پنجشنبه 2 تا یکشنبه 5 اسفند 1403 - 20 تا 23 فوریه 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

 ویدئوهای مربوط به«سکولار دموکراسی»

سایت مرکز رایزنی ایران مداران

شبکهء جهانی ایران مداری

 پيمان نامهء عصر نو

-----------------------------

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

-------------------------

lمجموعه «ازمشروطه تا

سکولار دموکراسی»

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

مجموعهء «سازه های سکولار دموکراسی»

-------------------------

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی1

کنگره های سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

در آرزوی سلفی

آنچه بدبختی یا خوشبختی ملت ها را رقم می زند!

علی مرادی مراغه ای

مطالعه تاریخ ملت ها نشان می دهد که این نوع تربیت و مخصوصا رهبران هر جامعه و نظام سیاسی آن هستند که نقش تعیین کننده در سرنوشت مردم دارند نه وجود منابع و ذخائر روی زمینی یا زیرزمینی. چون امروزه کشورهای خوشبختی وجود دارند که هیچ منابع و ذخائر ندارند اما با سیستم سیاسی درست، همه چیز دارند. اما بر عکس، کشورهایی نیز هستند که بر روی گنچ قارون نشسته اند اما در فقر و فلاکت هستند! پس، این نظام سیاسی و رهبران هر جامعه هستند که با هر تصمیمی، سرنوشتِ میلیونها انسان را رقم می زنند...

آیا می دانستید؟

حمیدرضا رحیمی

* فدوی تاکنون می پنداشت که فقط نقد یا گیر دادن به اعلیحضرت العظما سید علی(ع) خامنه ای، دامت تخریباته، جرم است و عواقب دارد؛ لکن امروز از طریق یکی از تلویزیون های معاند مطلع شد که هنرمندی بنام خسرو آذربیگ، به اتهام اهانت به برادر بشار اسد، بازداشت شده است!

*خبرگزاری هرانا – روز گذشته، خسرو آذربیگ، نوازنده و دوچرخه‌سوار جهانگرد توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. امیر رئیسیان، وکیل دادگستری ساعاتی پیش در این رابطه اعلام کرد: آقای آذربیگ عصر روز دوشنبه، توسط نیروهای امنیتی در خیابانی در تهران بازداشت شد. به خانواده او گفته شده که اتهام وی، توهین به بشار اسد است.

*لطفا یکی به بشار جان خبر بدهد که چقدر عزیز است!

بحران فقر غذایی در ایران و فریاد آمار‌ها

کانال تلگرام امتداد

ایران، در سکوت خبری، با بحرانی عمیق در امنیت غذایی دست‌وپنجه نرم می‌کند. بر اساس داده‌های سال ۱۴۰۱، پنجاه و پنج در صد جمعیت شهری کشور در معرض فقر غذایی قرار دارند... و تا زمانی که حل بحران غذا در حاشیهٔ سیاست‌گذاری‌ها قرار دارد، آمار‌های هر سال گواهِ شکستِ بزرگتری خواهند بود.

در ستایش فقر

شیخانی _گیله مرد

آقای ملا احمد نراقی در کتاب «معراج السعاده» اش می فرماید: «پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند با من تکلم کرد و ‌فرمود: ای محمد ! من هر گاه بنده ای را دوست داشته باشم سه چیز به او عطا می کنم: دل او را محزون می کنم، بدن او را بیمار می کنم، و دست او را از مال دنیا خالی می گردانم» (بنا براین اگر بیمار و غمگین و دلشکسته و فقیر و آسمان جل بودید یقین بدانید خداوند شما را بسیار دوست می دارد و هیچ نپرسید که این چه خدای بیماری است؟)

فروغ و روشنگری

مهدی استعدادی شاد

اکنون افشای ایده های فرتوت و مناسبات پوسیده ای که رژیم دهه ها به جامعهء ایرانی تحمیل کرده بود، به روشنی خبر از بحران اعتبار اسلام سیاسی می دهد. بویژه که کشتی امپراتوری هلال شیعه اش در گل نشسته است. زور نظامی و سرکوب نیروهای فشارش فقط متوجه داخل کشور است. آنجا کودکان و دختران جوان قربانی این قلدر غولتشن میرزا هستند. نظام خلیفگانی خود را در سطح بین المللی با حرف بی عمل رسوا کرده است. بنابراین اینجا بایستی به آن جنبه از شعر فروغ بپردازیم که نسبت به دغدغه ها و بغرنج های جاری و معاصر واکنش نشان داده و نکات روشنگرانه در خود گردآوری کرده است.

در چند و چون پیوند بین اپوزیسیون داخل و خارج

علی حسین نژاد

دو هفته ای است که «مهستان سکولار دموکرات های ایران» شکل جدیدی از برنامه های گهگاهی خود را ارائه داده، که شامل دعوت نکردن از سخنرانی خاص، و امکان دادن به طرح پرسش هائی از جانب بینندگان و شنوگان برنامه های یکشنبه و پاسخ هائی است که یکی از اعضاء منتخب مهستان به آن پرسش می دهد. در جلسه یکشنبه گذشته  پرسشی  ار آقای شایان سپاسی )ساکن وین اطریش) مطرح بود که دادن پاسخ آن به اینجانب واگذار شده بود. پاسخی که من برای این پرسش عرضه داشتم به شرحی بود که در پی می آید.

در کنفرانس مونیخ مطرح شد

نظر فواد پاشائی و پاسخ شاهزاده

«من خواهشم این است که اگر می‌خواهید برنامه ریزی کنید حتما وظایف رهبر را مشخص کنید. به نظر من در این سال ها شما بسیار درست عمل کردید و خود ما هم شاگرد شما بودیم، نزدیک کردن نیروها به همدیگر، ارتباط با همه، همه گروه‌ها را نزدیک کردن، کنار هم نشاندن، تلاش به اینکه روشن بشود برای همه که شما هیچ وقت در این ۴۰ ساله برای خودتان مبارزه نکرده اید، برای مردم مبارزه کرده اید، و امروز این لغت رهبری را به شما نچسبانند که الان که بازار داغ شده شاهزاده می‌خواهند همچین مطالبی بگوید»،

مشکلات «تاب‌آوری»!

حامد پاک‌طینت

این نوشته متمرکز بر محاسبهء توان تاب آوری کشور و امکان سنجی ادارهء امور با فرض استمرار مسیری است که با واژهء «فشار حداکثری» شهرت پیدا کرده و چند روزی است که آغاز شده است. اگر مقصودمان از بکارگیری چنین واژه‌ای بروز ابَر تورم، عدم امکان خدمات رسانی سیستم بانکی، بحران پول ملی، سقوط آزاد سرمایه گذاری و تولید ناخالص ملی، سونامی بیکاری، ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی و اختلال جدی در زنجیره تامین باشد، پرسش میلیون دلاری این خواهد بود  که چقدر امکان بروز چنین جهنمی برای کشور وجود دارد.

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

ترامپ: ترجیحم توافق با ایران است تا بمباران آن

گزارش رادیو فردا

دونالد ترامپ، که بارها برای مذاکره با رژیم اسلامی اظهار آمادگی کرده، روز چهارشنبه نیز گفت که ایالات متحده به دنبال یک توافق هسته‌ای قابل راستی‌آزمایی با تهران است که به این کشور اجازه می‌دهد رونق و شکوفایی صلح‌آمیزی داشته باشد. او همچنین با تأکید مجدد بر این‌که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد، گفت که برای دستیابی به یک توافق تازه باید فوراً دست‌به‌کار شد و وقتی این توافق کامل و امضا شود، «خاورمیانه جشن بزرگی به پا خواهد کرد!»

اگر قرار بود پیشنهادی به دولت بدهم

تقی آزاد ارمکی

اگر قرار بود پیشنهادی به دولت و رییس‌جمهور بدهم، می‌گفتم دولت باید به تامین ضرورت‌های مردم بازگردد و با مردم صادقانه صحبت کند که شرایط کشور به این دلایل این‌گونه شده است. در مرحله بعدی دعوت می‌کردم از افرادی که در این کشور صاحب نفوذ هستند. دولت از متشرعان، ، ثروتمندان، مراجع بزرگ، طبقه متوسط، نخبگان کشور، هنرمندان، سلبریتی‌ها و... دعوت کرده و کارها را به آنها واگذار کند. اقتصاد را بخش خصوصی، فرهنگ را به دانشگاهیان و هنرمندان، رسانه را به روزنامه‌نگاران واقعی و... واگذار کند.

«فرار به جلو» به مثابه راهبرد خامنه‌ای

احمد علوی

سخنان رهبر رژیم ولایی و اصرار بر پیروزی در منطقه خاورمیانه و اصرار بر تکرار  شعار “پیروزی” یادآور راهبرد “فرار به جلو” و ادامه مسیری است که تاکنون پیموده است. بررسی این پرسش که چرا رهبر رژیم ولایی حتی با مشاهده شواهد روشن شکست همه‌جانبه، حاضر به پذیرش آن نمی‌شود، حائز اهمیت است. البته نباید فراموش کرد که برخی دیگر از جریان‌های سیاسی ایران نیز کم یا بیش از همین رویه پیروی می کنند و علیرغم شکست‌های پی در پی، خود را همیشه پیروز میدان می‌دانند. چنین رویکردی مغایر توسعه فرهنگ سیاسی ایران است.

خودآموز مذاکره با ترامپ و امتیاز گرفتن

محسن امین زاده - معاون اسبق وزیرخارجهء رژيم

ما از ترامپ رفع کامل تحریم‌های نفتی، بانکی، بازرگانی و فنّاوری را می‌خواهیم. علاوه بر دو بند فوق الذکر می توانیم به ترامپ‌ وعدهء خرید ۲۵۰ فروند هواپیمای بوئینگ، خرید ماشین آلات آمریکایی و... را بدهیم. این‌گونه بوئینگ هم (مانند کمپانی گرومن در ۵۰ سال پیش) از ورشکستگی نجات می‌یابد. ما به بازسازی اقتصاد درونی خود‌ خواهیم‌ پرداخت و کشور را بسوی مواعید چشم انداز بیست ساله، در ۱۴۱۲ پیش خواهیم برد. ان شاء الله نسل جوان هم همراهی خواهد کرد.

دو سناریوی پس از نفی مذاکره با آمریکا

احمد زیدآبادی

سخنان رهبر حکومت اسلامی در بارۀ عدم مذاکره با آمریکا صریح تر و شفاف تر از آن بود که جایی برای قرائت دوم باقی بگذارد. به هر حال، نظام به دلایلی که همیشه مطرح بوده، تصمیم گرفته است که با دولت دونالد ترامپ مذاکرۀ رسمی و مستقیم نکند. بحث اصلی اما این است که پس از نفی مذاکره با آمریکا برنامه اش چیست؟ آیا قرار است مذاکره با اروپا به طور جدی در دستور کار قرار گیرد و چنان سرعتی به آن داده شود که قبل از تاریخ انقضای بندهای غروب برجام در مهرماه آینده، به توافقی با اروپائی ها دست یابد، به طوری که مانع استفادۀ آنها از مکانیسم ماشه شود؟ اگر چنین باشد، توافق احتمالی لاجرم باید مورد رضایت آمریکا و همینطور اسرائیل هم قرار گیرد؛ چون اتحادیۀ اروپا توافقی را که با مخالفت ترامپ و سران تل آویو روبرو شود بی فایده و فاقد اثر می بیند. مسیر دوم، نومیدی از توافق با اروپا و حرکت در جهت تغییر استراتژی هسته ای با تمام عواقب آن، بخصوص آمادگی برای رویارویی نظامی است. اگر تصمیم بر این باشد، همانطور که مدیر مسئول کیهان تأکید کرده است، دیگر هیچکدام از حامیان مذاکره جایی در دولت نخواهند داشت.֎

برنامهء یکشنبه

5 اسفند 1403 - 23 فوریه 2025

------------------------------

موانع تحقق سکولاریسم

در ایران

------------------------------

سخنران: نیما قاسمی

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان