اوین منتقل فرمایند!

خورشید صدایمان می زند، بشنو!

بیانیه بنیاد میراث پاسارگاد، به مناسبت جشن ملی یلدا

شکوه ميرزادگی

یلدا، یا شب تولد مهر، هنوز و همچنان، یکی از مهم ترین جشن های ایرانی ست که پاسداشت وجود و اثرش بیش از هر عنصر طبیعی دیگری می تواند به ما رسم و راه زندگی بیاموزد.  و هنوز و همچنان این خورشید است که از دل یلدا صدایمان می زند و به ما یادآور می شود که تنها «مهربانان، نجات دهندگان اند»، به ما می گوید که «پیمان شکنان دروغگو سرزمین مان را ویران می سازند»، و به ما می گوید که «صحبتِ حکام، ظلمتِ شب یلداست»، و تاریکی و زشتی و بدی تنها وقتی فرو می ریزند، که بديل شان روشنایی و زیبایی و نیکی باشد. و اندرز شاعربزرگ مان همیشه با ما همراه است که: «نور ز خورشید خواه، بو که برآید».

نارضایتی اقتصادی در ایران رو به رشد و گسترش است

جمشید اسدی

هیچکدام از مشکلات بنیادین اقتصاد ایران را نمی توان به پای تحریم ها نوشت. برآوردها و تحقیقات دفتر پژوهش های مجلس به روشنی نشان می دهد که مشکلات بنیادین اقتصاد ایران برآمده از رانت خواری و فاصلهء نامبارک آن با اقتصاد بازار بنیاد است. معمولأ مدیران میانی، کارگران ورزیده و کارمندان اندیشه بنیاد از طبقهء متوسط هستند. وقتی تولید نباشد یا کم توان باشد، این طبقه کم کم از بین می رود. بنا بر برآوردهای نظام بین یک چهارم تا نیمی از جمعیت دانش آموخته ایران بیکار است. این آمار به معنی از میان رفتن طبقهء متوسط است. تحریم های اقتصادی این مشکل را پدید نیاورده و تنها به روند آن شدت بخشیده است.

وضعیت کنونی و آینده اقتصاد ایران

پاسخ فریدون خاوند (تحلیلگر اقتصادی)

به پرشس های خوانندگان سايت راديو فردا

کم نیستند مسئولان ارشد اقتصادی در جمهوری اسلامی که در بدبینی آنها سهیم‌اند و بی آنکه به صراحت بگویند، با اظهارات پراکنده خود درباره بخش‌های گوناگون تولیدی و مالی و بازرگانی کشور، نومیدی شدید خود را به نمایش می‌گذارند. در واقع استفاده از کلمه «ورشکستگی» برای توصیف وضعیت بانک‌ها یا صندوق‌های ورشکستگی در رسانه‌های کشور دیگر یک رویداد استثنایی نیست. زمین گیر شدن واحد های تولیدی، تعطیل شدن و یا زیر ظرفیت کار کردن آنها نیز مورد بحث دایمی محافل کارشناسی است. و این فهرست را می‌توان ادامه داد. به بیان دیگر کار از «سیاه‌نمایی» منسوب به «رسانه‌های بیگانه» گذشته و کمتر کسی منکر از کار افتادن قطار اقتصاد ایران است.

برجام زمینه‌ساز تعامل بعدی با ایران است!

رازی که «فدریکا موگرینی» افشا کرد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه سه‌شنبه دوازدهم دسامبر در سخنانی که در پارلمان اروپا در دفاع از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی ایراد کرد، این ادعا را در میان آورد که به درخواست ایران در مقدمه برجام از توافق هسته‌ای به عنوان زیربنایی برای گفت‌وگو درباره مسائل دیگر یاد شده است. رازی که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افشا کرد، حساسیت رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران را برانگیخته است. در همان حال هیأتی هم از سوی ایران برای شرکت در  دهمین کمیسیون مشترک برجام به وین اعزام شده.

پشت این روایت مقدس‌نما

پويا ايمانی

وقتی کسی «روشنفکران» را به الکلی ‌بودن، تا لنگ ظهر خوابیدن، فسق، اعتیاد، علافی، فکل ‌بستن و امثالهم متصف می‌کند، و این‌ همه را هم واضحاً ضد ارزش می‌گیرد، یعنی باید به صدا و سیمای جمهوری اسلامی تبریک گفت که حالا با گذشت قریب بیست سال از «قتل‌های زنجیره‌ای»، فکر و کلام حاکم را این‌قدر تمیز بازتولید کرده است.

واژه‌ای چند در باره “فرقه گرائی”

مسعود نقره کار

مقاله ای که می خوانيد در شمارهء رونمائی نشريهء جديد اينترنتی «آزادی و عدالت - جمعیت هواداران سوسیال دموکراسی منتشر شده است. ديدار از اين سايت را، که با سليقه و دقت تهيه و تدوين شده، به خوانندگان نشريه جنبش توصيه می کنيم. دکتر نقره کار مقالهء خود را با اين عبارات آغاز می کند: «فرقه گرائی، و عطش و تمایل به فرقه زدن، فقط در رگ های حیاتی فرقه گرا جاری نیست، تشکیلات فرقه‌ای در بی توجهی و فاصله گرفتن و جدا سازی و طرد افراد و گروه های اجتماعی، در جدائی طلبی از احزاب و سازمان های غیرخودی نیزحیات جان سخت این ناهنجاری را به نمایش می گذارد».

ترامپ، بیت‌المقدس و آینده مبهم راه‌حل دو کشور مستقل

ابوالفضل آزاد

آینده مذاکرات صلح اکنون در سایه‌ای از ابهام قرار دارد. اگر تحلیل صائب عریقات درست باشد و تبعات تصمیم ترامپ نابود شدن آینده راه‌حل دو کشوری باشد، چیزی باید جایگزین آن شود. اما این به مفهوم نیست که راه‌ حل "یک کشوری" هم خط قرمزهای خود را نخواهد داشت. اگر بیت‌المقدس/ اورشلیم به گونه‌ای خط قرمز مذاکرات صلح در مدل دو کشوری است، موضوع «هویت یهودی» دولت اسرائیل هم خط قرمز اصلی هر نوع مذاکرات برای راه‌حل یک کشوری در آینده خواهد بود. – گرچه این آینده هنوز نیامده و ممکن است که هرگز نیاید.

000000000000000000000000